Nederland vierde in halve finale

Dit vind je misschien ook leuk...

35 reacties

 1. Thomas schreef:

  Top gedaan door de dames! Beetje jammer van de startvolgorde in de finale. Mochten we de startplek van Kroatie hebben gehad, dan hadden we denk ik net de top tien gehaald.

  Helaas was het liedje niet televote vriendelijk genoeg. Maar dit bewijst wel de waarde van de juries: goede zang wordt dus wel degelijk beloond!

  • HP schreef:

   Vind het ook een rare beslissing van de organisatie om Kroatië, dat veel lager eindigde in de semi, die plek te geven en Nederland als 6e te laten optreden.

   Als 13e, ook nog achter die schreeuwlelijk uit Azerbeidzjan, waren we meer opgevallen en inderdaad zeker in de top 10 geëindigd.

 2. Johan schreef:

  Proficiat Og3ne met behaald resultaat, opsteker zeker dat de vakjury jullie goed beoordeeld heeft, alleen televoting bleef jammer genoeg achter……maar wat kunnen jullie terug kijken op een geslaagde missie, Nederland is zeker trots op jullie chapeau ?????????

 3. Rrr schreef:

  Pffff nog veel te hoog dank je 2 punten

  • Kees schreef:

   Jullie ook bedankt voor 0 punten.

   • Leduc Dirk schreef:

    Belgie en Nederland hebben elkaar 10 punten gegeven via televoting.
    Niet klagen mensen

   • Michael schreef:

    Daar ben ik het helemaal mee eens, België 12 van NL en NL 10 van Nederland. Netjes.. De vakjury van België gaat nooit echt voor NL de televoters wel, gelukkig maar

 4. Starkoo schreef:

  Logische voor Belgie Blanche kan gewoon niet live zingen jammer dat de televoters het niet hebben afgestraft. Maar kun je zien dat een hit die internationaal het goed doet hoog eindigt ook al kan je live niet heel goed zingen scoort!

 5. harm stirnberg schreef:

  Goed gedaan Og3ne en een dikke opsteker met jullie 5e plek bij de jury stemmen. En met maar 15 televotepunten toch nog 11e worden chapeau. Jullie kunnen trots en met opgeheven hoofd terugkeren naar Nederland. Ik ben fan van jullie en blijf dat ook. En wat hebben jullie een sterke moeder!!! Een hele fijne Moederdag vandaag.

 6. harm stirnberg schreef:

  Hadden de Belgen trouwens dove mensen in de vakjury zitten met 0 punten voor Ogene. Ik denk van wel, ze waren zeker bang dat Nederland het beter ging doen dan Belgiê.

  • Jonas schreef:

   Starkoo:
   Logische voor Belgie Blanche kan gewoon niet live zingen jammer dat de televoters het niet hebben afgestraft. Maar kun je zien dat een hit die internationaal het goed doet hoog eindigt ook al kan je live niet heel goed zingen scoort!

   De 2 punten die jullie aan Belgie gaven als vakjury waren anders ook niet vet…

   • eric schreef:

    nee vak jury moet voor kwaliteit gaan en daar blonk blanche niet echt inuit en dan druk ik me netjes uit

 7. Johan schreef:

  Snap niet dat Nederland nog punten aan België heeft gegeven, ze kan toch niet live zingen…..vreselijk om te horen en ook om te zien?

  • Leduc Dirk schreef:

   Ze werd toch maar knap 4e, dus heel veel mensen delen je menig blijkbaar niet

   • Michael schreef:

    Leduc, veel mensen denken nog steeds dat het songfestival om alleen zingen gaat. België had gewoon een goed nummer ook dat telt mee ??

 8. HP schreef:

  Opvallend, Finland dus zelfs 12e en niet eens 11e. Ook had ik Estland hoger verwacht.

  Schitterend, dat ene puntje voor San Marino haha. En Malta 0 punten vanuit de televoting. Prima!

