Kiev live: OG3NE gaat voor de eerste plaats

Dit vind je misschien ook leuk...

80 reacties

 1. richard schreef:

  Slap interview. Hadden wel wat meer vragen gesteld mogen worden

 2. tippy2 schreef:

  Ik sta versteld van de professionaliteit van de dames. Geen feestjes of bezoekjes aan winderige steegjes in Kiev zodat ze straks hun stem kwijt zijn. Geen risico’s lopen en gaan voor die 1e plek, dat is de juiste instelling. Dat hebben we in het verleden wel eens anders meegemaakt. Toppie meiden, trots op jullie!

  • harm stirnberg schreef:

   Helemaal met je eens tippy2. Wat kunnen we trots zijn op die drie meiden !!!

  • Steve schreef:

   Ik kan me herinneren dat er in 2005 ook iemand was die geen feestjes bezocht en heel erg gefocust was. Ik hoop dat het nu veel beter afloopt.

  • Lola schreef:

   Inderdaad. Het is bijna on-hollands! Hun postieve en professionele communicatie richting pers heeft terdege geholpen dat ze serieus worden genomen. De wil om hun best te doen stralen ze van af. Dat is wat de pers graag willen zien. top!

 3. Alviarin schreef:

  Komt dik in orde qua zang en optreden. Sowieso finalemateriaal. Hoog in de top 10 als ze de boodschap van het lied kunnen overbrengen zonder dat de kijker en jury zich stoort aan het oubollige zwakke lied zelf. Konden we maar de eigentijdse moderne sfeer van City Lights overhevelen naar Light en shadows. Dan was het een ijzersterke uitvoering gekoppeld aan een ijzersterke song.

  • Peter schreef:

   De Belgische inzending is helemaal niet zo origineel of bijzonder. Gejat aan alle kanten en het is net of je naar Kovacs luistert. Terecht dat deze inzending zo keldert in de lijsten, en niet alleen om de slechte uitvoering.

  • robbert-rotterdam schreef:

   En konden we Blanche maar iets van de energieke en ambitieuze houding van de og3ne dames meegeven…

 4. dick schreef:

  Wat een verademing dat er zo professioneel ingezet wordt door de dames. Mijn complimenten. Finale wordt op zeker gehaald en dan zien we wel weer verder.

 5. RobbieR schreef:

  Ik moet eerlijk zeggen dat de dames mij positief verrassen.

 6. Nordman schreef:

  Songfestivalweek is aangebroken! Wat gaat de tijd weer snel. Volgende week afkicken, bah. Ik heb in ieder geval vertrouwen in een finaleplek. Ik hoop donderdag kippenvel te krijgen bij het zien van hun optreden. Ik hoop tevens dat onze zuiderburen ook naar de finale gaan.

 7. RobRotterdam schreef:

  Deze week moet het gebeuren ! Alles wijst erop dat de finale behaald wordt. Erg benieuwd a.s vrijdag naar de bookmakers, de site van ESCTracker, zien of Europa massaal Lights and Shadows download. Iedereen , lijkt mij, heeft de ervaring van een dierbaar persoon die ernstig ziek is, dat gegeven, en de manier hoe OG3NE dat op een respectvolle wijze gaat vertolken in hun act, geeft mij vertrouwen dat OG3NE heeeeeeeeel ver komt. Of het Rotterdam 2018 wordt weet ik nog niet, Italie en Portugal zijn ook heeeeeeeeeeel erg goed, maar het is te gek als het WEL lukt!

  • Lola schreef:

   Rotterdam 2018….. get real!!! Chauvnist!! Daar kan O3xniks niet tegen betere werk van Italie, Portugal, Zweden en Bulgarije,,,, :P

 8. kk schreef:

  Als je kijkt op de officiële youtube pagina van Eurovision, en dan de views checkt van de (1st) rehearsal videos.

  Nederland 460.893
  Italie 233.380

 9. tippy2 schreef:

  Hier kan ik naar blijven kijken.. zo schattig!
  https://www.youtube.com/watch?v=VbH-dhewVzM&list=RDMMVbH-dhewVzM

  • Matje schreef:

   Normaliter gaat deze Uber uber Gay ( sorry voor degene die problemen heeft met die beschrijving) oog voor alles wat bling bling en dramatisch is . Geeft me goede hoop dat zelfs zij , die eerst zeer sceptisch waren , nu totaal fan zijn van de zusjes en hun vertolking . Geeft me nog meer hoop op een mooie afloop.

