Wordt het The World Can Wait voor Lissabon?

Dit vind je misschien ook leuk...

130 reacties

 1. Bart schreef:

  Kwalitatief Uitermate Teleurstellend.

 2. Mike B schreef:

  99% zeker en ook de beste tot nu toe, titel van album en tour dus dit wordt hem.
  Vorige 2 nummers waren verschrikkelijk dus was vandaag blij verrast.

 3. Levi schreef:

  allemaal dikke shit. holland zero points

 4. Singasong schreef:

  Alle 3 songs nee, hopelijk zit ie er wel bij één van de laatste twee. Effe afwachten.

 5. ronnie schreef:

  ons songfestivalklubje van 12 personen vind the world cant wait het minste nummer blijf niet hangen en veel herhalingen wij vinden outlaw nog steeds het meest pakkend

 6. Nordman schreef:

  Het lied net tweemaal beluisterd. Klinkt lekker. Geen wow-gevoel, maar wel een mooie inzending ALS dit ‘m is. Ik denk van wel. Zei Stenders niet dat het commercieel klinkt? Ik hoor dit zo op de radio voorbij komen en daar ligt ook wel de kracht van dit lied, het is gewoon heel herkenbaar vind ik. Maar…niet vernieuwend. Ik had gisteren wel even van hmmm, best tof. Het schudde me wakker. Bij dit lied ga ik lekker achterover zitten, ook niet verkeerd, maar ik DENK dat dit lied (als dit”m is) ons geen overwinning bezorgt. Maar hey, what do i know ;)

  • Hebbuzz schreef:

   Outlaw klinkt commercieler, als is het voor een doorsnee Eurovisiepubliek misschien minder toegankelijk, de commercie kent ook een veel grotere rock liefhebbende doelgroep :-P Kijk maar eens wat er in de top 2000 staat. Gemiddeld meer gitaar, mannelijke muziek (hallo Bono!) en stemmen als schuurpapier.

 7. robbert-rotterdam schreef:

  Ik heb ‘the world can wait’ nu een paar keer beluisterd en in plaats dat het groeit, gaat het mij juist irriteren. Te repititief refrein, en stem ook erg wolverig in dit nummer. Voor mij de minste van de drie, de andere twee vond ik op zijn minst prettig.

 8. Betty Beyond schreef:

  a.u.b Back Together of Outlaw in Em,
  ‘The world can wait’ is echt een slappe hap als je weet dat hij meer/ beter kan, nog 2 liedjes te gaan

 9. Hebbuzz schreef:

  Als dit de titeltrack van zijn album en theatertour is vind ik dat een zeer sympathiek gebaar naar zijn vriendin. Klinkt als een liedje voor iemand die teveel wil maar even niet kan.

  Dat gezegd hebbend, zou het me wel tegenvallen als Waylon zo’n vlak en repetitief nummer zou hebben gekozen om zich te onderscheiden op een Eurovisiepodium en ten opzichte van “Calm after the storms”. Ik ga er eerlijk gezegd van uit dat dit hem dus niet zal zijn en hij lekker iedereen op het verkeerde been heeft gezet met de titel track. Geeft in ieder geval reuring en opluchting (en genereert daarmee meer steun) als het toch om een ander nummer blijkt te gaan uiteindelijk). Of denk ik dan te strategisch en is de werkelijkheid platter en is het gewoon een banaal onderbuik gevoel van Waylon dat voor dit lied kiest omdat dit het dichtste bij zijn gevoel zit. Hij zong dit nummer zonder gitaar btw en hij had gezegd dat hij alleen met gitaar op het podium zou zijn. Ik streep dit nummer af.

  Muzikaal vind ik dit nummer niet boeiend, ook komt zijn stem in dit nummer het minst mooi over en eigenlijk niet tot volle bloei (wat er in potentie wel in zit). Dit nummer zeurt en zuigt naar het einde toe, klinkt mij iets te nasaal.

  Dit is mijn top 5 tot nu toe.

  1. Thanks, but no thanks (OK, dit is pure speculatie op basis van een titel waar je heel veel bij kunt bedenken als onderliggende gedacht en komt op mij over als een potentieel ruig nummer met dikke middelvinger naar alles (hallo Ilse) en iedereen, die te hoge verwachtingen heeft, terwijl Waylon lekker zijn eigen ding doet).

