Eurovisie Songfestival 2020: wat weten we tot nu toe?

Dit vind je misschien ook leuk...

209 reacties

 1. Starkoo schreef:

  Ik zeg Amsterdam en dan moet de eredivisie voetbal maar is echt rekening houden met het CL voetbal, ik hoop op de Ziggo doom of Amsterdam Arena!

  • Hans P. schreef:

   Ik snap je zin niet “dan moet de eredivisie voetbal maar is echt rekening houden met het CL voetbal”, wat wil je zeggen?

   Arena is kansloos. Ten eerste te groot voor het ESF en ten tweede kun je die niet voor zo’n lange periode krijgen op dat tijdstip van het jaar.

 2. Jan de Taalregelman schreef:

  Rik van de Westelaken lijkt mij de belangrijkste kandidaat voor de puntentelling. Ik zie ook nog wel een rol voor Ellie Lust, misschien om de 12 punten door te geven of bij de vlaggenceremonie.

 3. Rick schreef:

  Duncan zo trots op je prestaties van gisteravond.
  Ik heb mijn longen uit mijn lijf geschreeuwd met vrienden.
  Wat hebben we genoten het was onvergetelijk ❤️🏆🇳🇱
  Amsterdam, Maastricht het maakt me niet uit.

 4. Starkoo schreef:

  Heb even uitgezocht alleen het JC arena is geschikt, 17 duizend bezoekers max Ziggo doom, Ahoy is nog kleiner dus JC Arena!

  • robbert-rotterdam schreef:

   Ahoy heeft capaciteit van 16.000. Dat scheelt maar 1000. En dan moet je verder kijken wat de plannen zijn van de verschillende gemeenten en de voordelen /nadelen van verschillende gemeenten. Hwt gaat niet alleen om de getallen, maar ook om de andere voorwaarden. Ben benieuwd wat de verschillende gemeenten te bieden hebben.

   • Natascha schreef:

    Ik acht Maastricht ook een grote kanshebber. Groot conferentiecentrum, luchthaven, haalt druk van de Randstad wat in mei al overvol is met toeristen. Gelredome Arnhem heeft op de website staan dat ze een capaciteit van 34.000-41.000 hebben voor concerten, dus dat zou ook een mogelijkheid zijn.

  • Jan de Taalregelman schreef:

   Dan was Tel Aviv dus ook niet geschikt?

  • Shirley schreef:

   Het MECC in Maastricht ook!
   5 vliegvelden in de buurt van maximaal 1,5 uur rijden. Prachtige omgeving en veel hotelkamers beschikbaar.
   Hopelijk komt het eurosongfestival naar Maastricht!

 5. Dennis97 schreef:

  Ik gok op Annechien Steenhuizen, Dionne Stax en Rik van de Westelaken als presentatoren. Eventueel ook nog Winfrien Baijens.

 6. Ralph Thommassen schreef:

  Donderdag 21 mei 2020 is Hemelvaart … dus het meest waarschijnlijke is de finale op zaterdag 16 mei 2020

  • GerardMartin schreef:

   Het is al eerder op Hemelvaartsdag gehouden, is geen enkele belemmering.

 7. Richard schreef:

  Het zal echt gaan tussen Rotterdam en Amsterdam, lijkt me logisch. Welcome in Zwolle? 🤣 No way!!!

 8. Nordman schreef:

  Doe maar Amsterdam of Rotterdam, geen Maastricht joh, dat is toch niet centraal voor de Nederlanders? Nee dat wordt hem niet. Presentatoren. Ik vrees dat Jan er één van gaat zijn. Ik hoop maar dat ze een moderne show kunnen neerzetten. En aub geen Florian Wieder inhuren, alhoewel ik zijn podium dit jaar wel mooi vond. Nog steeds een beetje ongeloof hier, maar Duncan heeft het gewoon gedaan! YES!!!

  • GerardMartin schreef:

   Utrecht ligt nog veel centraler in het hart van het land.

