Douze Points 2018 [4]: België

Dit vind je misschien ook leuk...

59 reacties

 1. Richard schreef:

  Weer een mooie poging van België. Doet me een beetje aan Skyfall denken af en toe. Als ik eerlijk ben vond ik de liedjes van Loïc en Blanche wel mooier. Maar België hoeft zicht wederom niet te schamen. Vierde keer top 10 in 4 jaar zit er zeker in.

 2. Ria NL schreef:

  België heeft ook dit jaar een prachtige inzending dat zeker een finaleplaats en een hoge klassering verdient. Persoonlijk doet dit lied me meer dan de inzending van Blanche van vorig jaar.

 3. gj schreef:

  Ik hoop dat mijn angsten over de loting in de eerste halve finale onterecht zijn, want als het aan mij ligt is dit één van de topfavorieten voor de winst. Ik zie het hele gebeuren graag naar België verhuizen volgend jaar.

  Toi toi toi :)

 4. RobFinland schreef:

  Ik heb er niets mee, kabbelt maar door, dit gaat Europa niet omarmen

 5. Youri schreef:

  Heel sterk nummer! Naarmate ik hem vaker luister ga ik hem steeds beter vinden. Ga er van uit dat dit makkelijk de finale haalt. Mijn nummer 4

 6. Joss schreef:

  Ze pronkt al weken bovenaan in mijn top 10 !
  En zoals Alex Callier ( Hooverphonic ) en mede componist een paar weken geleden in een interview zei: we gaan voor niets minder dan de overwinning !

 7. Dirk Marko schreef:

  Aangezien hier op het algemeen lovend op wordt gereageerd zal het vast aan mij liggen.
  Ik vind dit een slepend en zeurderig lied.
  En vraag mij daarom ook af of dit de finale wel zal halen.

 8. Alrightguy schreef:

  Vanaf de eerste openingszinnen pakt het nummer je helemaal in, je gaat meteen rechtop zitten om te luisteren. Ik vind het een prachtig nummer. Mits de staging goed is zal België zeker in de top 10 eindigen.

 9. Br@m schreef:

  Het nummer is OK maar ik vind haar weinig uitstraling hebben. Ben daarom erg benieuwd naar de live presentatie. Gaat vermoedelijk wel de finale halen om daar aan de rand van de top 10 te eindigen. Nr. 16 in mijn top 43.

 10. Leendert Jan schreef:

  Mij doet dit nummer juist minder dan dat van Blanche vorig jaar. Het is wel mooi en eigenzinnig, maar ik vind het weinig hebben wat me écht pakt. Het lijkt wat zweverig en afstandelijk. Ik vraag me af of België hier erg ver mee gaat komen; benieuwd hoe ze dit live gaat brengen.

 11. Pieter schreef:

  Beetje saaiig nummer, komt maar niet op gang en raakt me ook al niet. En ze kan wel zingen maar idd ook beetje uitstralingsloos met onverzorgd haar

  • Will Geerts schreef:

   Onverzorgd haar, zegt een keeskop wiens eigen inzending haar heeft zo vettig als 35 frituurbeurten van het lekkerste Hollandse gerecht, nl. een kaaskroket.

   • Pieter schreef:

    Will Geerts:
    Onverzorgd haar, zegt een keeskop wiens eigen inzending haar heeft zo vettig als 35 frituurbeurten van het lekkerste Hollandse gerecht, nl. een kaaskroket.

    Kan er toch ook niks aan doen dat ik d’r haar niet mooi vind? Mag wel iets vanaf gehaald qua lengte en iets meer volume. Staat beter bij haar smalle gezicht. En ook zodat d’r flapoortjes niet steeds zichtbaar zijn.
    Ja waylon heeft ook vettig haar soms, en een beetje te dikke plofkop de laatste tijd. Maar is nooit te laat om er iets aan te willen doen

 12. Martijn schreef:

  Net zo uitstralingsloos en onverzorgd als die Belgische trien van vorig jaar.

  • Will Geerts schreef:

   Toffe reactie alweer, keeskop. Blijf vooral zo neerbuigend doen, onnozelaar. Het is inderdaad beter een 11e plaats te behalen met die trienen van Ogene (enkel door de punten van de juries trouwens, het televotend publiek heeft die bakvissen volledig genegeerd) ipv. een 4e.

   • SW schreef:

    Voel jij je soms een beetje aangevallen Will, omdat er wat kritiek is op de inzending van jouw land?
    Hoe oud ben je nou, gedraag je naar je leeftijd a.u.b.