 9. Arie schreef:

  Og3ne heeft een 11e plek bereikt en dat is zeer verdiend. Zoals verwacht veel waardering van de jury’s en weinig van de televoters. En dat is jammer. Maar alle zwartkijkers die een hele lage klassering voor Og3ne voorspelden, hebben toch maar mooi het nakijken gekregen.
  En verder wat voorzichtige conclusies:
  – Echte muziek wint het uiteindelijk en ondanks alles van vuurwerk.
  – Krijsende dames scoren niet bij televoters en jury’s, ook al zijn ze nog zo mooi.
  – Muziek die aansluit bij de tijdsgeest maakt een grotere kans om in de top 5 te eindigen.
  – Zweden blijkt wederom te beschikken over het juiste recept om hoog te eindigen.
  – Jury’s straffen vals gezongen noten harder af dan televoters.
  – Jury’s uit sommige landen stemmen net als televoters nog steeds op hun naaste buren.
  – Dat geldt niet voor Nederland en België, eerder het tegenovergestelde.
  – Televoters gaan voor evenwichtige totaalplaatjes, waarbij het muzikale aspect en de show in evenwicht zijn.

  Wat kunnen we daar als Nederland van leren voor de toekomst?
  Dat de eigenheid van de artiest nog steeds een goed en valide criterium is om een kandidaat te selecteren?
  Dat er zowel met jury’s als televoters rekening moet worden gehouden?
  Dat iets meer showelement geen kwaad kan, mits passend bij het nummer?
  Dat een artiest met een eigentijds geluid kan aanslaan, maar dat het wel authentiek moet zijn?

  Genoeg om over na te denken AvroTros….
  Maar nu eerst dit mooie resultaat van Og3ne vieren. Want dat hebben ze verdient. Ze hebben zich met volledige overgave en bewonderenswaardig professioneel van hun allerbeste kant laten zien. Daarvoor hulde.

 10. Johan:
  Snap niet dat Nederland nog punten aan België heeft gegeven, ze kan toch niet live zingen…..vreselijk om te horen en ook om te zien

  Het songfestival draait om veel meer elementen dan enkel stemgeluid. We kijken toch niet naar een uit de kluiten gewassen versie van dat saaie zangprogramma ‘Beste Zangers’? Voor een goede score moet je voldoen aan al deze elementen:

  –> Uitstekende vocalen *check*
  –> Flinke dosis charisma *check*
  –> Uitstekende choreografie *beetje check*
  –> Uitstekende, passende visuals *beetje check*
  –> Uitstekend liedje *ehhh, fail*
  –> Uitstekende emotie-overdracht *bij televoters een fail*

  Volgend jaar moeten ALLE bovenstaande componenten allemaal *CHECK!* zijn. Zonder pardon. Het totaalplaatje moet zowel jury’s als televoters bij de kladden grijpen. Wat dat betreft had Nederland het omgekeerde effect vergeleken met België. Televoters zijn grilliger, letten echt niet op vocalen (Ook Nederlanders niet, want dan had de Nederlandse televoter b.v. Polen ECHT wel in de TOP 10 gezet). Televoters laten zich meer door gevoelens leiden. En die overbrenging van een bijna ongrijpbaar ‘gevoel’ of emotie, lukte erg goed met België dit jaar, maar ook met Nederland in 2014. O’G3NE hadden dat niet.

  Dus niet klagen, die mooie 11e plaats inlijsten en volgend jaar een liedje sturen dat iets artistieker van aard is (En Cornald? Laat jouw stem in deze ook wat meer gelden zeg! Iets meer ‘AVRO’, iets minder ‘TROS’. En Jan Smit? Hou alsjeblieft op met dat smerige linkje leggen met ‘Beste Zangers’. Je legt als commentator teveel de nadruk op vocalen, en veel minder op wat televoters ouden kunnen doen.)

