Wie gaat voor Nederland naar het songfestival?

Dit vind je misschien ook leuk...

170 reacties

 1. Paul R. schreef:

  Stuur een talentvolle jonge artiest en ga eens shoppen in Zweden voor een goed lied. Daar zitten nog steeds de juiste liedjesschrijvers. De gekozen artiest moet zich niet laten afschepen met een afgedankt nummer. Ik weet dat mensen zullen zeggen: Ikea-troep. Maar er zitten regelmatig pakkende en goede commerciële nummers tussen die hoog scoren.
  Met alle respect hoor, het zijn zeker vakmensen, maar stuur geen artiesten op leeftijd zoals: Sharon den Adel, Alain Clark of Tania Kross en verder genoemde namen. Die zijn bijna vijftig.
  Waarom lukt het de Walen wel om de laatst jaren jonge artiesten met eigentijdse liedjes te sturen? Nederland heeft op dit moment waarschijnlijk niet de geschikte, commerciële, liedjesschrijvers die feeling hebben met het Eurovisie Songfestival. Zoals in het verleden Hans van Hemert en Fluitsma en Van Tijn dat wel hadden.

  • Kenny schreef:

   De meeste nieuwelingen sturen van die standaard pop liedjes. Ik zie liever wel Sharon den Adel gaan of andere bekende artiesten die al langer in het vak zitten. Die nieuwelingen krijgen nog wel zat kansen, maar ik zit nu niet op ze te wachten.

  • Esmee schreef:

   @Paul R, Tania Kross is net 42 jaar geworden. Dat is nog lang geen ‘op leeftijd’ en ‘bijna 50’. En zo is haar uitstraling ook niet.

   Mij maakt leeftijd overigens niet zo veel uit. Het gaat mij om kwaliteit en charisma.

  • Celine schreef:

   Sharon doorson is pas 31 en van mij mag zij gaan met een lekkere dance track!!

 2. Marcus schreef:

  Wende!!!

 3. Sake schreef:

  Laat Meester John Ewbank eens een prachtig nummer schrijven!

 4. Esmee schreef:

  Ik wil hier even een voorbeeld geven van hoe iets niet moet. Ik zou heel graag Tania Kross en Tommie Christiaan een duet zien zingen zoals ‘Barcelona’. Maar god, wat heb ik toch een pleureshekel aan een slap orkest waarvan er ook nog iemand vals gaat zitten blazen. Dat verziekt alles. Ja ja, een live-orkest kan een optreden ook verzieken hoor! En ik ben dan ook blij dat ons zoiets op het songfestival bespaard blijft. Wie even mee wil ergeren: hier een link (met wel alle lof voor Tommie en Tania natuurlijk). https://yoo.rs/tania.kross/blog/barcelona-arnhem-eusebius-kerk-1517307996.html?Ysid=11031&pk_campaign=smartsocial&pk_kwd=twitter

 5. Hi schreef:

  Wat een geweldige uitstraling heeft Julia Zahra. Jan Smit kreeg er zelfs kippenvel van. Nou laat hij haar dus kiezen. Mijn zegen heeft hij.

 6. RobFinland schreef:

  TROTS op Glennis Grace!

  • Peter schreef:

   Hoezo trots? Voorgekauwd optreden met een styling waar zelfs de kleding bij Zeeman nog hip is. Als de jury haar nu echt zo geweldig had gevonden dan had ze toch de gouden knop wel gekregen en rechtstreeks door naar de halve finale? Poeha om niets. Welteverstaan hoop ik met heel mijn hart dat ze het gaat halen daar in Amerika, zijn wij in Nederland eindelijk verlost van dit vreselijke mens.

   • riccardo schreef:

    Glennis is OK ollee olee!

   • Nordman schreef:

    Die gouden knop is echt niet zoveel zeggend als dat je denkt hoor. Ook daar wordt achter de schermen heel goed over nagedacht. Bepaalde acts leveren extra stemmen (lees: geld) op dus zorg je ervoor dat zo’n act niet rechtstreeks kwalificeert.

    Wat ik overigens bijzonder vind, is dat wanneer je iemand vreselijk vindt, je kennelijk de persoon in kwestie niet negeert, maar aandacht blijft geven door er op te reageren. Waarschijnlijk vind je diegene dan helemaal niet zo vreselijk, want dan zou je m.i. je op andere dingen richten.