  2. Outlaw in ’em (blijft tenminste hangen, lef en pit, gok op ‘n beter lied)

  3. That’s how she goes (Dit klinkt gewoon niet als een pakkende Eurovisietitel ;-) vraag me niet waarom, maar liedjes die over derden gaan spreken kijker minder aan omdat zij niet direct aangesproken kunnen voelen)

  4. Back together (Ok-ish maar onopvallend, leuk voor op het album)
  5. The world can wait (kabbelende nachtkaars)

  Of wel ik verwacht nog een killersong op 1. en een goed nummer op 3. :-) Hoop doet leven. Ik zie met Outlaw in ’em kans op een finale, met de andere twee denk ik dat het een uphill battle zal worden. Fingers crossed and please save the best for last. Waylon kan het wel. Hij bouwt alleen de spanning wel goed op zo :-P Ik wacht op de Lenny Kravitz van de lage landen om uit zijn schulp te kruipen en de hele wereld overtuigend en vocal perfect gecontroleerd toe te bleren, zó dat niemand van de vakjury en televote eigenlijk om hem heen kan.

 10. Ronald schreef:

  Dit nummer moet je vaker luisteren. Heeft zeker potentie om met een goede stage uitvoering ver te komen. Toch overtreft dit lied niet de inzending van Griekenland waarvan ik denk dat het echt dé kanshebber is voor de eindoverwinning.

  • Wim1970 schreef:

   Wil je Griekenland financieel nog meer in de afgrond storten? Haha. Dat kun je GR niet aandoen.

 11. He1n schreef:

  Jeetje wat een k.nummer.
  Laat hem nog lekker even wat snuiven zeg…als je die kop ziet word je gelijk speedy of stoned.
  Waaaaardeloos en wat een geschreeuw alle nummers

 12. He1n schreef:

  laat me even een ingetogen nummer horen weelun.

 13. Nordman schreef:

  Laten we niet vergeten dat Waylon heeft gezegd dat hij hoger dan plek 2 wil eindigen ;-) dus: winnen. Zou hij echt denken met dit lied kans te maken op de titel? Tsja, als hij dat zo voelt, dan moet ie dat vooral doen. Ik zou het alleen weer zo zonde vinden he. De afgelopen 3 jaar hebben we artiesten gestuurd die veel beter kunnen. Laat het bij Waylon nou wel eens kloppen.

 14. Arie schreef:

  Dit is ‘m niet voor mij. Iets te veel Johnny Logan… De modulatie is wel erg songfestival, het kabbelt uit aan het eind uit, en zijn prachtige stem komt hier het minst tot zijn recht. Ook al is dit de titel van zijn album en van zijn tour….. Het is een te grote inkopper als het daarmee ook het uiteindelijke keuze is voor het ESF. Daarmee is het nog steeds wel een nummer waarvoor we ons niet hoeven schamen, maar ik vond 2 en 1 (in de volgorde) beter. Ik denk dat hij toch net iets meer zijn kop wil uitsteken in Lissabon en voor iets anders kiest.

 15. Kris schreef:

  Ik hoop op een keigoed en ingetogen nummer: zelf gitaar spelen en met weinig achtergrond muziek. Zijn stem en intensiteit spreekt voor zich. Je moet niet altijd “muziek geweld” willen.

 16. Bandido - Georgia schreef:

  Als dit ‘m wordt kunnen we het gewoon schudden. Aardig, maar onopvallend en daardoor zal dit blijven hangen in de semi. Het is niet spannend en klinkt een beetje als een jaren ‘80 nummer. Nostalgisch, dat wel, maar al veel vaker gehoord.

 17. RobFinland schreef:

  Ik mag toch echt hopen dat dit niet Het Lied wordt, ik heb het nu een paar keer beluisterd met mijn JBL , maar ik blijf het geen fijn nummer vinden, saai, niet pakkend. Het heeft zowiezo geen “ Calm after the Storm” potentie.

 18. dick schreef:

  Van de drie tot nog toe gepresenteerde nummers de minste wat mij betreft. Neemt niet weg dat het nog steeds geen slechte song is maar is het gewoon geen lied wat me meteen bij de strot grijpt. Ik moet zelfs concluderen dat het na 2 minuten een tikkie gaat irriteren en mij het gevoel gaf van “ja nu weten we het wel”. Van de nummers tot nog toe is Back Together mijn favoriet maar geen winnaar….

 19. anja schreef:

  Ik ben nog steeds teleurgesteld. Hoop dat het nog goed komt.

 20. Fabian schreef:

  Wat zijn jullie allemaal mild hier! Tis gewoon een verschrikkelijk KUT nummer. Als hij dit durft te sturen is hij compleet de weg kwijt.

