Dou12e Points 2020 [34]: Portugal

Dit vind je misschien ook leuk...

13 reacties

 1. Jan Gr.... schreef:

  Leuke vrolijke inzending van Portugal. Had zeker in de top 5 geëindigd.

 2. Beer schreef:

  Ik zal een van de weinigen zijn die dit een fijn nummer vindt. Had gevochten voor de laatste plek in de halve finale, maar wat maakt het uit.

 3. Sake schreef:

  Jammer, geen goede stem. Vaak vind ik de Portugese inzendingen prima. Alleen deze keer niet. Geen finale!

 4. Jeroen schreef:

  Mensen zullen mij misschien verketteren of belachelijk maken, maar vanwege persoonlijke omstandigheden komt deze dromerige en atmosferische Portugese bijdrage recht in het hart binnen. Daarvoor had ik zelfs niet de tekst nodig. Ik luister het lied eigenlijk te weinig, maar dat is omdat ik het gewoonweg nooit heb droog gehouden gedurende de drie keer dat ik het nummer heb beluisterd.

  Eén oppervlakkig puntje van mijn kant: ik vind Elisa de mooiste vrouw die in jaren heb gezien. De make-up is stijlvol aangebracht en de haardracht lijken de ogen wat te verbergen, hetgeen de kwetsbaarheid alleen maar recht doet. Make-up verbergt bij (jonge) vrouwen vaak te veel hun natuurlijke mimiek, maar bij Elisa niet.

  Ik ben mij er volledig van bewust dat dit lied op competitief vlak volledig kopje-onder was gegaan in deze halve finale, maar dit nummer gaat mee in mijn rugzakje van het leven. Ik voel bijna een vorm van dankbaarheid dat dit muzikale madeliefje zich niet in de Eurovisie-arena van de competitie hoeft te begeven. Mijn dank gaat uit naar de componist en tekstschrijver Marta Carvalho en vertolkster Elisa.

  • Robinson schreef:

   Waarom zouden mensen dat doen? Als bepaalde muziek, welk nummer dat dan ook is, iets persoonlijks teweeg brengt moet dat gerespecteerd worden.

 5. Michael Adam schreef:

  Nee… saai en niet mooi gezongen.

 6. GerardMartin schreef:

  Een van de weinige nummers die ik zeer kan waarderen dit jaar.

 7. riccardo schreef:

  Soort van vals gezongen maar toch smaakvol gebracht, dat is ook knap.

 8. Nordman schreef:

  Wel aardig, maar maakt weinig indruk op me. Portugal was vast en zeker weer in de semi blijven steken met deze inzending. 24/41

 9. Bandido schreef:

  Wat verschrikkelijk saai, en dan was het live ook nog eens heel vals en onvast gezongen. En dan heb je op een songfestival gewoon niks te zoeken. Ik moet echt mijn best doen om de drie minuten vol te maken, het doet me niks.

 10. Ria NL schreef:

  Het lied van Portugal behoort niet tot mijn favorieten maar ik heb er ook geen hekel aan.

 11. Remco Berg schreef:

  Heel mooi nummer. In mijn top 5.

 12. Frans schreef:

  Het lijkt me een heel lief kind, maar ik snap dat ze de finale van Idols niet haalde. Het is een beetje sneu, want d’r oma had toch best een leuke jurk voor haar gemaakt. Maar die melodie kunnen ze best nog een keertje recyclen, want die herinnert zich zo gauw niemand meer. Zelfs oma niet! Toch?