Polen wint Junior Eurovisie Songfestival 2019; Nederland vierde [update]

Dit vind je misschien ook leuk...

28 reacties

 1. RiaNL schreef:

  Dat zou erg leuk zijn, want Nederland mag er zeker zijn. “Dans met jou” is een leuk lied maar de concurrentie is erg groot. Genoemd als mogelijke winnaars zijn:

  Frankrijk Carla “Bim bam toi”
  Noord Macedonië Mila Moskov “Fire”
  Spanje Melani García “Marte”
  Polen Viki Gabor “Superhero”
  Armenië Karina Ignatyan “Colours of Your Dream
  Servië Darija Vračević “Podigni glas (Raise Your Voice)

  Stuk voor stuk geweldige liedjes. Mijn persoonlijke favorieten zijn:

  1. Ierland Anna Kearney “Banshee”
  2. Kazachstan Yerzhan Maksim “Armanyńnan qalma”
  3. Spanje Melani García “Marte”
  4. Servië Darija Vračević “Podigni glas (Raise Your Voice)
  5. Malta Eliana Gomez Blanco “We Are More”

  Ik heb het minst met de liedjes van Wales, Portugal en Wit Rusland. Het belooft in elk geval een mooi en zeer muzikaal festival te worden en ik ben dan ook heel benieuwd wie er met de eerste prijs naar huis zal gaan.

 2. Maarten schreef:

  Geen idee wie er gaat winnen. Nederland zal het wel niet worden. Welk land maakt eigenlijk de meeste kans? Want bij het songfestival is wel altijd redelijk duidelijk tussen welke landen het zal gaan.

 3. Ben schreef:

  Ik wens Matheu en de dansende boys heel veel succes toe! We gaan beslist kijken en genieten van dit Junior Eurovision Songfestival . Toy toy toy Matheu!

 4. Vergeleken met de concurrentie heeft Matheu een behoorlijk afwijkend nummer. Ongeveer de enige upbeat poppy song Dat kan een voordeel zijn, zeker met het charisma dat de Nederlandse jongens bezitten. Mijn favoriet is overigens Spanje

 5. Nordman schreef:

  Vind Dans met jou een leuk poplied. De boys stralen plezier uit en de act ziet er ook overtuigend uit. Ik denk dat een top5 resultaat er wel in zit :)

 6. Esmee schreef:

  Nederland heeft het leuk gedaan zeg!

 7. anthony schreef:

  Superleuk en enthousiast optreden.

 8. Femke schreef:

  Matheu moet winnen hell graag ban woord ik blij en mijn vriendin oke

 9. Tijn schreef:

  Is dat stemsysteem niet vreemd?? Dat je ook kunt stemmen op je eigen land.
  Ik denk dat er in Polen veel gekeken is, vanwege gastlandschap. Dus ook veel stemmen voor Polen

 10. Mike B schreef:

  Goed gedaan hoor verdiende 4de. Stemsysteem is wat vreemd je moet minstens 3 landen kiezen vandaar ook op je eigen land voor de kids dus eigenlijk wel sympathiek.

 11. Esmee schreef:

  Ik vond Nederland top-5 waardig. En zie: 4e plaats!

 12. Nordman schreef:

  Knappe prestatie en zoals gehoopt: we hebben weer een top 5 resultaat behaald! Complimenten aan het gehele team en ook hoe ze het lied hebben gestaged, daar kunnen we nog wat van leren op het ESF. Goed totaalplaatje. Laat de EBU aub wel stoppen met de mogelijkheid om op eigen land te stemmen. Heb die hele regel nooit begrepen.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Helemaal mee eens. Nooit meer de gelegenheid geven om op het eigen land te stemmen. Wie is ooit met dat creepy idee gekomen? Je zag ook dat landen met veel inwoners plotseling kwamen opzetten, zoals Rusland, Frankrijk. Als volgend jaar Duitsland mee gaat doen, kan het zelfs met een zwak liedje nog hoog komen.
   Maar goed, Matheu, prima gedaan. Geweldig gelikte staging, brutale uitstraling. Goed hoor!
   En Buddy Vedder, heel prettig commentaar. Van mij mag hij de commentator blijven. Blijft veel neutraler dan die vervelende Jan Smit, die bij alles zijn eigen mening moet geven

   • Nordman schreef:

    Ohja, Buddy deed het m.i. ook prima. Ik verwacht zeker een rol(letje) voor hem op het esf 2020, voor of achter de schermen.

   • Hebbuzz schreef:

    Ok maar beter dan Jan Smit ben je al snel.
    Vond Buddy ook niet zo goed.

  • Gert1981 schreef:

   Wat een luxe-positie. 1e in mei, 4e in november. Tja, ik weet het niet meer hoor hehe. We hebben heerlijk een potje kruisbestuiving toegepast lijkt het wel. Gewoon in alles uitblinken en dan komt die TOP 5…of zelfs die overgetelijke winst, er wel :-D. We worden verwend!

