Definitief 41 landen op Eurovisie Songfestival 2020

Dit vind je misschien ook leuk...

30 reacties

 1. Jeroen schreef:

  Wat mij persoonlijk betreft is dit een accurate en scherpzinnige blik op de motivatie achter de aftocht van Hongarije (Engelstalig):

  https://twitter.com/elainovision/status/1194640480929230851

  • Kenny schreef:

   Als er meer Conchita figuren meegaan doen dan word het echt een poppenkast. Turkeije en Hongarije hebben wel een punt. Ik vind het songfestival leuk, maar neem het niet te serieus. Afgelopen show in Tel Aviv was ook een enorme poppenkast met die Conchita en Dana International. Ik hoop dat Rotterdam hun niet uitnodigd. ;)

   • dick schreef:

    Vond de show in Tel Aviv best lollig om naar te kijken maar hier en daar ook op het randje. Maar alles beter dan Wenen en Lissabon, BORING.

   • Leendert Jan schreef:

    Wat een onzin. Het songfestival is een show en daar hoort een beetje poppenkast bij. En daarnaast is het thema altijd al de diversiteit van Europa geweest. Als Hongarije en Turkije alleen maar een beeld van Europa willen zien dat hen bevalt, dan hebben ze wst mij betreft vette pech.

  • Peter schreef:

   Gewoon niet tegen je verlies kunnen is een kwalijke zaak. Dan had Nederland zich jaren geleden moeten terugtrekken. De druiven zijn zuur voor de Hongaren, 1 keer niet door en dan dit. Dan kun je ook maar beter wegblijven.

  • dick schreef:

   Overigens hink ik op 2 gedachten of ik het nou zo erg vind dat bepaalde landen (om welke reden dan ook) al dan niet definitief af haken. Turkije leunde te veel op de vanzelfsprekendheid dat ze toch de finale wel zouden halen omdat er nu eenmaal heel veel turken (of mensen met een Turkse achtergrond) verspreid over Europa wonen, kreeg het idee dat het er bijna niet meer toe deed wat men in zond, het ging toch wel door naar de finale. Hongarije vond ik in Tel Aviv terecht uitgeschakeld maar kwam in het verleden met aparte gedurfde inzendingen die het best aardig deden. Met 41 landen zijn er genoeg deelnemers wat mij betreft.

   • Wim1970 schreef:

    Bijna? Het deed er helemaal niet toe wat ze inzonden, kijk naar bijv. de Turkse inzending van 2007.

 2. johan schreef:

  dat vind ik ook hongarije laat zich kennen zeg 1 keer niet door sinds 2008 en ze blijven al meteen thuis dit heeft niks met financiele toestanden te maken meer dat is echt niet tegen verlies kunnen. in 2009 en 2010 waren ze er ook niet bij na de uitschakeling in 2008 .
  Van mijn part blijven ze nu voor goed weg wat moeten landen gelijk letland ; ierland ijsland niet zeggen die komen soms jaren niet door.
  We gaan nooit een record aantal landen meer hebben 43 is nog altijd record. Haken elk jaar andere landen af.
  Noor macedonie en san marino zijn er dit jaar gewoon bij omdat die 2 landen nu hun beste resultaat ooit hadden gehaald anders hadden zij mss dit jaar ook wel afgehaakt. en hadden we de 40 landen niet gehaald en dan maakt het de halve finales niet meer spannend als er niet genoeg landen zijn.
  Want denk terug aan kopenhagen maar 37 landen toen was er 1 halve finale van 15 landen waardoor ik de 10 finalisten juist had geraden. Ze moeten toch meer als 40 landen houden vind ik.
  Stom dat slovakije ; andorra niet meer mee doet en ja turkije dan maar deze mis ik niet meer kans voor een ander land. Wat denken jullie

 3. Luc schreef:

  Wel wel wel, Duncan is niet echt een terechte winnaar, dat is mijn mening !!!!!!!! Vroeger werd er naar de kijkers geluisterd, nu enkel omdat weer eens een zogenaamde jury nederland heeft laten winnen. Voor mij was er maar één terechte winnaar en dat was Noorwegen !!!!!!!!!!!!!!!!

