Eurovisie Songfestival 2020 in Maastricht of Rotterdam

Dit vind je misschien ook leuk...

308 reacties

 1. EurovisionBubble schreef:

  Zag zojuist op twitter dat Duncan op dit moment in Maastricht is. Is dit een hint?

 2. JECH schreef:

  Dat zou geweldig zijn!

 3. Joost schreef:

  Las net ook dat hij deze week nog naar Rotterdam gaat, dus zal wel een promo voor alletwee de steden zijn

 4. Esmee schreef:

  Duncan voor een promotiefilmpje in beide steden. Zou dat iets met de keuze te maken hebben? Zou het publiek mee mogen kiezen? Vragen, vragen, vragen…
  Het is dat de steden zo ver uit elkaar liggen, anders hadden ze ze kunnen koppelen. Of In Maastricht beginnen, en dan met een boot de Maas afzakken naar Rotterdam. Gekker kunnen we het niet verzinnen :-))

  • Peter schreef:

   Aub geen publieksstemming. Geen rare dingen bedenken die niet nodig zijn. 1 stad, 1 locatie.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Als het om miljoenen gaat, laten ze het publiek echt niet kiezen. Stel je eens voor dat het publiek voor een stad kiest dat minder geld inlegt. Nee, die keuze maakt de omroep zelf.

 5. riccardo schreef:

  Er werd eerder ook aangegeven dat ze willen kijken naar op wat voor manieren ook andere steden dan de gaststad bij het gebeuren kunnen worden betrokken? Benieuwd of we nog “gekke” dingen gaan meemaken ))

  • Esmee schreef:

   @riccardo, Ja dat klopt. Dat was ik alweer vergeten. Ze gingen kijken of ze voor die andere steden die in de strijd waren, en die zijn afgevallen, nog iets konden verzinnen.

 6. xxx schreef:

  De bekendmaking van de gaststad verwacht ik op vrijdag 16 augustus. Precies 9 maanden voor zaterdag 16 mei, de meest waarschijnlijke dag waarop de finale 2020 zal plaatsvinden.

  • xxx schreef:

   Verkeerde inschatting, het wordt dus vrijdag 30 augustus. Nog 3 weken en dan weten we het.
   Ik hoop dat we dan met z’n allen achter de gemaakte keuze gaan staan en de azijnpissers hun plas ophouden.

 7. Roel schreef:

  Maastricht stad is wellicht een leuke ervaring voor de festivalbezoekers.
  Rotterdam Ahoy is een leuke plek voor de 200mlj. tv-kijkers alwaar de crew al die weken optimaal kan uitpakken.

  Het gaat vooral om de internationale pers, de deelnemers en de vloggers die zich positief uitten in de berichtgeving over de organisatie en de locatie.

  Nu maar afwachten.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Rotterdam is ook een leuke ervaring voor festivalbezoekers. Je kunt er leuk uitgaan, het centrum zit tegenwoordig vol terrasjes, vooral nu het een duidelijke woonfunctie heeft gekregen (is wel eens anders geweest in de tijd dat er nauwelijks mensen in het stadshart woonden, tot ca. 2010, in de culturele sfeer veel te doen, heerlijk zonnebaden op het strand op 20 km afstand, zowel in Hoek van Holland als Scheveningen. En als je denkt dat je alles al gehad hebt, zijn er enorm veel mogelijkheden, uitstapjes naar den Haag, Delft, Leiden, Amsterdam. Te veel om op te noemen. Er is dus geen tegenstelling Rotterdam-Maastricht. Rotterdam heeft alles in huis, is compleet. Dat stereotype beeld van dode stad van beton is er eentje van tot 10 jaar geleden. Tegenwoordig wordt de stad internationaal geroemd met eervolle vermeldingen in o.a. New York times en Lonely Planet.

