Eurovision in Concert-weekend van start

Dit vind je misschien ook leuk...

52 reacties

 1. Matje schreef:

  Mooi resultaat die 35! Hopelijk gaat het zaterdagavond zonder problemen zoals wel in Londen als Tel Aviv. Jammer dat er geen mogelijkheid is voor diegene die geen kaartjes konden bemachtigen om er via een streaming , zoals in Tel Aviv , er toch een beetje erbij kunnen zijn. Organisatie veel succes dit weekeinde en diegene die gaan veel plezier. Kijk uit naar de posts en video’s, kan niet wachten.

 2. Wim1970 schreef:

  Leuk, heb er zin in. Vanmiddag m’n Griekse vriendje van Schiphol halen, en dan hebben we weer een gezellige week voor de boeg :-)

 3. Edwin van Gorp schreef:

  Aan eenieder die gaat: heel veel plezier.

  En aan de organisatie (van EiC, de preparty en de afterparty): heel veel succes én plezier.

  Maak er een mooi ESF-weekend van.

 4. Hebbuzz schreef:

  Ik heb een tweetal kaartjes over, vrienden die last minute afzeggen. Iemand interesse?

 5. RobRotterdam schreef:

  Vooral benieuwd naar Og3ne, gaat het dak er af? Gaan ze wederom stijgen bij de Bookmakers? Hebben ze een verrassing om de internationale pers aandacht te krijgen?

 6. Deniz schreef:

  Ik beveel iedereen aan om interviews te kijken, zodat je de artiesten goed leert kennen. Er zitten mensen bij waarvan je misschien eerst negatief kijkt, maar als je alle kandidaten echt leert kennen, dan ga je het gewoon iedereen gunnen.

 7. Paysbart schreef:

  Ongelooflijk wat een succes: 35 van de 42 landen. Bijna het hele festival. Ik heb bewondering en waardering voor de groep mensen die dit allemaal, op vrijwillige basis, organiseren! Applaus voor jullie.
  En ook leuk dat 3FM zoveel Esf interesse heeft. Het songfestival staat in NL echt weer op de kaart ?

 8. Kristof schreef:

  Ik kijk er met veel plezier naar uit, nu ik last-minute toch aanwezig zal zijn. Een Belg die uitkijkt naar Og3ne :) en Blanche uiteraard.
  Het is trouwens mijn Mini-eurovision want ik kan er om familiale redenen niet bijzijn in Kiev (in tegenstelling tot de vorige 2 jaren).

 9. Michael Adam schreef:

  Ontzettend veel plezier allemaal en hulde voor de organisatoren!!! Wat een ontzettend mooie prestatie zeg.

 10. RobRotterdam schreef:

  Wordt het niet eens tijd dat deze show live op tv wordt uitgezonden?

 11. Ria NL schreef:

  Wat een geweldige lijst met deelnemers dit jaar !! Bijna alle deelnemers zijn present !! Hulde aan de organisatie !! Veel plezier voor iedereen die aanwezig zal zijn in Amsterdam !! Maak er een mooie avond van !! Ik verheug me al op de video’s van alle optredens !!

 12. Peter schreef:

  Gisteren Ogene bij talkshow DINO. Wederom een overtuigend goed optreden. Ben zeer benieuwd naar de act.

 13. Wim1970 schreef:

  Peter:
  Aha het roze olifantje van Wim1970

  Jaloers?

 14. Joris schreef:

  Zou de Zweedse kandidaat nu komen morgen?

 15. Daan schreef:

  Heb er zin in! Zie jullie misschien wel morgen!
  Maar vanaaf eerst de preparty!

 16. Joss schreef:

  In de onmogelijkheid om er te geraken …… wie vraagt er mij een promo Cdtje aan ALMA ?
  Thanks a lot !