 13. Maarten schreef:

  Op eigen land stemmen is ook wel vreemd. Ze kunnen beter ook van het online stemmen af stappen en weer tot televoting over gaan.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Of in elk geval de kans op manipulatie bij online voting verkleinen. Ik ben niet eens een computerexpert maar wist met mijn beperkte kennis dagelijks meer dan een keer te stemmen. De EBU zou de kans op fraude moeten minimaliseren. En dat kan op meerdere manieren.

 14. Starkoo schreef:

  Het stem systeem is corrupt. Gebruik je al de webbrouwsers die er zijn kun je heel vaak stemmen op je eigen land. Tijd voor terug te gaan naar telefoting. Zo wint Polen elk jaar lol. We waren veruit de beste! Tijd dat onze kinderen weer zelf de liedje mogen in sturen, niet meer gemaakt door iemand van de avro/tros! Zoal de tijd van Ralf en Racheal is beter!

 15. Hebbuzz schreef:

  Die Buddy Vedder kunnen we ook afschrijven als presentator, voorgeschreven teksten gaan hem niet goed af. veel versprekingen en weinig geïnspireerd.

  Winnaar Polen verbaast me. Dat was zo’n beetje het slechtste optreden van de avond, studio klinkt misschien beter. Maar tegen de televoting power van de door heel Europa wonende Polen kon Kazachstan natuurlijk nooit op.

  Van mij mochten Kazachstan, Armenië of Italië wel winnen. Portugal vond ik het meest Junior en schattig, zoals het bedoeld was. Al die gepushte rijkeluis kindersterretjes (met – datvwel- betere stemmen dan op het gewone Songfestival doorgaans) vind ik meestal maar niks. Er zitten ook weinig liedjes meer tussen die kinderen zelf hebben bedacht of geschreven. Ofwel het is allang geen kinderfeestje meer, maar in de greep van de commercie. Jammer.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Dat de Polen verspreid over Europa wonen is niet relevant. Alle stemmen worden immers bij elkaar opgeteld. Ze worden niet per land geteld en in punten omgezet zoals bij het ESF. Dus moet je tellen hoeveel Polen, resp Kazachstani er op de wereld zijn.

 16. Hebbuzz schreef:

  Heeft iemand geteld hoe vaak er expliciet opgeroepen werd om op Nederland te stemmen? Belachelijk je moet stemmen op wat je goed vind niet op waar je vandaan komt

  • Peter schreef:

   Normaliter word ik beticht van een zuurpruim te zijn, maar Hebbuz jij spant de kroon. Goed optreden van Nederland, gelikte performance. Op eigen land stemmen is vreemd, maar ja dan hebben wel alle landen punten, in het verleden startte iedereen met 12 punten. Buddy een verademing ten opzichte van Jan Smit, juist door de versprekingen niet zo gelikt en voorgekauwd. Wat mij betreft mag hij de Green Room doen in mei 2020.

   • Dan lijkt me het verleden in dit geval toch beter. Iedereen 12 punten en klaar. Nu hebben landen met veel inwoners en/of grote internetdichtheid een duidelijk voordeel. Kijk hoe Frankrijk en Rusland met hun grote bevolking bij de online voting kwamen opzetten. Over Buddy ben ik het met je eens. Neutraal, vriendelijk en enthousiast. Klinkt ook toegankelijk voor kinderen. En over het zuurpruimverhaal: het verschil tussen jou en Hebbuzz lijkt dat jij als zuurpruim geboren bent en hij slechts een incidentele zuurpruim is.

 17. Nick schreef:

  Nog niemand gehoord over de kwaliteit van de show! Ik vond dat Polen een er een leuke show van heeft gemaakt. De kinderen mochten optreden op een geweldig podium. Dit zou niet misdaan hebben voor het ESF zelf!

 18. RobbieDH schreef:

  Mooie show en mooie 4e plek voor NL. Gezien de korte voorbereidingstijd voor Buddy (ivm ziekte JS) vind ik dat hij het prima heeft gedaan!

 19. RiaNL schreef:

  Inderdaad, ik vond het ook een geweldige show met heel veel goede liedjes. Dat Polen weer gewonnen heeft verbaasde mij eigenlijk niet echt. Het was al vanaf het begin erg populair. Maar wat mij betreft had ik veel liever Kazakhstan, Ierland, Servië of Spanje zien winnen. Nederland deed het ook geweldig. Matheu en zijn dansers hebben een erg leuk optreden neergezet en hebben hun 4e plaats dik verdiend. Buddy Vedder vond ik een leuke commentator, hij kwam erg spontaan over. Ik heb genoten van dit festival en kijk nu al uit naar het festival van 2020 dat zeer waarschijnlijk ook vanuit Polen zal komen. Maar het stemmen op het eigen land mag van mij wel achterwege blijven, dan maar weer de 12 punten terug aan het begin van de puntentelling.