IJsland wint Eurostream 2020, Nederland 13e

Dit vind je misschien ook leuk...

24 reacties

 1. Mike B schreef:

  Was ntd maar wel grappig om te zien toen het weer werkte. Maar ja alles valt of staat op het grote podium! Dat is dus niet te peilen…12 points goes to Russia from me.

  • Jan Gr.... schreef:

   Die verkiezing, ook al stelt het niets voor, verboden is het ook niet. Mijn winnaar is ook Rusland, zo klaar als een klontje.

 2. Robinson schreef:

  Ik snap nog steeds de populariteit van IJsland niet, het zal wel te maken hebben met de act, dat ziet er misschien leuk uit, maar als je het nummer luistert zonder de beelden erbij vind ik het toch echt niet veel voorstellen, zeer middelmatig liedje in vergelijking tot veel anderen uit deze finale. Albanië bijvoorbeeld is kwalitatief toch stukken beter en dat eindigt laatste??

  • robbert-rotterdam schreef:

   Ik vind juist het lied heel erg sterk, kwalitatief een van de beste inzendingen. Zou zo door Wouter Hamel gezongen kunnen worden in een net iets ander arrangement of tijdens het North Sea Jazz opgevoerd kunnen worden. Die act doet vermoeden dat het om een stompzinnig nummer gaat, maar m.i. is niets minder waar.

  • Wim1970 schreef:

   Gold ook voor Conchita in 2014. Op cd klinkt het toch anders dan live.

   • Jan Gr.... schreef:

    Rusland is de winnaar, qua YouTube views en qua geld binnenharken, Little Big neemt wel revanche denk ik bij het eerstkomende songfestival.

   • Jan schreef:

    Rusland verdient alleen de Barbara Dex Award! :D

  • Paysbart schreef:

   @Robinson. Ik ben het helemaal met je eens. Ik vind zowel het lied als de act totaal niet winnaars -waardig. Ik denk ook dat het een fan favorite was net zoals bijvoorbeeld Italiaanse dat in 2017 was. Nummer 1 bij de fans maar geen winnaar.

   • Frans schreef:

    Oh, wat vreselijk, totaal niet winnaars waardig!!! Voor de muur en afknallen dus die handel!
    Doe een beetje normaal. Je bedoelt dat jij persoonlijk er geen bal aan vindt. Wel, anderen dus duidelijk wel en die anderen waren duidelijk in de meerderheid.
    Met de gevleugelde woorden van Lady Violet … “Put that in your pipe and smoke it”!

 3. rob schreef:

  Deze uitslag is zo wie zo niet serieus te nemen, de live acts in Ahoy , daar gaat het om, helaas zullen we dat nooit te weten komen ……

 4. dick schreef:

  Belachelijke uitslag wat mij betreft. Ik had dit nog wel eens live willen zien allemaal. Nederland Bulgarije en Zwitserland hadden dan beter gescoord. Die 4e plek van Zweden, tja…… Ik neem dit verder niet serieus. Op naar 2021.

 5. Sake schreef:

  IJsland, was te verwachten, ok, Litouwen ook, voor mij onbegrijpelijk. Zwitserland, Bulgarije Nederland en Duitsland zo laag, onbegrijpelijk. En Albanie helemaal onderaan, neeeeeee!!! Op naar 2021 (hopelijk)

 6. Hans schreef:

  Leuk idee om het songfestival alsnog door te laten gaan en geweldig dat ze er zoveel tijd en moeite in hebben gestoken. En toch, als je het doet, doe het dan ook goed. Met name de jurystemming was een lachertje: in veel landen bestond de jury uit 1 of 2 personen. En televoting waar je voor je eigen land kunt stemmen getuigt van heel veel vertrouwen in de mensheid.
  Maar ach, die jongens hebben ook weer een leuke avond gehad, zo enthousiast als ze bezig waren songfestival te spelen. De presentatie hing van alle clichés aan elkaar en gelukkig deden de vertegenwoordigers van de jury’s ook een duit in het zakje. Of was het bedoeld als parodie?

 7. Dirk Marko schreef:

  Met zo’n stukje van de clip 13e worden niet slecht.
  Met zijn geweldige live performance was het zeker top 5 geworden voor Jeangu.

