Wint Nederland het 64e Eurovisie Songfestival?

Dit vind je misschien ook leuk...

104 reacties

 1. Nog. schreef:

  Ben idd. Bang dat wij het niet gaan worden…wij krijgen de televoters niet op ons hand.. australie is meer een sprookje…daar kiest men voor….

  • Albert schreef:

   Australie is een kermisatractie het gaat hier niet om het liedje maar om de act,het liedje is erg matig en als dit wint is het wederom een aanfluiting voor het songfestival !!!!

 2. interstellar1975 schreef:

  Heb vertrouwen, het komt allemaal goed. Duncan gaat het voor elkaar krijgen. Alles wijst er op dat hij gaat winnen. Ik geloof er in.

 3. Henk schreef:

  44 jaar na Ding A Dong gaat het gebeuren: Nederland wint het Eurovisie Song Festival met Duncan Laurence. De voorsprong bij de bookmakers is zo groot, zoals ik niet eerder gezien heb in vorige edities. Australië heeft een magische act maar een heel slecht nummer. Zwitserland en Italië strijden denk ik om met de aussies om de 2e plaats. De inzending van Azerbeidzjan mag wat mij betreft ook hoog eindigen! #hitzound

 4. 020Nick schreef:

  Ik denk dat als Australië met Dami Im nietwi t, dan met Kate ook niet,

  • Bjorn schreef:

   En dat was toen helemaal perfect, goed nummer, goed gezongen en goede act. Dit jaar is het nummer ruk van Australië en moet het van de act en zang hebben. Australië zal daarom ook niet gaan winnen en anders zou het slecht voor het festival zijn. Dan krijgen je te horen: het heet het Eurovisie Song Festival, wat doe Australië daar en dit gaat eigenlijk alleen om de act. Ik verwacht een strijd tussen Nederland, Zweden en Azerbaijan. Wie hiervan wint weet ik niet, maar hoop natuurlijk Nederland. Duncan heeft in ieder geval een nummer 1 hit in de Nederlandse Top 40 te pakken.

 5. harm stirnberg schreef:

  En ook al is het 2e of 3e dan nog ben ik super trots op Duncan en zijn team. Maar ik geloof wel in een overwinning want Duncan zijn optreden was het enige optreden waar ik een winnersvibe bij kreeg.

 6. Lilly schreef:

  12. Netherlands

  Now time for the Contest favourite. Every time Duncan has come on, it is the only time you’ll hear the Press Centre in silence. From where he started in his first rehearsals to where he is now, I can see why he is considered to take victory. The connection is there when necessary.

 7. harm stirnberg schreef:

  Duncan zong weer perfect tijdens de juryfinale. Op ESCUnited waren ze erg onder de indruk, wow, beautiful en this is sure the one to beat.

 8. Karina schreef:

  Net het optreden voor de jury gehoord en Duncan was PERFECT! Eerst kwam Cyprus, maar iedereen was meteen stil toen Duncan begon. Dat op zich vind ik al knap, dat je feestende songfestival gangers stil krijgt na een dans nummer.
  Wat betreft de concurrentie tot zover: Zweden deed zijn hoge noot niet, dus dat kost jury punten, Rusland kon z`n hoge noot niet zo lang houden maar schoot niet uit. Straks komt de grootste concurrent Australië, dus even luisteren of Kate goed is of van d`r stokje gaat :P

 9. Nena schreef:

  Karina geen zenuwen hoorbaar bij Duncan?

  • harm stirnberg schreef:

   Zelfs de lage toon was dit keer perfect. Ik ben zo trots op die gozer en zijn team !!!!!

  • Karina schreef:

   Nena, nee helemaal niet, ook niet in het begin van het nummer dit keer. Hij klonk heel zelfverzekerd.

 10. Nena schreef:

  Las op escnation zei iemand dat hij het felle licht bij Duncan annoying vond. Zou het slaan op de piano nu goed in beeld zijn gebracht?

 11. Toine schreef:

  Songfestival.be is ook zeer positief over Duncans jury optreden!

 12. RobbieR schreef:

  Hij was echt goed hoor, hier moet hij toch de 12en om zijn oren krijgen.
  Alleen ging de lamp pas later aan.

  • Richard schreef:

   Hoe bedoel je lamp later aan?

   • RobbieR schreef:

    Toen declameren naar beneden zakte, ging hij pas op de helft aan.

   • RobbieR schreef:

    De lamp.

   • Karina schreef:

    Misschien deden ze dat wel expres want dan zie je die kabel er niet aan hangen. Na het midden zit die kabel in het donker en zie je hem niet meer.