  • Ma Lága schreef:

   Drie malle nichten die ook eens wat willen zeggen…

 10. Richard schreef:

  Weet je waar ik echt zo van baal! Ik denk dat Og3ne 2de word, Italie eerste! Geloof mij dat dit het scenario gaat worden dit jaar! Wat the commen linnets overkwam gaat nu ook met Og3ne gebeuren ben ik bang maar we gaan het zien ;) We gaan nog steeds voor eerste plek!

  • Wim1970 schreef:

   Het voordeel is dat het liedje van Nederland 2 keer gehoord wordt, en Italië maar 1 keer. Ik denk dat de meeste mensen hun keuze al maken in de halve finales.

   • Richard schreef:

    Ja zeker waar Wim. Eerst verliezen van een baard en straks van een Aap ;)?

 11. @lbert schreef:

  Tuurlijk hoop ik op de eerste plek, qua zang professionaliteit en inzet verdienen ze dat zeker, maar het lied zelf blijf ik niet erg sterk vinden al is de uitvoering nog zo goed.
  Er was veel kritiek op de dames mooi dat dat nu verstomd is, ze doen het erg goed en profesioneel Toppie dames, en veel succes !!

 12. Ed schreef:

  Ik zeg “Lights and shadows” in een goede remix, we hebben dj’s zat !!

  Moet je eens zien hoe die straks gaat in de charts ….. als ik het team achter Og3ne was geweest had ik al lang wat lijntjes uitgegooid voor een GOEDE REMIX !

 13. robbert-rotterdam schreef:

  De kansen voor een finaleplaats worden beter en beter. Ik hou het op een zeer respectabele 9e plaats in de finale. Na de semi kan ik bijstellen mede op grond van de loting en plaats die het productieteam de dames toebedeelt. Er zijn nog 12 plaatsen te verdelen in de eerste helft en 8 in de tweede helft, en wil zo’n soort nummer scoren, dan moet het echt naar de tweede helft of absoluut einde eerste helft.

  • Tippy2 schreef:

   Nu al 3 keer op rij in de eerste helft, hoop nu toch eindelijk op de 2e…

 14. Tippy2 schreef:

  Wanneer begint de eerste generale repetitie voor de vakjury?

 15. Sandert schreef:

  Het zou een schok zijn als O’g3ne zich niet kwalificeert voor de finale. Een scenario waar niemand nog rekening mee houdt, dus dat komt dan hard aan. En mochten ze doorgaan, dan is het niet ondenkbaar dat ze vroeg moeten aantreden in de finale. Misschien zelfs als eerste! Misschien vindt de organisatie het wel een mooi nummer om de finale mee te openen. Dus ja, het kan nog alle kanten op.

  • Wim1970 schreef:

   Ik denk dat het eerste nummer een uptempo nummer is, een lekkere binnenkomer aan het begin, misschien mag NL dan als 2e :-P

   • Sanne schreef:

    Laten we eerst afwachten of ze de finale halen. Daarna wordt geloot in welk deel van de finale ze zitten. Eerste of tweede. Dus hier kunnen we nog helemaal niks over zeggen.

  • Matje schreef:

   Het zal Italië zijn die de finale opent , een eyecatcher en je kan eigenlijk zeggen dat je dan ook mee positief opvalt! Een ding is bijna zeker , Italië wint zaterdag .

 16. Luuk schreef:

  Dat ze de finale op de sloffen halen staat buiten kijf. Ik hoop echter van ganser harte dat ze tweede helft loten anders kan het nog wel eens een zware dobber worden.

 17. GerardMartin schreef:

  Die finale moet te halen zijn maar een overwinning zie ik niet zitten. Veel te grillig publiek die lallende sms’sers.

 18. Sanne schreef:

  Ik denk dat het 2 kanten kan opgaan. Of het word helemaal niks, of een top 5 notering. Als ze donderdag de finale halen ben ik er van overtuigd dat ze in de finale ook hoog gaan eindigen. Net zoals toen met Ilse en Waylon gebeurde. Ik geloof niet dat het ergens in het midden eindigd. Of ze begrijpen het en stemmen hier dus massaal voor, of het wordt compleet genegeerd. Alles of niets. Dus spannend.