 17. RobRotterdam schreef:

  Off topic: onder de indruk van de comeback van de Britse groep STEPS. Nieuwe single/videoclip, dat is echt Eurovisie Materiaal, die Britten kunnen het wel! Waanzinnig nummer: Scared of the Dark

 18. Liesbeth schreef:

  Scared of the Dark is niet van B&B…
  Story of the Heart is het Nr. dat Steps van hun “gekregen” heeft. En dat staat op hun Album.
  https://youtu.be/2x-XT0DKX74

 19. Gert schreef:

  Ongelooflijk zeg, 35 deelnemende landen. En media-aandacht die de pan uitspringt! Hoe moet dat straks als Nederland een keer het echte festival moet organiseren :-P? Kunnen de deelnemers meteen hier blijven haha.

  Vanavond zullen we nog niet zoveel gestagede acts zien, MAAR omdat ik af en toe een wedje plaats, kijk ik vooral uit naar de ‘vocal slayers’ en de performers die een charismatische klik hebben met het publiek. Want die zangers en zangeressen zullen straks de meeste kans maken op een plekje in het linkerrijtje :-).

  Ik kijk vooral erg uit naar O’G3NE, want ik denk dat deze meidengroep schromelijk onderschat wordt door zowel fans als wedkantoren. Om in het positieve te blijven, heb ik er vanmorgen zelfs een jaarlijkse ‘Staging Tips’ over geschreven.

  Waar zullen #TeamOG3NE en regisseur Rolf Meter op moeten letten? Welke elementen zijn vooral voor ‘Lights And Shadows’ van doorslaggevend belang om straks in Kiev weer een puntenmagneet te creëren?
  https://songfestivalwerk.wordpress.com/2017/04/08/gerts-blog-%e2%96%a0-staging-tips-voor-teamog3ne/

  • RobbieR schreef:

   Wat een leuk en ook optimistisch verslag.

  • Marco schreef:

   Net even gekeken op Youtube: vind het nog steeds erg rommelig on stage. De dames doen elk hun eigen ding, wapperen asynchroon met hun handen, bewegen asynchroon, het ontbreekt m.a.w. nog volledig aan een goede choreografie. Verder hoop ik dat ze een professioneel kledingadviseur in de arm gaan nemen want wat ze hier dragen ziet er echt niet uit. NB: ik ben geen fan, maar het commentaar is oprecht, omdat ik natuurlijk wel hoop dat ze voor ons land een hoge notering gaan scoren. Dus hopelijk schenken ze aandacht aan de tips van songfestivalweblogbezoekers ;-)

   • Gert schreef:

    Niet teveel afgaan op deze fan-concerten voor wat betreft staging. The Common Linnets. Don’t forget them. Alles komt goed :-). Rolf Meter is ook een kei in z’n vak hoor. Die videoclip b.v. is een uitstekende blueprint/draaiboek voor wat komen gaat in Kiev.

   • robbert-rotterdam schreef:

    Het is een keus om ze alle 3 steeds hetzelfde te laten doen. Voor mij hoeft dat niet. Ik hecht vooral belang aan het uitstralen van energie en enthousiasme, juist niet dezelfde bewegingen. Ik denk zelfs dat dit een bewuste opdracht van de regisseur is. Een eenduidige choreografie hoeft van mij niet. Aan de YT beelden van het optreden te zien, vond ik juist dat de dames af beginnen te raken van het statische standbeelden-plaatje. Ze straalden nu uit dat ze er zin in hadden, en dat moet het doel zijn.
    Met je kledingkritiek ben ik het eens. Het uitgangspunt zou m.i. moeten zijn dat je het mooie benadrukt en het lelijke niet moet laten zien. Immers, wat je niet ziet, bestaat niet. Minirokjes voor dames met dikke benen vind ik dus geen goede keus. Die jassen in de videoclip wel.
    Dat interview met Wiwiblogs vond ik erg leuk. OG3NE weet zich goed te presenteren, natuurlijk en spontaan. Goed gedaan!

 20. Gert schreef:

  RobRotterdam:
  Wordt het niet eens tijd dat deze show live op tv wordt uitgezonden?

  Ik denk dat de EBU daar een stokje voor zou gaan steken niet? Vooral nu is de EBU nog actief betrokken bij dit megasucces, maar daar zijn ook echt stevige afspraken over. Complete broadcast op TV zou een no-go voor de EBU zijn denk ik.

 21. Erik schreef:

  Joss:
  In de onmogelijkheid om er te geraken …… wie vraagt er mij een promo Cdtje aan ALMA ?
  Thanks a lot !