   • Liesbeth schreef:

    Als je breder kijkt ligt Maastricht wel een stuk centraler voor onze ooster- en zuiderburen, daarbij het prijsverschil alleen al wat betreft hotelovernachtingen en Maastricht is natuurlijk ook een prachtige stad. Ga er wel van uit de meeste fans (internationaal ) toch gewoon hopen op Amsterdam.

  • Shirley schreef:

   Maastricht is inderdaad niet centraal voor de Nederlanders, maar wel voor Europa! :)

 9. Monique schreef:

  Ik houd er serieus rekening mee dat het ,niet Amsterdam word.Waarom niet, afgelopen week werd ook bekend dat er een F1 race komt in mei in 2020… dan zijn er geen hotel kamers meer vrij voor het grote media circus van het EBU enz…

  • Natascha schreef:

   Zowiezo is de nieuwe strategie van de Nederlandse toeristenorganisaties om toeristen over het land te spreiden ipv alleen maar Amsterdam. Amsterdam zit toch wel vol in mei. Ik gok dat het Arnhem of Maastricht wordt.

 10. Robert schreef:

  Wat betreft gaststeden zal het wel Amsterdam, Rotterdam of wellicht Den Haag worden.
  Maar Zwolle, Arnhem, Maastricht?
  Denkende aan hotelruimte en infrastructuur nou niet zo voor de hand liggende plaatsen

 11. riccardo schreef:

  Doe maar eens een gezellige vrijheid blijheid Eurovision glamping en een paar hele grote mega tenten voor een keer een andere beleving van de show. Ergens in een polder of zo. Voor de afwisseling.

 12. Sake schreef:

  Presentatiekwartet: Rik van de Westelaken, Art Rooijakkers, Romy Monteiro, Doutzen Kroes!!

 13. John schreef:

  Ik heb een soort van vage herinnering over een EBU-regel dat de gaststad van het songfestival naast heel veel hotelkamers ook over een luchthaven moet beschikken. Ik weet niet of deze regel nog bestaat. Weet iemand daar wellicht meer over?

  • GerardMartin schreef:

   Er is altijd wel een luchthaven in de buurt, zeker in de Randstad maar ook in het noorden en zuiden.

 14. Paula schreef:

  Alle buitenlanders willen naar Amsterdam. Ze roepen allemaal, see you in Amsterdam next year. En dan moet je je voorstellen dat ze naar Maastricht moeten? Echt met alle respect hoor, maar nee dat kan toch niet haha. Laten we aub kiezen voor Amsterdam, en anders Rotterdam.

  En ik vind de lijst van Sake wel goed. En ook al krijgt Jan Smit hier altijd enorm veel haat, ik houd wel van zijn eerlijkheid. Hij moet toch zijn mening geven en ik ben het vaak met hem eens. Waarom zou hij als presentator niet kunnen? Ik vind dat hij het best verdiend. Hij kan presenteren, heeft duidelijk een connectie met het songfestival, en beheerst toch ook wel enkele talen. Het lijkt me trouwens dat de voorkeur wel ligt bij presentatoren uit de eigen vijver, dus dat verkleint de kans al voor Art, Linda, Chantal, Wendy etc denk ik..

  • JECH schreef:

   Omdat ze alleen Amsterdam kennen, tijd voor een stukje educatie..er is meer!

  • MarkusRotterdam schreef:

   Geen Jan Smit. Die moet bij elke inzending zijn tong afbijten want in zijn ogen is haast niks goed.
   Stuur iemand die oprecht respect voor de artiesten EN het festival heeft.
   Want op zo’n avond red je het niet alleen met je wikipedia-app.

 15. Jessie schreef:

  Tim Douwsma, Chantal Janzen, Nicolette Kluijver of Yolanthe Sneijder-Cabau lijken mij super leuke hostst

  • GerardMartin schreef:

   Aub geen Yolanthe, die deed ooit al eens een nationale finale en dat was tenenkrommend slecht. Bovendien is ze veel te druk met scheiden enzo.