  • Nordman schreef:

   Mee eens dat Jan Smit teveel op vocalen let. Na bijna elke optreden ging het over de vocalen….de gemiddelde kijker let daar toch niet op.

 11. Nordman schreef:

  Mooi hoor, 4e in de semi :) Og3ne is echt op basis van hun vocalen zo ver gekomen en dat is een enorme prestatie, want het draait uiteindelijk wel om het lied. Ik heb LAS nooit slecht gevonden, maar de eerste keer dat ik het hoorde, dacht ik niet meteen YES dit is’em. De dames hebben dit nummer echt naar een hoger niveau getild, knap! Ik ben trots dat ze ons land hebben vertegenwoordigd. Ik heb het al eerder gezegd, je kunt met Og3ne winnen maar dan moet je ze wel een goed nummer geven. Wie weet over een paar jaar. Ik hoop dat de meiden niet te verdrietig zijn, ze hebben alles gegeven.

  Wat heeft Belgie trouwens ontzettend laag bij de jury gescoord in de halve finale. Ik kan het me niet meer herinneren, maar was ze zo slecht die avond? En zo te zien wilden de kijkers Finland wel door laten gaan, maar de jury niet…dit snap ik dan weer niet. Dat Israel goed bij de jury scoorde in de tweede halve finale snap ik ook niet. Mager danceliedje en gezongen door een gemiddelde zanger….tsja het werkt wel. Zo moeilijk is het niet.

 12. Luuk schreef:

  Kan iemand mij vertellen hoe Kroatië ooit zesde is geëindigd in semi 2 bij de televoting?

 13. 020Nick schreef:

  Jazeker.. ze kregen waarschijnlijk al de 12 van servie en van vjr macedonie.
  Dus dat zijn er al 24. De juries van die landen zijn vaak ook best gul met hun punten dus reken er 20 bij. Dan hoeven de rest van de landen 4 of 5 punten te geven of je staat op de 6 e plek.

  Luuk:
  Kan iemand mij vertellen hoe Kroatië ooit zesde is geëindigd in semi 2 bij de televoting?

 14. Kenny schreef:

  Hopelijk sturen we volgend jaar een leukerr liedje, want van de laatste 5 jaar staat OG3NE bij mij op de 4e plaats ( 4/5)

 15. Steve schreef:

  Ik vind dat Ogene volgend jaar weer moet gaan. There, I said it!

  • Nordman schreef:

   Oh ze mogen van mij opnieuw naar het esf, geen probleem, ze zijn gewoon zo goed, maar laat ze over een paar jaar maar met een heel sterk lied terug komen.

 16. jos schreef:

