Eurovisie Songfestival 2020: wat weten we tot nu toe?

Dit vind je misschien ook leuk...

209 reacties

 1. Roos schreef:

  Wat zou het mooi zijn als ze in de slogan “Music first” kunnen verwerken volgend jaar!!

 2. JECH schreef:

  Ik woon zelf op 15 autominuten van Amsterdam. Volgend jaar ga ik zeker naar het festival. Toch ben ik voorstander van Maastricht. Amsterdam is toerist onvriendelijk. Probeert aan alle kanten toeristen te weren maar dit festival willen ze dan wel weer hebben. Dat is wel heel erg ongeloofwaardig. Maastricht heeft alles, is de mooiste stad van het land en ligt super centraal. Maastricht: DARE TO DREAM, die net als bij Duncan uit mag komen. Alleen geen Chantal Janssen please…

  • Marijke Vos schreef:

   Helemaal met je eens, ik ben een Nijmeegse maar ik vind Maastricht niet alleen de mooiste stad van Nederland, maar het straalt ook naar mijn gevoel zoveel warmte uit. Als ik voor me zelf spreek zeg ik dat als ze het songfestival in Maastricht houden alles op zijn plaats valt.

   • Angela schreef:

    Wat maakt iedereen zich nu al druk om de organisatie , ga eerst marktonderzoek doen naar je bezoekers. Nederland is zo klein dat de toeristen zich wel spreiden of een vakantie eraan vast plakken en de grootste groep is van de Gayscene zijn die komen toch wel naar amsterdam of Rotterdam om een feestje te vieren, want daar zijn ook de creatieve feestjes en is een grote Dance /Gaysscene. Aangezien de wereld zo klein is door digitalisering , apps en mensen veel meer out of de box denken zal het begrip” spread de word “zijn doel dienen. Men zal niet bang zijn om gewoon in A’DAM of R’DAM te logeren, een heen en weertje maken met de trein voor de halve en finale in welke stad dan ook . En ja Maastricht is een supermooie mooie stad maar als buitenlandse bezoeker en dat zullen er veel zijn zou ik liever in R’,dam of R,dam zitten.

  • Anoniem schreef:

   Jezus Maastricht, dan kan ik nog beter naar Frankfurt reizen. Goh ik ga toch niet naar de andere kant van Nederland rijden, wat denk jij.

   • Peter schreef:

    Dan blijf je toch lekker thuis, het is geen verplichting. Maastricht of Rotterdam de beste keuze

  • Cyriel Hendrikx schreef:

   Ik zit ook niet op Jan Smith te wachten laat die maar lekker in dat hokje zitten met Cornald. Er zijn genoeg andere jongere presentatoren bekende of onbekende.

 3. Toinny Hoogers schreef:

  Eh even over Amsterdam dat dat het visitekaartje van Nederland is? Nou nee, het is de hoofdstad maar heeft geen goed imago. Dan is Maastricht wel de culturele hoofdstad van Europa. En dus ook bekend in Europa!

 4. Sjeng schreef:

  Ajb niet in Maastricht zeg, wij zitten de hele juli al vol met die geriatrische André Rieu types, is wel genoeg hoor

 5. T schreef:

  23 mei lijkt ook niet logisch, dan zou de 2de halve finale afgewerkt worden op hemelvaartsdag en blijft 16 mei dus over.
  F1 dan op 9 mei? Zorgt ook al voor extra drukte rond Amsterdam namelijk.

  Daarnaast willen wij ook niet dat het 23 mei in Maastricht gaat plaatsvinden, dan staat onze bruiloft al gepland en zo ongeveer de hele gastenlijst zal er nog een hotel nodig hebben.
  Moet er ook niet aan denken om in het stadhuis te zijn met de stad vol massa’s songfestival toeristen.

  En om eerlijk te zijn, Maastricht is misschien wel leuk, maar toeristen zullen vooral op Dusseldorf en Brussel vliegen en veen overnachtingen zullen ook over de grens gebeuren.
  Leuk voor de promotie maar veel van de inkomsten zal naar de buren gaan.