 7. Tippy2 schreef:

  Nooit begrepen dat “my impossible dream” de finale niet haalde. Was er toen nog geen vakjury?

  • Peter schreef:

   Om dat het een oubollig nummer was en is. Gebracht door een slechte Whitney Houston kloon, waar er zoveel van rondlopen op de wereld. 13 in een dozijn en terecht niet door.

   • Tippy2 schreef:

    Niet mee eens, was en is nog steeds een prachtig nummer.

   • riccardo schreef:

    Matig nummer, live blaast ze je met een goeie cover echt omver.

   • robbert-rotterdam schreef:

    Het nummer was te weinig origineel en miste eigenheid. De zangeres is/was gewoon goed zonder meer. Dat staat buiten kijf. Ik denk dat ze met 50% jury zeker de finale had gehaald. Zo veel vocale capaciteiten kunnen niet genegeerd worden. Het nummer zelf heeft haar de das omgedaan.

 8. Matje schreef:

  Wat Glennis benadeelde in 2005 was haar povere vertolking en daarbij was er een grotere vis in haar vijver ( Israël) dat jaar. . Dat het nummer oubollig is klopt maar t er zijn meer gedateerde liedjes die wel succesvol geweest op het ESF en dat Glennis een goede zangeres is bewijst ze maar weer eens tijdens haar AGT optredens. Dat het doorgestoken kaart is geloof ik deels , de uitkomst zal naar verwachting in het voordeel zijn waarvan Simon Cowel het meest commercieel kan profiteren.

 9. GerardMartin schreef:

  Ik heb nooit wat met zangeressen á la Glennis Grace gehad en dus ook niet met Houston. Ze zullen best wel kunnen zingen maar mij doen ze niets. Ik hoop dat Grace in Amerika furore maakt en daar dan blijft, toedeloe.

 10. RobFinland schreef:

  Ja! Glennis heeft het voor elkaar! Trots en op naar de Finale!

 11. Sandert schreef:

  De Jeugd Van Tegenwoordig wil volgend jaar naar Israël, als er geld beschikbaar komt tenminste. Dat hebben ze verteld in een interview op Lowlands. Radio 3FM roept op om geld in te zamelen:

  https://www.npo3fm.nl/nieuws/3fm/385845-doneer-en-de-jeugd-van-tegenwoordig-gaat-naar-het-eurovisie-songfestival-2019

 12. RobFinland schreef:

  Glennis For Eurovision 2019! Start Voting Now

 13. jos schreef:

  wordt denk Maan …………………………

 14. Ho schreef:

  Als het Maan wordt krijg ik een complete zonsverduistering, ohlala de rode lantaarn kan aan :-(

 15. Tippy2 schreef:

  Als je betaald wilt worden heb je sowieso al de verkeerde insteek, next..

 16. dick schreef:

  Tja ik ben eigenlijk een beetje klaar met dat speculeren over wie met wat maar vooral met de selectie methode van de AVROTROS en de mensen die het daar voor het zeggen hebben. Wat hebben die wijze heren tot nog toe gebracht: 1 echt heel goed scorende (TCL) bijdrage en verder is men constant in de bekende valkuilen geflikkerd bij het selecteren van een artiest. Laat een andere progressieve omroep het stokje over nemen waarbij er van mijn part overal geshopt mag worden:-).

  • robbert-rotterdam schreef:

   Mwah. De wijze heren hebben gebracht dat we sinds 2013, met uitzondering van 2015, constant de finale hebben gehaald, dankzij het feit dat ze steeds hele muzikale mensen geselecteerd hebben, die de jury’s wel moesten aanspreken. We moeten hierin fair zijn en dhr Maas de credits geven die hem toekomen.
   Er zou alleen eens kritisch geëvalueerd moeten worden en een nieuw plan opgesteld worden om voor elkaar te krijgen dat Nederland vanaf 2019, voor de verandering, eens vertegenwoordigd wordt door artiesten met nummers die ook bij televisiekijkers in de smaak vallen.. Het is nu eenmaal een gegeven dat 50% van de punten van de kijkers komen. De selectiecommissie is leerbaar gebleken en weet sinds 2013 hoe ze de kansen moet vergroten om de finale te halen (muzikale kwaliteit sturen, die bij jury’s in de smaak valt), maar bemoeit zich 0% met de keuze van liedjes en hoe het gebracht wordt. Ze kiest er voor om daarin afzijdig te blijven. We hoeven niet terug naar de jaren zestig waarin Nederlandse artiesten geen zeggenschap hadden over de te zingen liedjes, en tot in lengte van jaren klaagden over het nummer dat ze hadden moeten zingen . Maar enige inbreng van buitenaf (betrekken van buitenland bij het selectieproces/ panel van kijkers/ e.d. zou ik wenselijk vinden om resultaten nog verder te verbeteren, en liedjes te toetsen aan de smaak van het publiek.

