Douze Points 2017 [25]: Hongarije

Dit vind je misschien ook leuk...

25 reacties

  1. Br@m schreef:

    Dit vind ik het meest infantiele nummer dit jaar. Het lijkt net of hij constant “Joh, de balluh:” loopt te tetteren. Mag van mij in de halve finale blijven steken. Mijn nr. 41 dit jaar.

  2. Wim1970 schreef:

    Bijzonder nummer, vind het eigenlijk best mooi.

  3. Michael Adam schreef:

    Hongarije is een van mijn favorieten dit jaar. Het is anders, het is aangrijpend, het past precies bij het thema diversiteit, er is een goede act bij te verzinnen..

    Op een of andere manier komt dit nummer echt binnen in de refreinen en heb ik blijkbaar een enorme zwak voor Hongaarse rap, want normaal ben ik geen fan van rap, dit vind ik oprecht mooi!

    De Hongaarse voorronde A Dal vond ik ook smullen en vond ik samen met de Italiaanse, Zweedse en Estse voorronde de beste van heel Europa. Of je dit nu leuk vindt of niet, de Hongaren doen hun best en dat mag beloond worden!

  4. MarkusRotterdam schreef:

    Op zich kan ik etnische invloeden heus wel waarderen, maar dit is teveel van het goede.
    Komt voor mij nog het dichtste bij kattengejank.

  5. Leendert Jan schreef:

    Hongarije al zes jaar op rij in de finale, en alleen in 2015 (Boggie) vond ik dat onverdiend. Een land ook dat aparte keuzes durft te maken. Ook dit jaar weer een bijzonder nummer, en ook leuk dat een land dat vooral in het nieuws is als naar nationalistisch en xenofoob iemand uit een zichtbare etnische minderheid kiest voor het songfestival. Muzikaal zeker één van de mooiste nummers dit jaar, leuk ook dat Hongarije in zijn eigen onmogelijke taal zingt, al haak ik bij de rap wel een beetje af. Joci verkoopt zijn nummer goed, mooie act, ik vond hem sterk in de Melkweg. En ik sta met hem op de foto :-) Hij is overigens verrassend klein en die danseres is helemaal een mini-meisje!

  6. Luuk schreef:

    Gewoon een mooi nummer. Het is anders en dat maakt het mooi. Hopen dat ze er een goede act bij verzinnen. 15/43

  7. ~ René ~ schreef:

    Leuk lied!

  8. Sandert schreef:

    Het songfestival moet echt eens een keer naar Boedapest! Geweldige stad vind ik dat. Helaas zal het wel niet voor 2018 zijn, hoewel ik Origo zelf een mooie en sterke inzending vind.

  9. Bandido - Georgia schreef:

    Net als Roemenië, denkt ook Hongarije hun nummer op te leuken dmv rap. En ook nu is dat een slecht idee. Dit “Origo” was al geen meesterwerk, maar nu haakt de gemiddelde kijker helemaal af. Dan ook nog eens uitgevoerd door een soort van Attilla de Hun die er niet veel plezier in lijkt te hebben. Finale is mogelijk, maar is allerminst zeker.

    • Diana schreef:

      Ik vond dit het mooiste nummer. Orgineel. Mooi met die vioolmuziek en een goed ritme.
      Beter dan die standaard liedjes.

  10. Dennis schreef:

    Ja ik heb niet veel met dit nummer. Hoe vaker ik hem hoor des te meer ik het kan waarderen. Ik vond het in eerste instantie een hoop herrie… Dit zou zomaar de finale kunnen mislopen want ik heb het gevoel dat het bij sommige fans flink gewaardeerd wordt maar dat de rest van Europa er niet op zit te wachten. Ik denk dat deze bijdrage meer kans had gemaakt in de eerste semi…….
    1. Malta 2. Macedonië 3. Nederland 4. Oostenrijk 5. Roemenië 6. Servië 7. Hongarije

  11. Nordman schreef:

    Ik vind dit een toffe bijdrage van Hongarije, echter heb ik geen idee hoe dit voor ze gaat uitpakken. Het is het enige in z’n soort dit jaar, dus opvallen doet het zeker. Vocaal gaan ze er langs van krijgen door NL en daarna ook nog eens door Denemarken. Misschien dat Hongarije juist een fijne afwisseling is….ben heel benieuwd. Van mij mag het naar de finale. Persoonlijk: 14/43

  12. RobbieR schreef:

    Sterk nummer, mag voor mij naar de finale alleen al dat het gedurfd is om in eigen taal te zingen en cultuur te behouden.

    • Ria NL schreef:

      Ik ben het helemaal met je eens, ik had het niet beter kunnen zeggen. Ik ga zeker bellen voor Hongarije !!

  13. Edmol schreef:

    Kan dit zeker waarderen, mag hoog eindigen in de finale !

  14. GerardMartin schreef:

    Wat een verademing geen “Zweeds” liedje maar iets eigens, net als Portugal! Veel landen kiezen voor huppelepopmuziek maar sommigen durven hun nek nog uit te steken. Hulde dus en finalewaardig.

  15. Kenny schreef:

    Naast het rap gedeelte vind ik de rest van het nummer super!

  16. riccardo schreef:

    Krijg ik de zenuwen van. Niet voor mij.

  17. Betty*Beyond schreef:

    riccardo:
    Hahaha! Nu hoor ik het ook.

    same lol …once you hear it, it cannot be unheard….

  18. youri schreef:

    Mwa vind alleen het refrein wel leuk. Ik hoop dat het blijft steken in de semi. We’ll see

  19. dick schreef:

    Helemaal niet zo slecht. Die rap had er uitgelaten mogen worden. Haalt finale en schat ik in als middenmoter.

  20. Talia Polak schreef:

    Origineel! Niet zo standaard als de vele andere nummers. Dat het in eigen taal is vind ik mooi, ik versta het niet, maar het raakt mijn ziel! Op naar de finale!

  21. Diana schreef:

    Ik vond dit het mooiste en orgineelste nummer. Goed ritme. Met die vioolmuziek er tussendoor, Maakt het echt mooi.

    Ook goed om het in je eigen taal te brengen.

    Jammer dat het niet zo gewaardeerd werd.