 19. Monika schreef:

  Hoi
  Alvast sorry voor mijn gebroken nederlands , ik ben nog steeds aan het leren , moeilijke taal zeg .
  Deze blog kwam ik toevallig tegen tijdens mijn zoektocht op internet om meer weten te komen over OG3NE .
  Personelijk vind ik OG3NE top , op hun songfestival liedje ben ik gewoon verliefd , vanaf maart . Ik hoop dat ze finale halen en in top 5 worden geplaatst ( liefst nr 1 worden ❤️) maar ja , wie het weet toch? Ik heb geprobeerd achter te komen wat vinden mensen uit mijn geboorte land Polen , was niet echt veel moet ik toegewen , maar wat ik tegen kwam wel positief maar nog twijfelachtig helaas . Werdt geschreven zo als : perfect , te perfect ; mooi achtergrond maar saai .
  Over de zang van dames is alleen maar alles goeds .
  In Polen zijn ze veel teleurgesteld als gaat over België ( ik denk dat hun favorite was/is) . Ik hoop dat tijdens of kort voor optreden van OG3NE op donderdag wordt geschetst door komentatoren wat gaat over in het liedje want dat is ook belangrijk .
  Met mijn hele hart ben ik met OG3NE , ik ben zelfs beetje dankbaar voor dit liedje , en hoop ik dat in de wereld zijn veel mensen zoals ik 😘
  Groetjes M

  • Max schreef:

   Wat een mooie reactie. En je Nederlands is hartstikke goed, erg knap.
   Leuk dat je Ogene zo steunt. Ik hoop ook van harte dat de meiden het goed gaan doen. Ik geloof in een erg hoge notering. Jij natuurlijk ook succes met Polen. Ik verwacht dat Kasia ook de finale haalt. Erg goed stem en naar wat ik hoor komt het erg goed over.

   Hopelijk een finale met beide landen!

   Succes met alles!

   • Monika schreef:

    Kasia , hm maar niet , “te zwaar ” voor mij , maar wens ik ook haar veel succes want zij kan ook mooi zingen .
    Niet te veel pijn gehad in jouw ogen tijdens lezen 😉 ? Ik moet probeeren meer ” nederlands” te denken dan Pools als ik schrijf misschien help dat.

   • Max schreef:

    Nee, zeker niet. Hartstikke goed. Nederlands is ook lastig. En ook vaak zo’n rare volgorde qua zinsopbouw. Maar goed bezig!!

 20. Denise schreef:

  Ik ben benieuwd wie voor ons gaat stemmen. Wat betreft de jurypunten zit het lijkt me wel goed. Maar ook de kijkers thuis? We komen na een heel spektakel, daarbij vergeleken is ons optreden behoorlijk saai. Dus ben benieuwd hoe het uit gaat pakken en of de jurypunten voldoende zijn om ons naar de finale te krijgen. Laten we het hopen. Want wat je ook van het nummer vind, het is kwalitatief goed genoeg om in de finale te staan.

  • Max schreef:

   Er gaan een hele hoop mensen voor ons stemmen. Daar ben ik zeker van. Wij kennen de prachtige stemmen van de meiden. Europa nog niet. Die worden compleet overdonderd door de prachtige harmonieën. hetzelfde als Nederland deed toen ze de driestemmigheid (uniek!) hoorde.
   Na een spektakelstuk komen is niet erg. Juist mooie muziek, zonder toeters en bellen. Dat hakt er juist enorm in.

   • Matje schreef:

    Idd Max , impact van de stemmen zal al een menigeen het besluit geven om voor Nederland te gaan en alten we niet vergeten , het gunfactor , dat hebben de meisjes en vooral als men de gedachte achter de tekst weet. Het zal volgens mij veel liggen aan wat de commentatoren in diverse landen te vertellen hebben. Sentiment werkt nu eenmaal .
    Moeder Vol zal trots zijn als de dochters zaterdag zeer goed gaan scoren.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Ja, wat is saai? Ze schijnen prachtige visuals te hebben en goed camerawerk. Hier en daar hoorde ik zelfs dat ze de Common Linnets naar de kroon steken als het gaat om hoe het in beeld gebracht is.Dat de emotie in het verhaal goed overgebracht wordt. Als het visueel goed is, gaat de televoter ook om. Daar ben ik van overtuigd.
   En vorig jaar 3 langzamere nummers in de top-5. Dus het kán!

