12u: Start 1e verkoopronde kaarten ESF [upd]

Dit vind je misschien ook leuk...

81 reacties

 1. Peter schreef:

  En al nep. 12 december voor 12 uur is nu maar niks een rij

 2. Gert1981 schreef:

  Ik denk dat er een stevig probleem is. En dat heb ik net pas ontdekt met mijn webbrowser Microsoft Edge in Windows 10.

  1. Ga je via de browser Edge naar https://tickets.songfestival.nl/, dan zijn de drie vlakken (1e halve finale, 2e halve finale & grote finale) vermengd met de links en zijn dan NIET aanklikbaar. Je blijft dan op deze site en een nieuw scherm of nieuwe tab met daarin de Paylogic queue wordt NIET geopend. Het kan dan zo zijn dat je helemaal voor niks zit te wachten en nooit in een queue komt.

  2. De browser Microsoft Explorer in Windows 10 werkt dan wel. De drie vlakken (1e halve finale, 2e halve finale & grote finale) zijn dan veel groter (schermvullend) en onder elk vlak vind je dan de linkjes. Deze linkjes zijn WEL aanklikbaar, en dus wordt er een nieuw scherm of nieuwe tab geopend. Je komt dan WEL in de queue.

  3. Er wordt nergens aangegeven dat jouw IP adres gebruikt wordt en dat aan de hand hiervan maar één keer ge-queue-ed kan worden. Ik heb bijvoorbeeld ook een tab open voor de jury finale. Maar er komt geen melding dat dit wel of niet kan, of dat deze queue dan ‘fake’ is. Vraag is dan ook. Kan je ook extra queue-en via een mobiele telefoon die met een ander IP-adres werkt?

  4. Ga anders naar https://eurovisionworld.com/eurovision/tickets. Daar zijn alle queues afzonderlijk aanklikbaar en je komt meteen in het queue-systeem van Paylogic. Maar ook hier vraag ik me af, of het iets uitmaakt welke queue je kiest. Krijg je straks gewoon een simpel ‘beschikbaar’ of ‘uitverkocht’ bij een queue voor een bepaalde event? Of krijg je ook iets anders toegewezen als je daar niet om vraagt?

  5. Op Eurovisionworld staat wél een plattegrond van de Ahoy Arena met alle locaties, zodat je een idee hebt waar je terecht kunt komen. Deze plattegrond wordt niét vermeld op https://tickets.songfestival.nl/.

  Al met al: hele belangrijke info denk ik. Stoort me een beetje dat dit niét duidelijker wordt uitgelegd.

 3. Dennis schreef:

  Als ik de site zo bekijk kan ik dan opmaken dat ik maar voor een avond tegelijk tickets kan bestellen?
  Er staat ook duidelijk vermeld dat je maar 4 tickets per keer mag kopen ? Maar is dit in totaal of per show. Vindt het best verwarrend nu.

 4. Kenny schreef:

  Ik kijk het gewoon lekker op TV. Het songfestival is zelfs dan nog nooit zo dicht bij mijn huis geweest. :P

  • Rob schreef:

   Ik was er ooit in Wenen bij, leuk, maar via de tv komt het veel mooier en exclusiever over, dan staand in de zaal, had een beetje een braderie gevoel…

 5. Peter schreef:

  Bingo – ik en 2 vrienden elk 4 kaarten = 12 kaarten in de pocket.

 6. Steve schreef:

  Ik ben al 7 minuten aan het wachten en er nu al klaar mee.🙄

 7. Luuk schreef:

  Als ik ergens een hekel aan heb, dan is het ergens in een rij moeten staan (al dan niet virtueel) zonder enig idee te hebben hoe lang het duurt of hoeveelste je bent. Misschien komt het omdat ik een tijd in de UK heb gewoond, maar alsnog….

 8. JECH schreef:

  12 verschillende computers aanstaan op verschillende plekken, allemaal wachtrij

  • Peter schreef:

   Ja heel Europa logt in en wil kaarten. Ik heb gelukkig mazzel.