  • xxx schreef:

   Niet slim om als festivalliefhebber (daar ga ik vanuit als je dit weblog volgt) je bruiloft op 23 mei te plannen. Dan loop je toch sowieso het risico dat het samen kan vallen met het ESF.

  • Pieter schreef:

   Tja, waarschijnlijk wel zo….

 6. RobOranjeFinland schreef:

  Rotterdam heeft de ruimte, de perfecte locatie, veel hotels, vliegveld, het enige nadeel is dat de Coolsingel renovatie nog niet klaar is…………..de Oranje Loper bij het Stadhuis gaat denk ik niet lukken…………..maar Eurovillage bij hotel New York is perfect………….

  • RobOranjeFinland schreef:

   De Opening met de Oranje loper bij de SSRotterdam, droomlocatie, receptie op het cruise schip.

  • Esmee schreef:

   Voor zo ver ik weet is de renovatie van de Coolsingel in september 2019 klaar. Dan vindt er namelijk een feestelijke (her)opening plaats. Heb ik gehoord.

   • Esmee schreef:

    Correctie: in september gaat fase 4 van de verbouwing in en die duurt tot maart 2021.

    Ongelooflijk wat een klus ze daar aan het klaren zijn! Respect. Het wordt ook wel mooi, vind ik.

   • RobOranjeFinland schreef:

    Daarom is de locatie bij de SSRotterdam perfect voor de oranje loper ceremonie , alhoewel de Euromast ook een mooie plek is…….

 7. RobOranjeFinland schreef:

  Dit viertal moet het gewoon worden : Duncan Laurance, Eva Jinek, Twan Huys en Karin Bloemen

  • Peter schreef:

   Nou de 1e 2 kan ik nog wel mee leven, maar dan Twan Huys en Karin Bloemen, nou echt niet

  • Martijn schreef:

   Dan kom ik wel in gewetensnood (-:
   Ik zet namelijk altijd de TV uit als Eva Jinek in beeld komt

 8. Rick schreef:

  Winfried Baijens, Ilse de Lange presentatie en Emma in de green room

  • Nordman schreef:

   Ilse mag van mij ook wel presenteren of zet haar in de selectie commissie. Die vrouw weet hoe het moet, dat heeft ze 2 x bewezen.

  • MarkusRotterdam schreef:

   Dat hysterische, omhooggevallen narcistische BNN – geval in de green room?
   Alsjeblieft zeg

  • Pieter schreef:

   Emma? Ben je wel lekker?!?

 9. edgentenaar schreef:

  chantal janssen en martijn worden het niet omdat npo niet met rtl en talpa gaan samenwerken

 10. edgentenaar schreef:

  ik ben voor eva jinek en rik van de westelaken in de greenroom duncan

  • Natascha schreef:

   Dat zijn goede inderdaad. Eva spreekt waanzinnig goed engels, en Rik heeft het gewoon

 11. Sake schreef:

  Presentatoren/presentatrices: Dionne Stax, Doutzen Kroes, Romy Monteiro, Eva Jinek, Rik van de Westelaken, Art Rooijakkers, Tim Douwsma, Winfried Baijens, dit is mijn favoriete lijstje.

 12. Sake schreef:

  Presentatoren/presentatrices: Mijn favoriete lijstje: Dionne Stax, Eva Jinek, Romy Monteiro, Doutzen Kroes, Art Rooijakkers, Tim Douwsma, Rik van de Westelaken, Winfried Baijens. Mooie mensen.

 13. Roos schreef:

  Iemand al gedacht aan Arjan Lubach?

 14. RobOranjeFinland schreef:

  Ik hoop op een eenmalig optreden van The Common Linnets ( jaja Ilse & Waylon) tijdens de pauze act……..die ruzie moet toch uit te praten zijn…………

 15. edgentenaar schreef:

  mensen die iets met rtl of talpa temaken hebben komen niet in aanmerking dat hebben avrotros npo en nos al gezegt songfestival is van de openbareomroep

 16. Jean-Paul schreef:

  Carice van Houten en Michiel Huisman!!! ?

