Douze Points 2018 [10]: Bulgarije

Dit vind je misschien ook leuk...

36 reacties

  1. robbert-rotterdam schreef:

    Er hangt een mooi sfeertje om deze bijdrage. Ik vind deze heel apart en pakkend op een geheel eigen manier. Als ze dit live kunnen waarmaken, gaat het nummer naar de hogere regionen van mijn ranglijst.
    In Londen heeft de groep al een keer opgetreden en er zijn beelden van. Alleen was er alom twijfel of ze geheel live zongen. Het klonk wellicht wat te gepolijst om echt te zijn, maar met Zweden in het team kunnen ze ook in een live optreden de juiste galm tevoorschijn toveren. Dus we zullen zien in Lissabon. Zelf vind ik dit behoren tot de betere Zweedse werkjes, naast bv. Birds.

  2. Edmol schreef:

    Mooie bijdrage uit Bulgarije. Zekere finalist denk ik.

  3. riccardo schreef:

    Het dreint, bohohohones, daar haak ik op af. Wel mooi van sfeer en behoorlijk goede vocalen. Wel finale?

    • Singasong schreef:

      De vocalen klinken samen weliswaar zeer sterk, het lied zelf vind ik sinister en donker . I love you to the bone.. De donkere zware sfeer en irritante booooo oohh ooness give me the creeps. Ik zie hetzelfde lot als Azerbeijan vorig jaar met dat idiote sinistere paardenhoofd act. Bulgarije gaat het vorige resultaat niet evenaren of overstijgen

  4. Singasong schreef:

    Annoying to the bones? Top 10 en100% geen winnaar .

  5. Björn schreef:

    Ik ben niet volledig overtuigd van deze inzending! Had hier nog net iets meer van verwacht. Het klinkt ok en daar blijft het ook bij voor mij. Live zal het best wel goed klinken maar ik krijg het er niet warm van!

  6. Pieter schreef:

    Dit vind ik wel mooi. Dramatisch sfeervol. Vraag me alleen af of dat bij elkaar geraapt groepje genoeg chemie heeft op zo’n groot podium? En live is het nog steeds een vraagteken, bij dat optreden in Londen werden ze flink geholpen door die karaoke track op de achtergrond.

  7. Br@m schreef:

    Bulgarije is de laatste jaren prima bezig en ook deze bijdrage vind ik goed te pruimen. Dit gaat zeker de finale halen en het zou me niks verbazen als het uiteindelijk een top 10 notering gaat worden. Nr. 18 in mijn top 43.

  8. harm stirnberg schreef:

    Off topic, Heeft iemand de live uitvoering van Julia uit Rusland al gehoord? Ik kan mij niet herinneren wanneer ik voor het laatst iemand zo vals heb horen zingen voor het ESF.0/10

    • Matje schreef:

      Heb het gezien en alhoewel Julia niet echt stemvast was kwamen de valse noten van de backings. Die zullen wel gedropt worden voordat men naar Lissabon vertrekt.
      Kritiekpunt op dit optreden is volgens veel fans dat het kijken naar de zangeres in rolstoel nogal erg ongemakkelijke gevoelens geeft. Persoonlijk heb ik dat ook wel een beetje. Julia ziet er niet echt uit alsof ze plezier heeft en haar beperktheid in beweging maakt het plaatje ongemakkelijk.
      Let op ! Voordat ik hier kritiek op krijg. Wat mij betreft is ieder gelijk en kan men , mits mogelijk , deelnemen aan een ESF.

      • robbert-rotterdam schreef:

        Op een gegeven moment zingen de backings alleen het refrein en zingt Julya haar melodietje erdoor heen. Dan klinkt het weer aanvaardbaar, dus ik denk dat het toch aan Julya zelf ligt, hoor.

  9. Timo schreef:

    Ik vind deze inzending van Bulgarije oervervelend. Ik vind het geen mooi nummer en stoor me ook aan al die overbodige ohohohoh’s in het refrein. Dan hoor ik nog liever “Beautiful mess” van vorig jaar, en daar had ik ook al niks mee. Bulgarije is dit jaar mijn nummer 41.