   • Elbie schreef:

    Zou het cirkeltje voor haar wel rond maken, haar relatie kwam ooit naar buiten toen ze de punten gaf. Maar om haar nu samen met een andere ex op zo’n groot podium te zetten, is waarschijnlijk geen goed idee.

   • sabine schreef:

    dat was inderdaad tenenkrommend😂 “dat zijn mooie woorden Pierre”

  • Armand schreef:

   Waarom niet Duncan zelf. Hij spreek perfect Engels.

 16. Jannie schreef:

  Het valt me trouwens altijd op dat ze teksten ook gaan vertalen naar het Frans. Ja want die domme Fransen vertikken het ook gewoon om Engels te leren en te spreken he. Misschien een domme vraag, maar moet een host dus ook Frans kunnen spreken? Want dan heb ik geen idee wie je in kunt vullen haha. Duits zullen wel meerdere kunnen.

  • Jan de Taalregelman schreef:

   Nou, nou, als er een nationaliteit in Europa (nog) is dat het vertikt om andere talen te leren en zichzelf daarmee isoleert zijn het de Britten wel.

  • Natascha schreef:

   In dat geval: zangeres Wende Snijders. Die zingt in het frans, dus spreekt het perfect!

 17. GerardMartin schreef:

  Ivo Niehe spreekt perfect Frans, zonder autocue🤣

  • Jan de Taalregelman schreef:

   En is AVROTROS. Ik denk echter dat we alleen naar vrouwen moeten zoeken want Jan en Rik lijken me de belangrijkste mannelijke kandidaten. Je kunt natuurlijk ook met vier mannen komen na Hannie Lips, Willy Dobbe, Corry Brokken en Marlous Fluitsma.

   • GerardMartin schreef:

    Willy Dobbe en Marlous Fluitsma kunnen het best wel doen, 75 en 72 en goed voor de ouderenemancipatie👍

  • Natascha schreef:

   Die zou het denk ik zoooo leuk vinden om te doen. Misschien wel een beetje oud?

  • Esmee schreef:

   Amdré Rieu spreekt vlekkeloos Frans, Duits, Engels en voldoende Italiaans, Portugees , en nog wat.

   • Natascha schreef:

    Oh ja…. als het Maastricht wordt is dat al helemaal een leuke combi. En dan hem als pauzeact…. Hij is toch een van de best verkopende Nederlandse exportproducten, al wordt er in NL vaak lacherig over gedaan.

 18. ed gentenaar schreef:

  geen jc arena geluid is er super slecht
  ziggo dom en rik van de westelaken en eva jinek

 19. JECH schreef:

  Ik ben tegen Amsterdam, Amsterdam doet er alles aan om toeristen te weren, dan moet je zeker niet op zo een evenement zitten te wachten, dat zou hypocriet zijn. Ik ga voor Maastricht! Met als tussen act Andre Rieu die live op het Vrijthof songfestival nummers speelt. Presentatie door Ilse en Tim Douwsma, eventueel aangevuld met Rick van de Westelaken. Dat wordt een feestje, 🎉🎉🎉

  • Natascha schreef:

   Ik zat net te denken “wat moeten we in vredesnaam als pauzeact?” Dat is wel heel grappig, en bijvoorbeeld in Engeland en Duitsland is Rieu een wereldster.

   • Vince 2000 and whatever schreef:

    mischn Armin van buren ft Andre Rieu ? klinkt weel grappig

   • JECH schreef:

    Zelfs in Zuid Afrika, Hongkong en Australië liggen zijn CD’s in de schappen! Dus ECHT een wereldster!

  • Esmee schreef:

   Ik vind dat een leuk idee. Doen.