 21. Og@yne schreef:

  De dames Og3ne geven zich voor de volle 1000% dat is een feit. Hun allerbest doen ze al. Kwestie nog van fine tunen.
  Finale halen ze ook absoluut MAAR ze zullen niet de 1e plek gaan veroveren. Voor velen moeilijk te aanvaarden . De meest voorkomende reactie is en blijft nog steeds > they have lovely golden angelic voices but the song doesn’t work. Of het nu in deze verwoording of net iets is anders, het komt ieder keer op’t zelfde neer nl “Het lied “… als dat niet bevalt kun je er wel van alles aan vast blijven plakken zoals hun prachtige stemmen, emo boodschap, ( ook zonder boodschap kun je nog steeds goed lied hebben zelfs als het instrumentaal is) of mooie tekst of goede stage performance. But when the song doesn’t work …than it doesn’t work. period ! Met een moderner lied zag ik hun met de overwinning thuis komen. Dit gaat hem echt niet worden.

  • marga schreef:

   precies het is geen goed lied hoe goed de dames ook zingen,vader Vol is een amateurcomponist en dat is te horen een professionele songwritersteam was beter geweest,maar hier moeten we het meedoen,ik gun ze een finaleplek !!!!

   • Max schreef:

    Wat probeer je nu de hele tijd te zeggen, Og@yne? Volgens mij weet bijna iedereen dat winnen moeilijk wordt (zeg nooit nooit; ze maken in ieder geval indruk; wie weet waar het schip strandt), maar laat mensen gewoon enthousiast zijn. Van plek 20 vorige week is het nu inmiddels plek 8. Mogen we daar niet een beetje euforisch van worden? En een beetje dagdromen?

    De tekenen zijn daar: Ogene maakt enorme indruk met hun harmonieën, hun professionele strakke act en door hun 100% inzet. Tel daarbij hun unieke geluid op. De bookies en de fans pikken dit op en zie daar: de weg daarboven is ingezet. En of het nu 1 wordt, top 3 of top 5; het kan allemaal. Het dromen naar boven komt niet uit de lucht vallen…men wordt steeds positiever.

    En tja, het lied. Ik geloof dat we dat stadium wel gepasseerd zijn. Stemmen zijn goed, ik lees dat de song steeds meer wordt gewaardeerd en de boodschap komt mede door de beelden en de staging steeds beter over het voetlicht. Ik geef je gelijk: met een knaller van een lied hadden ze nu bovenaan gestaan (of top 3), maar je weet het niet –> wellicht met dit lied hebben ze het totaalpakket ook al te pakken en steeds hen niets in de weg. We zullen het zien.

    En tot die tijd droom ik lekker door. Gewoon tot aan die koppositie.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Ik heb persoonlijk nooit gedacht dat Nederland dit jaar zou kunnen winnen en nu laat ik me ook niet door de plotselinge euforie leiden. Het lied zelf is geen absolute knaller, maar die zijn er sowieso bijna niet dit jaar en het ESF is geen radio-event maar een televisiegebeuren. Dus dan wordt toch veel beslist door hoe het wordt gebracht en hoe het in beeld komt. En daar is Nederland dit jaar toevallig erg goed in. En wat betreft die enkele negatieve commentaren door de pers(ik lees overigens ook veel goede kritieken, het is maar net welke citaten je er uit pikt) in de trant van ‘van een zwak lied valt niets te maken’ : wel, in de eerste plaats heb ik veel geloof in de kracht van het beeld. Als The Common Linnets van een 30e plaats naar een 2e plaats konden klimmen, ondanks de oneindig veel negatieve reacties(‘saai liedje, kabbelt maar wat door, het festival onwaardig, niet geschikt voor het songfestival, er moet een ander liedje gezocht worden, zzzz, hadden we maar Afrojack gevraagd’, etc,) waarom zou OG3NE dan niet kunnen scoren? En dan is er nog wat: de zgn pers bestaat ook maar voor een groot deel uit fanboys op weg naar volwassenheid , vaak zonder specifieke muzikale achtergrond. Dat geeft op zich helemaal niets, ieders oordeel is belangrijk, maar hun mening kan heel anders zijn dan die van bijvoorbeeld de vakjuryleden, waarvan een groot deel op vakmatige criteria oordeelt. Ik bedoel maar: Raphael Gualazzi zag de fanpers ook als kansloos… De fanjournalisten hebben de nummers ook al elk 600 keer gehoord en hebben al vanaf het begin een oordeel gevormd, en zijn ze allemaal dan nog in staat hun mening bij te stellen? Voor vele kijkers echter zal het de eerste kennismaking zijn met de inzendingen en als je er dan visueel inknalt dan kan de indruk-niet gehinderd door een eerder oordeel- heel anders en positief zijn. Ik zeg dat het bij de vakjury goed zit en dat de kijkers overtuigd zullen worden door de muziek in combinatie met visuals. Mijn prognose blijft: lage top 10 in de finale bij een goede loting. En daar zou ik heel blij mee zijn.