   • Michelle schreef:

    Hoe laat heb jij geklikt?

   • Peter schreef:

    Op mijn telefoon al om kwart over 12 vanacht, tablet ook dezelfde tijd laptop eveneens en op werk om 07.00 uur. Om 12:04 kreeg ik en mijn vrienden de kans om kaarten aan te schaffen. Begrijp dat er velen jaloers zijn hahahahahaha

   • Bas schreef:

    Tijdstip inloggen maakt niks uit zoals AVROTROS ook heeft gecommuniceerd. Een vriendin heeft om 11.58u ingelogd en heeft kaarten. Geen fakenieuws verspreiden aub!

 9. Michelle schreef:

  Ik wordt bloednerveus can dit wachten, jammer dat er nergens staat hoe lang het duurt

 10. Matje schreef:

  Dat men geen volgorde nummer geeft is ten nadele van diegene die wel echt willen en er geduld voor hebben om een kaartje te scoren. Met alle respect , veel ” ineens nieuwe ” fans in Nederland zullen bij de 2000 ste in rij al afhaken dit geeft weer wat positieve ruimte voor de wachtenden die het echt wel willen .

 11. Matje schreef:

  De finale is al uitverkocht !!!!!!!! Nog geen 25 minuten ., pffffffffff. Volgende ronde beter !

 12. Celine schreef:

  Uitverkocht

 13. Toine schreef:

  Uitverkocht….K*tzooi…

 14. Jeroen schreef:

  Eerste ronde grand final is uitverkocht
  Net de melding gekregen
  Vrijdagavond jury show loopt nog wel

 15. Hein schreef:

  Nou…25 min.in de wacht…nu melding uitverkocht..
  Kloten….net een appartementje van een vriend vast gelegd.
  Dan maar de kroeg in in Rotjeknor.
  Zal volgende ronde ook noet lukken

 16. JECH schreef:

  Ja ben bang dat er gehaaidere partijen zijn die precies weten hoe ze tickets moeten scoren, van die kantoortjes die de kaarten gaan doorverkopen..
  Verdrietig

 17. Peter schreef:

  Als je het scherm wachtrij krijgt staat er duidelijk: wie het eerst komt, wie het eerst maalt, duidelijk dat je niet willekeurig in de wachtrij terecht komt, maar op volgorde van aanmelden. Volgende maand dus direct na 12 uur ‘s nachts aanmelden, je maakt dan de meeste kans.

 18. Toine schreef:

  Met dit kleine aantal tickets is het verdomde lastig om een ticket te scoren. Ik vind het ook een aanfluiting dat er zoveel gratis tickets beschikbaar komen voor de minima in Rotterdam. Slaat echt nergens op. Dit is ten nadele van alle fans die het songfestival jaar na jaar zijn blijven volgen, ook toen Nederland het niet goed deed…..

  • Steve schreef:

   Een beetje empathie voor je minder gefortuneerde medemens.🙄

  • 020Nick schreef:

   Alsof er tussen de minder gefortuneerden geen die hard fans zitten!

  • Marc schreef:

   Volledig mee eens

  • Hans schreef:

   Bedankt voor de jarenlange steun Toine! Dankzij jou hebben we eindelijk gewonnen, dus je hebt meer recht op kaartjes dan de fans met een kleinere beurs. Dat kunnen immers nooit echte fans zijn….

  • Bjorn schreef:

   Daar ben ik het helemaal mee eens. Ik moet helaas ook rondkomen van een uitkering, maar woon niet in Rotterdam en ben wel een grote fan. Nu gaan er mensen die er niet veel mee hebben want het is gratis. Dus is het een feest voor de armen van Rotterdam de overige armen in Nederland hebben pech. Dat heet discriminatie.

 19. Wim1970 schreef:

  Yesss, hebbes.

