Lissabon live: Haalt Madame Monsieur de top?

Dit vind je misschien ook leuk...

43 reacties

 1. Ferdi schreef:

  Jammer

 2. Marc schreef:

  Als zij, net als bij hun nationale finale, goed de camera weet te pakken gaat dit echt wel meedingen voor de winst! Anders wellicht toch Estonia, die dat ondertussen al heel goed doet!

  • Martijn schreef:

   Estland bedoel je toch? Of je schrijft alles in het Nederlands, of alles in het Engels.

 3. gj schreef:

  Ik heb alleen maar ‘ja maar’ gehoord in winstkansen van jullie. Er zal toch iemand moeten winnen.

  Wellicht wordt het dan toch Israël – maar ik zie Frankrijk het ook zeker doen. De jury vooral gaat hier erg van onder de indruk zijn naar mijn idee.

  • Martijn schreef:

   Misschien dat Frankrijk het eens beter gaat doen als ze eerst in de halve finale aantreden.

 4. Matje schreef:

  In het filmpe van dze eerste repetitie zie je rechtsboven de regiebeelden en daar zie je meteen dat alles veel intiemer in beeld komt als dat ze hier beschrijven als “gewamdel “.
  Zoals ik al eerder aangaf ; de beelden uit de zaal van de eerste repetitie zeggen weinig.
  Kijk eens naar Wit-Rusland bv. Dit land werd afgeschreven omdat alles er zo belachelijk uitzag met die roos enz. Nu in beeld zie je dat het samenhangend is en best mooi in beeld gebracht word en daar reageren de bookies nu ook op. Een ander land waarbij men negatieve reacties bij had was Ierland , nu het wel mooi in beeld komt en alles op zijn plaats valt met de dansers erbij is het plaatje stukken beter. Zoals Waylon ook al aangaf dat we pas echt met negatief commentaar mogen komen als de regiebeelden vrijgegeven worden,. Morgen weten we wat dat betreft meer.

  • songfestivalweblog schreef:

   In de zaal ziet de pers de beelden zoals deze ook op tv te zien zullen zijn op zaterdag 12 mei. Daarop zijn de verslagen ook gebaseerd.

 5. Br@m schreef:

  Ofschoon ik een groot liefhebber ben van Franstalige muziek heb ik in ieder geval niks met deze Franse inzending. Vind het een irritant zeurlied. Hoeft voor mij ook niet hoog te eindigen.

  • Br@m schreef:

   Is dit trouwens de kleding die Jean-Paul Gauthier voor ze ontworpen heeft? Geen gezicht 2018!

 6. Kenny schreef:

  Ik zie liever Frankrijk winnen dan Israel. Frankrijk heeft een mooi liedje. Maar ik hoop wel nog steeds dat Waylon voor de winst gaat. ;)

  • Johan schreef:

   Dat gaat denk ik niet gebeuren er zijn veel betere nummers dan Waylon…….

   • Kenny schreef:

    Betere nummers dan Waylon? Dat zou ik niet zo snel zeggen. Het blijft dit jaar een matig jaar. ;)

 7. Nordman schreef:

  Sterk lied met een mooi verhaal. Mag van mij winnen. Heel erg benieuwd hoe dit volgende week zaterdag op me overkomt. Als het publiek meedoet (en reken maar dat dat gaat gebeuren) zou dit zomaar een kippenvelmomentje kunnen worden.

  • Martijn schreef:

   Over ‘zielige’ vluchtelingen?

   • Nordman schreef:

    Niemand dwingt je om ze zielig te vinden of wat dan ook. Ik werk zelf met vluchtelingen en kan je zeggen dat je geen idee hebt van wat de meesten van hen hebben moeten doorstaan. Als je dat zou weten zou je er stil van zijn. Als ik jou was zou ik eerst beginnen om ze eens te zien als volwaardige mensen, net als jij en ik.

 8. RobbieR schreef:

  Liedje is de eerste 1.30 uur mooi, dan wordt het eentonig.