 13. Pieter schreef:

  Martijn:
  Net zo uitstralingsloos en onverzorgd als die Belgische trien van vorig jaar.

  Maar zij had wel een lekker nummer

 14. Will Geerts schreef:

  Dirk Marko:
  Aangezien hier op het algemeen lovend op wordt gereageerd zal het vast aan mij liggen.
  Ik vind dit een slepend en zeurderig lied.
  En vraag mij daarom ook af of dit de finale wel zal halen.

  Ik vind jouw reactie ook slepend en zeurderig. Nederland heeft het meest irritante nummer van de hele wedstrijd en zijn fake accent helpt het voor geen meter vooruit. Nederlanders moeten toch altijd meewarig doen over Belgen, raar, jaloers op het feit dat wij wel in deftige huizen en met deftige wagens rijden, iets anders kan het niet verklaren. Altijd grappig om zo’n keeskop van 1,92 m in een Kia’tje te zien stappen… lol… enfin, dit geheel terzijde maar NL zal het wel fantastisch doen hoor… ik voorspel 11e opnieuw (voor de 37e keer).

  • Richard schreef:

   Will, ik snap niet dat je zo reageert als door een wesp gestoken. De meningen zijn blijkbaar verdeeld. Sommigen vinden het een mooi nummer en sommigen saai. Ik zelf vind het een mooie poging, minder sterk dan vorig jaar als lied, maar goed te pruimen.
   Maar begin niet over deftige huizen in Belgie: http://uglybelgianhouses.tumblr.com/

   • RobbieR schreef:

    Will je doet net zo hard mee. Als iemand het nummer niets vind is het voor diegene zo.
    Jij vind Waylon niets, prima. Maar blijft niet overdreven reageren omdat het om jouw land gaat.

    Ik vind België wel goed en ik geloof dat zij met een goede staging, de top 10 haalt.

   • Will Geerts schreef:

    Die link staat waarschijnlijk al jaren bij je favorieten want als goede Hollander is het toch zo leuk om met Belgen te lachen. Trouwens, bijna alle huizen zijn dubbel (driedubbel ?) zo graat als de gemiddelde woning in een Nederlands boerendorpje. En schoonheid is relatief en vooral subjectief, veel van die huizen vind ikzelf zeker niet lelijk.

  • Leendert Jan schreef:

   Is commentaar hebben op een inzending meteen commentaar hebben op België als land?

 15. Nordman schreef:

  Het mag dan kwaliteit zijn, mij doet het niks…alhoewel, da’s niet waar. Ik vind het vervelend en zeurderig klinken. Ik begrijp ook niet waarom dit lied zo hoog staat in polls en bij de wedkantoren. Ik heb zo het idee dat het wordt overschat. 40/43

 16. Kenny schreef:

  7,5/10 of misschien wel 8/10
  Ik vond persoonlijk het Belgische nummer vorig jaar leuker.

 17. Dirk Marko schreef:

  Will Geerts: Ik vind jouw reactie ook slepend en zeurderig. Nederland heeft het meest irritante nummer van de hele wedstrijd en zijn fake accent helpt het voor geen meter vooruit. Nederlanders moeten toch altijd meewarig doen over Belgen, raar, jaloers op het feit dat wij wel in deftige huizen en met deftige wagens rijden, iets anders kan het niet verklaren. Altijd grappig om zo’n keeskop van 1,92 m in een Kia’tje te zien stappen… lol… enfin, dit geheel terzijde maar NL zal het wel fantastisch doen hoor… ik voorspel 11e opnieuw (voor de 37e keer).

  En ik trok nog wel het boetekleed aan door te zeggen dat het vast aan mij zou liggen.
  Ik kan niet anders dan zeggen, trieste reactie, maar dat doe je wel vaker.

  • Will Geerts schreef:

   Leuk dat je binnen het kwartier al reageert op mijn bericht.. je hebt echt niks anders te doen hé ?

 18. GerardMartin schreef:

  Haar stem vind ik wel ok maar het lied doet mij niks, net als het lied van Waylon en die zingt ook goed.

 19. Michael Adam schreef:

  Ik vind het Belgische lied zeer ‘James Bondesque’ (leuk woorden verzinnen zo) en ‘sophisticated’. Sennek heeft een hele bijzondere uitstraling horend bij het liedje. Haar stem is zeer prettig om naar te luisteren.

  Ik ben absoluut benieuwd naar haar live uitvoering van het lied, maar dat zie ik snel op EiC in m’n eigen Amsterdam.

  Bijzonder wel: ieder jaar krijg ik een aantal vrienden die non-Eurovisie fan zijn zo gek om alle liedjes even met me te beluisteren en letterlijk niemand deelde mijn enthousiasme over het Belgische lied.