 20. Harm Stirnberg schreef:

  Jezus wat snel uitverkocht. Zat vanaf 9:00uur klaar maar helaas.

 21. Björn schreef:

  Tickets voor de halve finales zijn binnen…

  • Matje schreef:

   Gefelicteerd !!!, Veel plezier. Je hebt echt mazzel! Zelfs op de intenationale sites word gemooperd over de gang van zaken.

 22. Leendert Jan schreef:

  Juryshow was ook na 35 minuten al uitverkocht :-(

 23. RM schreef:

  Wel vreemd zeg zo’n digitale wachtrij, kreeg na 19 minuten al de melding Grand Final Live Show uitverkocht.
  Vind dit maar een ondoorzichtig systeem? En daarbij is de Rotterdam Ahoy niet te klein voor zo’n groot evenement met zoveel fans?

 24. Steve schreef:

  Generale Grand final ook al na een minuut of 40 uitverkocht. Ik denk dat ik het maar voor gezin hou en gewoon thuis ga kijken. Heel jammer, want het gebeurt min of meer bij mij om de hoek.☹️

 25. JECH schreef:

  Ja ik ook erg teleurgesteld, al het mogelijke gedaan en nog nul op het rekest..

  • Peter schreef:

   In januari en maart nieuwe kansen voor degenen die nu niets hebben kunnen bemachtigen. Suc6 dan, er zullen dan ook waarschijnlijk minder mensen in de wachtrij staan, zeker degenen niet die al kaarten hebben kunnen bemachtigen. Waar ik wel benieuwd naar ben is hoe men bepaalt wie er aan de beurt is in de wachtrij. Het zou toch belachelijk zijn dat iemand die pas om 11.58 inlogt wel er doorheen komt en iemand die al van ‘s nachts aangemeld staat niet. Gelukkig heb ik zelf 4 kaarten bemachtigd en vrienden van mij in Groningen ook nog eens elk 4. Ik heb genoeg gegadigden die mee willen.

 26. San schreef:

  Ik heb per show 2 kaartjes totaal 8 kaartjes op zelfde naam. Word al mijn bestellingen dan morgen geannuleerd?

  • Peter schreef:

   Je mag per show (order en bankrekeningnummer) 4 kaarten bestellen, dus volgens mij niets aan de hand.

 27. Beer schreef:

  Ik zeg mensen, geniet ervan. Vooral OGAE leden.

 28. Starkoo schreef:

  Weg uit Ahoy. Het is daar gewoon te klein. Als nog naar het jc stadion. Of Vitesse stadion. Staan plaatsen alleen voor de fan club is gekkenwerk. Dan betaal je 800 euro voor 3 shows. Alleen de finale is intresant. Slaat nergers op dat Rotterdamers gratis kaarten krijgen. Het is dicrimnatie!

 29. Nordman schreef:

  Ik heb twee kaartjes kunnen scoren voor de familyshow van semi 1. En dat was niet mijn doel, maar ik ben blij met wat ik heb als ik alle reacties zo lees. Het is geweldig om het ESF van dichtbij mee te mogen maken. Jongens, geef niet op. Probeer het in januari en daarna nogmaals. Het is verdomd lastig om kaartjes te kopen voor een liveshow, dus neem genoegen met een familie of juryshow! Ik hoop dat het lukt.

 30. Max Mark schreef:

  Ik heb ook kaartjes voor family shows semi 1 en semi 2. Maar dus helaas nog geen finale tickets. Komt vast goed in januari!

 31. Peter schreef:

  “Volgens de NOS waren er vandaag ongeveer 23.000 kaarten in de verkoop gegaan en zullen er nog ongeveer 10.000 beschikbaar komen in de komende twee verkooprondes”
  En dat met ongeveer 80.000 mensen in de wachtrij. Echt een loterij dus, en eindelijk eens geluk in de loterij dan. Ik voorzie een hoop teleurstellingen bij de volgende 2 rondes, deze aantallen gelden dus voor heel Europa en overige landen. Als Ahoy slim is, zetten ze grote schermen voor diegenen die geen tickets hebben kunnen bemachtigen of misschien Amsterdam op Museumplein?