 9. Sandertje schreef:

  Mijn grote favoriet van dit jaar. Hoop echt dat dit hoog eindigt. Ik zie in dit nummer ook een van de weinig liedjes welke een hit kunnen worden na het songfestival.

 10. Tippy2 schreef:

  Meestal fan van de Franse bijdrages, deze mag wat mij betreft snel doorgespoeld worden, heb er niets mee.

 11. patje schreef:

  dat armpje strekken ziet er totaal niet uit. liedje is zowieso maar matig en vooral zeurderig door het te vaak herhalen van het woord mercy. ik snap totaal niet dat dit even hoog heeft gestaan in de odds.

 12. GerardMartin schreef:

  In het begin denk ik aardig maar het lied begint gauw te vervelen. Het wil maar niet lukken met Frankrijk.

 13. RobFinland schreef:

  Mijn vlucht naar Sardinie is zaterdagavond flink vertraagd, mede door de staking van de Franse Luchtverkeersleiding……………Merci Merci :-)

 14. Ria NL schreef:

  Ik blijf dit een erg mooi lied vinden met een mooi verhaal. Persoonlijk zou ik liever dit zien winnen dan Israel.

 15. Paysbart schreef:

  Dit was de laatste repetitie….. goed en zeker top 10 waard. Maar zie er geen winnaar in
  Maar wat dan wel? Ik zou het niet weren’t. Wordt een spannende puntentelling

 16. Jan de Taalregelman schreef:

  Op het moment denk ik dat het tussen Frankrijk, Israël en Noorwegen gaat. Frankrijk zal het meeste blijven hangen na het songfestival wanneer het wint (klinkt het meest als een traditionele winnaar), bij Israël zie ik niet waarom maar de reacties zijn dermate positief en Noorwegen omdat het via zijn charisma en bekendheid (+de Noord/Oost-stem) net dat beetje kan hebben dat het in een grabbeltonpuntentelling het er net bovenuit doet komen.

 17. Remco Berg schreef:

  Het liedje is wel aardig maar verveeld na anderhalve minuut en wordt dan zeurderig. Een lied mag best een boodschap hebben (inhoud graag) of statement bevatten of politiek. Dit komt op mij over als vervelende politiek correcte pretentie in plaats van een lied dat bewustzijn probeert op te wekken. Die gestrekte arm telkens roept weerzin op bij mij. Jammer want ukgun Frankrijk zo een overwinning.

 18. Remco Berg schreef:

  De hoogste scores worden dit jaar denk ik Noorwegen, Zweden (winnaar? Helaas dat wel), Estland, Moldavië, Israël, Frankrijk, Portugal.

 19. Michael schreef:

  Ik hoop dat dit niet wint, ik vind dit echt te 90’s

 20. ray schreef:

  Was al niet onder de indruk van het lied tijdens nationale finale.
  De winnaar komt uit een onverwachtse hoek net als in 2000,2001,2002

 21. Mike B schreef:

  Ik heb hier nix mee, duf en gezappig.

 22. S@g@ schreef:

  Frankrijk is samen met Cyprus mijn persoonlijke favoriet voor de overwinning.
  Zolang Noorwegen of Israël niet met de trofee naar huis gaan ben ik gelukkig ;)

 23. Nick schreef:

  Martijn:
  Estland bedoel je toch? Of je schrijft alles in het Nederlands, of alles in het Engels.

  Ga je druk maken om de klimaatverandering

 24. dick schreef:

  Ik zie het saaie Frankrijk (hoe sympathiek de boodschap ook is) niet winnen. Wellicht door de juries met name een top 10 notering.

 25. Jan74 schreef:

  Ben ik een van de enigen die dit nummer verschrikkelijk vind? Luister maar eens 3 keer achter elkaar en vel dan nog eens je oordeel. Oké, het klinkt catchy en er zit een boodschap in. Maar na een paar keer klinkt het zo vervelend en zeurderig. Voor mij ZEKER GEEN TOP 10!!!