 13. RobbieR schreef:

  Zweden viel iets tegen, Rusland op zich goed maar maakte een uitglijder.

 14. Richard schreef:

  Hier een minuut hoe de jury het zag zojuist. Wat zijn ze toch aan het kloten met die bal zeg. Alles is nu overbelicht grrrr https://mobile.twitter.com/LeaksEsc

  • Mm schreef:

   Ach maak je niet druk. Best mooi. Dramatisch effect.
   En heeft zeker geen effect op jury stemming.

  • Sven schreef:

   jemig…nog erger dan gisteren..

  • Anonimus schreef:

   Ik vind dit juist mooier! Bij de halve finale zag je die zwarte randen van die lamp, wat t cheap maakte! Nu niet

   • Richard schreef:

    Dat ben ik zeker met je eens maar waarom geen tussenweg. Ik zag ook nu door de overbelichting niet meer Duncan slaan op piano. Zonde, dat licht mag ook tandje zachter ?

  • interstellar1975 schreef:

   Vond het er juist beter uit zien. De ledjes zijn minder zichtbaar en Duncan was meer verlicht. Erg mooi, en weer fantastisch gezongen. Te gek!!

   • 020Nick schreef:

    Het leek mij dat t juist de bedoeling was dat de bal overbrlicht zou zijn zodat je geen bal meer zag maar een lichtpunt van hoop

  • Lilly schreef:

   Ik denk dat het zo ook de bedoeling was een lichtbron….je keek eerst tegen die losse lampjes aan wat ik al raar vond. Dus eerst was het echt een lamp om zien en nu een lichtbron! Wat het volgende mij altijd al had moeten zijn.

  • Ed schreef:

   GE _ WEL – DIG ZOOOOO MOET HET RAUW EN OVERBELICHT !

   Dit is niet het overbelichte van Ruth Jacott, daar was het wel 4 keer en was Ruth wel een kwart niet zichtbaar .DIT IS PUIK , en je kunt eindelijk de LED’jes niet meer tellen ;)

   Owh mensen , het gaat gebeuren, dit is het momentum, en zelfs als hij 2 de of 3 de gaat worden dan nog geet hij het Eurovisie het universele pareltje dat het songfestival weer uit de KITSCH trekt, want kanonne wat is het (weer) een schiettent aan kwaliteit ….. Tussen kunst en kitsch …… maar Duncan geeft KUNST weer een nieuwe lading !
   Ik weet het zeker dit is al bij je juryvotes zo ver voor op de rest, dat zelfs de televote er niet meer toe zal doen ! Wat een heerlijk avondje gaat het morgen worden !

   Nogmaals veel plezier allemaal !

 15. Tippy2 schreef:

  Snap nog steeds niet dat ze die clip niet gebruikt hebben

 16. Karina schreef:

  Nou Kate wordt echt een concurrent, ze zong geweldig en ging niet van haar stokje! De hoge noten braken zowat m`n glas, bij wijze van spreken dan. En het ziet er natuurlijk spectaculair uit… ja, ik denk echt dat dit de enige echte bedreiging is voor ons.

 17. Sven schreef:

  Hoeveel beter NL ook is dan Australie…. ik begin me na het luisteren van de livestream zorgen te maken. Het is inmiddels zoveel nummers geleden. En Australie, met dat afgrijselijke nummer maar dat zó goed in beeld is gebracht…maakt bij velen indruk en zit zo goed in het geheugen zo vlak voor het stemmen. Pfff ik heb nu al buikpijn voor morgen.

  • Karina schreef:

   Als Australië wint komt dat vooral door de tele voters, dat is wel zeker. Ze heeft weliswaar een paar geweldige hoge noten, maar het liedje stelt verder niks voor, dus de jury vote zal ze niet winnen. De tele voters gaan eerder voor spektakel. Eigenlijk wel jammer, want het is toch een SONGfestival en geen staging festival, maar ja… Het wordt HEEL spannend morgen en ik hoop dat een liedje wint, niet een act.

   • interstellar1975 schreef:

    Bij salvador Sobral ging het publiek ook niet voor spektakel. Ik geloof echt dat het goed komt.

  • Marco schreef:

   Australië wordt in geen een land beluisterd na dinsdag. Zwitserland en een beetje Zweden worden onze concurrenten. Duncan vandaag perfect. Die punten staan al vast voor morgen. Duncan gaat de Leeuw niet in zijn helmpje laten staan. Iedereen heel veel plezier morgen

  • Lilly schreef:

   Denk aan Sobral Portugal dan….