  ja vind ik ook , of ilse de lange

 17. Arie schreef:

  Ik zou een artiest als Kovacs wel interessant vinden; geweldige stem, tegendraads, eigenzinnig en super gedreven. Dotan, lijkt me ook wel wat. Mr. Probs…. met een nummer dat door een van onze TOP DJ’s geproduceerd is. Niet iets dat neigt naar TCL of Douwe Bob, want die muzikale hoek hebben we nu wel gehad (en wat mij betreft met succes), maar het wordt tijd dat Nederland eens een andere kant van zichzelf laat zien. Geen Caro Emerald, hoe fraai ze ook zingt, haar muziekstijl is te afstandelijk. We hebben iemand nodig die van het scherm knalt. En het zou top zijn als daar ook wat show aan kan worden opgehangen (want hoe je het ook wendt of keert…. dat heeft Zweden toch weer lekker in de top 5 gebracht) maar ik geloof niet dat we zulke artiesten in huis hebben. Maar het moet in ieder geval iemand zijn die zijn of haar muzikale weg al gevonden en bewezen heeft. Maan heeft al laten weten dat ze er wil zin in heeft… Maar die moet eerst nog maar eens kilometers maken, want die heeft (nog) geen muzikale indentiteit. Want alleen met een mooi gezicht en een aardige stem, kom je er niet in dit festival, ik noem bijvoorbeeld maar de Duitse inzending van dit jaar.
  We moeten echt verder denken dan mensen die uit de VOH-vijver komen. Die zijn lang niet allemaal van hetzelfde niveau als Og3ne, die duidelijk wel een unieke muzikale eigenheid hebben. Waar het de zusjes alleen nog aan ontbreekt is een goede producent die hen naar een hoger plan kan brengen bij het kiezen/maken van hun repertoire. Ze moeten los komen van hun vaders smaak. Want dat zat ze deze keer in de weg. Ik heb begrepen dat Alan Clark ook een nummer voor ze geschreven had, ben nu eigenlijk wel heel benieuwd naar dat lied…
  Ik vind het nog steeds een goed uitgangspunt dat er een artiest wordt aangewezen die iets in zijn/haar mars heeft en dat die zelf gaat zoeken naar/werken aan het ultieme nummer. Maar de opdracht moet wel zijn dat het lied zowel de jury’s als de televoters iets te bieden heeft. Dat kan zitten in authenticiteit of in onderscheidenheid. En AvroTros mag zich net iets meer bemoeien met de uiteindelijke song-keuze dan ze dit jaar hebben gedaan.

  Wat we in ieder geval niet moeten hebben zijn vage afspiegelingen van ‘grote artiesten’. Die zijn dit jaar bijna allemaal afgestraft.

 18. robbert-rotterdam schreef:

  We hebben de mooie authentieke country-klanken gehad van The Common Linnets en Douwe Bob. Daarna de prachtige vocalen van OG3NE. Ik vind dat het nu eens tijd wordt voor een genre waar Nederland goed in is en waar het om bekend staat. Kies eens een dance-act. Benader Armin van Buuren. Niet om het podium te beklimmen -Europa zit niet te wachten op een play back act- maar om een nummer te schrijven en te produceren. Hij zou dan zelf moeten kunnen kiezen wie zijn compositie uitvoert op het podium. Het zou even een verandering betekenen: niet een artiest wordt intern geselecteerd, maar een componist/producer. Voor mijn gevoel zou Armin van Buuren hiertoe bereid zijn.

  • Nordman schreef:

   Mee eens om iets te sturen waar we als land goed in zijn. Ze mogen Martin Garrix ook vragen. Hij hoeft van mij niet het podium op, alleen zijn naam al zorgt voor aandacht. Het lied Scared to be lonely bijvoorbeeld is een hit, is kwaliteit, is sterk etc. Daarmee eindig je hoog.

 19. jos schreef:

  helemaal mee eens

 20. Thomas:
  Top gedaan door de dames! Beetje jammer van de startvolgorde in de finale. Mochten we de startplek van Kroatie hebben gehad, dan hadden we denk ik net de top tien gehaald.

  Helaas was het liedje niet televote vriendelijk genoeg. Maar dit bewijst wel de waarde van de juries: goede zang wordt dus wel degelijk beloond!

  Een net verwoorde, objectieve en vooral -hier op social media en op blogs- een vriendelijke reactie :-). Helemaal met jou eens. Dikke pluim voor jou vriendelijke, respectvolle opmerking.

 21. Met een liedje als deze, val je gegarandeerd op:

  https://www.youtube.com/watch?v=VH7XAliBOLM

  Heerlijke, melodieuze, ietwat kinky glamrock….maar ook helemaal anno nu. Maar hier….hier maak ik me dan al gauw zorgen om omroep AVROTROS. Heeft het de durf om zoiets te sturen?

 22. Johan:
  Snap niet dat Nederland nog punten aan België heeft gegeven, ze kan toch niet live zingen…..vreselijk om te horen en ook om te zien

  Waarom schrijf je Blanche geen brief met daarin jouw kritiek op Blanche’s vocalen? Muziek is zoveel meer dan een doos met zangmachines opentrekken.