 20. dick schreef:

  Amsterdam heeft de uitstraling internationaal denk ik. Presentatie: iemand met humor aub en die zijn / haar talen spreekt, evt duo presentatie dat is genoeg. Voor de greenroom Emma Wortelboer die spreekt het jonge publiek aan, is oprecht enthousiast. Veel succes publieke omroep met alle keuzes die gemaakt gaan worden en vooral ook veel succes met het zoeken naar de song en artiest voor volgend jaar.

  • Armand schreef:

   Nikkie de jager (Nikkietutorials) wil het ook graag doen. En spreeks perfect Engels. Zij heeft miljoenen volgers op verschillende multimedia

 21. Peter schreef:

  1. Frans is officieel de eerste taal bij het ESF, altijd al geweest, echter dit jaar vrij links laten liggen. Daarna Engels en dan de taal van het land.
  2. Alle namen die hier genoemd worden van mogelijke presentatoren: degene die bij RTL of Talpa zijn ondergebracht zullen het zeker niet worden, AVRO/Tros zal eerst uit eigen vijver gaan vissen.
  3. Rik van de Westenlaken zou goede keus zijn, maar opnames Wie is de Mol zijn in de maand mei.
  4. Mocht de omroep niet genoeg presentatoren in huis hebben, dan verder kijken bij de publieke omroep, o.a. Eva Jinek, Margriet van de Linden, Dionne Stax en Tim Douwsma in de Green Room.

  • Sanne schreef:

   Precies, en dat is toch ook niet meer dan logisch? Het wordt bij de AVRO/TROS uitgezonden, dan willen ze ook het liefst hun eigen mensen daar zien staan. Ik kan me nog herinneren dat Chantal Janzen en Angela Groothuizen met een buitenlandse talentenjacht in de jury zaten, wat uitgezonden werd bij SBS6, en dat RTL4 niet wilde dat hun mensen bij SBS6 te zien waren. Nou dan is het ook niet meer dan logisch dat de AVRO/TROS uit de eigen vijver wil vissen. En anders bij de buren, niet de ”concurrent”.

 22. RobOranjeFinland schreef:

  Waarom niet laten presenteren door Duncan Laurance en Claudia de Breij? De puntentelling door Art Rooijakkers( op de manier zoals hij steeds de uitslag deed bij Wie Is De Mol ), verder Davina Michelle met een finale waardig lied ( ook strijden voor winst in 2020), pauze act met minstens Armin van Buuren in combi met Andre Rieu, een paar echt goede voormalige Nederlandse bijdrages opnieuw in de spotlights ( Anouk, Edsilia Rombley, Ruth Jacott, The Common Linnets : te gek als Ilse en Waylon het uitpraten en nog 1 keer eenmalig optreden), en uiteraard Rotterdam Ahoy als locatie………ons huis is perfect voor een Airbnb, er mag ook wel wat verdient worden………..

  • JGO schreef:

   Laten we Getty niet vergeten aub.

   • Dennis schreef:

    En Lenny Kuhr ook niet……..

   • Amand schreef:

    En aub weer gewoon 3 uur, een show van 4 uur en 10 minuten is echt veel te lang, ik heb al zoveel mensen gehoord die de uitslag niet eens volledig hebben (kunnen) afkijken, het lijkt wel of het elk jaar steeds langer duurt, wat volgens mij niet nodig is.

   • GerardMartin schreef:

    Dan kunnen Corry Brokken en Teddy Scholten ook wel als hologram op het podium.

  • Natascha schreef:

   de act met de israelische oud-deelnemers was inderdaad een tek gek pauzenummer. Maar de nederlandse winners zijn echt wel hééél ouderwets. Dingedong kan nog net. Maar je hebt gelijk, Common Linnets. Geef Ilse haar carriere graag nog even een boost, ze heeft zich dit jaar zo hard ingezet in Tel Aviv voor Duncan.

   • RobOranjeFinland schreef:

    Ik zou het te gek vinden als Ilse & Waylon alles uitpraten, of is de ruzie echt zo pijnlijk geweest voor Ilse?

