21u: Eerste halve finale Eurovisie Songfestival

Dit vind je misschien ook leuk...

75 reacties

 1. MarkusRotterdam schreef:

  Ik ga voor Cyprus, Estland, Polen en… San Marino.
  Hopelijk gaat deze Turkse daddy door naar de finale.
  Zou ook wat tegenwicht bieden tegenover een aantal van de zichzelf verklaarde sterren: lekker down to earth en niet al te moeilijk doen, gewoon een vrolijk liedje zingen en kijken waar het schip strandt!

 2. RobOranjeFinland schreef:

  Het zou een stunt zijn als de Jury massaal zou weigeren te stemmen voor de slechte kwaliteit, dat zou eens een Statement zijn

 3. RobbieR schreef:

  Hopelijk hebben zij de technische storingen onder controle.
  Hongarije, Servië, IJsland, Slovenië en België mogen voor mij door.
  Australië zou wel de gimmick van het jaar zijn en top 10 eindigen.
  Ook al oogt Portugal vreemd, het zou mooi zijn als het lukt om de finale te halen en ja natuurlijk Serhat.

 4. Dennis schreef:

  Mijn voorspelling is :

  Zeker door: Griekenland, Australië, IJsland, Hongarije en Tsjechië

  Ook vrij zeker door: Servië ( door jury ), Cyprus ( door publiek, want gisteren scheen ze heel slecht te zijn) en België

  Twijfelgevallen zijn Georgië, Polen, Portugal en San Marino en Slovenië

  Uitgeschakeld lijkt me Finland, Belarus, Estland en Montenegro

  Van de twijfelgevallen zou ik gaan voor Georgië en Polen en dan is dit het rijtje vanavond:
  Griekenland, Australië, Tsjechië, IJsland, Hongarije, Cyprus, België , Servië, Georgië en Polen

  • Steve schreef:

   Er is een opname online van Cyorus van gisteravond. Duidelijk gemanipuleerd. Heb haar nog nooit zo horen zingen.

 5. JvE schreef:

  Ik vind IJsland, Polen , Australië en Georgië de verschrikkelijkste nummers van deze esf-editie, maar je zal zien dat ze alle 4 doorgaan naar de finale ? Mijn favorieten van de 1e semi zjjn Cyprus, Griekenland, België, Tsjechië en Wit-Rusland

 6. Matje schreef:

  De uitgelekte tv beelden zeggen me dat er behoorlijk vals gezongen word . Griekenland , Cyprus , Spanje en dan natuurlijk Frankrijk , die laatste is echt niet om aan te horen en daarbij komt het dansje met die twee vrouwen ook wat ongemakkelijk over. Bookies zitten er wat dat betreft echt langs.

  • Max Mark schreef:

   Dat zou mooi zijn. En ook weer een ander licht op het geheel werpen. Ik ga nog wel uit van Griekenland bij de eerste 2 in deze semi, maar misschien klopt dat niet dan. En wat betreft Frankrijk: dat zou niet slecht uitkomen, zou toch wel heel erg zijn als dat top 3 scoort. Maar ik geloof het niet; ze doen vast een Frankrijkje 2018.

   Voor wat het waard is: Zweden zakt. Nu naar 14%. NL op 23%. Verschil wordt weer groter. Daarbij: NL volledig in het groen.

  • Alrightguy schreef:

   Frankrijk heeft een van de beste stagings van dit jaar en verder zijn zijn vocalen een heel stuk verbeterd sinds DE. Komt nog bij dat de nieuwe versie van Roi filmische elementen bevat wat het totaalplaatje compleet maakt. Minstens top drie voor Frankrijk zaterdag en zeer verdiend.

   • Matje schreef:

    Hij zingt zo vals dat zelfs de verborgen backing het niet kan schoonvegen. Sorry maar vocaal is hij een van de slechtste . Het is een en al hype . Als het een van je favorieten is dan hoop ik voor jouw dat het goed komt maar ook al is het plaatje mooi het oor wil ook wat.

 7. Truus schreef:

  Cyprus gister bij jury rehearsal klonk echt maar dan ook echt slecht.. de meesten gaan er vanuit dat het finalist is want krijgt toch wel voldoende voters . Het zou mij geen verrassing zijn als dit toch faalt. En ik hoop van wel . Zie liever België door. Maar ook dat is kantje boord.

