Eindredacteur songfestival onthult pauze- en openingsacts

Dit vind je misschien ook leuk...

66 reacties

 1. xxx schreef:

  Bij Op1 werd toch duidelijk gesproken over optredens van 8 oud-winnaars. Men laat er vervolgens, maar 7 zien. Wie is de dark horse die nog geheim moet blijven???
  Wel leuk hoor, zeker de manier waarop men dit wil doen. Vooral blij met Gigliola Cinquetti. Zo vaak zie je haar niet in evenementen met oud-winnaars.

 2. Bloemetjesjurk schreef:

  Ik had gehoopt op een live schakeling met Maastricht en Andre Rieu.

  • Wim1970 schreef:

   Waarom!?

   • Peter schreef:

    Omdat dat Internationaal gezien een betere uitstraling voor Nederland zou zijn geweest. Niet deze ouwe meuk. De enige vocalist die nog bij stem is is Lenny Kuhr, een Getty Kaspers moeten ze vastbinden aan de Erasmusbrug en gaat play backen. Dan 2 winnaars uit ’94 waar niemand nooit meer van heeft gehoord. Een Sandra Kim die nou ook niet meer zo geweldig bij stem is. Rybak kon al live zingen en van de Italiaanse maar niet te spreken, hopen dat ze nog het podium op kan komen. Ik vind het zwaar, maar dan ook zwaar tegenvallen wat er als Interval act bedacht is.

   • Wim1970 schreef:

    Dezelfde winnaars uit 2000, 2001, 2002, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018 en 2019 waar je nooit meer iets van hebt gehoord na hun overwinning.

   • Wim1970 schreef:

    Andre Rieu is toch verschrikkelijk oubollig.

   • Peter schreef:

    Iemand die met zijn orkest wereldwijd miljoenen mensen van jong tot oud vermaakt is van een hoog Internationaal niveau. Ik geen toegevoegde waarde in deze interval act die voornamelijk uit play back zal bestaan. Zonde, dan nog liever een valszingende Madonna

   • robbert-rotterdam schreef:

    @Peter
    Hopen dat de Italiaanse nog het podium op kan komen?
    Het verbaast mij dat jij nog de kracht hebt de toetsen in te drukken voor je giftige boodschap.

   • Peter schreef:

    Het gaat mij er om dat we met deze ouwe meuk geen Internationale uitstraling afgeven, maar in opdracht van de EBU aandacht moeten besteden aan de 65e editie met een interval-act gebaseerd op The Passion (de manier van registratie) waarin playback de hoofdrol gaat spelen. Ik vind het een armoede getuigen die zijn weerga niet heeft. Ik had na 44 jaar toch wel een spectaculaire show verwacht.

   • Dirk Marko schreef:

    Alles is beter dan afgelopen jaar.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Gelukkig niet. Dat doen ze maar bij het eurovision operette contest. Ik ben net blij dat we een beetje van de kitsch afkomen.

   • Peter schreef:

    Sorry robbert-rotterdam, maar om Rieu kitsch te noemen zegt meer over jou dan over wie dan ook. Ouwe meuk laten optreden is pas kitsch. Niet tot de verbeelding sprekende oud winnaars, benieuwd of men buiten Oostenrijk en Nederland nog weet wie Getty Kaspers is, om maar te zwijgen over Lenny. Sandra is alleen bekend bij een klein Belgisch publiek, van de 2 Ieren heeft nooit iemand meer iets gehoord en de Italiaanse is wel heeeeeeeeeeeel lang geleden. Juist als je met je tijd mee wilt gaan moet je toch met wel iets geheel anders komen dan wat nu gepresenteerd wordt. Natuurlijk zal de gehele zaal meezingen met lalalalalala van de Troubadour, maar het geeft de verkeerde sfeer weer. Goedkoop bedacht en een item wat door de EBU de strot is doorgeduwd.

   • musica schreef:

    Rieu is ontzettende kitsch. Als je dat niet ziet weet je niks van muziek. Het zou best een leuke intervalact zijn hoor, maar er is niks moderns of artistieks aan.

   • Wim1970 schreef:

    Rieu is kitsch van de bovenste plank. Hier in huis geen Rieu!!

   • Hans schreef:

    Ouwe meuk? Andre Rieu ouwe meuk, zal je bedoelen. En kitsch.
    Maar misschien mag hij volgend jaar als Maastricht 2021 organiseert!:-)

   • dick schreef:

    Ik had het op zich ook wel leuk gevonden als Rieu een rolletje had gekregen (Kitsch of niet). Wat de een kitsch vindt, is voor de ander weer helemaal geweldig en moet de discussie verder helemaal niet zijn wat mij betreft:-). Met hetgeen we tot nu toe weten (en dat is vrij veel heb ik het idee) is er goed nagedacht over hoe NL de shows neer wil gaan zetten en daar ben ik best tevreden over, so far….

  • Tippy2 schreef:

   Ja echt een gemiste kan, Rieu zou fantastisch geweest zijn! ZO zet je Nederland op de kaart…

   • xxx schreef:

    Mensen, andere jaren waren er iok meer acts na alle liedjes. Madonna kwam pas toen de lijnen gesloten waren.
    Tijdens het stemmen gebeurd er ook nog iets. Er komt dus meer dan alleen de oud-winnaars medley.

 3. RobOranjeFinland schreef:

  Maar het belangrijkste nieuws moet nog komen: Het Lied van Nederland……….

