Aboutaleb: beslissing over Songfestival valt begin april

Dit vind je misschien ook leuk...

71 reacties

 1. MarkusRotterdam schreef:

  Dan hoop ik wel dat als het echt niet kan doorgaan, Nederland het wel volgend jaar weer mag organiseren.
  Alle draaiboeken etc. liggen al klaar. Kunnen de deelnemende landen misschien ook nog een ander liedje kiezen, ha ha!

 2. Micheline schreef:

  Gaat gewoon door.

  • HJ schreef:

   Tuurlijk. Corona is behoorlijk overdreven gedoe. Een hype. Waait wel weer over. Ga ik vanuit.
   Verder kan her simpelweg niet afgeblazen worden. Weet je wat dat kost? €799 ben ik al kwijt voor de kaarten, daar komen overnachtingen nog bij a 1000 euro. En daarin sta ik niet alleen. De economische schade is simpelweg te groot. Denk wel dat Italië/San Marino/Spanje afzeggen. Landen waar het coronavirus te groot is. In veel andere landen valt het nog mee. Zeker als je statistisch bekijkt. Zelfs in China is ‘slechts’ 0,005% van de bevolking besmet. Het overgrote deel geneest.
   Uitstellen zou kunnen, maar dan moet iedereen weer op zoek naar accomodatie. Die prijzen zullen nog veel verder stijgen dan. Onmogelijke opgave lijkt me.

   • Wim1970 schreef:

    En het is dan ook afwachten of mensen hun geld terugkrijgen van de accommodatie die ze nu geboekt en betaald hebben. Ik krijg ook mijn geld niet terug als ik mijn hotel annuleer tijdens de Tilburgse kermis.

   • Steve schreef:

    Denk je nog steeds dat Corona behoorlijk overdreven is?🙄🙄

 3. RickM schreef:

  over twee, drie weken is het Corona drama echt niet voorbij. jammer hoor, misschien in oktober van dit jaar?

  • Wim1970 schreef:

   Als de hele boel op slot gaat in Nederland en Europa, dan is het virus binnen 3 weken uitgeroeid. Van mij mag de hele boel op slot, is de enige manier.

  • Inez schreef:

   Is het erg maar als iedereen binnen blijft en voorzorgen neemt is het al over hoor

   • HJ schreef:

    Precies! Overdreven gedoe. Maar inderdaad, extra hygiëne en wat regels in acht nemen en het is zo weg.

  • Luc schreef:

   Ja gaat niet door zeker van in mei..

 4. Peter schreef:

  Waarom de hele wereldeconomie naar de ratsmodee helpen? Gewoon laten komen zoals het komt, dan sterven er maar mensen, niets tegen natuurlijks aan. Mocht dit lange tijd doorgaan, dan worden 20 a 30 jaar teruggeworpen in de tijd.

  • HJ schreef:

   Deels mee eens. Tot het je eigen familie overkomt. Ja, sterfte vooral ondee oudere zwakkeren. Die waren al ziek. Misschien hadden ze een jaartje ofzo ouder kunnen worden. Misschien ook niet. Relativeren is goed. Maar het zou je vader zijn. Dan is het minder relatief.

   • riccardo schreef:

    Snap ik. Ik heb ook familie in de risico groep. Van de andere kant als je de hele boel economisch plat gooit gaan mensen en bedrijven dat op een andere manier voelen. Dat speelt nu al. Ik weet niet wat beter is.

  • robbert-berlin schreef:

   Ok, dus je ben bereid te sterven voor de wereldeconomie. Je vindt dat je je rol gespeeld hebt in de wereld? Zeer nobel, Peter!

   • Peter schreef:

    Ik wou dat iedereen ook zo over dacht ten tijde van de Ebola uitbraak, oh nee dat was Afrika maar. Hypocrisie voert de boventoon in Europa

 5. Timo schreef:

  Het songfestival is sinds de eerste editie in 1956 nog nooit geannuleerd. Dit zou dus wel een unicum zijn. En dan juist in het jaar dat Nederland gastheer is, waar veel fans 40 jaar op hebben gewacht.