 8. Br@m schreef:

  Zekere finalisten zijn: Australië, Griekenland, Cyprus, Hongarije, Tsjechië en Servië. Daarnaast hoop ik toch dat België en Estland het ook halen. En voor de laatste twee plaatsen San Marino en Polen.
  Zekere afvallers zijn: Montenegro, Wit-Rusland, Portugal en Finland.
  Blijven over: Slovenië, IJsland en Georgië; die mogen wat mij betreft na vanavond naar huis.

  • Max Mark schreef:

   IJsland gaat het echt halen. En Slovenie denk ik ook. Ik hoop echt op Balgie, maar ik vrees dat Georgie (hoe slecht het nummer ook) er tussenschiet.

   Zou een stunt zijn als San Marino het haalt. Lijkt me toch wel erg tof. Echt mn guilty pleasure. Gewoon plezier op het podium.

   Het zou toch wat zijn als er ineens een shock non-qualifier bij zit. Cyprus bijvoorbeeld (als ik hoor hoe vals het is). Of Tsjechie.

   Nou, we zullen het zien.

   • Max Mark schreef:

    Ik zit te denken: als de vocalen van veel landen (zoals Cyprus en Griekenland) echt tekort schieten, dan heeft dat invloed. Dan kan België makkelijk door; hij zingt namelijk heel goed. En het is een goed nummer. Verademing tussen alle kermis?

   • Celine schreef:

    Bijna iedereen ziet Estland als een “Non Qualifier” maar tussen al die kermis waar Victor Crone moet aantreden zal hij juist een verademing zijn met een “normaal” herkenbaar (Aviccii achtig) nummer, dat mensen zal aanspreken, ik denk dat hij naar de finale gaat, ik hoop ook voor Belgie.

   • JandeTaalregelman schreef:

    Ik las net iets in een Zweedse krant over mogelijke diskwalificatie van IJsland omdat ze politiek te ver gaan. Maar ja, het is een Zweedse tabloid, op songfestivalgebied vergelijkbaar met de Britse tabloids.

 9. Nordman schreef:

  Daar is ie dan, de eerste semi finale. Het gaat voor mijn gevoel allemaal wat sneller dan voorgaande jaren, maar volgens mij zeg ik dat elk jaar. Ik wens alle songfestivalfans hier veel plezier, geniet van de eerste show!

  Ik voorspel dat de volgende landen door gaan (in volgorde van optreden): Cyprus, Slovenië, Tsjechië, Hongarije, Servië, België, Australië, IJsland, Estland en Griekenland. Ik wil sowieso door zien gaan: België, Slovenië, Tsjechië, Griekenland en Australië.

 10. Ria NL schreef:

  Ik hoop dat de volgende landen naar de finale gaan:

  Servië, Hongarije, Georgië, Polen, Slovenië, België, San Marino (omdat ik dit toch wel erg leuk vind) Griekenland,
  Tsjechië en Australië. De rest kan me gestolen worden.

 11. Joss schreef:

  GO BELGIUM !!!!!

 12. JECH schreef:

  Ik vrees dat Australie en/of Italie de kandidaten zijn die verslagen moeten worden

  • Kees schreef:

   Ik denk eerder Zweden , Frankrijk en Rusland…

  • Matje schreef:

   De twee landen waarvan men weet dat ze de zaak volgend jaar goed bekostigen mochten ze winnen en ook in Israël geen enkel probleem hadden met hun regie/act . Beetje om na te denken.

 13. JandeTaalregelman schreef:

  Ik hoor het wel wanneer Nederland gewonnen heeft.

  • Peter schreef:

   Zwak, heel zwak Jan, wel altijd op alles en iedereen commentaar leveren, het hier niet mee eens, dan dan weer niet mee eens, maar als puntje bij paaltje komt, niet eens kijken. Zwak

   • JandeTaalregelman schreef:

    Ik heb sinds 1972 nog nooit 1 seconde van het Eurovisie Songfestival overgeslagen.

   • Peter schreef:

    Dan slaat je opmerking nergens op Jan

 14. Max Mark schreef:

  Nederland op 24%. We stijgen weer. Leuk.
  Het gaat echt tussen NL en Zweden dit jaar.
  Aus/Rus/Aze voor de 3e plaats.
  Ita en Zwi voor plek 4 en 5

  • JandeTaalregelman schreef:

   Ik denk dat er pas echt ingezet gaat worden wanneer men de twee halve finales heeft gezien.

 15. Br@m schreef:

  Australië, anderhalve week geleden nog 18e in de polls maar inmiddels opgeklommen naar de 5e plaats, gaat vandaag of anders morgen ook Rusland en Frankrijk voorbij. En daar had vooraf toch niemand rekening mee gehouden.