   • Richard schreef:

    De troubadour kan ook goed. Ik wed dat de hele zaal bij de eerste tonen al begint te layla-en

  • Esmee schreef:

   Een droomscenario….. Andr;e Rieu wilde al jaren met Armin van Buuren samen spelen, maar Van Buuren heeft daar nooit op gereageerd. André Rieu heeft alleen nog maar de grote wens om samen met Bruce Springsteen samen te spelen.

 23. Bessie Turf schreef:

  Mijn God hoe komt het bij je op Claudia de Breij ? Ik merk dat ik altijd na een minuut of wat wegzap als ze verschijnt in een programma. Dat kan ik echt niet trekken zo’n would be assertive vara tante.

 24. Timo schreef:

  Ik verheug me er nu al ontzettend op! Ben ervan overtuigd dat Nederland er een fantastische editie van gaat maken volgend jaar.
  Mensen als Humberto Tan, Chantal Janzen, Art Rooijakkers en Sylvie Meis zouden dit goed kunnen presenteren. Jan Smit lijkt me een minder goed idee, maar ik verwacht wel dat hij het uiteindelijk wordt.

  • RobOranjeFinland schreef:

   Iedereen die bij de commerciele omroepen werken maken geen kans………..daar zou ik persoonlijk wel van balen als presentator zijnde……………Twan Huys lijkt mij naast Duncan, Claudia de Breij en Rik van de Westelaken ( Art Rooijakkers valt dus af ivm de commerciele omroep) ook een perfecte kandidaat.

  • RobOranjeFinland schreef:

   In Godsnaam geen Sylvie Meis, die wacht maar totdat Duitsland een keer wint…….binnen 44 jaar………

 25. Susanne schreef:

  Doutze Kroes presentatie!

 26. Jan schreef:

  We hebben wel veel grote/bekende namen die we in kunnen zetten. Genoeg DJ’s, Andre Rieu, Doutzen. Allemaal bekend in het buitenland. Prima visite kaartje kunnen we daarmee afleveren.

 27. Jan schreef:

  Duncan staat trouwens met zijn nummer bij de itunes al in 11 landen op nummer 1, hoe gaaf is dat! En zo verdiend, je gunt het die jongen echt.

  http://esctracker.com/

 28. riccardo schreef:

  Als we iets willen doen dat veel meer een kleur lokaal heeft anders dan in een internationale rode loper achtige naar opgetuigd zaaltje verkramping te schieten, ligt ons niet, zou ik veel eerder gaan voor bijvoorbeeld een Low lands festival achtige setting. Daar kunnen ook de decibellen van onze wereld DJ’s voluit open en representeer je veel meer het gevoel van de huidige generatie.
  Televisie hosts a la een Ivo Niehe inhuren voor expertise en begeleiding maar die hoeven niet meer het gezicht van te zijn. Emma Wortelboeren, geweldig!
  Dat willen we hoogstwaarschijnlijk niet.

 29. Nordman schreef:

  Het gaat Amsterdam of Rotterdam worden, lijkt me het meest logische ook om voor te kiezen. Maastricht kan ook in één van de introfilmpjes worden gepromoot, daarvoor hoeft het festival zelf niet naar die stad. En wat betreft presentatoren. Die Vivienne van den Assem vind ik zelf er goed, maar die zit niet meer bij de PO, dus weet niet of ze haar dan zullen benaderen. Maar verder, ik hoop maar dat ze er een moderne show van maken. Ben benieuwd of ze het aankunnen, want niet alle shows van de Avrotros/NPO vind ik geweldig. Vaak nogal saai en standaard. Durf uit te pakken!

 30. Sandra schreef:

  Presentatoren. Het komt toch uit de vijver van de publieke omroep, of onafhankelijke personen.
  Jan Smit, Rik van de Westelaken, Romy Monteiro, Doutzen Kroes.