 18. Rick schreef:

  Luister,mensen willen altijd bij de winnaar horen dat is een feit!!!
  Je gaat extra zitten als je weet dat er een lied gaat komen die torenhoog favoriet is.
  Ik weet bijna zeker dat Duncan zeer veel kans maakt.

 19. Damsco schreef:

  Qua organisatie is dit met afstand de slechtste die we sinds lange tijd hebben gezien. Bij vrijwel alle inzendingen zijn de belichting, camera angles, soundmix/audio echt ver ondermaats. De felle belichting bij de performance van ‘Arcade’ zojuist vond ik zelf niet echt mooi; de intimiteit en de ‘mysterieuze’ sfeer verdwijnt hierdoor volledig imo. De Israëlische omroep KAN is ronduit rampzalig. ?

  • 020Nick schreef:

   Nou als t boj alle landen zo is dan is de wedstrijd in ieder geval nog gelijk

  • Lilly schreef:

   Nederland heeft zelf op Netta bestemd afgelopen jaar, eigen schuld

 20. Matje schreef:

  persoonlijk zie ik Zwitserland meer als Australië als concurrent. Kate heeft de act maar en waardeloos nummer dat in Europa niet echt terug is te vinden in de charts terwijl Luca een erg pakkend nummer heeft dat wel goed scoort wat de charts betreft en daarbij is de act ook af. Beide nummers doen mij niet veel maar objectief gezien denk ik dat Luca onze grootste concurrent gaat worden.

  • Gerben schreef:

   +1

  • Dirk Marko schreef:

   Eens, Matje. Daarbij ook nog een goede startpositie.

  • Lilly schreef:

   Ook niet op Switzerland stemmen dan! Stem maar op serhat in de plaats

   • Gilles schreef:

    Nou nou, als elk land zo redeneert, gaat er ook niemand op Nederland stemmen. Iedereen gaat dan voor de slechtste liedjes en Duitsland wint…

 21. Lilly schreef:

  De vraag is of Kate zowel bij jury als Televote top 3 scoort

  • JECH schreef:

   Ik geloof niet dat Australië het van de vakjury moet hebben, lijkt me sterk

 22. nordman schreef:

  Mijn hart zegt: we gaan winnen. Arcade en Duncan zijn zo goed! Daar kun je niet omheen. Verstand zegt: Zwitserland. Ik gun het Zwitserland maar Arcade raakt mij zoveel meer en is zoveel beter gezongen..maarja het is geen zangwedstrijd. Zwitserland heeft een heel sterk totaalpakketje. Maar wat er ook gebeurt…..Ik heb zoooooo genoten van alle voorpret. Ik ben blij dat Duncan ons vertegenwoordigt en hij gaat hoe dan ook een hele grote worden. We mogen trots zijn op zo’n talent. Dit is al een soort van winst. Maar ik hoop dat hij morgen het esf seizoen mag afsluiten.

  • Dirk Marko schreef:

   Jaaa, zo eens. Fingers crossed.

  • harm stirnberg schreef:

   Helemaal mee eens

  • Marco schreef:

   +1

  • Escpower schreef:

   Maar als Cyprus niet wist te winnen met fuego (wat nog een niveau beter is) waarom zou Zwitserland wel winnen met She Got Me

   • Mark schreef:

    Omdat geile meisjes meer stemmen dan geile mannen…

   • Karina schreef:

    Ik denk niet dat Zwitserland het in zich heeft te winnen. Het is een catchy nummer, maar de clip was een stuk beter dan wat we nu zien. En z`n dirty dancing is alles behalve dirty.

 23. Lilly schreef:

  En ik geloof ook wel dat wij dit jaar weer massaal op Australie gaan stemmen, want die act is zo fantastisch. Maar de vraag is of je daarna dat nummer gaat downloaden om gezellig THUIS naar te luisteren?

 24. Lilly schreef:

  Nou zal blij zijn als zaterdag avond voorbij is, ik ben dat gehoop en gespeculeer zat nu pfffff stresgedoe

 25. Robin schreef:

  Ik denk ook dat we gaan winnen. Australie krijgt wat televotes maar denk dat het nummer niet sterk genoeg is :) zelfde met Zwitserland en Zweden.

 26. Hein schreef:

  Zwitserland wordt de spelbreker.

 27. Jan schreef:

  Nederland zal het goed doen, maar niet de winst. We gaan er allemaal te veel vanuit, dat is de goden verzoeken. Australie zal wel winnen. Eerst verliezen we van een vrouw met een baard, dit keer van een vrouw op een stok.

  • Esmee schreef:

   Dan hoop ik eerlijk gezegd dat ze hem inslikt. (Oeps!)