  10. Jve schreef:

    Niet verkeerd,mysterieus nummer maar echt pakken doet het me niet! Staat hoog bij de bookmakers,maar denk niet dat dit top5 wordt zoals de 2 voorgaande Bulgaarse inzendingen.
    1.Israël/2.Tsjechië/3.België/
    4.Bulgarije/5.Estland/6.Azerbeidzjan
    /7.Wit-Rusland/8.Albanië/9.IJsland/
    10.Litouwen

  11. Dirk Marko schreef:

    Mooi sferisch nummer.
    Benieuwd hoe dit live klinkt en eruit gaat zien.
    Winnaar? Nee dat denk ik niet.

  12. MarkusRotterdam schreef:

    Denk wel dat het wat punten bij elkaar gaat sprokkelen maar ben vooralsnog niet erg onder de indruk van deze inzending. Hoewel het allemaal heel mysterieus is hou ik in mn achterhoofd dat ze op het grote podium zomaar door de mand kunnen vallen als het totale plaatje niet klopt.

  13. RobbieR schreef:

    Nummer vind ik meer dan prima, ik ben ook benieuwd hoe het met de chemie tussen de zangers is.
    Het lijkt een samengeraapt zooitje.

  14. Matje schreef:

    Bulgarije????
    Lied komt er voor 75% niet van , staging ook niet en artiesten bijna de helft ook niet. Dus wat is hier nog echt Bulgaars aan ?
    Wat het lied betreft moet ik eerlijk bekennen dat het sfeervol is en zeker mee dingt naar de winst in Lissabon.
    Hoop ooit weer eens dat het ESF weer terug gaat naar meer identiteit van de landen en daarbij hoeft men niet perse het taalreglement weer om te gooien. Bulgarije is voor mij een land dat te ver in de wereld zoekt en eigen talent niet genoeg waardeert .

  15. SandervdH schreef:

    Geen winnaar voor mij en denk ook niet voor het songfestival dit jaar. Het nummer is daarvoor in mijn ogen net te saai.

    Mijn nummer 4 in deze halve finale

    2-Isreal
    3-Czech Republic
    4-Bulgaria
    5-Belgium
    8-Azerbaijan
    10-Belarus
    16-Albania
    17-Lithuania
    18-Iceland
    19-Estonia

  16. Kenny schreef:

    7/10

  17. Placide schreef:

    Dit is echt wel een sfeervolle en originele bijdrage uit Bulgarije, maar zie daar geen winnaar in.

  18. Alrightguy schreef:

    Live kan dit nummer naar grote hoogten stijgen mits natuurlijk goed uitgevoerd. Uit de clip uit Londen is er wel potentie in de groep om dit voor elkaar te stijgen. Dit is toch wel één van mijn favorieten dit jaar.

  19. GerardMartin schreef:

    Wat een vervelend nummer, het dreint maar door, next!

  20. Remco Berg schreef:

    Niet een vervelend liedje, maar het doet mij ook helemaal niets. Weinig Bulgaars aan deze Bulgaarse inzending.

    Ligt het aan mij of zijn we de bijdragen er de laatste dagen aan het doorheen jagen? Twee liedjes per dag worden behandeld. Als je even niet inlogt op deze site dan loop je al weer een land of twee achter..

    • Michael Adam schreef:

      Ja ik loop ook achter na een druk weekend. Maar ik denk dat de redactie dat nu even doet om wat in te lopen. Voor mijn gevoel is de startvolgorde dit jaar ietsjes later bekend gemaakt dan gewoonlijk, en ik kan me voorstellen dat de Douwe Points rubriek klaar moet zijn voor de Lissabon live rubriek begint.

  21. Nordman schreef:

    Sterke inzending van de Bulgaren. Het lied maakte de eerste keer al wel indruk op me en de laatste tijd is het alleen maar beter geworden. Ik verwacht heel wat van het optreden. Bulgarije wil maar al te graag winnen. Goed, dat ze winnaarsmentaliteit tonen, maar tegelijkertijd wekt het bij mij ook enige irritatie op. Ze willen het té graag, waardoor er ook maar enige vorm van spontaniteit mist. Ik denk dat het niet genoeg gaat zijn voor de winst. Het lied heeft een donker sfeertje, heeft iets kils ook vind ik en door middel van het optreden moeten ze dichter bij de kijker zien te komen, anders zie ik het niet gebeuren. 16/43

  22. Michael Adam schreef:

    Bulgarije is zowel vorig jaar als het jaar ervoor mijn favoriet geweest en ook dit jaar is het nummer weer hartstikke lekker. Echter, ik geloof de groep niet. Drie Bulgaren en twee Amerikanen die bij elkaar zijn gezet, het komt hartstikke gekunsteld over. Deze groep is na het SF alweer uit elkaar. En daarom verliezen ze bij mij ontzettend veel punten.