  • Peter schreef:

   Al eerder gezegd, Romy zit tegenwoordig bij de commerciëlen, Rik is in mei voor opnames Wie is de Mol niet beschikbaar

   • Sandra schreef:

    Ik zie haar ook nog steeds bij de avro/tros voorbij komen, met o.a. het programma voor kids ” mijn vader is de beste”. We zullen het zien.

   • Br@m schreef:

    Romy Monteiro presenteert ieder jaar samen met Frits Sissing het Musical sing-a-long bij AVROTROS. En wat Rik betreft, ze zouden de opnames van Wie is de mol ook naar een iets latere datum kunnen verschuiven.
    Mijn ideale kwartet is een mix van jong en wat ouder. Qua presentatrices: Eva Jinek en Romy Monteiro (reserve Annechien Steenhuizen); presentatoren: Rik van Westerlaken en Ivo Niehe (reserve Frits Sissing)

   • Peter schreef:

    @sandra, dat zijn herhalingen met Romy, ooit van gehoord? En na de laatste musical sing along overgestapt naar SBS

  • Elbie schreef:

   Helaas is Rik van de Westerlaken in mei bezig met opnames Wie is de Mol ( of ze moeten dat speciaal voor het ESF verplaatsen maar dat is denk ik lastig) Ik zou nogmaals ook Carice van Houten aan de lijst willen toevoegen, internationaal bekend en niet aan een omroep verbonden.
   Wat betreft een thema moet het volgens mij iets met water te maken hebben, Nederland is toch bij uitstek een Waterland

  • Mike schreef:

   Weg hoor met Rik en Jan, verjongen moeten we….niet die ouderen!

   • MarkusRotterdam schreef:

    Wil jij het niet doen? Zou wel opvallen een presentator die nog in de luiers zit.

 31. Matje schreef:

  Met een knipoog zoals Zweden het ook deed . Karin Bloemen! Leuke vrouw , kan een aardig woordje over de grens spreken en ze is een multitalent. In haar eentje draagt ze zelfs zo een show !
  Ach , we hebben zoveel talentvolle presentatoren rondlopen maar bijna alles van hetzelfde . Denk eens en doe een wat anders!

 32. johan schreef:

  dan kunnen de deelnemers die volgend jaar naar het songfestival komen 2 keren op korte tijd afreizen als ze in april ook nog eens eurovision in concert gaan doen , kunnen dat mss beter nu opschuiven zodat de deelnemers dadelijk aan hun repetities kunnen beginnen. moeten ze maar ene keer naar nederland komen. OF ze beslissen om volgend jaar geen eurovision in concert te organiseren dat kan ook nog. Wie weet daar al meer over.

  • Dennis schreef:

   Volgens mij hadden ze gezegd dat het concert dan niet zou doorgaan…. Wel jammer hoor…

   • @lbert schreef:

    Misschien dan volgend jaar een Eurovision in Concert met oud deelnemers ook es een keer leuk !!

 33. RobOranjeFinland schreef:

  Een uitdaging : De Nederlandse inzending voor 2020 moet natuurlijk wel beter zijn dan ARCADE.

  • riccardo schreef:

   Op een enkele uitzondering na belandt het gastland standaard in de onderste regionen. Een uitdaging inderdaad.

 34. riccardo schreef:

  Oh, en die bar met Douwe Bob van een paar jaar geleden kan ook weer van stal, errug leuk :)

 35. Mike schreef:

  Wat belachelijk dat r niet vanuit commerciële omroep presentatoren worden aangetrokken. Eén Nederland…daar gaan we weer! Krijgen we weer ouwe meuk. Kom op met Chantal Janzen, Tim Douwsma of weet ik veel wie…weg met die oudjes. Festival moet verjongen zoals met artiesten al gebeurd!

  • Peter schreef:

   Geen Chantal of andere commerciële meuk. Hoop op een verrassing.

  • Willem schreef:

   Ik gun jou dat je nooit hoeft te verjongen : dus zorg ervoor dat je nooit oud wordt dan hoef je ook nooit te horen “weg met die oudjes”!

