Douze Points 2018 [34]: Zweden

Dit vind je misschien ook leuk...

34 reacties

 1. Remco Berg schreef:

  Dit zal heel veel.punten krijgen. De zanger oogt sympathieker dan die man van vorig jaar, maar het blijft koud, plastic en zielloos in mijn beleving.

 2. Nordman schreef:

  Prima popnummer in de stijl van Justin Timberlake. Visueel weer sterk van de Zweden. Ik verwacht dat Zweden, Australië of Nederland de semi gaat winnen. Zweden zie ik in de finale in de top 10 eindigen, maar winnen niet, daarvoor is het lied niet sterk genoeg. 19/43

  • Pieter schreef:

   Of Noorwegen? Maar dat zou mijn top 4 wel zijn ja. Misschien Oekraïne nog, want beste loting.

 3. Eddy schreef:

  Dat uitgerekend een land als Zweden anno 2018 een lokale imitator van Michael Jackson naar het ESC stuurt is dramatisch.
  Een woord: vreselijk!

 4. Edmol schreef:

  Zal wel hoog eindigen maar ik vind er niet veel aan

 5. Br@m schreef:

  Benjamin is een aantrekkelijke knaap en dat is ook het enige positieve wat ik over de Zweedse inzending kan vermelden. Nummers als Dance you off werden in het verleden ook gebracht door een Michael Jackson en die gooide er als bonus nog een lekkere moonwalk tegen aan. Dat zie ik Benjamin niet doen. Dat dit nummer bij de bookmakers goed scoort is mij een raadsel want zo goed is het helemaal niet. De finale gaat hij zeker halen maar een plaats ergens tussen de 10 en 20 vind ik al een rijkelijke beloning. Nr. 36 in mijn top 43.

 6. Br@m schreef:

  Even een kleine aanvulling hier op: Nederland repeteert voor de eerste keer op dinsdag 1 mei van 16.00-16.30 uur en zaterdag 5 mei van 10.50-11.10 uur. Het hele schema: http://wiwibloggs.com/2018/04/16/eurovision-2018-full-rehearsal-schedule-published/221320/

 7. Jve schreef:

  Gelikt showtje weer,het liedje best leuk,maar voor Zweedse begrippen matig! En het lijkt wel alsof per jaar de backings van de Zweedse inzendingen het grootste deel van de zang voor hun rekening nemen!! Ik vind dat de EBU zich hier wel ‘s over mag gaan buigen,anders wordt het nog een playbackshow in de toekomst..omdat het liedje redelijk aanstekelijk en radiovriendelijk is,ist voor mij een middenmotertje in deze halve finale (Zweden in de finale in de top5 zie ik dit jaar niet gebeuren!)
  1.Nederland/2.Noorwegen/3.Letland/
  4.Moldavië/5.Australië/6.Georgië/
  7.Zweden/8.Denemarken/9.Polen/
  10.Roemenië/11.Servië/12.SanMarino
  /13.Malta/14.Rusland/15.Hongarije

 8. Nee! schreef:

  een rotkop met een rotnummer. afvoeren

 9. GerardMartin schreef:

  Een geweldig goed lied is het natuurlijk niet maar wel aanstekelijk en het blijft goed hangen net als Noorwegen dit jaar. Finale zal er best wel inzitten en van mij mag ‘ie.

 10. Leendert Jan schreef:

  Het lijkt net alsof deze hele inzending uit de computer komt, zo perfect en steriel komt het over. Ik heb ook nauwelijks het idee dat daar echt iemand staat te zingen. Dat doet voir mij afbreuk aan een nummer dat op zich best lekker klinkt.

 11. Esmee schreef:

  Zweden heeft een niemendalletje ingestuurd. Dat nummertje mag van het ESF wegblijven, wat mij betreft.

 12. Pieter schreef:

  Wel okay hoor, ik bedoel het is niet echt mijn genre of favo maar er is niet echt heel veel mis mee. Maar ook weer zo’n emotieloos standaard deuntje. Niet genoeg inhoud, uitstraling of origineel pakkend. Gaat daarom niet winnen, maar wel top 10 denk ik

 13. Sandert schreef:

  Zweden weet mij dit jaar niet te verrassen. Ik vind deze inzending te voorspelbaar en een herhaling van wat ze al eerder hebben laten zien. Zweden is een uitstekend muziekland, de liefde voor het songfestival is er groot, maar dit vind ik niet goed genoeg voor de top 10, laat staan de winst.

 14. RobbieR schreef:

  Ik vind het een lekker nummer.

 15. Richard schreef:

  Zoals zo vaak de laatste jaren stuurt Zweden een tot in de punten en perfectie gefabriceerde steriele zielloze inzending. Ze zijn er blijkbaar erg goed in. Dit zal ook wel weer scoren en in de top 10 terecht komen.

 16. Ria NL schreef:

  Ik heb hier niet zoveel mee. Ik vind het niet vervelend om te horen maar een hoge notering vind ik het niet waard.

 17. Björn schreef:

  Zweden blijft beetje in dezelfde vijver vissen! Een heel veilige keuze en ze durven niet van hun pad afwijken en dat terwijl er veel beter dingen in de finale van MF zaten. Ze halen de finale hoor en daar zullen ze terug in de top 10 eindigen maar mij doet het niets…

 18. riccardo schreef:

  Deze gaat niet voor de hoofdprijs. Leuk en best lekker vind ik het wel. Gelukkig nemen ze hun eigen ledscherm mee.