  • Maarten schreef:

   Laat ze maar met dit nummer in de Efteling optreden daar past dit veel beter bij. Nummer is toch niet echt goed en in de itunes van het buitenland scoort ze niet. Verwacht dan niet dat ze zoveel punten zal krijgen van de mensen thuis. We zullen zien wie het wordt.

  • Karina schreef:

   Er zijn natuurlijk heel veel mensen die het voor het eerst zien vanavond en dan is het echt wel indrukwekkend en een wow moment. En ze treed op als 25e, dus heel gunstig. Ik zie haar nog steeds als enige concurrent. Zweden misschien ook wel, maar die waren niet zo geweldig in de jury finale gisteravond. Dat scheelt punten.
   Ik zei dat gisteren ook tegen iemand, eerst een vrouw met een baard en nu een vrouw die zwaait aan een stok, haha. Ik blijf hoop houden, dat wel.

 28. Mike B schreef:

  Ik hoop van wel, de drie heksen op een bezem met pleuris nummer gaat het in ieder geval niet worden.
  BTW net generale UK gezien en stijgt in mij achting

 29. Mees schreef:

  Ik geloof in de winst. Voor de winst heb je het publiek en de jury nodig. In mijn ogen is Arcade het nummer dat zowel jury als publiek kan overtuigen. Bij alle andere concurrenten is er naar mijn mening de jury of de televote niet compleet te overtuigen met het nummer.

 30. Damsco schreef:

  Heb zelf ook een naar voorgevoel dat Zwitserland het wel eens kan gaan worden en dus als verrassende winnaar uit de bus kan komen. Luca heeft ook veel views op YouTube + een kleine dislike-ratio, het lied is een hit op Spotify/Apple/iTunes en uiteraard een gunstige loting toebedeeld gekregen. Dat het beste nummer niet altijd wint, weten we nog van 2014. Hoe dan ook, ik gun Duncan alle succes van de wereld en hoop uiteraard dat we gaan winnen (vooral ook de televote en niet alleen de juryvote).

  Australië zie ik écht niet winnen. Hoe mooi de staging ook is, het nummer is gewoon niet goed genoeg en het zou mij verbazen als Europa en masse hierop gaat stemmen. Tijdens de juryrepetitie van vanavond zong ze ook niet helemaal zuiver, dus het zou onterecht zijn als het door de jury’s beloond zou worden.

  Denk zelf dat de top 5 zal bestaan uit Rusland, Nederland, Zwitserland, Italië en Zweden (in willekeurige volgorde). Australië mag blij zijn als ze een 6e plek behalen, dat lijkt me echt het hoogst haalbare voor zo’n huppelnummertje, maar goed, je weet het nooit helemaal zeker natuurlijk.

 31. Vince 2000 and whatever schreef:

  Zo zin in!!!! Zou echt geweldig zijn wanneer we winnen. Hoe dan ook is dit nu toch al en geweldig songfestival-jaar met zo veel voorpret en de meest sympathiekste zanger voor NL.
  Veel plezier iedereen!!!
  Waar gaan jullie de finale kijken? las net dat je morgen in de bepaalde bioscopen naar de finale kunt gaan kijken.

  • MarkusRotterdam schreef:

   Ja klopt, in Rotterdam kun je in Pathé kijken. Ook zijn er diverse (gay) bars die live de uitzending volgen.
   Denk dat ik gewoon in m’n eigen bubble thuis ga kijken.
   Hoewel een feestje als Nederland gewonnen heeft ook heel leuk is

   • RobOranjeFinland schreef:

    Op naar het Hofplein en net als de voetbalsupporters in de vijver springen

   • GerardMartin schreef:

    Ik zit in een Duitse “bubble” en hoop daarom op Nederland te kunnen stemmen.?

 32. Esmee schreef:

  Zweden is geen concurrent voor ons. Maak je geen zorgen.

 33. Kim schreef:

  Oikotimes:

  THE NETHERLANDS ??
  PRESS CENTER goes silent. People loving it so much Male because we have lots of years to have such a good western entry in Eurovision. WOW complete silence in the arena and the press area, it’s almost spooky. Duncan gives the performance all have been waiting: excellent. Amsterdam, The Hague and other cities better be prepared as he can do it no matter being in the first half of the show. Personally cannot see it winning, but I think I will be rested by the results.