 36. riccardo schreef:

  Jan Dino Asparaat lijkt me een goeie. Lekker los.

 37. rick050 schreef:

  In ieder geval duidelijk dat het niet naar Groningen komt. ( volgens mij is er ook geen goede zaal beschikbaar; Martiniplaza is denk ik te klein en ook te weinig hotelkamers. Wel weer een vliegveld, dat dan weer wel ):
  https://www.rtvnoord.nl/nieuws/208673/Groningen-hoeft-het-Songfestival-niet

 38. Pieter schreef:

  Maastricht is een goede optie. Mooie stad, faciliteiten etc. Hoop zelf Amsterdam, lekker dichtbij maar mei 2020 is ook formule 1 hier vlakbij. Invictus games in Rotterdam, den Haag mei 2020, Leeuwaarden was Europese hoofdstad vorig en dus niet nodig. Maastricht Mooi!!!

  • Dennis schreef:

   Maastricht is gewoon te ver weg voor Noord Nederland en ook de randstad….
   Vanuit de Randstad is Brussel en zelfs Düsseldorf dan beter te bereiken dan Maastricht…. Arnhem zou een ideale locatie zijn en ligt perfect

   • Pieter schreef:

    Arnhem, echt niet! En Maastricht is prima te bereiken…weet niet hoe jij rijdt?!? Zover? Nederland is piepklein, hou op zeg….haha

   • xxx schreef:

    Wat is ver tegenwoordig…..
    Maastricht is mooi, heeft een geschikte locatie en een heel bijzondere band met Europa door het Verdrag van Maastricht. Men kent in Europa Maastricht heus wel. Wellicht beter dan Malmö. Dat was voor de Zweden toch ook geen probleem, terwijl dat toch veel verder van Stockholm ligt dan de randstad t.o.v. Maastricht.

   • Dennis schreef:

    Hahaha nou 260 kilometer naar Maastricht is best ver om op een avondje op en neer te rijden…..Brussel net iets korter en Dusseldorf 264 kilometer vanuit de kop van NH

   • xxx schreef:

    Wat een onzin. Het is niet anders dan dat mensen uit Zuid-Limburg naar Amsterdam moeten. Het is maar voor een kwer, als je dat er niet vior over hebt..
    Over de Rieu concerten in Maastricht klaagt niemand dat het te ver is vanuit de randstad. Verbreed jullie blik eens…

 39. RobOranjeFinland schreef:

  Wat een verdrietig nieuws van Cornald Maas, zijn vader is plotseling overleden . Sterkte Cornald !

 40. Toinny Hoogers schreef:

  Maastricht is perfect. Er liggen twee vliegvelden vlakbij. Dusseldorf en Beek (maastricht Airport). Maastricht is culturele hoofdstad van Europa geweest. Het ligt op en vlakbij het drielanden punt. Nederland Duitsland en Belgie. Er wordt heel makkelijk geschakeld tussen talen omdat het zo centraal in Europa is gelegen. Er zijn meer dan genoeg hotels en andere slaapgelegenheden in de buurt. Het zalencomplex is groot genoeg. Plus een groot voordeel. Maastricht en Limburg zijn qua landschap wel een heel stukje mooi Nederland. Kortom ik zeg MAASTRICHT. Wat betreft de presentatoren. Het zal denk uk toch wel Jan Smit worden. Verder de pot op met geen commerciele omroep presentatoren. Chantal Janzen. Komt uit limburg. Martijn krabbe en umberto tan zijn gpede keuzen. Eventuerl Jamai Looman of Ilse de Lange prima keuzen allemaal. De tijd zal get leren.

  • Peter schreef:

   Geen commerciële meuk aub, geen Chantal, Martijn of Umberto of welke dan ook uit de RTL of Talpa koker. Chantal en Angela Groothuizen zaten in een wereldjury en dat programma werd door SBS uitgezonden, de beelden mochten niet worden uitgezonden van RTL, dus dan dit ook niet. Genoeg andere presentatoren.

