EBU past uitslag aan, Nederland blijft winnaar

Dit vind je misschien ook leuk...

26 reacties

 1. edgentenaar schreef:

  mooi bijna 500 punten voor nederland

 2. RobbieR schreef:

  Wel raar zo. Leuk voor Macedonië en SAN Marino.

 3. Leendert Jan schreef:

  Voor de artiesten zelf lijkt me dit wel heel raar. Je sluit het festival euforisch af omdat je vijfde bent geworden, en een paar dagen later ben je ineens een plaats gezakt. En Macedonië is eigenlijk juist wat extra euforie ontnomen. Nou ja, het is wel zo netjes.

 4. Serge schreef:

  Wat nou als de nummer 1 naar plek 2 gezakt zou zijn… Dat is toch niet te verkopen!!!

 5. johan schreef:

  hoe kwam wit rusland zo iets te doen was die wat punten voorlas blind dan , dat wil zeggen dat gastland israel O punten had van de jury. Heel verwarrend dit maar goed dat het met de nr 1 EN 2 niks uitgemaakt zal hebben. Want dan hadden ze een dik probleem vrees ik. Spijtig dat noorwegen nu onder zweden staan. positief dat macedonie nu 7 de is beste resultaat ooit. Maar weer jammer voor frankrijk en slovenie hadden ook mooie liedjes. Hoop dat dit nooit meer gebeurd zeg dat is echt vervelend.

 6. Nordman schreef:

  Het zou dus uiteindelijk tussen Noord Macedonië en NL zijn gegaan, was totaal niet spannend geweest.

  • Elbie schreef:

   Dat is ook het lastige aan de manier van bekend maken, het is wel spannend maar over een tijdje denkt iedereen dat Zweden tweede is geworden omdat ze tot het eind in beeld waren, de echte nummer 2 kreeg nauwelijks aandacht tijdens de puntentelling omdat NL er direct na kwam en er voorbij ging

 7. Frank Zweers schreef:

  wel in de streams. Italië piekte deze week in de Nederlandse Spotify-chart naar #10 en staat ook in de 538 Top 50.

 8. Timo schreef:

  Een hele vreemde situatie. Wat ik niet begrijp, is dat de fout niet tijdens de puntentelling zelf direct ontdekt en aangepast is. Er zijn toch altijd mensen van de EBU aanwezig om de boel te controleren? Maar Jon Ola Sand zei dat alles goed verlopen was en greep niet in…

  Overigens las ik dat er in de eerste halve finale ook dingen mis zijn gegaan met de puntentelling, waardoor Polen onterecht uitgeschakeld is en eigenlijk in de finale had moeten staan. Als dat waar is, zou dat zeer kwalijk zijn.

 9. dick schreef:

  Het is toch niet te geloven dat dit kan gebeuren? Je vraagt je af wat er gebeurd zou zijn wanneer het verschil tussen de winnaar en de nummer 2 heel klein geweest was. Bovendien vraag je je af of Sand en co tijdens de uitzending hun werk wel gedaan hebben… Ik vind dat de EBU dergelijke landen die de juryvoting niet serieus nemen (uit de school klappen) of de regels niet volgen gestraft moeten worden, van mijn part met een jaar uitsluiting (hetzelfde ook voor IJsland wat zo nodig met een Palestijnse vlag in beeld moest gaan zitten tijdens de uitslagen). Ik snap dat het een utopie is om te denken dat het er allemaal eerlijk aan toe gaat in dergelijke landen maar als het dan gebeurt: ACTIE ebu!!!!

 10. JECH schreef:

  Blijft dit zonder gevolg voor Jon Ola Sand en consorten? Wat doen die lui dan eigenlijk? In ieder geval niet hun werk. Ik vind dit niet kunnen en de schade is “redelijk” beperkt, maar het maakt het toch al zo fishy puntensysteem er niet geloofwaardiger op. Jammer weer.

 11. RobOranjeFinland schreef:

  Duncan is iets moois aan het maken in de studio, ben erg benieuwd !

  • Martijn schreef:

   Ik gok op de akoestische versie van Arcade.
   Zou tof zijn als ie op vinyl gepetst wordt!