  Uitstel naar het najaar (september? oktober?) zou kunnen. Mits ze een nieuwe datum kunnen vinden die in het schema van alle 41 omroepen en delegaties past. Dat kan misschien wel een lastige klus worden. Ook las ik ergens dat het winnende land in zo’n geval te weinig tijd zou hebben om de editie van 2021 te organiseren, maar ook dan (en voortaan altijd) kan het toch gewoon in het najaar worden gedaan? Of is mei heilig voor het ESF?

 6. Remco Berg schreef:

  Een Eurovisie finale waarbij iedere artiest in de studio in het eigen land zingt. Geen publiek en alles vanuit studio’s. Gaaf concept.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Vind ik geen goed idee. Geen goede controle op toevoegingen (bv vocaal). Dan pleit ik voor een extra controlerende delegatie naar o.a. Stockholm.

  • Beer schreef:

   En totaal waar iedereen zich voor heeft ingeschreven. Gun de artiesten meer dan een videoclipfestival.

  • Geurtje schreef:

   Dat is ook mijn idee. Er kan op allerlei manieren een mooi tv-programma gemaakt worden. Juist in tijden van pest en cholera. De EBU is een tv- en radiobedrijf notabene. En de mensen zitten thuis, aan de buis.

 7. Rob schreef:

  Verplaats het maar naar mei 2021………..

 8. Hans P schreef:

  Uitstellen zou ook nog kunnen, zie 1977.
  Vermoed dat het dan wel na de zomer wordt.

 9. Dennis schreef:

  De EBU en de Nederlande omroep hebben voor het moment nog niets beslist over het songfestival in mei, laat dat duidelijk zijn.
  Zij hebben nog 4 weken de tijd en kijken de kat uit de boom hoe het corona virus in Europa gaat evolueren.
  Er is nog tijd tot aan Pasen, hoe alles evolueert en hoe het met de corona virus is in Europa.
  Na Pasen moeten ze beginnen in de Ahoy alles opzetten voor het songfestival en dan gaan ze beslissen ofdat het songfestival doorgaat of niet.
  Op 4 weken kan alles nog veranderen in de goede zin.
  Dus tot met Pasen is nog 4 weken, geen gedoe.

 10. Nordman schreef:

  [Lief dagboek] Lastig om te voorspellen, maar ik denk dat het in mei allemaal al veel beter is, maarja, ze moeten op tijd beslissen en ik vrees er helaas voor. Ik denk dat het ESF zelf wel door gaat, alleen dan wel zonder publiek. Ik vind het oprecht erg voor ons en de gehele organisatie, iedereen die een hart heeft voor het ESF. Eindelijk hebben we het ESF in Nederland en dan kun je er &^^#@@# niet eens bij zijn. Overmacht dit, maar behoorlijk @#@!!!![/Lief dagboek]

  • Hans schreef:

   Maar dan hebben we geen last van fans die door alles heen schreeuwen! Als je nog eens terugluistert naar Arcade afgelopen jaar, dan valt het toch op hoeveel idioten zitten te schreeuwen, juist tijdens de rustigste delen van het liedje.

   • robbert-rotterdam schreef:

    Schreeuwers zijn er altijd geweest. Het is een bewuste keuze van de EBU om geluiden vanuit de zaal al dan niet de huiskamers binnen te laten. Technisch gezien is beide mogelijk.

 11. xxx schreef:

  Ik denk dat men duidelijkheid wil hebben voor men aan de grote opbouw in AHOY gaat beginnen.
  Ik denk dat uitstel tot enkele maanden een reële optie wordt. Iedereen zal dan inschikkelijk moeten zijn.
  De voorbereiding voor 2021 wordt krapper maar ik denk dat de winnaar alle hulp krijgt uit Zweden en Nederland en van de EBU. Men kan alleen niet maanden soebatten over welke plaats en hal.
  Kyiv en Tel Aviv werden ook pas in een laat stadium definitief beslist. Het kan dus wel.