 41. Tim schreef:

  Het wordt volgens mij de Jaarbeurs in Utrecht. Centraal gelegen. Veel hotels in de omgeving en goede faciliteiten.

 42. Adrianus schreef:

  Maastricht….? Heb je die zaal gezien waar het zou moeten gebeuren? Die is hartstikke laag….. Daar kan nooit een imposant decor in worden gebouwd.
  Prachtige stad, daar niet van…..Maar…. Nee…
  Amsterdam wordt de eerste keus, dat zal de EBU ook willen. Het is tenslotte HET visite kaartje van Nederland. En de burgemeester van Amsterdam heeft al laten weten dat ze het festival graag willen hebben. Zo’n festival is natuurlijk iets uitzonderlijks. Dat is niet te vergelijken met wat er normaal aan toeristen op de stad afkomt. De ZiggoDome is er ook klaar voor en heeft er zin in.
  Rotterdam met Ahoy is een goed tweede keuze.
  De rest…..? Dare to dream zou ik zeggen….. Maar dat gaat het niet worden.

 43. Nog schreef:

  Iets anders …jammer dat er geen cd single is van Duncan..

  Of heb ik het mis? Of een vinyl met voorop winner…..

 44. Matthijs schreef:

  De arrogantie van de Randstad straalt weer van de reacties af….

 45. xxx schreef:

  +1 voor Matthijs, ik denk dat Dennis het vooral praktisch vindt voor zichzelf.

  • Dennis schreef:

   Oh ja dat ook hoor dat geef ik eerlijk toe! Maar centraal gelegen betekend dat er meer mensen de mogelijkheid hebben om er heen te gaan. Als het is Maastricht wordt gehouden zal ik heus wel proberen om de finale mee te maken, maar de rest wordt gewoon onmogelijk vanuit de Randstad aangezien ik onmogelijk vrij kan krijgen. Daarom lukt het me ook niet om naar het buitenland af te reizen voor dit spektakel. Het lijkt me gewoon leuk om nu ook eens de halve finales mee te maken en de repetities e.d.

 46. Klaasje schreef:

  Arrogantie van de Randstad? Ik kom uit Groningen, en ook ik kies voor Amsterdam. Terwijl er vanuit het noorden vaak juist een afkeer richting het Westen/de Randstad is. Waarom zij alles etc. Maar toch vind ik Amsterdam hier gewoon het meest praktisch. Prima zaal, genoeg hotels, prima infrastructuur. En ja, ons land bestaat uit meer dan alleen Amsterdam, dat klopt zeker. Maar hier komt meer bij kijken, een hele happening. Daarnaast denk ik dat de EBU ook zeker de voorkeur heeft voor Amsterdam boven alle andere steden (met alle respect). De fans, media etc trouwens ook. Die hebben het allemaal al over Amsterdam 2020.. Maar goed, we zullen het snel wel horen.

 47. Carola Meijer schreef:

  Het beste is Maastricht genoeg hotels en horeca.
  Pauze act Andre Rieu
  Presentatoren Carice van Houten,Astrid Joosten,(Spreken spaans ,engels ,frans en duits) en Jan Smit en zijn niet van de comerciele zenders

 48. xxx schreef:

  Frits Hufnagel nrt bij Pauw:
  De adstanden hier in Nederland zijn zo klein dat het niet uitmaakt in welke stad het gehouden wordt. Amsterdam zit er met zijn regelgeving en drukte waarschijnlijk niet op te wachten.

  • A3 schreef:

   Cornald Maas zei gisteren bij Pauw dat de burgemeester van Amsterdam hem al geappt had dat Amsterdam graag de hoststad wil zijn. Frits Hufnagel klets uit z’n nek, maar dat doet hij sowieso wel vaker.

 49. Esmee schreef:

  Maastricht Airport is volgens mij een vrij klein vliegveld. Daar kan geen Boeing 747 landen. Daar moet ook rekening mee gehouden worden.