Songfestival 2020, wat we nog niet weten [3]: De show

Dit vind je misschien ook leuk...

36 reacties

 1. Gilles schreef:

  Liefst geen Amerikaanse intervalacts (Madonna, Justin T). Nederland heeft genoeg eigen talent.

 2. Misthere schreef:

  Mijn buitenlandse vrienden hebben de registratie van Het Grootste Songfestival Feest bekeken en vonden Lenny Kuhr (+ entourage) de ster van de show. De sfeer die zij mee brengt met De Troubadour zal heel Europa doen laai la laaien. Kortom, Lenny mag zeker niet ontbreken gedurende Eurovisie!

 3. Rob schreef:

  Eens met Misthere. Lenny moet erbij zijn. 50 jaar na winst nog zo kunnen zingen en de zaal meekrijgen: Wauw!

 4. Leo schreef:

  Ik hoop op karaoke blokken met live band. Met Nederlandse artiesten. Liedteksten in beeld zodat er thuis mee gezongen kan worden. 1e avond 60 en 70ties. 2e avond 80 en 90ties. 3e avond laatste 20 jaar. Met bv Waylon, ogene, etc.

 5. robbert-rotterdam schreef:

  Ik ga ook voor een blokje Lenny Kuhr in de finale. Die vrouw belichaamt de ‘music first’ gedachte wonderwel, zonder enige concessie. Zo mag ik het zien. Ook zie ik graag live muziek terug in het programma tijdens interval acts. Of dat gebeurt via het Metropole orkest of de Marcel Fisser band maakt me niet uit, maar live muziek voel je gelijk en brengt met wat oud-artiesten meteen feeststemming.
  En Getty ..ik zit niet weer op een playbackvertoning te wachten. Kovacs als interval act met live muziek zou ook geweldig zijn.

  • JECH schreef:

   Getty kan: A niet zingen en B viel ze het nummer van Duncan af voordat hij won ( ze was bang van haar troon verstoten te worden), dus mag zij wat mij betreft lekker thuisblijven..

 6. Robert schreef:

  Adele als interval met een nieuw nummer zou geweldig zijn! En inderdaad Lenny Kuhr, ze deed het geweldig.

 7. Robert schreef:

  Nee joh, Kovacs moet dit jaar gewoon lekker meedoen voor NL ipv interval act ;-)

  • robbert-rotterdam schreef:

   Zou ik ook niet tegen zijn, maar ze schijnt al zo vaak gevraagd te zijn en het aanbod steeds afgewezen te hebben. Ik ga gauw even bij haar programma de komende maanden kijken of ze al dan niet op tournee is.

  • JECH schreef:

   Ja Kovacs!

 8. Raymond schreef:

  Kengsinton of Within Temptation als intervalact… Die 2 bands maken echt een show…

 9. Dirk Marko schreef:

  ABBA met de “langverwachte” nieuwe plaat!

 10. Roel schreef:

  Lenny Kuhr…wie had dat gedacht…helemaal geweldig!
  Moet nu crowdfunden voor haar muziek…dat is toch ongelofelijk…grote artiest.

 11. Timo schreef:

  Liever geen internationale artiesten die alleen maar hun nieuwe plaat komen promoten en verder geen link met het ESF hebben. Dat zet de deelnemers, waar de show toch eigenlijk om draait, alleen maar in de schaduw. Een mooi (gezamenlijk?) optreden van oud-winnaars zou ik wel waarderen. Hopelijk zijn er naast het filmpje met Ruslana nog meer bekende deelnemers opgetrommeld.

  Een live-verbinding met het Vrijthof in Maastricht, waar André Rieu met zijn orkest bekende ESF-klassiekers speelt, zou ook een leuke opening of intervalact zijn. Om vervolgens een korte reis door Nederland te laten zien, die eindigt bij de Erasmusbrug in Rotterdam.

  Een heel geslaagde intervalact vond ik die in 2010, toen de Noren een feestje hielden waarbij alle Europese landen betrokken werden.

 12. Rick schreef:

  André Rieu moet een plek krijgen op het Eurovisie podium.
  Als interval act een tribute voor de fans 65 jaar Eurovisie historie

 13. Hennie schreef:

  Helemaal mee eens. Doen.
  André Rieu EN Maastricht, mooi visitekaartje.

  Is voor de ‘oudere’ kijkers en Rieu fans (ook buiten NL) een mooie reden om naar het ESF te kijken.

