Steden kunnen zich vanaf juni écht melden voor organisatie Songfestival 2020

Dit vind je misschien ook leuk...

20 reacties

 1. Wim48 schreef:

  Zelfs Meppel heeft zich aangemeld ;-)

 2. riccardo schreef:

  Utrecht! Vanuit alle delen van het land met de trein perfect bereikbaar en je loopt vanaf de Jaarbeurs en het station voor sightseeing, vertier en faciliteiten zo het centrum in.

  • Peter schreef:

   Het gaat niet alleen om de bereikbaarheid vanuit Nederland, maar meer om de infrastructuur, hotelcapaciteit voor de delegaties, etc etc. Utrecht heeft waarschijnlijk niet genoeg hotelbedden om iedereen te kunnen huisvesten, dat moet dan in de rest van de gemeente en daar buiten. Weet niet of de organisatie daar op zit te wachten. Gewoon juni maar afwachten wat de eisen zijn.

   • robbert-rotterdam schreef:

    Er zijn idd meer criteria dan bereikbaarheid. Daarin blinkt Utrecht overigens ook niet in uit vergeleken met de andere geïnteresseerde steden. Amsterdam is geweldig bereikbaar vanwege Schiphol voor de buitenlandse bezoekers. Rotterdam heeft een vliegveld en anders vanaf Schiphol zeer goed bereikbaar met de snelle Intercity Direct. Utrecht is leuk voor de Nederlandse bezoekers, maar dat mag daarom nog niet de doorslag geven. Maastricht prima bereikbaar vanaf vliegveld Aken. Ik denk dat toch andere criteria de doorslag zullen geven. Wb hotelcapacitiet gaan Amsterdam, Rotterdam en Maastricht toch echt Utrecht overtreffen. Maar goed, laten we eerst ALLE criteria afwachten.

   • Paysbart schreef:

    April 2018:
    Het aantal hotels in Nederland is ten opzichte van vier jaren geleden met 1% gestegen. In 2013 waren er 3.505 hotels, afgelopen jaar waren dit er 3.525. Hoofdstad en toeristentrekpleister Amsterdam is de populairste stad voor hotels, gevolgd door Utrecht en Rotterdam, zo blijkt uit onderzoek van adviesbureau Horwath HTL en ABN AMRO.
    Beste steden voor hotels
    Volgens de onderzoekers van Horwath HTL en ABN AMRO is Amsterdam de beste stad om een hotel te hebben en te bezoeken. In de studie werd zowel het perspectief van de hoteleigenaar als van de hotelgast belicht. Daarbij werd onder andere gelet op de uitvalmogelijkheden. Wat dat betreft neemt Amsterdam dan een terechte eerste plek in, met de nabijheid van onder meer de zee, Schiphol en andere grote steden.

    Utrecht, waar tegenwoordig steeds meer buitenlandse toeristen naar uitwijken, is een stad die met haar grachten wat weg heeft van Amsterdam. Zij staat op de tweede plek. Bovendien is Amsterdam per trein vanaf het centraal station in Utrecht binnen 17 minuten te bereiken, wat voor veel toeristen van belang kan zijn als zij Nederland bezoeken.

  • HJ schreef:

   Lijkt mij ook de beste locatie! Lekker centraal en vlak bij mijn werk! :-D

   • GerardMartin schreef:

    Meer dan genoeg hotelbedden in Utrecht, zit er midden tussenin😊

   • Peter schreef:

    Wat is meer dan genoeg dan? Lees ergens dat er zo’n 1.600 bedden zijn in Utrecht, of dat voldoende is bepaalt de EBU waarschijnlijk

 3. Sake schreef:

  Gewoon even een gokje: Rotterdam, Ahoy!!

 4. RobOranjeFinland schreef:

  https://youtu.be/NlCW1vj9sQc Ontbijtshow BBC vanmorgen

 5. Xxx schreef:

  Fantastisch voor Duncan. Het ziet er ook naar uit dat hij geen eendagsvlieg is zoals veel eerdere ESF winnaars. Ik gun hem een prachtige carrière.

 6. RobOranjeFinland schreef:

  Wat heerlijk dat het Songfestivaljaar gewoon door gaat met alles omtrent de organisatie . Ook de redactie krijgt geen rust de komende periode .

 7. RobOranjeFinland schreef:

  Facebookevent voor Songfestival in Ahoy overladen met tienduizenden reacties

  https://www.ad.nl/rotterdam/facebookevent-voor-songfestival-in-ahoy-overladen-met-tienduizenden-reacties~a1f46601/

 8. Bjorn schreef:

  Het wordt Amsterdam met de Ziggodome. Met 17000 plaatsen de meest geschikte locatie.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Absoluut geen uitgemaakte zaak. Ahoy volgt met 16000 plaatsen en dan gaan er ook andere criteria gelden. Als het alleen om aantal plaatsen zou gaan, dan zou men ook geen Düsseldorf ipv Berlijn gekozen hebben in 2011. Er spelen ook andere factoren mee.

   • Peter schreef:

    Helemaal mee eens. Ben van geboorte Amsterdammer, maar wat mij betreft heeft Amsterdam zijn kansen verkeken met hun geweldige college en burgermeester. Wat mij betreft wordt er voor Rotterdam gekozen, deze stad staat ook beter bekend in de wereld op dit moment dan Amsterdam. Ahoy heeft genoeg plaatsen. Infrastructuur en accomodatie ook op orde, de stad heeft ook genoeg te bieden. Laat Amsterdam lekker Sail 2020, Gay Pride, Uitmarkt maar houden.

 9. Felitia schreef:

  Is het een idee/optie om 3 steden het songfestival te laten houden, zo verdeel je ook de tourisme en alles wat erbij komt kijken en krijgt iedereen een kans om een beetje van de diverse plekken in Nederland te genieten en reclame maken. Bijvoorbeeld…1ste halve finale in Limburg of Tilburg, 2e halve finale in Rotterdam of Utrecht en de finale dan gewoon in de hoofdstad Amsterdam

 10. Freek Vos schreef:

  Het is toch allang een uitgemaakte zaak, Maastricht!
  Waarom?
  Omdat André Rieu zich daar sterk voor maakt!
  Daar is de meute ontvankelijk voor; walgelijk!