 19. robbert-rotterdam schreef:

  Ik vind het wel een relaxed nummer. Helemaal niet slecht.
  Alleen kijken ze heel anders tegen het festival aan dan ik. De Zweden zien het vooral als een tv-productie. Het resultaat telt en als het beter klinkt en oogt als je een heel koor achter de schermen laat zingen en de leadzanger zo goed als playbackt, vinden zij dat o.k. Het visuele moet heersen. Ik wil ESF meer zien als een in-concert gebeuren. Dus met live zang en met iedereen die zingt in elk geval op het podium (over live instrumenten heb ik het nog niet eens). Ik denk dat het de komende jaren nog wel spannend wordt welke kan het ESF uiteindelijk opgaat.

  • GerardMartin schreef:

   Een soort clipsfestival waarbij iedereen fijn thuis kan blijven?

   • robbert-rotterdam schreef:

    Dat zullen ze ook niet willen. De HoD’s zouden hun jaarlijkse uitje te veel missen.

  • riccardo schreef:

   Ruimte genoeg voor verschillende opvattingen en stijlen. Dat houdt de spanning erin :-)

 20. All Wei schreef:

  Dit soort kritieken op een zweedse songfestival inzending, zijn ongehoord op andere meer internationale internetsites!!
  you Tube of Wiwibloggs bv.
  Dan krijg je te horen dat je doof niet goed bij je hoofd of jaloers bent. Jaloers omdat zij altijd van die goede liedjes insturen………………………………………..
  Nadat ik vorig jaar wekenlang door zo’n zweedse fanmaniak min of meer gestalked en constant aangevallen werd, ben ik maar opgehouden om mindere kritieken op inzendingen te geven!!
  Het is de kolen het sop niet waard.

  Ja en deze zweedse bijdrage, echt VRESELIJK!! Past bij mij in het rijtje Not Like songs van Polen, Malta, San Marino, Australie. Belarus, Ukraine, Cyprus, Bulgarije, Tsjechie of rusland om er een paar te noemen.
  De rest is best te pruimen!!

  • michelle schreef:

   vergeet je israel niet aboluut niet te pruimen en als dit gaat winnen haak ik af pffffffffffff

 21. dick schreef:

  Vorig jaar overgewaardeerd met die 5e plek. Dit jaar (ondanks dat ik over het algemeen te spreken ben over melodifestival) vind de Zweedse bijdrage ronduit belabberd. Bijna alles vind ik er irritant aan: de vervelende maniertjes van de matige zanger, het overgeproduceerde riedeltje. Afstraffen die hap!

  • michelle schreef:

   nou dan mogen ze israel ook wel afstraffen met die irritante plofkip,dan nog liever de zweedse inzending !!!!!

 22. Bandido - Georgia schreef:

  Dit is echt “Justin Timberlake 2014”, en dat past precies in de Zweedse traditie: iets nadoen wat in de VS populair was drie jaar geleden. Dat lukte met “Heroes” en dat deden ze vorig jaar ook. Weinig authentiek, maar het werkt wel. Bovendien doen meer landen daar aan mee.

  Maar dit jaar denk ik dat ze door de mand zullen vallen, met dit wel erg dunne aftreksel van Amerikaanse pop. Ik was ook niet bijster onder de indruk van het live optreden bij EIC. Desalniettemin, absoluut finale voor Zweden en ik zie een top 10 ook zeker gebeuren. En dat hebben ze ook mede te danken aan een wat mager jaar. Maar winnen gaan ze dit jaar niet.

 23. MarkusRotterdam schreef:

  Goedkoop riedeltje van een voor mij onsympathiek ogende knaap. Next.

 24. Dirk Marko schreef:

  Ja hoor Zweden doet het weer. Ondanks alle kritiek hierboven gaat dit hoog eindigen.
  En niet onterecht. Verwacht hier ook weer een perfecte staging bij.

 25. Michael Adam schreef:

  Ik irriteer me aan Zweden op het songfestival, ook omdat alles nep is. Die vent zingt niet eens. De EBU moet hier echt tegen gaan optreden.

  • Marco schreef:

   Dat denk ik al jaren, het is competitie onwaardig en bovendien de stempel die ze op het Festival drukken stoort me en vind zeer bedenkelijk.

 26. Placide schreef:

  Laat Zweden maar schuiven, ook dit jaar weer. Dit is gewoon een geweldig lied en beter dan al die flutliedjes die voorbij komen. Dit blijft hangen, lekker ritme en gaat hoog eindigen en van mij mag het. Wel benieuwd hoe het live zal klinken, maar Zweden kennende zal dat helemaal goed gaan komen.

 27. HP schreef:

  Ik heb dit jaar de liedjes nog niet gehoord. Douze Points is een mooie gelegenheid om ze voor het eerst te horen, en ik kan meteen mooi een ranking maken!

  Dít heeft Melodifestivalen gewonnen?? Was de rest dan zó slecht? Kom op hé, dit stelt toch totaal niks voor?? Zweden kennende zal de staging en de show weer gelikt en perfect zijn, en daardoor zullen ze de finale wel halen, maar het nummer heeft toch niets om het lijf? Ik hoop dat dit afgestraft wordt, eerlijk gezegd.

  1. Nederland
  2. Roemenië
  3. Denemarken
  4. Polen
  5. Moldavië
  6. Australië
  7. Hongarije
  8. Georgië
  9. Noorwegen
  10. Letland
  11. Zweden
  12. Servië
  13. Malta
  14. San Marino
  15. Rusland