  Ik heb die wel voor jou. Wat is jouw email?

 22. alrightguy schreef:

  Geweldige avond gehad. Grootste verrassingen: Noorwegen en Denemarken voor mij. Wit-Rusland gaf een energiek optreden zoals verwacht en deden als encore nog een stukje van Calm After The Storm wat op veel sympathie van het publiek kon rekenen.

  Grote winnaar van de avond Italië die heel de zaal meekreeg met de moskee dance. Het moet echt vreemd lopen wil Italië deze 62e editie niet gaan winnen in Kiev.

  Grote vraag : waar was België? Nog aangekondigd door Cornald in een eerder stadium maar geen Blanche op het podium.

  OG3NE waren uitstekend live en mochten als laatste. Op basis van dit optreden moet de finale er toch wel inzitten. Organisatie bedankt en tot volgend jaar iedereen!

 23. RobbieR schreef:

  Ik moet eerlijk bekennen dat Og3ne best wel goed waren live, minder zielloos, de zaal mee.

 24. He1n schreef:

  Bah…dat Italie…een K3nummer…lelijke kerel , een nep_aap en beroerde stem. Hup Frankrijk. En o5gene natuurlijk

  • Tippy2 schreef:

   Ik vind Italië ook zo achterlijk kinderlijk, mag gewoon niet winnen, dan is het ESF echt niet meer serieus te nemen

 25. Esmee schreef:

  Deze van WIWI maar alvast. Die van ESCkaz zal later nog wel komen, die zit wat beter in het geluid.

  https://www.youtube.com/watch?v=S14eZe6qcm0

 26. Esmee schreef:

  Yep, deze zit wat beter in het geluid.

  https://www.youtube.com/watch?v=xDdsApNHleg

  • riccardo schreef:

   De dames staan al een stuk pittiger te performen. Zit groei in. Volwassener en minder statisch. Zie nog geen totaal act staan. Zou misschien toch ook ergens in beweging de drie eenheid proberen te benadrukken. Leuke meiden!

 27. @lbert schreef:

  Een pluim voor de organisatoren, hopelijk volgend jaar in een grotere zaal , ik vind de Melkweg niks het evenement verdient een betere zaal

  • Wim1970 schreef:

   Vind ik ook, het groeit nu flink uit de klauwen. Verder was het weer top, heb me prima vermaakt.

 28. Dennis schreef:

  Het was weer een topavond….
  Veel live gezien en gehoord en ik vond Oekraïne ronduit slecht qua zang…Ook Azerbeidzjan viel me erg tegen……Wie ik erg kon waarderen was Albanië…..Dat was live erg sterk….Verder was Zweden, Italië maar ook Frankrijk groot favoriet…
  Belarus en Roemenië zijn gevaarlijke outsiders….Ze kregen de zaal flink mee….San Marino was ook erg leuk…..

 29. paul schreef:

  En we weer kapot lopen ergeren aan van die lui die denken dat ze in n café zijn. Wat een gelul…gelach en geschreeuw tijdens de acts. Jongens duik dan gewoon een kroeg in maar ga niet naar een concert.

  • Robert schreef:

   Klopt helemaal:
   Zo ongeveer de helft van de aanwezigen leek meer geïnteresseerd in elkaar dan in de optredens.
   Maar daarom zou het goed zijn als de volgende editie plaatsvindt in een grotere / betere zaal, dan hebben de anderen daar minder last van

 30. Joss schreef:

  Joss:
  Hey Erik hier mijn email adres: jos.vanherf@telenet.be !
  Thx a lot!!!!!

  Hey Erik hoor ik nog van je ? thx

 31. Tim schreef:

  Ze mogen ook wel eens een wat meer spectaculaire lichtshow/staging doen. De video’s van t concert in Tel Aviv gaven een veel spectaculairder beeld op stage…

  • Tommy schreef:

   In Israël was t geluid wel veel minder en daar draait t toch om? Ik heb genoten en ben blij dat ze al die landen naar Nederland hebben gehaald. Snap niet zo goed dat men alsmaar benadrukt dat meen meer wil maar niet benadrukt hoe leuk t al was.