 32. Lode schreef:

  Weet iemand hoeveel kaarten er nog in de verkoop komen ?

 33. Starkoo schreef:

  Dan maar weer songfestival in concert!

 34. Mike B schreef:

  Dat ging snel….. Na jah was maar 33% en niet op naam kaarten gaan terug in de verkoop. Januari weer een kans. Stay positive

 35. Maarten schreef:

  Ik heb het niet geprobeerd. Daarnaast was ik ook aan het werk. Gaat het elk jaar zo snel met de verkoop van kaartjes of is dat typisch Nederlands?

 36. Lion schreef:

  Nepperij!
  Zag geen wachtnummer, helemaal niks!
  5 collega’s sinds 7uur ochtend in de wachtrij en geeneens één doorheen…. EERLIJK?!?

 37. Peter schreef:

  Nou als je lid bent van Avro/Tros kun je vanaf 09.00 uur kaarten voor de familieshow op 16 mei kopen. Wat houdt deze show in? Is die er altijd geweest? Of is dat gewoon de generale repetitie voor de Grand Final?

  • Bas schreef:

   Dit is altijd al geweest en in 2020 dus ook weer. In deze show zie je hetzelfde als tijdens de juryfinale. Hier kon je gisteren ook kaarten voor kopen en nu is er een actie voor leden van AVROTROS. Ben je geen lid dan kun je lid worden en alsnog tickets aanschaffen. Info staat op Twitter en Facebook van deze website.

 38. harm stirnberg schreef:

  Yess lid geworden van Avro/Tros en 2 kaarten besteld voor de familie show van de finale. Zo blij mee !!!!

  • WOW73 schreef:

   Gouden tip – beter dan niks, zojuist twee kaarten besteld! Thnx!

   • Nordman schreef:

    Precies. Het blijft maar een gok of je kaarten weet te krijgen voor een liveshow. Nu ben je er in ieder geval bij en een familieshow is zeker niet minder leuk!

 39. Hennie schreef:

  Bedankt voor de tip. Ik heb 2 kaarten besteld, gister stond ik daar ook voor in de wachtrij.

 40. Marijn schreef:

  Ik heb ook 2 kaarten besteld voor de familie show van de finale, de kans op kaarten voor de finale is erg klein.

 41. SW schreef:

  Yes! 2 kaarten kunnen bestellen voor de familieshow van zaterdagmiddag. Na de deceptie van donderdag, gisteren toch een enorme meevaller!
  ‘s Middags lekker naar Ahoy en daarna naar huis om de « echte » finale op tv te zien! :)

 42. RobbieR schreef:

  Ik ben ook wel blij met mijn kaartje family finale op zaterdag middag. Proef ik toch de sfeer.
  Thuis op tv weer verder..

 43. WOW73 schreef:

  AvroTRos kaarten sinds gisteren ook uitverkocht – toch leuk nu echt deel uit te maken van de grootste familie van Nederland: ESC fans! De sfeer in de zaal is ook in de middag top, weet ik uit Portugal, toen was ik ook bij de family show

 44. Bloemetjesjurk schreef:

  Geweldig was het Grote Songfestivalfeest. En Edsilia deed het fantastisch.

 45. simone schreef:

  ook vandaag nog steeds problemen met Edge. Helaas daardoor dus na 12 uur pas in de wachtrij gekomen :-(
  Sta wel in 3 wachtrijen nu en op telefoon ook daar ging het meteen mee maar nog helemaal geen kaarten……
  zit al een uur te wachten nu …… is het nog niet uitverkocht?

  • simone schreef:

   wel leuk dat er af en toe een wist je datje ververst wordt. Dan weet je dat je in ieder geval nog verbinding hebt ;-)