   • GerardMartin schreef:

    Ik hoop op een Nederlandstalige versie! Maar moet dan wel enigszins aangepast🥴😉

    Ooh-ooh-ooh, ooh-ooh, ooh-ooh
    Ooh-ooh-ooh, ooh-ooh, ooh-ooh
    Een gebroken hart is alles dat overblijft
    Ik ben nog steeds bezig alle kloven te repareren
    Verloor een paar stukjes wanneer
    Ik droeg het, droeg het en droeg het naar huis
    Ik ben bang voor alles wat ik ben
    Mijn geest voelt als een vreemd land
    Stilte rinkelt in mijn hoofd
    Draag me alsjeblieft, draag me, draag me naar huis
    Ik heb alle liefde uitgegeven die ik heb opgeslagen
    We waren altijd een verliezend spel
    Kleine stad jongen in een grote arcade
    Ik raakte verslaafd aan een verliezend spel
    Oh-oh-oh-oh, oh-oh-oh-oh
    Alles wat ik weet, alles wat ik weet
    Van je houden is een verloren spel
    Hoeveel centen in de sleuf?
    Ons opgeven kostte niet veel
    Ik zag het einde voordat het begon
    Nog steeds droeg ik, droeg ik, ik ging door
    Oh-oh-oh-oh, oh-oh-oh-oh
    Alles wat ik weet, alles wat ik weet
    Van je houden is een verloren spel
    Oh-oh-oh-oh, oh-oh-oh-oh …

  • Nordman schreef:

   En morgen staat hij in de finale van The voice van Vlaanderen waar hij Arcade zingt. Tevens nieuwe locaties en grote venues aan de Europese tour toegevoegd. DuncanGOD!

 12. Hans P. schreef:

  “4. Zwitserland (364 punten) (ongewijzigd)”

  Zwitserland had er 360 en heeft er door deze correctie 4 punten bijgekregen.

 13. Martijn schreef:

  Weet iemand of de finale ergens staat van de bbc?

  • robbert-rotterdam schreef:

   Ik struin altijd YouTube af
   Daar staan tegenwoordig hele semi’s en finales op. Met smart tv te streamen naar grootbeeld.

  • Björn Grooten schreef:

   Op YouTube heb ik van beide halve finales en de finale een playlist gemaakt in de volgorde van hoe ze optraden. De beelden zijn van de organisatie zelf en dus HD kwaliteit. Leuk om terug te kijken en te luisteren voor wie nog niet op de dvd kan wachten.

 14. Gert schreef:

  Wat zitten er toch domme mensen bij de EBU. Niet Wit Rusland maar de EBU en die zogenaamde Sand en Co of who ever is de boosdoener. Wat ik op zich al heel merkwaardig vind is dat er gewoon een soort kunstmatige uitslag is voorWit Rusland voor de finale werd bedacht. Ik vind dat niet kunnen….. Er kan wel heel mooi worden gezegd dat dit is berekend door te kijken naar uitslagen van vergelijkbare andere landen, maar in feite dit toch een beetje natte vingerwerk waarbij er sprake kan zijn van willekeur. Hoe maak je hard dat dit eerlijk is gebeurd? Dat is niet te doen. Dit vind ik eigenlijk nog minder zuivere koffie dan dat Wit Rusland uit de school klapten na de halve finale over hun punten. Laat dan de punten van WIt Rusland helemaal achterwege als sanctie voor Wit Rusland. Nu is dit aan het licht gekomen doordat de EBU zelf zo stom is geweest om die NEPpunten van Wit Rusland achterstevoren aan te (laten) leveren. Zijn er in het verleden vaker van dit soort NEPpunten gegeven zonder dat dit achteraf bekend is gemaakt (omdat het toen toevallig wel in de juiste volgorde werd gegeven?)

  • Karin schreef:

   Helemaal mee eens. Wat maakt het uit? de punten zijn al gegeven. Gewoon een flinke boete geven en doorgaan. Misschien eisen dat Wit-Rusland nieuwe juryleden installeert voor de finale. Neppunten is echt stom; dan liever weglaten. En hoe stom is EBU? De punten van de jury zijn al een dag van te voren bekend. Als je er naar gekeken had dan was het toch opgevallen dat alle landen die weinig punten krijgen er ineens heel veel hadden?

 15. Bjorn schreef:

  Ik had al het idee dat er iets niet klopte, Wit-Rusland geeft altijd punten aan Rusland en meestal zijn dat er 12. Azerbaijan krijgt ook altijd veel punten en nu gingen de hoge punten naar landen die onderaan stonden.