   • dick schreef:

    Die credits vind ik nogal meevallen. Ik blijf van mening dat je alles op alles moet zetten om het festival te winnen en de halfslachtige inzet die AVROTROS al sinds de overname van de uitzendingen van de NOS hebben in eerste instantie tot een reeks mislukkingen geleid of zijn we dat ook al vergeten? Verder vind ik dat AVROTROS kansen genoeg gehad heeft om er wat van te maken maar er niet in geslaagd is om jaarlijks hoge ogen te gooien op het ESF. Ik wil hier zeker niet pretenderen de wijsheid in pacht te hebben maar ik word ook wel een tikkeltje moedeloos over het ophemelen van de resultaten de laatste jaren… alsof je blij moet zijn met kwalificatie voor de finale (dat ben ik natuurlijk ook), maar volgens mij moet het gaan om de winst of meedoen om de winst en geen 9e, 2 x 11e 18e en 1 mislukking (trijntje waarvan ik Maas nog hoor zeggen dat het nummer fantastisch was…). TCL was een onverwachte topprestatie bijna ONDANKS avrotros zou ik bijna zeggen:-).

   • robbert-rotterdam schreef:

    Tja, Dick. Winnen, dat willen alle landen. En het zijn er nogal wat. Omstreeks 40. Ik draai het ook wel eens om. In een veld van meer dan 40 landen die allemaal probeerden te winnen, heeft Nederland er 30 achter zich gelaten(niet 2018). En dan klinkt de prestatie plotseling best wel indrukwekkend.
    Maar ik snap wat je bedoelt. Je wilt graag winnen en dat moet ook het doel zijn. En daarvoor moet je ook een beetje geluk hebben en een van de weinigen in je genre zijn en daarin uitblinken, het liefst in de tweede helft geloot worden, etc
    Het zou al pure winst zijn als ze de eigenzinnigheid en vocale kwaliteiten waar ze elk jaar naar op zoek zijn combineren met wat commercieel gevoel, nodig om ook de kijkers te overtuigen

 17. Gijs schreef:

  Onze kans voor 2019 is al verkeken: Kovacs met Adickted, van haar laatste CD !
  Totaal plaatje, nummer en artiest!

  • Tippy2 schreef:

   Ja dat zou heel mooi geweest zijn! jammer :-)

  • dick schreef:

   Black Spider is ook een geweldig nummer. Ze heeft bijna alles mee: eigenzinnigheid, aparte stem, aparte verschijning en zeer muzikaal….. maar ja…. ze wil (nog) steeds niet….

 18. riccardo schreef:

  De Iraans/Nederlandse Sevdaliza doet imo prachtige dingen. Geen household name en al helemaal niet mainstream te noemen. Modern, authentiek en kwalitatief vind ik het zeker. Voor wie eens toe is aan wat anders.

 19. Carla rogghe schreef:

  Stuur Di-rect naar Israel

 20. Tippy2 schreef:

  Een inzending moet vooral AUTHENTIEK zijn en prettig zijn om naar te kijken en te luisteren :-)

 21. wess schreef:

  Nederland moet dit festival boycotten omdat Israël een land is dat in oorlog is met de Palestijnen en deze regering niet wil onderhandelen over vrede. Er zullen zeker meer landen niet gaan! De keuze van dit land is een foute keuze!

  • Martijn schreef:

   Nee, er moet niks geboycot worden. Politiek en het songfestival moet nu maar eens en voor altijd stoppen. Nederland dan ook maar boycotten ivm het slavernij-verleden? Oost-Europa omdat ze geen vluchtelingen willen?

   • Peter schreef:

    En Europa is in oorlog met de radicale islam, dan mag dat ook niet :-P

   • wess schreef:

    ik vind dat landen als Azerbeidjan Wit-Rusland Armenie ook niet thuishoren op het Songfestival. Je kan niet om de politiek heen. Dezze landen zijn dictaturen en Israel is geen dictatuur maar de regering heeft echt bloed aan de handen. Als Cyprus terecht zou hebben gewonnen dan was deze discussie niet geweest. Veel landen zullen niet naar Israel gaan. Scheiding songfestival en poliitiek is er al lang niet meer! Kijk maar eens als er gestemd moet worden

   • Wim48 schreef:

    Als er 1 land politiek onder vuur ligt, is het Israël, en toch heeft dat land gewonnen.

