Pannecouke en Ilse DeLange in creatief team songfestival

Dit vind je misschien ook leuk...

55 reacties

 1. Bart schreef:

  Ignace d’haese is de Belg die ook de backdrop voor Blanche in 2017 maakte en ook deze voor Eliot dit jaar zal verzorgen…fijn dat de buren mogen meehelpen ;-)

 2. Tom schreef:

  Toppie! Kunnen ze geen heel groot meer nabootsen op het podium?? Of iets bijzonderrs met stromend water..?

  In ieder geval geen dansje..

 3. Peter schreef:

  Oef dus toch Pannecoucke, is nou echt niemand anders? Alleen zijn registratie tijdens optreden TCL sprong er uit. Voor de rest middelmatige tot slechte bijdrages. Kan men nog wisselen?

  • Tippy2 schreef:

   Ja nu een keer helemaal met je eens Peter, ik kan me een Spaanse bijdrage herinneren made by Pannecoucke die was om te huilen, ook bij Trijntje was het bar slecht. Bij Douuwe Bob kon het er net mee door. Ik ben bang dat Pannecoucke de nieuwste snufjes en mogelijkheden van moderne staging niet in zijn vingers heeft, maar hij mag het tegendeel gaan bewijzen. Al is dit bij deze bijzondere inzending een enorm risico..

   • Peter schreef:

    Misschien lag het niet alleen aan Pannecoucke maar ook aan hoe hij de opdracht heeft gekregen en welk budget hij heeft meegekregen. Ilse heeft volgens mij een hele goede kijk op podiumpresentaties en heeft zich ook met The Commen Linnets toen erg bemoeid met de presentatie. Ik verwacht dus wel dat het goed kom

  • Dirk Marko schreef:

   Dat denk ik dus ook Peter.
   Dat Ilse in het team zit en ook meegaat stelt mij wel enigzins gerust.
   Tot nu toe is volgens mij over alles heel goed nagedacht.

  • HJ schreef:

   Ilse bemoeit zich ermee en reist ook mee. Dus het komt goed. Echt.

 4. Monique schreef:

  Aangezien Pannecoucke vooral sƔmen met Ilse DeLange verantwoordelijk was voor de regie in 2014, heb ik er alle vertrouwen in.

 5. Kenny schreef:

  Wel apart. Maar als ik terug denk aan 2014 toen Ilse en Pannecoucke ook samen het regelde toen was het eindresultaat ook super. Dus misschien word het nu ook gewoon goed. ;)

 6. Alrightguy schreef:

  Ik ook, Ilse was toch het meesterbrein achter de staging in 2014. Ik ben nu gerustgesteld en heb alle vertrouwen in een hoge klassering op 18 mei.
  Ik heb in ieder geval veel zin in de komende 2,5 maand. Zelden was een songfestivalseizoen zo spannend als dit jaar!

  • Esmee schreef:

   Nou nee, niet Ilse was het meesterbrein achter de staging. Het was Pannecoucke die bij het de eerste keer horen van het lied onmiddellijk de weg, de staging voor ogen kreeg en heeft uitgevoerd. Natuurlijk heeft hij dat in samenwerking met Ilse en Waylon gedaan, (de skin shot van Ilse mĆ³est er van haar in, en de manier waarop Waylon met de camera omging was een onderonsje tussen Pannecoucke en Waylon. Maar de regie in Denemarken bleek tenslotte onmisbaar te zijn om het totaal voor elkaar te krijgen; die hadden wel zin in eindelijk weer eens Ć©cht regiseren, Ć©cht werken voor het resultaat, en die hebben met het zweet op het voorhoofd – van de spanning – tijdens het TCL optreden hun best voor Nederland zitten doen. En die hadden daar gelukkig ook de mensen voor, die die capaciteiten hadden om dat te kĆŗnnen doen. Dat laatste heeft Pannecoucke daarna niet meer bij elk land waar hij voor het esf werkte, bij elkaar gekregen. Maar dat heeft i.m.o. niet aan hem gelegen.

   Het is duidelijk wat ervoor nodig is om zoiets als TCL 2014 voor elkaar te krijgen. Fingers crossed dat het Pannecoucke gegeven is om bij elkaar te krijgen wat er nodig is. In elk opzicht dus.

   • Esmee schreef:

    P.s.: dat was ik nog vergeten: en niet dat hij met een habbekrats van een budget door Avrotros op pad wordt gestuurd, waar hij om te beginnen al niet veel mee kon, zoals met het Trijntje geval (om van die rest maar niet te hebben). Want daar begint alles natuurlijk al mee.

   • Esmee schreef:

    moet zijn:… ( om het over die rest maar niet te hebben).