 17. Michael schreef:

  Ik vind echt dat Ilse de presentatie verdiend. Wat deze vrouw wel niet betekend voor het songfestival in Nederland dat moet gewoon erkenning krijgen

 18. RobOranjeFinland schreef:

  Een mooie tribute ook voor Sandra Reemer…..

 19. Liesbeth schreef:

  Als we alle songfestival coryfeeën die ons helaas ontvallen zijn, willen herdenken dan plak er maar wat extra zendtijd aan…maar wel een mooi idee. Misschien wel realiseerbaar om net zo’n mooie collage filmpjes als dit jaar te presenteren. Er zijn genoeg Nederlandse inzendingen die ze daarvoor kunnen gebruiken. Verwacht sowieso dat er flitsen van Corry en Teddy bij zullen zijn.

 20. Klaasje schreef:

  De overkoepelende Europese omroep EBU (European Broadcasting Union) en de Nederlandse publieke omroep NPO kiezen de ideale locatie. Ik moet nog zien hoor of de EBU voor een stad minder centraal gelegen in het land zoals Maastricht wil kiezen. Ik vrees dat de voorkeur nog steeds uit zal gaan naar Amsterdam en Rotterdam.

 21. RobOranjeFinland schreef:

  De evenement managers hebben al hun voorkeur aangegeven : AHOY Rotterdam ????????????

  • xxx schreef:

   Het zal er ook aan liggen wat financieel geboden wordt. We hadden toch ook niet verwacht dat de ARD voor Düsseldorf zou kiezen i.p.v. Berlijn. Dit is gebeurd omdat Düsseldorf (toch zeker niet de meest aansprekende stad in Duitsland) financieel noak gunstiger was.
   We wachten af …..

 22. Soraya schreef:

  Gewoon in Amsterdam houden! Hartstikke leuk. De ruimte is er (Het kan bijv in Ziggo Dome worden gehouden), veel mensen willen naar Amsterdam en het is toch wel de hoofdstad, dus in Amsterdam houden. Super leuk ;)

 23. Mike schreef:

  Ze moeten verdeeld over de 2 halve finales in de tussentijd voor puntentelling de big 5 en gastland laten optreden, zo 3 in 1e halve en 3 in 2e halve zodat ze ook een 2e keer staan als ze finale doen!!! Ze hebben maar 1 x live…andere finalisten 2!

 24. Michael schreef:

  Waarom altijd Amsterdam? Nederland is groter dan Holland alleen…

 25. edgentenaar schreef:

  omdat de mensen buiten nederland alleen amsterdam kennen

  • Peter schreef:

   Niet helemaal waar. Rotterdam is Amsterdam in vele dingen voorbijgestreefd en dit uit de mond van een geboren Amsterdammer. Amsterdam is momenteel het grootste dorp van Nederland, waar niets meer mag, dus het ESF daar laten organiseren brengt problemen met zich mee en ik gun het Amsterdam op dit moment ook niet. Zolang daar een college zit wat de stad meer en meer naar de knoppen brengt, behoort daar niets meer te worden georganiseerd. Rotterdam of Maastricht.

 26. RobOranjeFinland schreef:

  Thema voor 2020 “ Music First “ ( dankzij Duncan), geen LED….pauze act met het Metropoleorkest en een paar hele goede voormalige kandidaten( Edsilia, Anouk , Douwe Bob, OG3NE , Ruth, Lenny Kuhr , Getty.) Armin van Buuren , André Rieu . Locatie Rotterdam Ahoy. Oranje loper ceremonie bij en op de SSRotterdam, Euro Village op het gras bij Hotel New York. Heel veel vlaggen in Rotterdam.

  • Nordman schreef:

   Van mij mag er wel LED aanwezig zijn. 2010 vond ik verfrissend, maar 2018 vond ik wat tegenvallen.

  • xxx schreef:

   Edsilia vond ik vorig jaar bij EiC een spontane presentatrice. Wellicht ook een optie en het geeft de kleurrijke NL samenleving weer.