  • Matje schreef:

   Het vreende van jouw uitspraken is toch steeds weer terugvallen op hoe Europa het lied maar niets vind. Klopt dat menig deze mening hebben maar je hoort minstens zo vaak dat het lied live pas echt tot leven kot en dat het de kijker raakt. Pats boem , In je gezicht ! Wie denkt dat ze gaan winnen komt bedrogen uit , de winst is voor Italië weggelegd maar gun het de Nederlanders ook om hier lekker te genieten van het vele moois dat nu verteld word over de zussen . Van begin af aan ben jij al niet zo en voorstander van het lied , je volste recht , en dat is na de zoveelste reactie onderhand wel duidelijk!
   Wat mij betreft , ben van begin af aan al verkocht en mocht het donderdag toch fout gaan heeft het nergens anders aan gelegen dan dat het niet genoeg aansloeg, nergens anders aan , jammer en volgend jaar weer nieuwe kansen.

 22. Michael schreef:

  Ik snap die reacties niet zo over het nummer, er is niet veel op aan te merken hoor als ik de rest hoor 😏

 23. MarkusRotterdam schreef:

  Ik heb helemaal niets met het lied, ik heb helemaal niets met die meiden, ze laten me echt koud, maar één ding moet ik wel toegeven: ze hebben wel de juiste spirit. Dat willen winnen heb ik tot nu toe alleen bij Ilse gevoeld, en bij de rest eigenlijk niet.

 24. Ben Lankamp schreef:

  Geen ondenkbaar scenario: Portugal wint bij de vakjury, Italië wint de televote, maar Nederland eindigt bovenaan als betere ‘gemene deler’. Vergelijk met Jamala vorig jaar (Rusland won de televote, Australië won bij de vakjury). Bulgarije staat nu nog hoog bij de bookmakers, maar laat vocaal toch te wensen over. Zweden oogt te strak geproduceerd, in elk geval enkele jury’s zullen dat totaal niet waarderen. Roemenië met het gejodel idem geen vakjury-kandidaat. Al met al voor Nederland een top-5 notering, met enig geluk top-3.

 25. Kees schreef:

  België is weer helemaal terug! Wat een geweldige dress rehearsal! En die zwarte jurk staat geweldig! Het paat zoveel beter bij het nummer. Ze staat ook veel relaxter op het podium, zo mooi om te zien. Het nummer in combinatie met haar bijzondere stem blijft uniek. Opeens behoren ze weer tot de topfavorieten. Overal zijn ze opeens zoveel positiever, ik ben blij! Mooie reacties op youtube, en diverse andere songfestival pagina’s.

  Sorry, ondanks dat de Nederlandse meiden echt goed kunnen zien, blijf ik het nummer waardeloos vinden. Dus ik support België in plaats van Nederland.

  • Roberto schreef:

   Helemaal terug? het is iets minder erg..maar toch nog aardig vals 😱

   • Matje schreef:

    Beste Kees , het enige wat een verbetering is , de jurk! Verder lees ik bijna overal , en dat is erg spijtig , dat haar vocalen nog steeds slecht zijn en er nog steeds geen connectie is met de camera. Hopelijk vanavond en morgen beter zodat ze net de finale kan halen en daar , ben bang van niet maar toch , een flinke verbetering van haar vertolking kan laten zien.

 26. robbert-rotterdam schreef:

  Denise:
  Ik ben benieuwd wie voor ons gaat stemmen. We komen na een heel spektakel, daarbij vergeleken is ons optreden behoorlijk saai. Dus ben benieuwd hoe het uit gaat pakken en of de jurypunten voldoende zijn om ons naar de finale te krijgen.

