Zweed Martin Österdahl nieuwe songfestivalbaas

Dit vind je misschien ook leuk...

25 reacties

 1. JECH schreef:

  weer een Scandi?

 2. Wim1970 schreef:

  Op naar een Europees Melodifestivalen…

 3. Hein schreef:

  Nou hij mag mijn baas ook wel zijn

  • JandeTaalregelman schreef:

   Even opgezocht hoe het met Svante is.

  • Pietje schreef:

   Heb jij je baasje gevonden, zoek ik verder. Niks heel aantrekkelijk zo qua eerste indruk. En geen mooie ogen, da’s toch wel een voorwaarde eigenlijk

 4. JECH schreef:

  Mijn baas is lekkerder :-)

 5. JandeTaalregelman schreef:

  Het lijkt alsof de kennis en de interesse voor het maken van het Eurovisie Songfestival tot een klein deel van Europa is beperkt.

 6. Leendert Jan schreef:

  Ik wens hem veel succes. Er zijn wel een paar zaken die wat mij betreft niet vanuit Zweden hoeven worden overgenomen, zoals de backings op tape en het maximaal aantal mensen op het podium. Maar goed, hij komt zo te zien niet direct van Melodifestivalen vandaan.

 7. Wim1970 schreef:

  Het is niks.

 8. Wim1970 schreef:

  Waarom maken ze Cornald Maas geen songfestivalbaas?

 9. Joost schreef:

  Waarom, Waarom, Waarom moet dat altijd een Sandinaviér zijn ?????

  • Leendert Jan schreef:

   Waarschijnlijk omdat niemand anders erin is geïnteresseerd.

  • JandeTaalregelman schreef:

   Het is een heel klein wereldje.

  • Esmee schreef:

   Beter een Sandinavier dan een Zandinavier. hehe :-)

  • Wim1970 schreef:

   Frank Naef is geen Scandivaviër, Wat is die man oud geworden, heb net even foto’s opgezocht op Google. Onherkenbaar. Maar ja, hij is/wordt ook al 92.

   • JandeTaalregelman schreef:

    Eind jaren zeventig was het songfestival nog meer een zaak van de kern van West-Europa (de oude EEG-landen, Verenigd Koninkrijk en Zwitserland). Zweden is pas later een stempel op het songfestival gaan drukken. Eigenlijk ligt de kern van het hele festival nu in Zweden die dat met meer of mindere instemming van andere landen doet. De interesse van de grote vijf lijkt vrij passief. Nederland begint weer in het songfestival te groeien en kan door 2020 een sterkere positie naast Zweden gaan krijgen vooral wanneer Nederland nog eens een keer of drie in de komende tien jaar het songfestival wint.

   • JandeTaalregelman schreef:

    Ik denk dat in Europa de grote interesse voor het songfestival eigenlijk alleen bij de Zweedse (evt. Noorse/Deense) makers van televisie ligt. Toen Frank Naef begon lag het zwaartepunt van de kennis rondom het songfestival vooral in de oude kern van de Eurovisie, noem het maar de zeven Spel zonder Grenzen-landen (B, CH, D, F, GB, I en NL). Nederland zou in de komende tien jaar iets als Zweden kunnen worden, wanneer men bv. nog drie keer in tien jaar wint.

 10. xxx schreef:

  Ik had toch min of meer Sietse verwacht, maar ja als deze Zweed het eveneens10 jaar doet is Sietse ook pas 45 jaar en kan dan alsnog deze functie bekleden. Rekening houdend met een nieuwe winst voor Nederland, wat de AVROTROS baas zegt en Cornald zeker niet uitsluit, is Sietse volgend jaar weer hard nodig om het festival hier te organiseren.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Wil Sietse het wel dan? Dat is natuurlijk vraag 1.

   • JandeTaalregelman schreef:

    Ik denk dat Sietse ook nog tijd wil houden voor zijn eigen bedrijf. Een paar jaar geleden heeft hij toch een stap terug gedaan m.b.t. het songfestival voor zijn bedrijf?

  • dick schreef:

   Leuk dan men rekening houdt met evt nieuwe winst 2020. Dat is al een heel andere instelling dan in het verleden vaak naar voren kwam. Je doet aan een wedstrijd mee om te winnen anders moet je eens goed gaan nadenken waar je mee bezig bent en dat hebben ze kennelijk bij AVROTROS eindelijk door: dat noem ik al winst:-)!

 11. dick schreef:

  Btw: ik vind het totaal niet interessant wie die functie in vult, zolang alles maar in goede banen wordt geleid.