  • Frank schreef:

   Ik word een beetje moe van Oikotimes. Ze pretenderen onafhankelijke berichtgeving, maar het is zo gekleurd als het maar zijn kan. Of ligt dit gevoel aan mij? Je kunt zelfs doneren voor de “onafhankelijke verslaglegging”…
   Anyway, ik werd wakker en dacht: Today is the day! In mijn hart denk ik dat we gaan winnen, maar mijn hoofd durft t nog niet…raar hoor. Wel geweldige voorpret dankzijn #teamduncan!
   We gaan genieten en hopelijk vanavond één groot feest vieren na 44 jaar! ???❤️

   • 020Nick schreef:

    Waarschijnlijk zijn er niet voldoende donaties binnengekomen voor de “onafhanjkelijke verslaglegging” :)

 34. RobOranjeFinland schreef:

  Net wakker: kijk naar buiten : ErasmusBrug is rood wit blauw verlicht ! Rotterdam is er klaar voor ….

 35. Alrightguy schreef:

  Ik heb de champagne al koud gezet. Vanavond songfestival kijken met 30 vrienden en familieleden om de vijfde overwinning van NL te vieren in de plaatselijke snackbar. Sinds 2007 vieren we daar al feest met vlaggen, puntenlijsten, dresscodes en bitterballen maar vanavond met een extra oranje randje. Zet hem op Duncan. Maak Nederland trots en breng de troffee mee naar huis!

 36. JECH schreef:

  De belichting bij het jury optreden was inderdaad beter! Ik kan alleen niet wennen aan die lamp voor zijn neus, blijft beetje amateuristisch, maar ach daar mag het niet aan liggen. Succes Duncan, je hebt ons het mooiste songfestival gegeven dat ik me ooit kan heugen. Ik hoop van harte dat je vanavond wint, je verdient het. Geniet ervan! ??

  • Lilly schreef:

   Je moet het niet zien als een lamp, maar als een lichtpunt van hoop, als het goed is is de “lamp” nu over belicht en zie je alleen een fel licht voor zijn gezicht.

   • interstellar1975 schreef:

    Klopt, dit was ook te zien in het filmpje wat op twitter stond. Ziet er beter uit dan donderdagavond. Het is een spannende dag. Maar ik heb er alle vertrouwen in. Duncan en team hebben er alles aan gedaan.

 37. harm stirnberg schreef:

  Straks met vrienden om 18:00uur BBQ en dan de scorelijstjes klaar en genieten van de finale van het ESF met onze grote trots Duncan en zijn team. Zo de oranje vlaggetjes ophangen en de Nederlandse vlag binnen ophangen. En wat de uitkomst ook is ik denk dat we net zo gaan genieten als in 2014 en waarschijnlijk doen we het vanavond net iets beter dan TCL. Iedereen heel veel plezier vanavond met het kijken naar misschien een voor ons historische songfestival avond.

 38. Coolvibes schreef:

  Zoveel goede hoop voor vanavond, maar omdat de kans nu zo groot is voor ons ben ik net als velen hier een beetje angstig… al met al, de voorpret is geweldig geweest de afgelopen maanden. Ik wil iedereen dan ook een geweldige avond vol toe wensen. Een tafel vol met lekkere snacks, de televisie hard en hooen op winst!

  • Celine schreef:

   Dat is heel normaal hoor, het komt nu zo dichtbij dat de twijfel toeslaat, ik denk dat velen dat gevoel hebben.

 39. Placide schreef:

  Nederland heeft werkelijk alles in zich om het ESF vanavond te gaan winnen. En dat zou eens een keer zeer terecht zijn, want Nederland is gewoon het beste lied dit jaar. Nu maar hopen dat de televoters dat ook inzien en niet weer voor één of andere rare circus act gaan zoals verleden jaar, maar voor kwaliteit, dan komt het helemaal goed. Fijne en spannende avond allemaal.

 40. Beer schreef:

  Ik denk dat het nu gewoon niet meer fout kan gaan. Ik wens Duncan alle succes toe – en hoop op een fantastische afloop.

 41. GerardMartin schreef:

  Er zijn natuurlijk wel een hele hoop Russen die gaan stemmen en die gaan dat dan niet op Nederland doen vrees ik. Van de week was er weer eens een schandaal aldaar met corruptie en gekochte stemmen voor een of andere kinder talentenshow. Corruptie lijkt wel in de genen van dat volk te zitten.

 42. GerardMartin schreef:

  Dat verklaarde zowaar ook nog een geïnterviewde voorbijganger die een beetje smalend zei; dat hoort erbij en zo doen we dat nu eenmaal hier. Gelukkig heeft de zender bepaalt dat de hele show over moet.

 43. Bill schreef:

  En Frankrijk, UK en Italië dan? Geen concurrentie?

 44. Bill schreef:

  Overigens, net de laatste jury show gezien en vind het nu vele malen beter!

 45. susanne schreef:

  als australie zou winnen word het dan ook daar gehouden?