TV Tip: Andere tijden: ‘Pays-Bas douze points’

Dit vind je misschien ook leuk...

11 reacties

 1. GerardMartin schreef:

  Ik ga even kijken…

 2. Nordman schreef:

  Hoe meer songfestival op tv, hoe beter!! Ik ga ook kijken :)

 3. Remco Berg schreef:

  Wat een teleurstellend programma. Geen gesprekken met de makers van toen, geen anekdotes, niets van dat alles. Inspiratieloos en oppervlakkig. Andere tijden niet waardig en oninteressant voor het festival.

 4. Willem schreef:

  Er is heel veel in geknipt en het programma was veel te kort. Hoeveel moeite hebben ze voor dit programma gedaan als ze 1969 niet eens in kleur kunnen laten zien? Wel erg leuk om een fragmentje van nsf. ‘59 voor het eerst te kunnen zien. Ook de goede kwaliteit van 1970 verbaasde me…heb nog nergens zo’n goede opname van Waterman gezien, jammer dat dit niet nog eens compleet wordt uitgezonden. Er ligt dus toch nog meer op de planken dan dat ze ons willen laten geloven.

  • Jan de Taalregelman schreef:

   Willem, er lijkt veel uit verslagen te zijn getoond. Voor 1970 gewoon de uitzending van de Ierse TV en dan niet in veel gekopieerde videokwaliteit. Van 1969 de Spaanse uitzending in zwart-wit met commentaar en bv. niet de Noorse uitzending met wisselend Noors, Zweeds en wegvallend commentaar. De Spaanse uitzending van 1969 klinkt authentieker en men heeft dezelfde kwaliteit van hetzelfde jaar.

   • Willem schreef:

    Hoi Jan, kijk eens naar de volgende link : https://youtu.be/meVbRxtnjSg
    Ik heb tot nu geen betere versie kunnen ontdekken ??En ben erg blij met deze fantastisch scherpe beelden(tevens dank aan diegene die het online gezet heeft)

 5. George schreef:

  Ik vind in de programmering niks meer terug over het integraal uitzenden van het songfestival 1975 op 9 mei. Weet iemand meer?

  • songfestivalweblog schreef:

   Dat stond in het eerste conceptprogramma van NPO1. Dit hebben ze gewijzigd in ‘Het beste van het songfestival’ dat nu komende zaterdag om 16u te zien is. Het Eurovisie Songfestival van 1980 wordt wel uitgezonden, te weten op vrijdag 15 mei om 13.15u op NPO2. Meer RTV Tips vind je aan de linkerzijde van deze website.

 6. George schreef:

  Dank. Jammer. Dat festival van 1980 is al meerdere keren digitaal uitgezonden. Er is ook niks meer gedaan met die oproep van een aantal jaar geleden om interessant eurovisiemateriaal aan te leveren aan de npo.

  • Willem schreef:

   Mee eens : jammer dat ze 75 of 70 niet heruitzenden. Zou graag willen weten welke versie ze daarvoor zouden gebruiken. Bij de heruitzending 1976 hebben ze destijds ook de Noorse uitzending gebruikt. En ja 1980 is natuurlijk een leuk jaar maar dat wordt nu al voor de zoveelste keer uitgezonden…

 7. Benjamin schreef:

  In 5 minuten in elkaar geflanst programmaatje. Waardeloos.