  23. Bandido - Georgia schreef:

    Ik snap niet waarom Bulgarije dit jaar zo gehyped wordt, al is het misschien omdat de afgelopen twee jaren ze zo goed bezig waren. Maar dit nummer vind ik iets klinisch hebben, en het mist een sort van ziel. Ik snap wat ze ermee willen bereiken, maar bij mij komt dit niet binnen. Ik denk wel dat ze het weer mooi gaan neerzetten en als ze de finale zouden missen zou me dat zeer verbazen. Zal ook wel ver kunnen komen, top 10 misschien, maar winnen geloof ik beslist niet in dit jaar. Ik hoop wel dat we ergens de komende jaren naar Sofia gaan trouwens.

  24. Ria NL schreef:

    Ik vind het wel een mooi en mysterieus lied dat ook life goed uit de verf komt. Maar het komt niet in mijn top 10.

  25. Esmee schreef:

    Het nummer zegt me niets, Na een minuut dwalen mijn gedachten af, het boeit niet, en het nodigt niet uit tot verder luisteren en kijken. Geen finale wat mij betreft.

  26. Leendert Jan schreef:

    Een tikkie deprimerend, en toch ook wel boeiend lied. Ik vind het zeker mooi om naar te luisteren. Ben wel heel benieuwd naar het live optreden. Minder pakkend dan de vorige twee Bulgaarse inzendingen, maar lijkt me wel een geheide finalekandidaat.

  27. Rico schreef:

    Lang niet slecht, maar het komt ook wat mij betreft niet in de buurt van de 2 vorige inzendingen uit Bulgarije. Finale lijkt me wel een zekerheid en absoluut verdiend. Met een pakkende live-uitvoering zie ik hier wel een kandidaat in om op de avond zelf tot één van mijn persoonlijke favorieten uit te groeien.

  28. Misthere schreef:

    Ik ben erg benieuwd waarmee ze komen op het podium. Temeer omdat het nummer vooral studio-technisch goed in elkaar zit; de juiste riedeltjes, de juiste geluideffecten, galmen, 2,3,4 stommigheden. Het nummer klinkt compleet en aangenaam aan de oren. Maar zie zo’n nummer maar eens op de juiste manier over te brengen op het podium zonder dat het saai wordt. Ik denk dat Bulgarije daar nog een flinke kluif aan heeft. Maar goed, voor het zelfde geld hebben ze ook daar iets vernuftigs op gevonden met visual effects, dan zou het de nodige punten binnen kunnen halen. Maar ik hoor in nummer geen winnaar.

  29. HP schreef:

    Ik heb dit jaar de liedjes nog niet gehoord. Douze Points is een mooie gelegenheid om ze voor het eerst te horen, en ik kan meteen mooi een ranking maken!

    Bulgarije is lekker bezig de laatste jaren! Na de geweldige inzendingen van 2016 en 2017 komen ze nu wederom met een inzending die ik zeer goed kan waarderen. Wel minder dan Poli en Kristian, maar gewoon een goed nummer. Sferisch, intrigerend en vocaal sterk. Prima!

    1. België
    2. Bulgarije
    3. Azerbeidzjan
    4. Tsjechië
    5. Israël
    6. Litouwen
    7. Wit-Rusland
    8. Estland
    9. Albanië
    10. IJsland

  30. dick schreef:

    Apart. Ik twijfel opnieuw aan de vocalen. Beetje vreemde eend in de bijt maar best te pruimen. Geen winnaar.

  31. Anna schreef:

    Maria Dimova /Мария Димова/ is the back vocal of EQUINOX.
    Haven’t still found the original Bulgarian folk song which is the inspiration for BONES.
    http://glasat.btv.bg/video/sezon-4/otbor-poli-genova/marija-dimova-kalimanku-denku.html

    I used to sing acapella after dinner around the table in Bulgaria. I know Bulgarian families who practice singing together. It’s amazing! When it’s a Bulgarian folk song it sounds like this:
    Mind 4:40.
    https://www.youtube.com/watch?v=2PFMo8zyrQs