 7. Marc schreef:

  De focus ligt op perfectioneren vd act, eindelijk is er dus vroegtijdig over nagedacht wat men wil neerzetten. Klinkt allemaal veelbelovend, en ben ervan overtuigd dat er iets heel moois/ bijzonders wordt neergezet. Nu al mega trots op deze inzending, en op Duncan! En als Rusland morgen hun lied bekend maakt weet ik zeker dat ze gaan zakken bij de bookies, mark my words…denk dat alleen Israel, ArmeniĆ« of Azerbijdjan nog met een verrassing zal komen en flink zal stijgen.

 8. Rick schreef:

  Top, met Ilse heb ik wel vertrouwen dat het goed komt.
  Het nummer is ijzersterk dat niet veel nodig heeft.
  Ik weet zeker dat we de 1e plek overnemen van Rusland.
  Zo benieuwd naar de live uitvoering

 9. GerardMartin schreef:

  Dat gewouwel van die zg ā€œbookmakersā€ word ik eerlijk gezegd ook spuugzat. Rusland op 1??? We hebben nog geen noot gehoord!

  • Wop schreef:

   Het gaat ook bij de bookmakers niet om het feit wie het beste nummer heeft, maar wie het meeste kans maakt op winst.

   Ze kijken niet naar de nummers, maar naar het geld, blijkbaar is er zoveel te doen om Rusland dat ze nu nog geen geld willen verliezen

  • Tim schreef:

   Jongens, rustig blijven… op nr 1 staan bij de bookmakers betekent trouwens helemaal geen garantie op winst. Denk maar aan 2014, 2016 of 2017….Conchita, Jamala of Salvador waren om deze tijd nergens in de top te bespeuren…Tijdens de repetities zullen nog wel wat nummers gaan stijgen of dalen.

 10. Nordman schreef:

  Ik heb er vertrouwen in, ook nu Pannecoucke er weer bij is betrokken in combi met Ilse! Als het Pannecoucke alleen zou zijn geweest, zou ik wat meer vrees gehad hebben. Opvallend: Ignace dā€™Haese (licht). Lijkt me dat licht een heel grote rol gaat spelen, net als in de clip. Ik hoop dat er ook een koortje meegaat. Nee, niet het podium op, maar off stage. Tenslotte horen we die ook in de clip. Ik wens ze veel succes!

 11. RobFinland schreef:

  Wanneer begint de kaartverkoop voor het Eurovisie Songfestival 2020?

 12. Beer schreef:

  Gelukkig dat Ilse erbij betrokken is.

 13. Michael Adam schreef:

  Ik heb er ook vertrouwen in nu Ilse erbij betrokken is. En uhm die wil misschien ergens ook waylon nog wel even laten zien hoe het echt moet en nogmaals aantonen dat de tweede plaats voor the Common Linnets toch echt vanwege haar inbreng was…

  Of ben ik nu te duivels aan het denken…

  Anyway, fantastisch team en ik heb nog nooit zo achter onze inzending gestaan als dit keer. Duncan is fantastisch en Arcade is een PRACHTIG lied.

 14. RenƩ schreef:

  Waarom weer die Pannekoek? Heeft zich na 2014 nooit bewezen, zelfs in tegendeel.
  Hopen dat Ilse er wel wat van kan maken. Doe een 2014-tje!

 15. Sake schreef:

  Topteam!!!

 16. RenƩ schreef:

  Rusland meer kans op de overwinning? Dat lied is nog geeneens bekend! De vakjury gaat Rusland links laten liggen, let maar op.

  • Leendert Jan schreef:

   Dat weet je niet, want wie weet komt Sergey wel met een fantastisch nummer waar de jury’s ook voor vallen. Er is nog niks zinnigs over te zeggen zolang we dat nummer nog niet kennen. Die eerste plaats bij de bookies is ook alleen maar gebaseerd op in het verleden behaalde resultaten (en zijn lekkere looks).

 17. Richard schreef:

  Geen publiek met zwaaiende vlaggen en andere props in beeld (Op het einde na het lied mag het).
  Gewoon een sfeervol pakkend beeld maken. Goede closeups van Duncan. Dan komt het wel goed.

  • Wop schreef:

   Dit is een van de redenen waarom het podium in 2014 de mooiste podium ooit was, de afstand tussen het publiek en de artiest waren groot. Elk nummer kon volledig tot z’n recht komen.

 18. Jve schreef:

  Heb er echt 100% vertrouwen in!

 19. Thibault schreef:

  Ik denk dat die Pannecouke vooral zelf wat regie nodig heeft.