 12. Ton schreef:

  ik zie het somber in

 13. Isabella schreef:

  zonder publiek kan jehet beter VERPLAATSEN en dat bepaald NL niet maar de organisatie van het festival stelletje angsthazen

 14. Toine schreef:

  Ik heb er een zeer hard hoofd in dat het doorgaat :-(

 15. Esmee schreef:

  aboutaleb een beetje kennende neemt die zijn zaken zeer serieus, en veiligheid heeft daar altijd bovenaan gestaan. In dit geval is dat de veiligheid van de gezondheid met betrekking van het coronavirus. In geval van ook maar enige twijfel neemt die geen risico, temeer daar spreiding van een besmetting naar de rest van Nederland (of ‘terug’naar andere landen in Europa) niet tegen te houden is. Reken maar op afstel, uitstel of een festival zonder publiek en zonder feestelijkheden of samenkomsten elders in de stad. So be it.

 16. Peter schreef:

  Ik verwacht toch wel gauw dat giro 555 geopend gaat worden en dat er een televisieactie op touw wordt gezet: One Corana a day keeps the doctor away. Oh nee, het is geen Afrika of 3e wereldland, dus lekker hypocriet gedrag vertonen. Of zoals in de supermarkten, ikke ikke ikke en de rest mag stikken. Festival gewoon door laten gaan, niets aan de hand, wereldwijd 5.000 doden, pfffffffffffffffffffffffff verschrikkelijk. Zoveel sterven er op een dag in Afrika.

  • Hans schreef:

   Dokter Peter snapt er nog steeds niet. Staat ook wel bekend als het Dunning-krüger effect.

   • Dirk Marko schreef:

    De spijker op z’n kop.

   • Peter schreef:

    Laat jij je lekker gek maken dan. Kijk naar de hysterische beelden van hamsterende Nederlanders, je ligt er echt van in een deuk. Hypocrisie ten top. Hysterie om niets.

   • Peter schreef:

    Afrika mag naar de kl*te gaan, honger lijden sinds mensenheugenis, vervuild water en niemand die er iets aan doet. Nu is het Europa en de beer is los. Je lacht je rot, de praatprogramma’s vallen over elkaar heen, echt hoe dom zijn jullie met z’n allen.

   • GerardMartin schreef:

    Gewoon laten lullen, hij heeft een nieuwe hobby gevonden “Ik ben ontzettend met Afrika begaan”!

   • Hans schreef:

    Hamsteren is hysterie, asociaal, daar heb je gelijk in Peter. Maar verder: informeer je voordat je jezelf verder voor gek zet.
    https://youtu.be/6rqpRq7nkO8

   • Peter schreef:

    Zoals ik zeg Hans, hysterie ten top, start giro 555, organiseer een grote tv actie zonder publiek, het is wereldwijd hard nodig.

   • Hans schreef:

    Het gaat niet om geld maar om teveel besmettingen die de hele gezondheidszorg kunnen plat leggen. Vandaar geen publiek. Je moet echt wat minder drinken, Peter…

   • Peter schreef:

    Sarcasme en humor is jouw ook vreemd Hans. Ik weet nog wel 3 presentatoren die tijd genoeg hebben om zo´n tv actie te presenteren

   • Peter schreef:

    Weet ook nog wel een titel voor de Nationale TV actie: ‘Voor elke drol, een toiletrol”

   • RobOranjeFinland schreef:

    Beste Peter, bedankt voor je kwetsende humor , mijn Oom is vanmorgen in het Erasmus MC overleden door het Corona Virus. Pleurt op met je toiletrollen , en van deze site…..

   • 020Nick schreef:

    @RobOranjeFinland
    Ontzettend gecondoleerd met je oom. Veel sterkte de komende tijd met je verlies.

