Stockholm live: Sterke vocale performance Dami Im

Dit vind je misschien ook leuk...

54 reacties

 1. Wim1970 schreef:

  Goed nummer, komt regelmatig voorbij hier in huis. Maar ik blijf erbij; Australië hoort niet thuis op dit evenement. Alleen het feit al dat ze niet mogen organiseren bij winst zegt al genoeg.

  • Kenny schreef:

   Je moet niet teveel vasthouden aan een zogenaamde traditie dat alle landen uit Europa moeten komen om mee te doen. ;)

   • Wim1970 schreef:

    Ze hoeven niet uit Europa te komen, maar in ieder geval uit de buurt van, en Australië is verre van dat. En daarom zal ik Australië altijd boycotten zolang ze meedoen.

 2. ALL W schreef:

  Doet mij 10x niks deze australische plastic barbie doll, te overhyped, te gelikt en te plastique!!

  • Kenny schreef:

   Ik vind het leuk dat Australië meedoet, maar het nummer vind ik ook niet heel bijzonder. Het mag van mij wel naar de finale, maar het hoeft daar niet hoog te eindigen. ;)

 3. RobbieR schreef:

  Zeker niet slecht, mooie stem.
  Toch vind ik haar kil overkomen, ook haar stem.
  Er is iets wat mij tegenhoudt..net als Sanna in 2014.

  Maar zal ongetwijfeld top 5) worden.

  • Wim1970 schreef:

   Zweden was in 2014 mijn grote favoriet. Was beter geweest voor het imago van het songfestival als Sanna gewonnen had.

 4. ALL W schreef:

  Wim1970:
  Ze hoeven niet uit Europa te komen, maar in ieder geval uit de buurt van, en Australië is verre van dat. En daarom zal ik Australië altijd boycotten zolang ze meedoen.

  Ik hoop dat volgend jaar Japan ook gaat mee doen, en misschien Zuid Afrika of Groenland!! Whatever!! Dit is EURO visie- dus het oude Europa en de daaraan gelegen gebieden!! Thailand ook misschien een leuk idee, of Quatar!!?? Laten zij lekker hun eigen liedjes-festijinen houden!! Anders moeten ze het omdopen in Global-Zingvalsfesitval!!

  • Wim1970 schreef:

   Groenland hoort bij Denemarken, dus dat mag ;-) Europa houdt wat mij betreft op bij de Kaspische Zee. Ook de landen die aan de Middellandse Zee grenzen mogen meedoen, de rest fuck off.

  • Kris schreef:

   Dat er nog altijd mensen zijn die lopen te zeiken over het feit dat er landen buiten Europa meedoen. Get a life! Wat is eigenlijk het probleem? Alsof wij een exclusief clubje zijn en andere moeten daar maar buiten blijven. Het lijkt wel pubergedrag, zo zielig!

   • Wim1970 schreef:

    Mag Australië dan ook meedoen met het EK voetbal?

   • Hans schreef:

    Het IS pubergedrag!
    Dus terug naar het onderwerp: inderdaad, leuk liedje en goede zangeres. Daar kan Sanna nog een puntje aan zuigen.

 5. RobbieR schreef:

  Jadus:
  Hoezo? Undo is nou een typisch songfestivalnummer.

  Ik was er ook niet kapot van hoor, mooi gezongen, prima liedje maar toch mistte ik iets.
  Emotieloze nummers beiden.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Dat ervaar ik precies hetzelfde. Ik kan bij de Australische geen valse noot aanwijzen en het nummer is niet slecht, maar ze raakt me gewoon niet. Ik ervaar haar als iemand die op het podium plichtmatig haar vocale kunstje doet. Anderen zijn weer heel enthousiast over deze bijdrage, dus ik hou het er maar bij dat haar emotie niet de mijne is…..

 6. ALL W schreef:

  Wim1970:
  Groenland hoort bij Denemarken, dus dat mag ;-) Europa houdt wat mij betreft op bij de Kaspische Zee. Ook de landen die aan de Middellandse Zee grenzen mogen meedoen, de rest fuck off.