  • Robert schreef:

   André Rieu?
   Net als Madonna heeft die jongen niets te zoeken op het ESF:
   Europa zal dan geeuwend wegzappen

   • Peter schreef:

    Robert, onder welke steen heb jij gelegen. Deze man trekt wereldwijd miljoenen mensen naar zijn concerten, zowel jong als oud. Een leuke originele bijdrage zou niet misstaan in Rotterdam.

   • Kenny schreef:

    André Rieu is veel leuker om naar te kijken dan die Madonna. André kan echt iets leuks neerzetten op het podium.

   • Pe schreef:

    Inderdaas…Andre Rieu is al jaren export product nummer 1 van NL…dus hij zal juist weer iedereen wakker schudden🖐

 14. Lion schreef:

  De laatste 10 winnaars van songfestival een minuut of anderhalf per act laten optreden tot één showact.
  Geen internationale bekende artiest, zijn genoeg leuke acts buiten zang om of mix ervan te vinden hier in Nederland!

  • xxx schreef:

   In dat geval zou ik voor een spreiding over ALLE jaren gaan:
   Bv. uit elke vijf jaar één: Jacqueline Boyer (56-60), Gigliola Cinquetti (61-65) , Dana (50 jaar na dato!!!! ; 66-70), Vicky Leandros (71-75) Brotherhood of Man (76-80), Nicole (81-85), Johnny Logan (86-90), Secret Garden (91-95) etc.. Als dat teveel mocht zijn evt. één winnaar per decennium

   Lenny Kuhr dient een apart optreden te krijgen, evenals Teach-In als geheel en vocale ondersteuning voor Getty.

 15. Mariska schreef:

  Een van onze geweldige dj’s! Hardwell, Armin van buren, Martin garrix of tiesto! Zij zijn qua muziek onze grootste export! Geen Nederlandse artiesten die de internationale kijkers niet kennen svp..

 16. Nordman schreef:

  Een met Gilles, liever geen artiest a la Madonna. dat was een grote fail! Ik zou me kapot schamen als NLse esf fan. Ik heb het liefst dan ook artiesten van eigen bodem. Laten we aan Europa zien hoe divers en goed onze eigen artiesten zijn.

 17. Esmee schreef:

  Geen buitenlandse artiesten. We hebben zelf genoeg goede in Nederland.
  Iets met André Rieu zou ik leuk vinden, maar vooral zou ik Lenny Kuhr met de Troubadour niet willen missen.

 18. dick schreef:

  Even over de tv registratie van het grote Songfestivalfeest:
  Laat ik positief beginnen: Edsilia spat van het scherm af, wat een leuk mens en ik hoop dat ze zich niet dood laat scripten op het ESF, maar Edsilia kennende laat ze zich dat niet gebeuren:-). Johnny Logan was fantastisch bij stem. Maar wat mij betreft stal La Kuhr de show met de LIVE akoestische versie van de Troubadour. Maar dan toch nog wat kritiek: jammer dat we niet alle optredens mochten zien (tja een samenvatting blijft een samenvatting helaas). Maar het ergste vond ik nog de volksverlakkerij van het durven playbacken voor een dergelijk evenement en kennelijk denken dat je daar mee weg komt!! Kaspers viel door de mand maar vooral Dana International (sowieso geen sterke zangeres). Ik vind dit soort dingen eigenlijk niet kunnen, OF je komt incasseert je gage en zingt LIVE, OF wanneer je dat niet wilt: blijf dan lekker weg en organisatie: nodig iemand uit die wel live zingt!

 19. Pietje schreef:

  Hopelijk een goede show. Ben ergens een beetje bang dat het teveel avrotrosserig word, met vooral veel nostalgie en een beetje teveel feest op het plein sfeer. Een beetje vernieuwing of iets frisser en flitsender en iets van nu is beter. Maar hopelijk word mijn vrees geen waarheid

 20. RobOranjeFinland schreef:

  ABBA zingt in Rotterdam hun nieuwe single……….ik heb een gevoel dat dat zomaar gaat gebeuren………

 21. Sake schreef:

  Lenny, zeker weten!! En ABBA? Jaaaaaaa!!!

  • dick schreef:

   Hoe jammer ik dat ook vind: de ABBA’tjes hebben afzonderlijk van elkaar, herhaaldelijk laten weten wel de studio in gegaan te zijn (en kennelijk recent opnieuw voor nieuwe nummers) maar NOOIT meer het podium op klimmen met zijn 4-en. Keep on dreaming wanneer je dat hoopt….