  Ik hoop (en denk) van harte dat België de finale haalt. Ik ben persoonlijk wel benieuwd hoe dit genre in andere hoeken van Europa binnenkomt.

  Succes België!

  • Will Geerts schreef:

   Ik heb al de inzendingen van dit jaar beluisterd met mijn kameraden van de Hell’s Angels en ze vonden het nummer van Waylon het allerbeste. Ze vonden het super, stoer en retegoed (te goed zelfs). Enkel helaas… ze zullen niet stemmen want Songfestival interesseert hen geen reet.

 20. S@ga schreef:

  Het blijft nog koffiedik kijken, maar ik denk dat België zelfs kans maakt op de overwinning.
  Heel benieuwd naar de staging en de live uitvoering..

 21. Misthere schreef:

  Mijn ervaring is dat het lastig blijft om objectief te kunnen luisteren naar muziek wat afkomstig is van een naburig land. Temeer omdat de muzieksmaak vaak overeenkomt met dat van een buurland. Dus ja, ik vind het nummer vanaf de eerste keer luisteren heel verfrissend, het beantwoord aan mijn muzikale behoeftes, het probeert de ambities te hebben om afwijkend te zijn, toch ietwat in de trend van de vorige winnaar en dan ook nog heel comfortabel te klinken alsof je op een sofa ligt waar je nooit meer vanaf wilt komen. Knap gemaakt! Maar is het ook spannend om naar te kijken en kan het de aandacht van de kijker 3 minuten houden. Daar liggen mijn twijfels vooral.

  • Pia schreef:

   Heel mooi gezegd! En daar ligt nu net de uitdaging voor alle landen. Tegenwoordig is het niet enkel meer een songfestival, maar het totaal plaatje moet af zijn en dat bepaald uiteindelijk de winnaar…Degene met een goed nummer EN een prachtige show gaat met de overwinning lopen… De Belgen beantwoorden volgens mij dit jaar ook weer tot degenen met een goed nummer, met een mooie beeldregie kan dit het zeer goed gaan doen…

 22. Placide schreef:

  Dit liedje zou niet misstaan in een James Bond film. Of je er van houdt is natuurlijk een tweede. België doet het de laatste jaren goed op het ESF en dit liedje zal ongetwijfeld in de finale komen.

 23. Mark schreef:

  België doet het de laatste jaren erg goed op het songfestival, vind dit een erg goed lied en ook zeker fianle waardig, maar zo extreem goed vind ik het nou ook weer niet zoals vele wel vinden.

 24. Björn schreef:

  Voor het 3de jaar op rij sturen wij een inzending waar we terecht fier op mogen zijn! Wie had dat ooit gedacht na jaren de finale niet gehaald te hebben dat we nu kunnen terugblikken op 4 top 10 plaatsen in 7 jaar :p… Sennek zal live goed klinken, daar ben ik van overtuigd. Maar ik vrees dat het een beetje te eenvoudig zal zijn om europa hier volledig mee in te pakken!

  • S@g@ schreef:

   De winnaar van vorig jaar vond ik toch ook wel eenvoudig hoor ;)
   Misschien gaat de Songfestival kijker dit jaar wel voor de Sylvia Night kloon uit Finland ( al hoop ik echt van niet..)

   • Misthere schreef:

    Hahaha,,, Sylvia Night kloon… ze lijkt qua stem inderdaad soms op Sylvia Night :))))))….wat niet een groot compliment is….

 25. Jve schreef:

  Wederom een sterke bijdrage van onze Zuiderburen,mooi nummer! Absoluut finale en daar wrsch top10-notering!
  1.België/2.Azerbeidzjan/3.Albanië/
  4.IJsland

 26. Marco schreef:

  Prachtig België ! Finland en Israël schrik ik steeds als ik die vrouwen zie!

 27. SandervdH schreef:

  Goede bijdrage van onze Zuiderburen en hiermee halen ze wel weer de finale en in mijn ogen helemaal terecht. Denk niet dat het de overwinning wordt maar een top 10 zou moeten lukken.

  5-Belgium
  8-Azerbaijan
  16-Albania
  18-Iceland

 28. riccardo schreef:

  Denk dat dit zo’n nummer is dat bij vrijwel iedere stemronde punten pakt maar waarschijnlijk niet steeds de 10 of 12 punten. Je kunt er ook op die manier dus wel een heel eind mee komen. Het Bond dingetje, mwah, laat dat maar voor de film. Een dergelijke Bondiaanse staging past natuurlijk wel bij deze track, want het is meer dan een liedje.
  Er zijn andere nummers in deze editie die de kwaliteit met een hoofdletter van deze Belgische inzending minder letterlijk nemen die ik dit keer in de ranking wel hoger inschat. Met twee vingers in de neus door naar de finale, zeker.
  Mooie bijdrage.