  Yups, u maakt een goed punt daar!! Ik weet dat Groenland bij Denemarken hoort, maar het was een ‘bij wijze van’, maar dat begreep u denk ik!!??

 7. ALL W schreef:

  Songfestival 1969 in Madrid!!

  https://www.youtube.com/watch?v=o3h2jZK8Xec

  In colour, prachtig vormgegeven podium door Salvador Dali, mooie liedjes, artistiek op een volks niveau. iedereen in smoking en avondjapon!! Stja, Spanje 1969, onder Franco (Goh, dictaturen geven vaak goede shows af (Turkije, Rusland, Azderbijan, eeeh iemand vergeten<??) Nostalgia, en een niet vergeten hoe het ESC ooit was, langzaam ja, maar ook overzichtelijker en spontaner. Jullie moeten weer eens ESC 1975 kijken, toen NLD won met Dingedong in Stockholm(Abba won in 1974 natuurlijk met hun Waterloo), hoe heerlijk chaotisch de puntentelling toen ging. Ze begonnen bv bij 12 point en dan de 2 of 7, de telling was helemaal door elkaar ivm de volgorde van deelnemers, de fouten in de frans engels vertalingen, hahahaha, HEERLIJK!!! Damm Im, duhu you Aussies!!

  • riccardo schreef:

   Wow, die Dali was z’n tijd ver vooruit. Geweldig! Zou iemand van een dergelijk kaliber zich nog met het ESF willen laten associëren of spelen we anno 2016 een andere wedstrijd?

 8. Adrie schreef:

  Wim1970:
  Ze hoeven niet uit Europa te komen, maar in ieder geval uit de buurt van, en Australië is verre van dat. En daarom zal ik Australië altijd boycotten zolang ze meedoen.

  Wat ben jij een enorme zeikmeut zeg!

 9. Matje schreef:

  Ben band dat al die glitters en sterren in de background bij diverse artiesten in semi 2 de kijkers wat in verwarring gaat brengen . Ook hier gaat degene die zich uniek weet te profileren met de winst . Australië en Israël gaan wel heel erg dezelfde weg in . Zie de adoratie voor Australië meer als voor Israël , dat laatste is echt niet mijn ding.

 10. Kenny schreef:

  Australië doet gewoon mee punt! Anders kijk je het maar niet als je het niet leuk vind ;)

  • Wim1970 schreef:

   Daar gaat het toch niet om? Australië hoort er gewoon niet bij, punt.

   • Lola - I join the Dami Army schreef:

    GA JIJ ZEUREN BIJ EBU!!!!! EINDELOOS DISCUSSIE HIER IS ZINLOOS!

 11. Nordman schreef:

  Vind de graphics niet heel mooi met die gezichten, benieuwd hoe dat er op beeld uitziet. Ook hoop ik dat ze binnen de lijntjes blijft zingen en niet wil bewijzen hoe goed ze wel niet is, dat werkt bij mij averechts. Ik wil iemand gewoon goed horen zingen ipv op het einde flinke uithalen te horen maken. Uiteraard gaat dit naar de finale, duh, maar verwacht niet dat het gaat winnen, wel top 5.

 12. dick schreef:

  Ik heb heel weinig met dit in mijn ogen nietszeggend popdeuntje. Na het goede debuut vorig jaar is dit een matige bijdrage. Kansloos voor de winst.

 13. Esmee schreef:

  Hopelijk wordt er met het lied ietsje meer gedaan dan in de clip, want daarin vond ik het net niet bijzonder genoeg voor een nummer 1 notering.
  Wel een geweldige zangeres met een prima stem. Ben benieuwd hoe ze gaat scoren.

 14. Mike B schreef:

  V E R S C H R I K K E L I J K

 15. Jadus schreef:

  Het lijkt erop dat de aanwezige journalisten allemaal in gejuich uitbarsten zodra er een diva met een big voice op het podium verschijnt… Armenië, Tsjechië, Australië. Zo is het moeilijk beoordelen wat er nou echt kansrijk is, maar we gaan het natuurlijk zelf zien volgende week.