  • Niles schreef:

   En terecht want het nummer blijft slecht, hoe mooie show je er ook om heen bouwt. Jammer dat soms de aandacht meer gaat naar de show als naar het nummer.

  • Br@m schreef:

   Inmiddels is die 3e plaats een feit! Nou Kate, op naar de 2e plaats.

   • Truus schreef:

    Oh dat verandert na de 2e semi heus wel weer. Het stijgt vanwege de staging en om geen andere reden, het lied zelf blijft K.. ondanks dat goed wordt uitgevoerd.

 16. Maarten schreef:

  Van mij hoeven alleen Griekenland en België door. Dit zijn naar mij mening de beste nummers in deze halve finale.

 17. sandra schreef:

  pffffffffff Netta met de openingsact een nieuwe versie van Toy daar zitten we niet op te wachten ik was al kakelmoe toen ik dit baggernummer voor het eerst hoorde

  • MarkusRotterdam schreef:

   Ja inderdaad nooit gesnapt dat DIT ooit kon winnen.
   Europa bestaat soms echt uit een stel halfies zou je haast denken.
   Echter als we alleen de jury gehad zouden hebben, zaten we nu in Wenen ….
   Maar ja dan weet ik in ieder geval dat ik pas om 21.10 hoef in te schakelen ☺☺

  • Inez schreef:

   Ik ook Sandra verschikkelijk

 18. MarkusRotterdam schreef:

  Oké mag ik nog even zuur doen, we zijn toch bezig…
  Waarom weer 4 presentatoren?
  Less is more zou ik zeggen.
  Begrijp me niet verkeerd ik hou van het ESF maar het lijkt tegenwoordig wel een “kijk-mij-eens-leuk-zijn” show te worden: de spokesmen bij de juries, de presentatoren met hun ingestudeerde grapjes, de artiesten die weer zo nodig hartjes moeten maken met hun handen als ze in beeld komen….Ik bedoel het is allemaal zo overdreven en voorspelbaar. Ik ben meer van doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg.
  Zo genoeg geklaagd ik moet nog even werken en vanavond ga ik gewoon lekker kijken en morgen met z’n allen weer zeuren over de artiesten die wel of niet verdiend door zijn ha ha ha!!!

 19. Ben schreef:

  Wat een gezeur over het winnend lied van Israel in 2018. Het lied heeft terecht gewonnen.PUNT. En Neta als winares van 2018 in de openingsact is geweldig, zoals het hoort om de winnaar van het jaar ervoor te presenteren. Dus hou a.u.b. op met dat kankeren op de winnares van 2018. Ze heeft gewonnen punt uit! Jeetje get a life . Ik wens alle deelnemers in de eerste halve finale vanavond heel veel succes toe! Jammer dat wij niet op onze zuiderburen kunnen stemmen. Speciaal Eliot heel veel succes toegewenst!

  • Inez schreef:

   En toch vond ik Cyprus een betere winnaar

  • Peter schreef:

   Tja en daarom hebben we het nummer ook zo vaak gehoord daarna, net als Jamalla bla bla bla. Hoezo terecht, dat vindt jij, de meesten hier niet.

 20. edgentenaar schreef:

  ja 4 presentatoren teveel als nederland wint en volgend jaar gastland is 2 meer dan genoeg

 21. edgentenaar schreef:

  nederland weer op 24 % en zweden 14% gaat weer goed

  • Peter schreef:

   Ja klopt, ben benieuwd wat ene Tomm hier nou van vindt? Die was er stellig van overtuigd dat Zweden Nederland ver voorbij zou gaan.

   • Max Mark schreef:

    Zweden zelfs naar 13%. Wordt weer behoorlijk gat. Na donderdag nog groter!

 22. Michael schreef:

  Zweden zal Nederland dinsdag hebben ingehaald, dat heb ik ook gelezen ja ?

 23. eric schreef:

  De jury’s zijn niet voor belgie gegaan en ook hier in de press room was men niet bijster enthousiast. Komt bij dat het moet optreden in de middenmoot, en het volk thuis zal dit nummer negeren. Nummers die middelmatig zijn kunnen door act worden ge upgrade maar dat is bij belgie niet het geval. Terecht vroeg naar huis !!!

 24. Nordman schreef:

  Veel succes aan onze Belgische bezoekers. Ik was vorig jaar geen fan van het deprimerende lied en wist op voorhand al dat ze niet zou kwalificeren. Dit jaar heb ik Wake up als één van mijn favorieten. Catchy en kwalitatief gezongen door een schattig joch. Hup naar de finale!