 27. reageer ff schreef:

  Graag in de Jaarbeurs hallen in Utrecht. Centraal gelegen, half uur van Schiphol. Midden in centrum met vele hotels. Hallen zijn goed inrichtbaar zonder evt vaste tribunes. Jaarbeurs beschikt over goede faciliteiten voor pers en artiesten. Best mogelijke locatie denk ik

 28. edgentenaar schreef:

  ja is een mooi thema MUSIC FIRST

 29. Alviarin schreef:

  Sowieso mag een eerbetoon aan Anouk en Ilse niet ontbreken. De eerste omdat ze destijds haar nek heeft uitgestoken en het pad heeft geëffend voor het serieux dat sindsdien aan het ESF in Nederland werd gegeven (bekende namen waren nu wel kandidaat, selectiecomité ipv op sisser aflopende NSF’s). De tweede om Arcade onder de aandacht te brengen. en in 2014 de bevestiging te brengen dat het ESF wel serieus kan worden opgevat. Van mijn part mogen ze allemaal optreden tijdens de intervals. En waarom ook geen kruisverwijzing van De Troubadour naar Duncan. De tekst leent zich ertoe (met wat aanpassing): Hij zat zo boordevol muziek
  Hij zong voor groot en klein publiek
  Hij maakte blij, melancholiek
  De troubadour

 30. Karina schreef:

  waarom niet meerdere steden betrekken in het gebeuren en alles met openbaar vervoer laten verplaatsen, als klein land kunnen we daar groot in zijn. Kunnen ze op verschillende stations stoppen om persgesprekken te doen.
  een redelijk onbekende jonge man heeft het voor ons waargemaakt. laten we nieuwe talenten een kans geven om te schinen. en laten we vooral voor pauze nummers geen internationale artiest uitnodigen( geldverspilling madonna) omdat er zoveel goed talent is hier in nederland.
  en aub houd de kaartjes betaalbaar want ik wil er zoooooo graag naar toe.

  • Peter schreef:

   Denk dat de EBU strikte regels hiervoor heeft en het moet qua beveiliging natuurlijk ook kunnen. Madonna was zeker geldverspilling, voor de zakenman die hier 1 miljoen voor heeft betaald. Heeft de Israëlische TV en de EBU niets gekost. En hoe groter de zaal hoe goedkoper de kaartjes lijkt mij

 31. RobOranjeFinland schreef:

  Arcade op uitvaart overleden vader Cornald Maas: Kon voor mij niet anders

  https://www.ad.nl/show/arcade-op-uitvaart-overleden-vader-cornald-maas-kon-voor-mij-niet-anders~a631f2c5/ Indrukwekkend , sterkte voor Cornald & familie

 32. robbert-rotterdam schreef:

  Mee eens. Hier spreekt óók een geboren Amsterdammer die ooit Rotterdammer geworden is. Rotterdam is qua dynamiek Amsterdam al bijna voorbijgestreefd, vooral nu de binnenstad eindelijk helemaal bewoond is.(was wel eens anders geweest…). Het toerisme heeft hier in Rotterdam een vlucht genomen. Wat in het voordeel van Rotterdam spreekt is dat gewoon altijd alles gebeurt wat er gepland is. Dat zie je destijds met de metro, met de bouw van het nieuwe centraal station, eigenlijk met alles. Ik zie het in Amsterdam rustig gebeuren dat er protestacties op touw worden gezet, vanwege de vele miljoenen kosten. Dat hebben we in het verleden al vaker meegemaakt (‘geen kroning, maar een woning’, 1980). In Rotterdam wordt zo’n evenement altijd door de hele bevolking gedragen en loopt altijd alles volgens plan. Dat geeft rust.

 33. Frederieke schreef:

  Wat nou als we Robert ten Brink vragen om de deelnemers op te halen van Schiphol met z’n bekende bordje. Dan kan hij meteen de stewardessendans met ze doen voor de video’s. En dan kunnen Jan Smit en Cornald Maas samen met Wendy van Dijk en Martijn Krabbé presenteren. Of Chantal Janzen.

 34. ed gentenaar schreef:

  frederieke lees je het boventedeel niet er wordt niemand van rtl of talpa gevraagt dus wendy en martijn en chantal janzen kunnen het wel vergeten worden niet gevraagt