  Ik denk dat het niet zo heel erg is dat we na het spektakel van Roemenië komen. De twee inzendingen mikken toch al op een heel andere doelgroep. Wie op zoek is naar actie en gimmick, ook als het matig gezongen wordt, gaat toch al niet voor OG3NE en wie voor de mooie vocalen met een verhaal gaat, heeft het na 1 minuut vast wel gehad met de jodel-lol. Tenminste, ik denk dat het zo werkt.

 27. Nordman schreef:

  Hmmz. In de eerste semi is er een pauzemoment na het zesde lied. Ik hoop dat dit ook voor onze semi geldt, dan zitten we dus net voor het eerste pauzemoment. Lijkt mij alleen maar beter om het eerste blok mee af te sluiten. De kijkers zullen Og3ne echt niet vergeten. Oh en heerlijk dat dromen over een mogelijke overwinning. Ook al is het straks een 9e plaatst, man, ik zou dan nog heel blij zijn! Maar na 8 donkere jaren, blijven dit soort momenten voor mij als fan toch wel speciaal. Ik geniet hier ontzettend van. En wie weet hoe het uitpakt zaterdag. Al denk ik dat Italië gaat winnen, ik hoop stiekem op een verrassing. Laat Italië maar de grootste hit hebben. NL of Portugal gaat hopelijk dan winnen.

 28. Michel schreef:

  UK stijgt 2 plaatsen ten koste van O’g3ne @ Oddschechecker. UK 8 – NL 9…maar de verschillen zijn minimaal.

 29. Tippy2 schreef:

  Ik hoop dat de dames van Og3ne zich na het zingen van het nummer bij vakjury, halve finale en hopelijk de finale elke keer even vastpakken, om elkaar even te troosten na dit aan hun moeder gerichte lied. Maakt voor mij het plaatje af…

  • Michael schreef:

   Ik denk heel eerlijk dat de boodschap niet moet gaan over elkaar troosten, maar samen staan we sterk 😜.

 30. Janneke schreef:

  Weetje, als we de Nederlandse inzendingen van de afgelopen jaren mogen vergelijken met de tijden van Sieneke en de Toppers, kunnen we alleen maar concluderen dat Nederland het de laatste jaren heel erg goed doet. Of we nu winnen, een top 10 halen of nog niet eens door de finale komen… er staat een inzending die met recht ons land kan vertegenwoordigen, ik denk dat dat pas telt. We kunnen trots zijn ☺

 31. harm stirnberg schreef:

  Nederland nu 7e bij de bookmakers

 32. Jim schreef:

  En derde in de halve finale…..

 33. harm stirnberg schreef:

  Nu weer 9e hahahaha

 34. Nexitmarie schreef:

  Als ik bij de bookies kijk zijn praktisch alle landen boven Og3ne uit de 1e halve finale. Mocht Og3ne morgen 2 goede repetities neerzetten en zich donderdag voor de finale plaatsen zal alles wellicht anders zijn.

 35. Ed schreef:

  Net de eerste dress rehearsal gezien en ik schrok iets of wat, want Og3ne ging zowaar vals, een klein beetje maar maar het was niet goed …… het hele eerste couplet en refrein klonk als een cassettebandje dat aanspoorde, ik zeg maar het Joan Franka syndroom, voor de rest was het ingehouden gezongen, zelfs wat vlak en de uithaal van Shelley kostte haar dit keer behoorlijk wat moeite.Zouden de zenuwen voorzichtig op gaan spelen nu ?!
  Verder was het goed maar waar ik me steeds meer aan stoor is het gewapper en het strekken van Amy’s armen en het wijzen.
  Het mag muggensifterig zijn, maar het word een bepaald maniertje dat niet hoeft Lisa en Shelley doen dat veel minder en gebruiken iets meer variatie, houd het klein als het moet en pak uit waar het moet …….

  Toi toi toi voor vannavond ben zeer benieuwd !

 36. Peter schreef:

  Wat is er met deze site?

 37. Peter schreef:

  Lees net dat het optreden voor de vakjury grandioos is verlopen. Zoals gezegd, een slechte generale ….

 38. Mike schreef:

  Hoop dar ze winnen vanavond Nederland Natuurlijk

 39. Mike Meere schreef:

  Hoop dar ze winnen vanavond Nederland Natuurlijk