  Hoe kan je anders een lied als A matter of time zo volledig verkeerd in beeld brengen, of het moet zijn door de instructies die hij gekregen heeft.

  • robbert - rotterdam schreef:

   Ja en die lapjes voor de ogen als beginshot bij Trijntje en Sennek. Vreselijk. Wat gaat hij bij Duncan als eerste shot verzinnen? Een bivakmuts?

 20. Gert1981 schreef:

  Dit gaat wel goedkomen. Nog steviger draaiboek dan andere jaren. Lees ook alvast even mijn ‘Staging Tips’. Nnahja, wellicht ook beetje zinloos, aangezien dit staging team o.l.v. AVROTROS erg stevig lijkt te staan als een huis. Maar ik moest het ff van me afschrijven hehe:

  https://songfestivalwerk.wordpress.com/2019/03/08/tel-aviv-2019-staging-tips-arcade-duncan-laurence/

 21. HJ schreef:

  Echt, Ilse deLange heeft gewoon zo’n passie voor het vak. Een vakvrouw! Zo blij dat zij hier achter zit. Dit gaat helemaal goedkomen. Ze pakt de verdiende eerste plaats uit 2014 gewoon terug, via Duncan. šŸ˜„

 22. Mike B schreef:

  Wat een goed nieuws, beste inzendingen ever. Me moeder vindt het ook mooi :p

 23. Esmee schreef:

  Nederland in positie bij Unibet
  Gewoon op 1 dus. Zoals het hoort.

  Nederland
  Rusland
  Zweden
  Cyprus
  IJsland

  • Will Geerts schreef:

   En Belgie zakt alsmaar verder weg. We halen mss zelfs de finale niet, zoals het er nu naar uitziet. En die keeskoppen gaan wel scoren. Dit wordt echt het grootste kuteurovisiejaar sinds eeuwen. Godverdomme toch.

 24. Peter schreef:

  Nu live bij DWDD – kippenvel overal. Wat is dit mooi, ook live. Dit kan niet stuk. Amsterdam 2020 here we come

 25. Jve schreef:

  WAUW..ook live suuuuuper!!! Go Duncan!!

 26. Daan schreef:

  Mag ik even zeggen dat ik echt ziek word van het feit dat DWDD telkens de (live) primeur krijgt. Ze hebben duidelijk niks met het Eurovisie en vaak heb je Mark Marie of die stotterende kwalbak die het alleen maar afzeikt. Circus dit, Onzin dat, Slecht zus etc..

  Geef aub gewoon een ander programma de primeur, Het programma van Cornald bijvoorbeeld. Gewoon waar er proffesioneel en neutraal over gepraat word ipv Matthijs die even vol van zichzelf is. Word er geirriteerd van dat ik 30 minuten lang naar onzin en gepiep moet luisteren voordat ik Duncan hoor.

  Verder; Ik heb vertrouwen in Ilse, CATS was een geweldige staging en ik denk dat zij wel doorheeft hoe je Arcade uit de verf kan halen op het podium! Ben benieuwd

  • Peter schreef:

   Daan – er is helaas geen ander platform om dit live te brengen. Of AvroTros moet er een eigen programma aan besteden. Als je het live wilt brengen dan kom je bij DWDD uit.

 27. Sven schreef:

  Hmm. Ok.. ik mis bij deze versie het feeĆ«rieke. Het ā€œwe gaan winnenā€. Maar het is pas een eerste live versie. Het komt vast goed.

  • Peter schreef:

   Dat komt door de beperkte ruimte in de studio en beeldvoering. Ook live staat het als een huis. De beste inzending van Nederland ooit. Dit moet gewoon gaan winnen, aub geen Russische of Zweedse meuk.

  • RobbieR schreef:

   Het is ook een andere versie, deze doet hij niet in Israƫl.

 28. Rick schreef:

  Wat knap zo’n nummer neerzetten echt petje af.
  Het koor was ook geweldig.
  Je kunt het niet vergelijken met de orginele versie,maar die stem raakt je in je ziel.

 29. RobbieR schreef:

  In het begin was het geluid niet goed, maar hij herpakte zijn stem. Hij zingt mooi.
  Gelukkig kan hij het live waarmaken.
  Maar ben wel blij dat hij de videoversie op het ESF doet, maar verder chapeau.

 30. Esmee schreef:

  Hij doet het goed.

 31. Tippy2 schreef:

  Ik hoop dat hij in TA ontspannen kan zingen, komt kwaliteit ten goede en heeft dit lied nodig,..

 32. RobFinland schreef:

  Lief hoe Duncan over zijn vriend sprak bij Rtl Boulevard. Mooi persoon die Duncan