 17. Beer schreef:

  Als het een live verbinding met 41 studio’s wordt, adviseer ik een boycott.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Ik ook. Echt een achterlijk alternatief. Plus kan niet gecontroleerd worden of delegaties zich aan de regels houden.

 18. Tim schreef:

  Als het die livestream word zou ik het wel heel jammer vinden. Dan kunnen wij het eindelijk organiseren is het via een livestream. Ik vind ook eigenlijk dat wij dan in 2021 het nog een keer mogen organiseren maar dat zal wel niet mogen

 19. lode schreef:

  Ik vrees dat het niet zal doorgaan in mei. Er zijn nu steeds meer landen waar je niet meer van en naar kunt vliegen.
  Ik verwacht niet dat het begin april veel beter zal zijn; plus zullen er veel landen zijn die niet durven.
  Ben wel heel benieuwd waar de EBU mee gaat komen.

 20. Sake schreef:

  Of eventueel in juni organiseren, zijn we een maand verder. Of eind juni, 6 weken verder.

 21. Rob schreef:

  Wat mij betreft, neem VANDAAG de beslissing om het Songfestival niet door te laten gaan, dat scheelt enorm veel werk die nog gedaan moet worden. Maak samen met de EBU afspraken dat Rotterdam in 2021 het Songfestival organiseert, geef de artiest/land de keuze of hetzelfde lied volgend jaar meedoet ………..

  • Peter schreef:

   In dit geval helemaal mee eens @Rob. Totaal zinloos hier nog tijd en energie in te steken. Rotterdam 2021

 22. Steve schreef:

  Ineens vind ik het toch niet zo erg dat ik geen kaarten heb kunnen krijgen.🙊🙊

 23. RobOranjeFinland schreef:

  IJslandse Radio meldt: Eurovisie Songfestival gaat NIET door. Officiele mededeling volgt later vandaag!

  • Bas schreef:

   Telegraaf praat IJslandse radio na die vanochtend al wat meldden voordat de vergadering was. Afblazen zou zeker kunnen en is ook naar verwachting, maar laten we de officiële mededelingen even afwachten; zie ook de reactie van Sietse Bakker aan Aran Bade op Twitter van deze site

 24. Wim1970 schreef:

  Het EK is al afgelast, dus zal het songfestival ook wel niet doorgaan.

 25. rob schreef:

  Begrijp dat het geen makkelijke beslissing is, maar kom op mensen, het is echt niet mogelijk om dit jaar een Eurovisie Songfestival te organiseren . Blik op Rotterdam 2021!

  • Peter schreef:

   Inderdaad 2021, maar wat gaan ze doen met de inzendingen van dit jaar? Gaan die mee? Nieuwe inzendingen? Nieuwe artiesten? Of toch door laten gaan op een alternatieve moderne manier?

 26. rob schreef:

  Met de huidige deelnemers en met de huidige liedjes lijkt mij de meest eerlijke beslissing . Nog een mooi voordeel , het wordt dan zeker 1 groot Eurovisie Feest……….

  • Peter schreef:

   Klopt, maar of je dan nog van een eerlijke competitie kunt spreken? Zelfde deelnemers, maar nieuwe nummers lijkt mij beter dan.

   • @lbert schreef:

    Zelfde stad, zelfde deelnemers, maar wel met nieuwe liedjes, en de cd van dit jaar graag WEL uitbrengen !

 27. riccardo schreef:

  Als er voor een andere vorm van moet worden gekozen zou ik het wedstrijd element eruit halen. Niemand wint, niemand verliest. Voelt deze keer beter vind ik.

 28. riccardo schreef:

  En ik denk dat je dan voor een groot deel de lucht klaart voor willekeurig welk scenario eruit komt rollen. Doorgaan geloof ik wel in. Zet voor deze ‘Corona editie’ alles op sociaal en cultureel. Even geen gebakkelei, want de wedstrijd, lijkt me gedenkwaardiger.