 25. Michael schreef:

  Succes België, hoop echt dat we samen in de finale komen. Zeg nooit nooit, het is en blijft een moment opname ! Zet hem op ?

 26. JECH schreef:

  Australië op 3, ik kan me niet voorstellen dat een vakjury hiervoor gaat?

  • JECH schreef:

   Ik ben trouwens wel blij dat Frankrijk zakt, zooo verschrikkelijk!

 27. JECH schreef:

  8.000.0000 views voor de officiële clip.

 28. Steve schreef:

  Ik wil trouwens volgend jaar op zeker Rik van de Westelaken in de presentatie. Geen Jan Smit, maar ik ben bang dat hij dat wel doordrukt. Kim-Lian deed het goed bij het JESF, dus die mag ook, vooruit, Sylvana Simons voor de kleur n de vierde mogen jullie verzinnen.

 29. JandeTaalregelman schreef:

  Wanneer ik de liedjes hoor, zie en vergelijk kom ik op Nederland uit. De andere liedjes hebben meer tegens. Ik heb toch het gevoel dat we op een soort Joegoslavië 1989, Estland 2001 of Azerbeidzjan 2011 als winnaar gaan uitkomen.

  • Max Mark schreef:

   Dan vind je Nederland dus ook een forgetable winnaar. Dat is echt niet zo. Als NL wint, is een prachtige terechte winnaar. Een winnaar die men lang gaat heugen!

  • Nordman schreef:

   Er zijn momenten dat ik dit ook zie gebeuren. Arcade de grootste hit na het ESF, maar een ander land wint. Gadverdamme. Zo geen zin in. Een lied als Arcade verdient het om te winnen, ook als het door een ander land werd ingezonden zou ik er zo over denken. Maar ik vrees dat onze act weinig indruk gaat maken…. Ik heb continue moodswings, blij als ESF straks voorbij is en ik weer normaal kan functioneren.

   • Peter schreef:

    Ik blijf goede hoop houden. Nederlandse delegatie blijft voet bij stuk houden. Ze willen de uitvoering zoals zij die in maart al gepresenteerd hebben. KAN had toen dan moeten aangeven dat het niet mogelijk was, nu laat de Israëlische TV het er op aankomen. Daar moet Nederland dus een klacht over indienen bij de EBU. Komt goed morgen bij de jury en donderdag bij de kijker

   • JECH schreef:

    Dat laatste kan ik beamen, blij als het voorbij is, weer een beetje rust ?

 30. MarcvdHeijden schreef:

  Ik verwacht vanavond goed nieuws voor Griekenland, Australië, Hongarije, IJsland, Servië, Polen, Cyprus, Slovenië, Tsjechië en tot slot… Portugal.

  België en Georgië missen de finale dan net..

  Ik hoop echter dat Servië sneuvelt. Doe mij in plaats daarvan maar België of San Marino.

 31. harm stirnberg schreef:

  België en Eliot heel veel succes vanavond !!!

  • Dirk L schreef:

   Dank je, jullie donderdag ook veel succes!
   Mag geen probleem zijn voor jullie mooie inzending dit jaar!

 32. johan schreef:

  hoe weet eric dat de jury niet voor belgie gegaan is die punten zijn toch nog niet bekend

 33. Richard schreef:

  Ik heb dit jaar voor het eerst geen favoriet nummer ( op een na dan :-)) Mag er toch wel vanuit gaan dat België doorgaat. Wat mij betreft een van de betere nummers in deze halve finale. Zag net een stukje Australië en dat ziet eer gewoon gelikt uit. Liedje doet me niets. Hoop dat Cyprus afgestraft wordt, al is het alleen maar omdat dit gewoon een Fuego 2 is. En dan natuurlijk nog mij guilty pleasure San Marino, alleen al omdat het zo lekker fout is.
  Iedereen plezier bij het kijken!

 34. Richard schreef:

  Succes Eliot. Met Griekenland het enige leuke nummer in deze semi

  Ik ben niet dezelfde als Richard hierboven

 35. Jeroen schreef:

  Deze semi heeft bewezen dat het de slechtste was ooit. Dat de artiesten zo goed hebben hebben laten horen dat ze live ongelooflijk door de mand zijn gevallen. ( op een paar na) en dan moet Europa kiezen. Wat een lachertje maar triest is het wel.
  Afijn het is en blijft een wedstrijd!
  Op naar donderdag!

 36. Jan schreef:

  Ik kon niet stemmen op Albanie nr14. Niet met sms niet met 06 en niet met vaste lijn