Dou12e Points 2020 [41]: Nederland

Dit vind je misschien ook leuk...

31 reacties

 1. Peter schreef:

  Ik mis iets in dit nummer, beleving? Het wordt het net steeds niet en van zijn stem kan ik nou erg warm worden.

 2. JECH schreef:

  Eerlijk gezegd ben ik blij dat onze inzending Grow niet gaat meedingen. Ik heb er helemaal niets mee. Te traag, einde is te abrupt. Alleen het laatste stukje is lekker maar daar red je het niet mee. Laten we hopen op een nieuw mooi nummer dat eruit springt en waarin zijn zang capaciteiten beter tot zijn recht komen, zie zijn optreden in het MECC

 3. Wim1970 schreef:

  Draak van een nummer, was ergens bij de laatste 5 geëindigd.

 4. Richard schreef:

  Ik blijf het een mooi nummer vinden. Alleen had ik in het eerste gedeelte een strofe opgegeofferd voor een extra strofe in het tweede gedeelte.

 5. Beer schreef:

  Prachtige bijdrage en het boeit me weinig wat het resultaat was geweest. We hadden in de finale gestaan en vorig jaar toch al gewonnen.

  Laten we zien wat Jeangu volgend jaar brengt. Nu maar hopen dat we volgend jaar nog in de finale staan.

 6. Peter 39 schreef:

  Toch een heel mooi nummer, maar geen winnaar. Denk wel dat het behoorlijk gescoord had en dat we niet onderaan geëindigd waren, zoals de laatste winnende landen.
  Ik heb goede hoop op een mooie bijdrage van Jeangu volgend jaar.

 7. johan schreef:

  iedereen heeft maar goede hoop dat het volgend jaar wel door zal gaan.
  In het nieuws was dat ze al niet voor iedereen een vaccin kunnen vast krijgen.
  ZE gaan een leeftijdscategorie moeten opleggen van wie wel en wie niet.
  Ze kunnen dat virus nooit volledig stoppen vermoed ik.
  De landen maken allemaal volop plannen voor 2021 ik hoop dat het weer niet allemaal voor niks gaat zijn.
  Heb er toch geen goed gevoel meer bij. Misschien wel einde van het songfestival.
  Landen kunnen mss binnenkort niet meer vliegen zoveel mensen ontslaan. De kandidaten moeten ter plekke geraken. 1 stom virus heeft de hele wereld veranderd zodat niks nog mag en kan. Heel erg.

 8. Michael Adam schreef:

  Van een traag begin naar een abrupt einde, er mankeert veel aan dit nummer. Maar tussendoor komt eventjes helemaal los en dan vind ik het prachtig!! De man kan geweldig zingen en heeft een mooi verhaal, hopelijk volgend jaar een beter nummer.

 9. Robinson schreef:

  Alle nummers zijn asn bod geweest, dit is mijn eindstand van dit jaar:
  1 Noorwegen, 2 Albanië, 3 België, 4 Italië, 5 Bulgarije, 6 Ierland, 7 Denemarken, 8 Finland, 9 Estland, 10 Polen, 11 Moldavië, 12 Frankrijk, 13 Rusland, 14 Verenigd Koninkrijk, 15 Duitsland, 16 Australië, 17 Cyprus, 18 Roemenië, 19 Litouwen, 20 Malta, 21 Zweden, 22 Kroatië, 23 Spanje, 24 Nederland, 25 Slovenië, 26 Zwitserland, 27 Portugal, 28 Israël, 29 Servië, 30 Griekenland, 31 Letland, 32 IJsland, 33 Georgië 34 Oostenrijk, 35 Oekraïne 36 Azerbeidzjan, 37 San Marino, 38 Noord-Macedonië, 39 Armenië, 40 Wit-Rusland, 41 Tsjechië

 10. Albert schreef:

  rommelig en saai nummer qua opbouw televoters waren massaal afgehaakt ergens in de middenmoot maar geen top 10

 11. riccardo schreef:

  Blijf het een prachtig, zelfs intrigerend nummer vinden. Kwaliteit. Ik vermoed dat het vooral live en buiten de fan bubbel om nog veel meer mensen aangesproken zou hebben dan het nu toch ook vaak doet. Er zitten zeker op het eerste gehoor wat lastige kantjes aan en is minder confessioneel. Die kant heeft het ook. Toch denk ik dat Grow juist vanwege dat authentieke karakter heel behoorlijk tot goed gescoord zou hebben in de einduitslag.

 12. Thijn schreef:

  Zeker Live vind ik het een pareltje. Dit is muziek met bezieling.

 13. Sake schreef:

  Vind dit nummer van begin af aan al helemaal te gek. Dit had van het podium afgespat, en m.i. alsnog hoog geeindigd. Op naar z’n nieuwe nummer!

 14. GerardMartin schreef:

  Ik vind het wel aardig maar veel heb ik er niet mee. Hij heeft wel een goede stem en hoop op een beter lied in ‘21.

 15. Rob schreef:

  Goede inzending, met 5 koppig koor en de act had dit indrukwekkend geweest.

 16. Nordman schreef:

  Moeilijk lied op het eerste gehoor. Visueel hadden ze heel wat uit de kast moeten halen (of juist niet) om de kijker vast te houden. Heel benieuwd hoe ze dat hadden gedaan. Ik denk dat het zeer smaakvol was geweest en dat we, mede dankzij de fantastische startplek, in de top 10 waren geëindigd. 13/41

 17. leon schreef:

  echt helemaal niks…..depri pop van begin tot het einde. zelf ingenomen muziek die leuk is voor hemzelf maar die je niet moet uitsmeren over Europa. zet het lekker op je cdtje en hoepel op met deze troep.