  Wat betreft Australië: daar hebben wij als Nederland toch meer een connectie mee dan met pak em beet Azerbaijan? Voor mijn part doen Canada en Amerika ook mee (ook een beetje tegenwicht voor Zweden).

  • Hans schreef:

   Laat Wim het niet horen….

   • Wim1970 schreef:

    Nou, ik heb niks met Canada of Amerika, heb er totaal geen connectie mee.

  • Esmee schreef:

   @Jadus, en dat niet alleen;wat mij betreft behoort alles ten zuiden van de Middellandse zee er cultureel gezien helemaal niet bij. Australië wel. Canada ook

   • robbert-rotterdam schreef:

    Het is maar hoe je het bekijkt. Waar horen ze niet bij? Als je Nederland als middelpunt van het universum neemt, dan is er inderdaad meer connectie met Canada of de VS. Maar of Nederland nu het beste startpunt is? Neem je Frankrijk als uitgangspunt, dan is er van oudsher weer veel connectie met bijvoorbeeld Marokko of Tunesië en zouden deze landen gauw moeten gaan deelnemen. En zet je het grote Rusland centraal, dan horen Azerbeidzjan, Armenië , etc. er helemaal bij en zou je moeten gaan denken aan uitbreiding met Kazachstan.
    Soms zou het misschien geen kwaad kunnen om je eigen cultureel te relativeren, toch?

  • Matje schreef:

   Dat is het nou net ! Wat daar aanwezig is in de perszaal is voor het grootste deel eurovisiefans die zich profileren als volwassen pers maar dat niet zijn . Meeste van deze zijn daarbij ook niet meer de jongste en zijn in nostalgie gebleven en houden meer van dit soort bijdrages , groot uitpakken , belten en liefst lange uithalen. Dat DB zich nog redelijk staande houd in populariteit is nog een wonder alhoewel idd sommige ‘perslui’ zich storen aan de eenvoud van het lied en staging , wat daar dan ook eenvoudig aan mag zijn dan . Ieder natuurlijk zijn ding , begrijp me niet verkeerd maar wat je hoort en ziet vanuit Stockholm is een vertekend beeld en niet hetgeen waar de gemiddelde Europeaan achter staat. Meer de smaak van de Eurovisie fan aldaar.

   • Nordman schreef:

    +1000

   • robbert-rotterdam schreef:

    Als je verslagen leest, moet je idd een bepaalde schizofrenie betrachten. De mening van de fanpers contra de verwachting hoe de mensen thuis, die niet noodzakelijkerwijs meegaan in de euforie voor beltende dames en euroclub-hits, zullen reageren.
    Toch, de waarneming van visuele zaken zal niet veel verschillen tussen fanpers en kijkers thuis. En als de fanpers meldt dat een artiest vals zingt, dan is dat toch ook een objectief gegeven. De fanpers mag dus blijven van mij, alleen moet je je bij het lezen idd rekenschap geven van vaak specifieke voorkeuren binnen het wereldje:)

 16. robbert-rotterdam schreef:

  robbert-rotterdam:

  Soms zou het misschien geen kwaad kunnen om je eigen *cultuur* te relativeren, toch?

 17. riccardo schreef:

  Een van de weinigen die Rusland en de self fulfilling prophecy van de winst kan afhouden?
  Ook dit is geen heel leuk nummer, vind ik, gunfactor voor Dami lijkt ook niet optimaal aanwezig.
  Benieuwd naar Frankrijk en Bulgarije.

 18. Roel schreef:

  Suikerzoete porceleinen aankleedpop terwijl ze dat masker niet nodig heeft. Deze innemende vrouw is als ongepolijste Dami Im veel interessanter en kan veel steviger repertoire brengen, maar ze mikken waarschijnlijk op een andere doelgroep.