 21. Kenny schreef:

  Gewoon Outlaw in Em naar Lissabon sturen.

 22. Anonimus schreef:

  Ik denk dat we ons op kunnen gaan maken voor een enorme deceptie. Zo had iedereen hoge verwachtingen van Waylon, zeker na zijn uitspraken als: ”Ik ga naar Nashville om te schrijven” en ”Ik heb de beste tekstschrijvers om me heen verzameld” etc. Ondertussen is hij helemaal niet naar Nashville gegaan, maar heeft ie alleen tijd gehad voor The Voice en voor zijn vriendin Bibi die met een burn-out thuis zit. De liedjes die tot nu toe gepresenteerd zijn komen op mij over als songs die nog ergens bovenop een stoffige plank lagen. Maar goed we zullen zien..

 23. Kenny schreef:

  Valt allemaal wel mee. Met Outlaw in Em kan hij heel hoog gaan scoren.

 24. Joke schreef:

  Weet je wat mij zo opvalt, dat als er een goede groep of zanger wordt gekozen, er ineens een soort paniek toeslaat bij de artiesten.Ze schrijven nummer of kiezen nummers, die eigenlijk niet staan voor waar ze voorheen zelf bekent mee waren.Begon al vanaf Anouk, maak Birds wat totaal niet representatief was>Trijntje koos een mainstream nummer dat helemaal haar sterke vocalen niet liet uitkomen.Douwe Bob schreef heerlijke nummers, kwam met een lied dat zo gewoontjes was, dat er een gimmick in moest op het laatst om het wat te laten opvallen.Og3ne excact hetzelfde iedereen prees de vocalen, maar bijna iedereen was het erover eens dat het nummer veel beter had kunnen en moeten zijn.Common Linnets idem, had achteraf ook echt sterker kunnen zijn.Zij hadden alleen het geluk dat hun nummer zo anders was in de line up van de avond en de visuals zo sterk waren, dat het nummer naar een ander hoger level trok.De nummers die ik nu van Waylon hoor, zijn goed, maar alleen maar gewoon goed.Ook hier ben ik bang dat het precies hetzelfde gaat worden.Ik hoor hier niet de Waylon die ik zo graag had WILLEN horen, de Waylon van “Wicked Ways” and “Love drunk”.Nog 2 avonden te gaan maar ik zit echt met samengeknepen billen te hopen dat er tussen het mainstream gebeuren een “pareltje” verstopt mag zitten.Laat het zo zijn …… !

  • RobFinland schreef:

   Ik hoop het ook, in ieder geval moet hij niet voor lied 3 gaan. Ik hoop dat we vrijdag een poll kunnen houden, kijken welk lied “ wij “ graag zien in Lissabon , en kijken of dat klopt met de keuze van waylon. Kan de redactie van weblog hier een poll plaatsen vrijdag?

  • Joep schreef:

   Helemaal mee eens! Dit is dus ook precies het gevoel dat ik al jaren heb. Waarom is Anouk niet met een pittig nummer gegaan? Waarom Douwe niet met een mooie ballad? En dat geldt ook voor Og3ne. Het moet in Nederland altijd net anders dan we gewend zijn en daardoor wordt het ‘t altijd net niet.

 25. Dirk Marko schreef:

  Waylon gaat alleen voor de winst. Dat gaat hem met de eerste 3 nummers niet worden.
  Conclusie: HET nummer moet nog komen. Ben benieuwd.

  • eerlijk schreef:

   jij gelooft ook nog in sprookjes. die blaaskaak kan alleen Amerikaanse nummers brengen. dat is bij voorbaat al verloren

 26. Robert schreef:

  * Back Together:
  Redelijk ESF lied, met een beetje geluk kan hetzelfde resultaat gehaald worden als die van de laatste 2 Nederlandse inzendingen.
  * Outlaw in Em:
  Erg prettige song. Maar niet geschikt voor het ESF.
  * The World Can Wait:
  Heeft wel een sound die op het ESF iets teweeg kan brengen. Maar het halen van de finale zal niet makkelijk zijn.

  • Nordman schreef:

   Zolang er mensen blijven roepen “niet geschikt voor het ESF”, mag het NLse publiek wat mij betreft niet meestemmen. Ben dan toch wel blij dat de artiest zelf de keuze maakt. Door te zeggen dat iets niet geschikt is voor het ESF, beperk je de mogelijkheden om juist iets anders/gewaagds te kunnen sturen waarmee je je als land juist onderscheid. Wat mij betreft moet NL risicovollere inzendingen (blijven) sturen, zoals Birds en CATS, alleen dan zie ik ons binnen nu, en laten we zeggen 5 jaar, de winst behalen.