 18. Joost schreef:

  Het nummer was niet mijn ding. Het is echt een ‘you love it or hate it’ nummer. Ik denk dat het aan de rechterkant was geëindigd als het festival was doorgegaan. Ik wens Jeangu wel veel succes met het schrijven van zijn inzending voor 2021. Ik vind hem echt wel een supermooie stem hebben

 19. Dirk Marko schreef:

  Vanaf de eerste keer dat ik Grow hoorde was ik verkocht.
  Wat een gevoel en emotie in zijn stem, krijg nog steeds kippenvel als ik het begin van het lied hoor.
  Met een goede staging weet ik zeker dat er een hoge klassering inzat, maar Ja niemand zal het weten.

 20. robbert-rotterdam schreef:

  Het is een goed nummer, maar de opbouw is zodanig dat vele televoters al in de eerste 1,5 minuut zouden zijn afgehaakt. Ze zijn te lang overgeleverd aan de tekst alleen. Vergelijk je dit met onze bijdrage van vorig jaar, dan valt vooral op dat ‘Arcade’ vanaf het begin tot het einde veel afwisselingen kent waardoor de aandacht wordt vastgehouden. Bij ‘Grow’ duurt alles heel lang. Vergelijk het met het lezen van een boek. Niet iedereen blijft lezen als het verhaal pas na 100 bladzijden tot ontwikkeling komt. Ik denk dat deze bijdrage kenmerkend is voor de Nederlandse inzendingen van 2016-2018: goed gezongen en muzikaal, dus redelijk tot goede score bij jury’s, maar bij televoters bovengemiddeld afhankelijk van de staging en de regie. Nederland zou die mate val afhankelijkheid niet moeten willen. Pannecoucke is immers niet altijd succesvol. We leven in een zap-maatschappij, dat is nu eenmaal een feit. Dus commissie: alstublieft volgend jaar ook naar de opbouw van de liedjes kijken. Vraag Ilse of in elk geval een echte professional in de muziek om raad (ontbreken in de commissie). Alleen eigenzinnig en een doorleefde stem is leuk, maar leidt niet tot een top-resultaat als het lied niet al in de eerste minuut pakt.

  • Peter schreef:

   Joh Ilse heeft geen tijd voor dit soort dingen, haar carriere in Duitsland is ineens belangrijker en doet mee aan de Duitse versie van “De beste zangers” en zelfs aan een alternatief songfestival op Pro7

   • robbert-rotterdam schreef:

    Ja, en? Die activiteiten duren niet langer dan een paar maanden en de selectie van het lied zal waarschijnlijk later plaatsvinden. En mijn boodschap is niet het MOET Ilse worden, maar meer, zet iemand erbij die zowel muzikaal is, kwaliteit kan herkennen, als ook commercieel kan denken. Ilse is hierbij maar een voorbeeld. Het is m.i. al jaren net te veel gericht op alleen maar eigenzinnigheid en kwaliteit en te weinig op hoe het bij het grote publiek overkomt. ‘Arcade’ bewees dat de twee aspecten goed te combineren zijn, maar commissie had hierbij dan ook duidelijk externe hulp nodig.

  • Nordman schreef:

   +1

 21. Ria NL schreef:

  Ik blijf het een mooi lied vinden vooral de live uitvoeringen van Jeangu vind ik erg mooi. Ik begrijp ook dat mensen niet meteen verkocht zijn en dat het liedje meerdere keren gehoord moet worden maar het is in elk geval geen goedkoop huppeldeuntje. Ik ben benieuwd met welk lied hij ons volgend jaar gaat verrassen.

 22. Esmee schreef:

  Ik vond het niet ‘mijn’ liedje en dat is het nog steeds niet. Ik ben blij dat we volgend jaar een ander nummer krijgen.

 23. Michael schreef:

  Ik vond het drie keer niks. Nog steeds heb ik mijn twijfels erbij of dit wel een grote doelgroep gaat aanspreken. Denk het niet…
  Het begint veel te saai en als je denkt dat het misschien toch nog iets kan worden is dat over. Nee als dit in de demo’s had gestaan hadden we zelfs de finale niet gehaald.

 24. Tippy2 schreef:

  Ik dacht dat de selectie commissie eerst voor een nummer zou gaan en daarna de artiest. Dat is nu blijkbaar niet meer zo met als resultaat dat Jeangu in bijna elke poll bijna onderaan staat in het tweede rijtje. Hou mijn hart vast voor volgend jaar..

 25. Bandido schreef:

  Ik had hier vanaf het begin al niks mee. Ik vind het futloos and zoutloos. En bovendien is dit genre veel vaker en beter gedaan. Ik denk dat NL ergens onder de 20e plaats zou zijn geëindigd.

  Maar goed, volgend jaar een nieuwe kans. Leuk voor de zanger en aardig gebaar naar hem toe, maar voor mij had het niet gehoeven. Ik was liever helemaal overnieuw begonnen, inclusief nieuwe artiest.

 26. Bjorn schreef:

  Ik vond en vind Grow geen leuk nummer en sla hem altijd over als ik de liedjes van dit jaar beluister. Ik ben sowieso niet weg van zijn muziek. Misschien moet hij hulp vragen van Armin van Buuren of Martin Garrix. Met zijn stem kan je wel een mooie dancenummer maken.