 22. Peter schreef:

  Commentaar op het feit dat De Jeugd geld zou vragen om mee te mogen doen begrijp ik niet. Componisten willen ook niet voor niets een nummer schrijven, Fluitsma en Van Tijn hebben dat ook aangegeven, niet dat we daar rouwig om moeten zijn hoor, die presteert al jaren niets meer, wel altijd een hopp commentaar op anderen. Gewoon eerst een goed schrijversteam vinden, en wat mij betreft mag dat ook in het buitenland zijn, niets mis mee. Gewoon een goed commercieel nummer mag best en dan de artiest en act erbij zoeken.

 23. Esmee schreef:

  Hé, wat een leuke blauwe banner! Dankjewel Redactie!

 24. Marc schreef:

  Sandra van Nieuwland komt eind van deze maand met nieuw materiaal! Heb haar naam nog niet voorbij horen komen maar mag wat mij betreft ons land wel vertegenwoordigen!

  • Narc schreef:

   Hum of multitudes, nèt uit, wat een geweldig nummer, zou niet misstaan op het hedendaagse ESF!

 25. Ho schreef:

  We moeten opzoek naar een hip nummer, zoals city lights van Blanche, alleen al met een top nummer kom je ook ver, als Blanche live beter had gepresteerd had ze met gemak kunnen winnen.

 26. Johannes schreef:

  Ik hoop dat Armin van Buuren een lekker nummer instuurt :-)

 27. RobbieR schreef:

  My Baby vind ik ook een goede optie, een experimentele mix van soul, funk, beetje dance en disco.

 28. Esmee schreef:

  Ik wil niets zeggen, maar toch, Ik heb zojuist voor de eerste keer naar The Voice Senior gekeken, en dan weet je dat je helemaal niet hoeft te vergeten dat een 60-plusser gewoon een topmuzikant kan zijn. Met een goede stem, heel goede uitstraling, en met meer authenticiteit dan menig jong(er) talent.
  Het was voor mij een verrassing om te zien. Geen bij voorbaat uitsluiten van een senior voor het ESF dus! Dank u.

 29. Baco schreef:

  STUUR MARCO BORSATO!!

 30. Esmee schreef:

  Ik heb een reactie geplaatst, maar die is niet zichtbaar geworden.
  In het kort:
  Stuur iemand van The Voice Senior!

 31. Esmee schreef:

  Breaking: het lijkt Jan Smit te worden! Hij heeft allemaal bekende Nederlanders gevraagd om een liedje voor hem te schrijven en de cd komt over 2 weken uit. De schrijvers waren o.a. : Sanne Hans,Barry Hay, Racoon, Miss Montreal, Guus Meeuwis, Thomas Berge, Frank Boeien, Edwin Evers. Ik zet er een flesje wijn op.

 32. johanve schreef:

  chef’s special zou ik mooi vinden , maar dan moeten ze ook live instrumenten spelen.
  En dat zie ik niet gebeuren

 33. RobFinland schreef:

  Beste AVRO TROS , kom met een zak geld. Biedt Glennis alle vrijheid samen met AGT jury Simon Cowell. Glennis verdient het om het ESC 2019 te winnen!

 34. RobFinland schreef:

  Glennis in de Finale!!!!!!!!!!! Fantastisch!

 35. Tippy2 schreef:

  Glennis zou gek zijn als ze nog een keer aan het ESF zou meedoen, zij heef nu niets meer te winnen! Amerika ligt aan haar voeten, voorlopig genoeg werk!!!

 36. Hans schreef:

  AvroTros lacht hartelijk on al het goedbedoelde advies vanaf de wal. Gaat ondertussen -na 4 finaleplaatsen in 5 jaar- gewoon door op dezelfde weg. En negeert gelukkig zeurende fans. Ik ben benieuwd wat voor verrassing ze nu weer voor ons in petto hebben.

 37. Arie schreef:

  Van mij mogen ze Davina Michelle sturen. Wat een stem! Wat een aanwezigheid! Ze geeft echt alles bij elke song die ze zingt!