  • xxx schreef:

   De pers pakt niet positief uit als de stad tegenvalt en er te weinig (songfestival) sfeer is. Het is een optelsom.
   Als je een stedenreis maakt ga je in een stad kijken in the old town/city. daar zijn de mooie dingen te zien daar hangt de mooie sfeer. Dat wil niet zeggen dat die stad ouderwets is en niet modern up-to-date kan zijn. Maastricht heeft dat gewoon meer dat Rotterdam hoor ik overal. Het stadshart van R’dam kan niet tippen aan M’tricht. Ook vanuit M’tricht kun je uitstapjes maken, bv. naar de unieke mergelgrotten in Valkenburg, de stoomtrein door het heuvelland, Snowworld, Margraten (ivm 75 jaar einde WOII) etc. De locatie is qua hoogte etc. te vergelijken met Tel Aviv, maar wel groter. Over de locatie in TA hebben we dit voorjaar geen enkel negatief geluid gehoord. Nog steeds maakt het mij niet uit (was voor Arnhem, maar ik wil wel een tegengeluid laten horen naar degenen de (vooral uit eigenbelang) R’dam ophemelen t.o.v. M’tricht. En met dat (pr0 R’dam) kulbericht van die bestuurssocioloog, die zelf zetelt in Midden-Brabant, zou je bijna wensen dat het a.u.b. M’tricht mag worden.

   • Trotse Rotterdammer schreef:

    De gemiddelde ESC fan gaat toch echt niet in een stoomtreintje zitten of naar de Mergelgrotten , dat doen de André Rieu fans wel .

 8. Marco schreef:

  Die bestuurssocioloog roept maar wat. Hij zegt bijvoorbeeld: “Een keuze voor Maastricht is een keuze voor de 23ste stad, de oudste stad van Nederland en het verleden van Europa.” Daar laat hij duidelijk zien zijn kennis niet op peil te hebben. De oudste stad van Nederland is namelijk Nijmegen.

  Ondanks zijn onzinnige argumenten hoop ik overigens wel dat het Rotterdam wordt. Gevoelskwestie. Gewoon, zonder enig argument.

 9. Peter schreef:

  Maakt mij niet uit waar het gehouden wordt. Als het Maastricht wordt, wordt het een leuk weekend. Rotterdam ga ik gewoon heen en weer met de finale. Hoef er dan niet langer te blijven dan nodig. Al dat gezeur hier over afstand, allemaal eigen belang.

 10. Jos Meijers schreef:

  Ik hoop dat de keuze op Maastricht valt, laat ik dat voorop stellen. Ik wil echter dat het festival gehouden wordt in de stad die daar de beste papieren voor heeft. Als het dan toch Rotterdam wordt, moet het maar. Er wordt gezegd, dat er veel geld in de buurlanden wordt uitgegeven, wanneer de keuze op Maastricht valt. Hoezo, kunnen de mensen die dat beweren, in de toekomst kijken? Natuurlijk zal een deel van het geld daar uitgegeven worden. Maar het gros zal toch echt in Nederland worden uitgegeven. Immers: het festival is in Nederland, en het meeste geld wordt uitgegeven aan de entree, het festivaldorp en de festiviteiten direct rondom het ESF. Ik noem vaak twee grote evenementen, de Vrijthofconcerten en de Tefaf. Die vinden in Maastricht plaats, en hebben hun (financiele) uitstraling op Maastricht. Waarom zou dat bij het ESF anders zijn, hebben de mensen die beweren dat het geld naar het buitenland gaat, cijfers van het ESF in 2011, toen dat ook vlakbij de Nederlandse grens werd gehouden? Verder wordt ingegaan op het gegeven dat het Mecc niet klaar zou zijn om het ESF te ontvangen. Het Mecc wordt door sommigen ”veredelde sporthal” of ”galm-schuur” genoemd. Die opmerkingen komen van mensen die er blijk van geven dat ze het Mecc helemaal niet kennen. Het getuigt mijns inziens (uitzonderingen daargelaten) van randstedelijke arrogantie, wanneer Maastricht wordt weggezet als kansloos provinciestadje, waar nooit iets gebeurt. En wie beweert daar nou dat mensen die naar Andre Rieu gaan, vervolgens een ritje in de stoomtrein maken? Als dat al zou gebeuren, waarom is in de ogen van de Rotterdammers een rondvaart met de Spido beter dan een ritje met de stoomtrein? Ik vind het onzinnige vergelijkingen.

 11. Peter schreef:

  Off topic: nu Musical-sing-a-long en ik heb denk een voorspellende gave. Zou mij niets verbazen als het presentatieduo Sissing/Monteiro een rol krijgen bij de ESF editie 2020

 12. TOFgozer schreef:

  Maastricht of Rotterdam doet er niet toe, we gaan hoe dan ook een groot feest van maken met z’n allen!!