 29. robbert-rotterdam schreef:

  Waanzinnig mooi en sfeervol nummer. Haalt met een vinger in de neus de finale vanwege de eigenheid en charme.

 30. Edmol schreef:

  Aardig nummer maar voor mij niet meer dan dat. Zekere finalist.

 31. HP schreef:

  Ik heb dit jaar de liedjes nog niet gehoord. Douze Points is een mooie gelegenheid om ze voor het eerst te horen, en ik kan meteen mooi een ranking maken!

  Yes België!! Eindelijk weer eens een goede inzending! Na 2010 (Tom Dice, heerlijk nummer!) vond ik het allemaal heel matig. Ja, ook Loïc vond ik vreselijk en Blanche nog erger. Maar dit…prachtig! Sfeervol, mysterieus, boeiend en tegelijkertijd blijft het toch ook goed hangen (Echoes, Echoes…) Tot nu toe met afstand bovenaan in mijn ranking!

  1. België
  2. Azerbeidzjan
  3. Albanië
  4. IJsland

 32. Marc schreef:

  Ik wil heel graag positief zijn, maar vind het nog steeds een voorspelbaar, eentonig en weing verrassende bijdrage! Ook haar uitstraling vind ik weinig charismatisch, maar Blanche heeft wel bewezenvdat dat dus niet heel veel uitmaakt! Staat niet in mijn top 10 deze bijdrage van mw Groeseneken maar wens België uiteraard veel succes in een sterk bezette 1e halve finsle!

 33. Stijn schreef:

  België komt weer met een goede inzending! Ze hebben de smaak te pakken. Als ze zo doorgaan winnen ze misschien binnenkort wel. Dit nummer klinkt inderdaad als een James Bond theme song, maar daar is natuurlijk helemaal niks mis mee. Sennek is een goede zangeres en als ze het op het podium goed weet te stagen dan kan ze hoge ogen gooien. De halve finale komt ze zeker door, geen twijfel. Als alles klopt dan is België wederom een serieuze top 5 kandidaat en kan het misschien mee gaan dingen om de winst.

 34. Deniz schreef:

  Lekkere melodie en in de laatste minuut wordt het nummer echt heel krachtig.

 35. Esmee schreef:

  België doet het goed, ik vind het wel leuk. Finale moet lukken!

 36. Bandido - Georgia schreef:

  Ik vind dit een hele interessante inzending, het heeft iets mysterieus en werkt zo toe naar een climax. Het doet me erg denken aan een James Bond liedje en ik hoop dat ze die sfeer ook visueel weten neer te zetten. Dan kan het ver komen. Maar anders ben ik bang dat het vanaf deze vierde startplek vergeten wordt. Er komen nog veel geode en opvallende liedjes na, en dan zou Belgie weleens heel onterecht de finale kunnen missen.

 37. dubbelfrisss schreef:

  Wederom een pracht inzending van België.
  Finalewaardig!
  (Maar vond het nummer van Blanche vorige jaar mooier).

 38. Remco Berg schreef:

  Leuk liedje, luister het graag. Niet heel sterk maar zit wel in mijn top 10 van dit jaar. Ik.moet het eerst live zien en horen. De zangeres komt mij nu wat karakterloos over. Zal denk ik wel de finale halen.

 39. dick schreef:

  Dubbel gevoel bij deze bijdrage. Aan de ene kant best een goed in elkaar gezette song maar aan de andere kant zeurt het ook een beetje door en vraag ik mij af hoe dit live gaat klinken en hoe e.e.a. op het podium er uit gaat zien.

 40. Kees schreef:

  Aardig nummer, maar niets bijzonders, het zal van de staging afhangen of de finale gehaald zal worden. Veel succes zuiderburen .

 41. Roel schreef:

  Het is met dit nummer net als een Bond-movie…vooraf veel gelikte marketing, maar dan blijkt de film in de bios weinig innovatief.

 42. Bjorn schreef:

  Ik kan het nummer maar niet afluisteren. 3 minuten kunnen dus voor het gevoel best lang duren. Deze Belgische inzending zal het echt van de vakjury’s moeten hebben. Persoonlijk vind ik het een slaapverwekkend nummer, maar verwacht een eindplaats zo tussen plaats 8 en 13. Dat is dus voor Belgische maatstaven erg goed.