 19. Esc-go schreef:

  Beetje dezelfde vijver als Armenië, Noorwegen. Ik denk toch dat de winst naar een rustiger nummer gaat zonder te veel poespas en technologie: Zweden, Frankrijk of misschien toch zelfs Nederland. Ik kan me voorstellen dat de kijkers zaterdag echt een beetje moe worden van die hologrammen, sterretjes, wolven, portretten en vooral zelfoverschatting…..

  • Wim1970 schreef:

   Die indruk heb ik ook. Na de monsters van Finland won ook een rustig nummer; Servië.

 20. Wim1970 schreef:

  Lola – I join the Dami Army:
  GA JIJ ZEUREN BIJ EBU!!!!! EINDELOOS DISCUSSIE HIER IS ZINLOOS!

  DAT HEB IK ALLANG GEDAAN!

 21. HenkJan schreef:

  Misschien beter om te zeggen dat alle landen die meedoen aan het EK voetbal ook mogen meedoen met het songfestival. En daar vallen de Kaukasuslanden onder, maar ook Israël en Kazachstan.

 22. Gerrit schreef:

  Australië welkom , mooi dat jullie meedoen.

 23. HJ schreef:

  Precies. Blij dat het Songfestival is veranderd naar een SONGfestival. :)

  Jadus:
  Hoezo? Undo is nou een typisch songfestivalnummer.

 24. RobbieR schreef:

  Matje:
  Dat is het nou net ! Wat daar aanwezig is in de perszaal is voor het grootste deel eurovisiefans die zich profileren als volwassen pers maar dat niet zijn . Meeste van deze zijn daarbij ook niet meer de jongste en zijn in nostalgie gebleven en houden meer van dit soort bijdrages , groot uitpakken , belten en liefst lange uithalen. Dat DB zich nog redelijk staande houd in populariteit is nog een wonder alhoewel idd sommige ‘perslui’ zich storen aan de eenvoud van het lied en staging , wat daar dan ook eenvoudig aan mag zijn dan . Ieder natuurlijk zijn ding , begrijp me niet verkeerd maar wat je hoort en ziet vanuit Stockholm is een vertekend beeld en niet hetgeen waar de gemiddelde Europeaan achter staat. Meer de smaak van de Eurovisie fan aldaar.

  Wat goed gezegd, toch komt de ‘serieuzere jury’ vanaf morgen erbij?
  En inderdaad valt het nog mee dat DB redelijk goed meedraait bij de doorsnee ESF fans..

  Dat gaat alleen maar beter worden.

 25. He1n schreef:

  Als we het nu. The open eurovision songcontest gaan noemen!!!zijn we van al dat geseik af.

  • riccardo schreef:

   Serieus, een prima idee! Gelijk invoeren, als het aan mij ligt. Praktisch niet uitvoerbaar omdat het bij lidmaatschap om meer gaat dan meedoen aan en uitzenden van dit event alleen? Gok ik…

 26. kurt schreef:

  die plaat wordt ook elk jaar opnieuw afgedraaid, het publiek zal deze keer wel dit of dat, en ja wie weet zelfs nederland … komop, nee, rusland gaat winnen, helaas pindakaas

  Esc-go:
  Beetje dezelfde vijver als Armenië, Noorwegen. Ik denk toch dat de winst naar een rustiger nummer gaat zonder te veel poespas en technologie: Zweden, Frankrijk of misschien toch zelfs Nederland. Ik kan me voorstellen dat de kijkers zaterdag echt een beetje moe worden van die hologrammen, sterretjes, wolven, portretten en vooral zelfoverschatting…..

 27. Y.alta schreef:

  Wim1970:
  Goed nummer, komt regelmatig voorbij hier in huis. Maar ik blijf erbij; Australië hoort niet thuis op dit evenement. Alleen het feit al dat ze niet mogen organiseren bij winst zegt al genoeg.

  Doe niet zo rigide en traditioneel. Hartstikke leuk dat Australië meedoet.