  • dick schreef:

   Ben juist heel blij met een mix van juries en televoters, ondanks dat er tussen die uitslagen enorme verschillen zitten en ik af en toe er het mijne van denk…. Denk dat je er op deze wijze een terechte winnaar uit haalt. M.b.t. Noorwegen dit jaar: zij wonnen de televoting maar dat zegt genoeg over het televotende publiek vrees ik…

   • Bjorn schreef:

    Ik ben ook blij met dit systeem. Kwaliteit wordt nu veel beter gewaardeerd. Zonder de juries had Nederland het niet zo goed gedaan. Je merk wel dat ballades bij vakjuries hoger scoren en dat “carnaval acts” het juist van televoting moeten hebben.

  • Wim1970 schreef:

   Ook de jury heeft Nederland niet laten winnen. Dan kun je ook wel zeggen dat de televoters Noorwegen hebben laten winnen.

   • Wim1970 schreef:

    En dat is ook zo, want de televoters hebben Noorwegen laten winnen, maar door de jury compleet genegeerd.

  • Hans P. schreef:

   Wat een onzin. Vooraf heeft iedereen “ja” gezegd tegen de manier van jureren. En op die manier is Duncan gewoon de terechte winnaar geworden.
   En dan nog: “vroeger werd naar de kijkers geluisterd”… Het aantal jaren dat er met 100% televoting gewerkt is is op de vingers van 1 hand te tellen en het is niet voor niets dat de EBU daar weer heel snel vanaf gestapt is.

   • Peter schreef:

    En heel vroeger had de kijker helemaal geen stem, was het enkel en alleen de vakjury

   • Hans schreef:

    Inderdaad, voordat je met een wedstrijd meedoet, ben je het eens over de regels. Achteraf daarover zeuren is erg onsportief en kinderachtig. Maar Luc vindt het vast fijn om weer een vuurtje op te stoken.

   • Celine schreef:

    Luc, is gewoon een stikjaloerse Belg joh, niet op reageren zou ik zeggen.

  • Harm Stirnberg schreef:

   Gefeliciteerd Luc maar Nederland was de beste. Noorwegen deze week bij Beau gehoord en er bleef weinig van over zonder groot podium.

 4. robbert-rotterdam schreef:

  @Peter. Vroeger was er helemaal geen vakjury. Bureau Intomart stelde een panel samen dat de doorsnee-Nederlander vertegenwoordigde. Pas in 1991 kwamen er vakjuryleden de panels binnen, voor 50%. En in 1999 begon de 100% televoting om in 2010 weer gewijzigd te worden in 50% jury-50% televoting

  • Bjorn schreef:

   Televoting deed zijn intrede in 1997, maar dat waren toen ongeveer 6 landen die dat deden. In 1998 werd televoting door bijna elk gebruikt. In 2008 kregen de vakjuries weer meer macht. Het publiek mocht per halve finale 9 landen naar de finale sturen. Het 10e land werd door de juries bepaald. Zo belande Charlotte Perreli dankzij de vakjury in de finale. Overigens zijn vakjuries niet weggeweest in de tijd dat televoting 100% telde. In Rusland duurde het nog een paar jaar voordat ze televoting konden gebruiken, maar ook voor een paar andere landen werd het resultaat van de vakjuries gebruikt. In 2000 was de televoting in Nederland afgelast door de vuurwerkramp in Enschede. De punten kwamen toen van de Nederlandse vakjury. De uitzending werd na de Spaanse bijdrage in Nederland gestaakt, dus moest je naar de Belg gaan om verder te kijken.

   • robbert-rotterdam schreef:

    Ja, maar nog steeds geldt dat er tot 1991 nooit een vakjury was. Er waren jury’s , maar dat waren geen vakjury’s.

 5. Pietje schreef:

  Hongarije ga ik wel een beetje missen. Degelijke inzendingen meestal en geen raar stemmende juries. Montenegro heeft voor mij op een enkele uitzondering na nooit iets fatsoenlijks gebracht. Bulgarije komt weer terug, met hopelijk iets minder geblaat (die ‘common framework’ Bones promotie van 2018 was echt too much) en Oekraine hopelijk zonder drama’s dit jaar.

 6. Pietje schreef:

  Ze konden ook gewoon 5 leuke tweedehandsjes kopen a 5000 euro per stuk ofzo, maar het mag wat kosten blijkbaar.

  • Wim1970 schreef:

   Deelnemen aan het songfestival mag blijkbaar ook wat kosten. 130.000 om 5 auto’s van te kopen is helemaal niet veel, hoor. 27.500 euro voor een auto is niet echt veel. Als hier in Nederland 5 auto’s voor de regering moet worden gekocht, moeten het BMW’s of Mercedessen worden.

  • Beer schreef:

   Het gaat hier denk ik toch echt om wagens met uitzendapparatuur.