 8. Frans schreef:

  En het Songfestival zit er weer op voor een jaartje. Het was best leuk en had met de hick-ups ook wat van de old school charm van het echte ESF. Toen had je ook juries, die absoluut niet aan de telefoon wilden komen, niet te verstaan waren of gewoon de punten niet hadden. En een presentatrice, die de hele avond met de kerstverlichting in de gordijnen hangt, is toch helemaal in de stijl van het 1983 bloemenmeisje Marlène Charel.
  Het was leuk entertainment. En het leverde een uitslag, waar je lekker over kan doorbomen, ook al verandert het niets en maakt het geen zier uit.

  En wat die uitslag betreft, de trends zijn duidelijk.

  De top 3 zijn allemaal vrolijke uptempo’s met een gimmick, een knipoog, en een dansje.
  Ik ga er van uit dat één van die drie het in werkelijkheid dus ook gehaald zou hebben. Volgens mij nog steeds het meest directe en in-your face van de drie (Rusland dus), maar dat gaan we nooit weten, dus moeten we er niet over zeuren. Gisteren waren het de groene joggers, dus proficiat Ijsland.

  De nieuwe Zweden trend, een love you van de jury en een rot op van het publiek, bevestigt zich.

  En verder zaten de favorieten vooraan en de kneusjes achteraan. Ik denk dat in grote lijnen in het echt net zo zou geweest zijn.

  Wat Belgie en Nederland betreft , hun jury resultaat lijkt me verdedigbaar, maar hun televote resultaat is natuurlijk ééénorm flatterend. Er waren heel wat Belgen “in hun kot” gebleven om te kijken en stemmen en het thuispubliek was duidelijk ook thuis! Net zoals de Georgiers! Mij stoort het niet, integendeel ik vind het grappig. Het lijkt een beetje de wraak voor de nillies toen het clubje Turkije-Griekenland-Armenie enz dat toch ook net zo deden. Ook dat is Songfestival!

 9. GerardMartin schreef:

  Terechte winnaar vind ik op nog enkele uitzonderingen na vond ik dit jaar niet veel soeps.

 10. dante schreef:

  dat vreselijke lied van Nederland had nog lager moeten komen….het is zo erg….zo vreselijk depri en zelf ingenomen troep dat ik nog steeds boos ben dat ze deze zanger en lied hebben gekozen. en volgend jaa gaat hij weer mee doen….ahhhhhhhh

  • Peter schreef:

   Prima notering Nederland, was te verwachten. Leuk voor IJsland en Litouwen, nu hopen op volgend jaar met goed nummer.

  • Wim1970 schreef:

   Helemaal met je eens, dante.

 11. Bjorn schreef:

  De jury uitslag komt het meest overeen zoals het in Rotterdam had kunnen gaan. De online voting kun je niet serieus nemen. Er keken verrassend veel Belgen en je kon ook op je eigen land stemmen. De winnaar van de online voting zat ruim onder de twee honderd punten, dat is ook erg afwijkend van wat normaal zou zijn. Overigens was de online voting voor Nederland redelijk hoog. Alle online votingen gingen niet per land maar werden op één hoop gegooid en dan gekeken hoeveel stemmen ieder liedje kreeg. Dus kijken er veel en stemmen die op zichzelf dan scoor je geen 12 punten uit België maar een percentage van de totaal uitgebrachte stemmen die weer voor een bepaalde hoeveel punten staan. Daarom is die online voting niet eerlijk

 12. Jan schreef:

  De Finnen zetten in hun voorbeschouwing IJsland ook op 1, met Nederland op een gedeelde tweede plaats! :-)
  https://eurovoix.com/2020/05/08/finland-dadi-og-gagnamagnid-win-de-eurovisa-2020/

  • Jan schreef:

   Nou ja, geen voorbeschouwing, maar meer een alternatieve show met een jury met goede smaak ;-)

 13. Bjorn schreef:

  Ik heb zojuist de vakjurylijst gezien en het verbaasd me dat voor sommige landen de jury uit 1 persoon bestond en drie landen hadden helemaal geen vakjury. Helaas was de uitzending vaak verstoord. Daarom had ik het ook niet meer afgekeken. Hopelijk dat in 2021 gewoon weer een echt festival, want hoe leuk dit ook geprobeerd was, de stemming procedure en met name die van de online voting was zo lek als en mandje.

 14. xxx schreef:

  BTW het was gisteren later op de middag geen geweldig weer voor een rode loper ceremonie.
  Komende week sowieso wat minder weer.
  Hopenlijk volgend jaar beter.