Eind 2021 Amerikaanse versie songfestival op de buis

Dit vind je misschien ook leuk...

19 reacties

 1. Matrix schreef:

  Heerlijk! En straks ook nog Eurovision Asia. Drie keer per jaar songfestival, wat willen we nog meer?

 2. Gerrit schreef:

  Wordt dit het einde van het Eurovisie Songfestival? Europa had het exclusief moeten houden, jammer dat de amerikanen zoveel kapot maken.

  • Wim1970 schreef:

   Nee joh, dat gaat helemaal niet gebeuren. Als het Eurovisie Songfestival ten einde gaat, is dat om een andere reden.

 3. Pietje schreef:

  Het zal wel een super gelikte versie van het toch al steeds geliktere Eurovisie Songfestival worden. Amerikanen hebben het geduld niet voor een show van 3-4 uur met 25 liedjes, dus dat worden straks denk ik max 5-10 staten in een finale waarin je eindeloos lang kan televoten en met heel veel reclame onderbrekingen. Maar in principe wel een leuke variant natuurlijk

 4. johan schreef:

  begin me toch meer zorgen te maken over het songfestival.
  Vandaag staat in de belgische krant grote evenementen gaan failiet en op de slop.
  Er zou geen slagherfestival meer zijn zolang er geen vaccin is.
  Dat gaat voor songfestival ook zo zijn in mei 2021 gaat er nog nooit geen vaccin zijn.
  Het songfestival is ook een groot evenement.
  Wie denk er nog zo over dat het volgend jaar ook niet door gaat en daarmee nederland nooit nog kan organiseren en het songfestival misschien stopt.

  • S@g@ schreef:

   Ik ben er vrijwel van zeker dat het Songfestival 2021 gewoon doorgaat. Het zal er wel helemaal anders uit zien dan we gewoon zijn. (Minder publiek/geen publiek)

 5. GerardMartin schreef:

  Die Amerikaanse versie hoef ik niet te zien, één songfestival vind ik genoeg mede ook door de redenen die Pietje opsomt.

 6. riccardo schreef:

  Landen van buiten Europa kunnen wat mij betreft in de halve finale aanschuiven. Waarom zou de Eurovisie gedachte exclusief aan Europese landen moeten worden voorbehouden? Voldoe je aan de voorwaarden dan welkom bij de club.
  Dit wordt een Amerikaanse show geïnspireerd op.. lijkt me ook niks mis mee. Stel dat de winnaar voor de US zou worden afgevaardigd dan maakt dat het format om te volgen wel interessanter, voor mij.

 7. robbert-rotterdam schreef:

  Ze doen maar. Zelf heb ik er geen behoefte aan om nog meer tijd te besteden aan Eurovisie. Vooral dat ‘in 5 tot 10 uitzendingen zich plaatsen voor de halve finale’. Veel te lang. Dat doet me denken aan die vervelende, veel te lange voorrondes van Letland en Litouwen. Eén keer in het jaar 1 à 3 uitzendingen is voor mij meer dan genoeg. En dan die vervelende Björkman en Osterdahl betrokken. Nee, dankjewel, geen interesse.

  • Wim1970 schreef:

   Helemaal met je eens, en vooral wat betreft Litouwen en Letland; ellenlange voorrondes en dan uiteindelijk verkeerde liedjes sturen die de finale niet halen.

  • GerardMartin schreef:

   Ik denk er hetzelfde over. Het wordt een overkill aan songfestivals en maar lekker uitmelken vanwege de poen.

 8. Rob schreef:

  Ach, dankzij Corona hebben we zo wie zo geen Songfestival in 2021…..

 9. johan schreef:

  Rob ik den toch dat ze het songfestival in 2021 gaan organiseren hoe dan ook.
  Wss met geen publiek of heel weinig publiek met de nodige afstand.
  Nederland heeft zoveel extra geld bijeen moeten sprokkelen.
  Gaan dan weer niet allemaal gaan weg gooien.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Ik denk ook wel dat het doorgaat maar mogelijk in een hele aangepaste vorm. Bv gebieden die dan oranje zijn, lijken me niet welkom en zullen in studio’s in eigen land moeten optreden. Of uit solidariteit met oranje gebieden treedt iedereen in eigen land op, en in Ahoy wordt een groot scherm opgetrokken waar een beperkt publiek live naar mag kijken.

 10. johan schreef:

  ik hoop toch dat iedereen naar rotterdam mag af reizen anders heeft nederland er niks aan dat ze het songfestival mogen organiseren dan kunnen ze nog niet naar de stad trekken.
  tegen dan zullen ze de besmettingen toch wel wat ingedijkt hebben zeker. Rusland heeft nu toch al een werkend vaccin gevonden vanaf september gaan ze toch volop beginnen te produceren.