   • Tippy2 schreef:

    Helemaal mee eens, ik zal straks de keuze van Waylon respecteren, hij zal het moeten brengen en heeft vast al een staging in zijn gedachten. Geen enkel nummer is verkeerd, maar mijn favoriet so far blijft “Outlaw in em”. Dat is het enige nummer dat me echt raakte, waardoor je ahw weggeblazen wordt. Wie weet komt er morgen of overmorgen nog een verrasing uit de hoge hoed! :-)

   • Robert schreef:

    “Outlaw in Em” vind ik juist totaal niet anders of gewaagd.
    Ik vind het geen goede song voor het ESF omdat het te weinig kop-en-staart heeft, en zeker met een rock sound is dat lastig scoren op het ESF.

    Als je praat over een inzending die duidelijk anders is als de rest, dan zit ik toch wel jaloers terug te denken aan bijvoorbeeld die van Moldavië van het afgelopen jaar:
    Dat land wist met een swingend feestje toch mooi een derde plaats binnen te halen.

    Maar misschien wordt toch “Outlaw in Em” gekozen en gaat deze song de top 5 halen:
    Mijn mening over de Nederlandse inzendingen is de afgelopen 5 jaar al vaker zwaar gelogenstraft.
    Ik zou het alleen maar prachtig vinden!

 27. VinVin schreef:

  Krijgt het AD en De Telegraaf betaald om “The World Can Wait” de hemel in te prijzen als HET nummer?!

  Als het Vrijdag blijkt dat het idd The World Can Wait word, mag er wel alles uit de kast getrokken worden door regie om van dit nummer nog een racepaard te maken.
  Het mist alle power (van bijv. Outlaw in Em) waar door het verdwijnt in de middelmatigheid, en blijkt het toch gewoon schaamteloze album/zelf promotie te wezen

 28. VinVin schreef:

  Nordman:
  Zolang er mensen blijven roepen “niet geschikt voor het ESF”, mag het NLse publiek wat mij betreft niet meestemmen. Ben dan toch wel blij dat de artiest zelf de keuze maakt. Door te zeggen dat iets niet geschikt is voor het ESF, beperk je de mogelijkheden om juist iets anders/gewaagds te kunnen sturen waarmee je je als land juist onderscheid. Wat mij betreft moet NL risicovollere inzendingen (blijven) sturen, zoals Birds en CATS, alleen dan zie ik ons binnen nu, en laten we zeggen 5 jaar, de winst behalen.

  +1 !!!

 29. eerlijk schreef:

  die blaaskaak dan kiezen wat ie wilt, niemand zit te wachten op een Amerikaans country-rock nummer whatever. een dikke nul

 30. Kenny schreef:

  Gewoon Outlaw in Em sturen en dan hoeft er geen discussie meer plaats te vinden hier.

 31. Marco schreef:

  Ik ben al heel gelukkig dat de 3 tot dusver gehoorde songs de inzending van vorig jaar ver overtreffen op alle gebied !

 32. gj schreef:

  Van de drie dan het liefste “The World Can Wait”. Ik begrijp het enthousiasme over de andere twee nummers niet.

 33. Peter schreef:

  Ligt het misschien voor de hand om voor het 3e liedje te kiezen?Waylon kennende zou ons nog kunnen verrassen!

 34. riccardo schreef:

  Ook ik heb nog niet het nummer gehoord waarvan je weet dit gaat als het al niet wint in elk geval serieus meedingen om de hoogste plaatsen. Toch vind ik het wel drie keer een goed nummer die bovendien prima worden gebracht.
  The World can Wait is een ander nummer dan Outlaw in em maar ook echt helemaal zo slecht nog niet, in mijn beleving. Alleen dat stop momentje, nee liever niet, done that.
  Wederom benieuwd naar vanavond. Meer van dezelfde koek of toch anders? Het mag een tandje meer zijn.

 35. Sandert schreef:

  Op de website van DWDD staat te lezen:
  “Vanavond speelt hij het uptempo nummer That’s How She Goes.”

  Een uptempo nummer dus, ben benieuwd.

 36. Pieter schreef:

  Is het niet…Veel teveel Johnny Logan-achtig!