 4. Kenny schreef:

  Ik ben heel blij dat ze geen wereld beroemde artiest hebben gekozen. ;)

 5. riccardo schreef:

  Dubbel. Een aantal van die oud deelnemers zegt mij niks of boeit me niet maar.. een medley gecombineerd met de originele beelden en gefilmd a la The Passion op inspirerende locaties levert waarschijnlijk wel mooie maar misschien ook wat gezapige televisie op?

 6. Beer schreef:

  Heel gaaf dat ze Gigliola hebben weten te strikken voor deze medley, een Eurovisielegende. Ik kan niet wachten!

 7. Tippy2 schreef:

  5 maart, dat is al bekend gemaakt

 8. Bert schreef:

  Zou er ook een cd-Box uitkomen met fan-favoriete en best of.. nummers van 65 jaar songfestival?

 9. riccardo schreef:

  Ik denk dat het “spektakel” meer zit in de manier waarop, schakelingen, drones, locaties dan in de ouwe koek medley zelf. Die interesseert me niet. De dansact spreekt me meer aan. En Lenny. Maar we moeten het eerst zien hè.

 10. Nordman schreef:

  Klinkt een beetje als The Passion waarop ze dit in beeld gaan brengen straks. Dat is altijd erg goed gedaan en voor het eerst ook, dus dit wel heel tof worden hoor! Deze medley is natuurlijk bedoeld voor het 65 jaar bestaan van het festival en voor de grote fans, dus ik omarm dit direct :). Zou er nog een Zweedse artiest bij betrokken worden? ;-) Nee maar serieus, dat land (lees: inzendingen en Melfest) wordt door veel fans altijd enorm afgekraakt, maar ze zijn wel het enige land dat het voor zolang ik me kan herinneren het ESF altijd serieus hebben genomen. Wat mij betreft mag Loreen er nog al aan toegevoegd worden. Die heeft met haar lied een belangrijk aandeel gehad in het doen toenemen van de populariteit van het festival.

 11. Nordman schreef:

  Jep, dat gebeurt soms ook idd.

 12. Damsco schreef:

  Een beetje een ‘muffige’ line-up, ook al zijn het allemaal voormalige winnaars. Het zou wel een ENORME schande zijn om Anouk niet te laten optreden tijdens de finale. Geen Anouk –> geen Common Linnets –> geen Duncan –> geen Songfestival in Nederland. Als er één artiest is die het verdient om in het zonnetje gezet te worden, dan is het Anouk wel. Ook Ilse en Waylon zou ik graag nog eens op het podium willen zien tijdens de finale. ‘Calm After the Storm’ was immers de grootste Songfestivalhit van het afgelopen decennium na ‘Euphoria’.

  • Wim1970 schreef:

   Zou Anouk hierop zitten te wachten? Per slot van rekening was ze ook niet aanwezig op EiC in 2013.

  • Beer schreef:

   Ze ‘laten’ ze waarschijnlijk allemaal wel optreden. ‘Willen’ ze dat ook?

  • Richard schreef:

   Volgens mij heeft de organisatie alle oud deelnemers van Nederland uitgenodigd. Anouk kan best al bedankt hebben voor die eer. En de verhouding tussen Waylon en Ilse is geloof ik nog steeds erg bekoeld. Je kunt wel dingen willen, maar de organisatie kan niemand dwingen als ze niet willen

 13. Beer schreef:

  Over twee weken weten we trouwens de Nederlandse inzending. Geen gedoe.

 14. GerardMartin schreef:

  Ik ben heel benieuwd. Leuk bedacht en ik verheug me op Lenny.

 15. Esmee schreef:

  Rieu had daar moeten staan. Punt uit.
  En wat er ook van gevonden wordt: afgezien van Lenny Kuhr die ik heden ten dage nog een goede prestatie vind neerzetten, zit ik niet te wachten op een herhaling van oude songfestival deelnemers zoals we dat al vaker hebben gezien, plus een breakdancer met een vijfvoudige handicap.

  • Peter schreef:

   +1

  • Wim1970 schreef:

   Ook wel Peter-syndroom genoemd.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Dat is jammer voor jou, helaas, volgende keer misschien beter en wel naar jouw zin.
   Ik ben zeer opgelucht dat Rieu buiten zicht blijft.

   • Dirk Marko schreef:

    +1

   • Peter schreef:

    Het is jammer dat Nederland zijn belangrijkste exportproducten op muzikaal gebied links laten liggen. Zowel Rieu als DJ’s hadden een originele bijdrage kunnen leveren. Nu moeten we het doen met ouwe meuk in opdracht van de EBU om vooral niet voorbij te gaan de 65e editie. Er had zoveel meer gekund.

   • Br@m schreef:

    Hoe kom je er bij dat André Rieu buiten zicht blijft? Ik kan me nl. niet voorstellen dat het grootste muzikale exportproduct wat Nederland heeft gepasseerd wordt tijdens het ESF. Dat zou een absolute blamage zijn. In vrijwel alle Eurovisielanden is hij een gevierde ster. Volgens mij passen ze hem en zijn orkest op de één of andere manier wel bij het programma in.

  • RobOranjeFinland schreef:

   Blijkbaar heeft Peter nu al een compleet overzicht hoe de finale er uit gaat zien ………

   • Peter schreef:

    Nou veel meer kan er niet bij lijkt mij, en de oud winnaars is de Madonna act laten we maar zeggen.

 16. P. Ramon schreef:

  Misschien een idee om de punten door de mooiste man van de wereld 2020, Paul Luzineau, te laten geven? Weer eens anders dan een krijsende vrouw Wortelboer.