13 landen op Junior Eurovisie Songfestival; optredens vanuit eigen land

Dit vind je misschien ook leuk...

13 reacties

 1. RiaNL schreef:

  Het is jammer dat het op deze manier moet maar ik vind het wel een goed plan. Hopelijk kan het festival van volgend jaar wel gewoon plaatsvinden met ook de landen die dit jaar besloten hebben niet te zullen meedoen. Al lijkt mij dat nu niet nodig omdat elk optreden vanuit het eigen land zal zijn en die landen er gewoon bij kunnen zijn, maar dan moeten zij dat ook wel willen natuurlijk. WE zullen wel zien hoe het verder zal gaan…

 2. Maarten schreef:

  Ik snap niet dat ze dit festival nog door laten gaan. De laatste jaren is het toch al niet veel soeps meer. Ze kunnen beter spotten met het junior.

 3. sw schreef:

  @Maarten stoppen? lijkt me niet. Afgelopen jaren doen er weer veel (westerse) landen mee en 2019 had de hoogste kijkcijfers sinds 2006. Bovendien vind ik persoonlijk de liedjes van de afgelopen jaren erg goed.
  Dat er dit jaar minder landen zijn is begrijpelijk gezien de covid-19 situatie.

 4. robbert-rotterdam schreef:

  Nu hoor ik ook dat de liedjes van tevoren opgenomen zullen worden. Tja, waar zijn ze nou mee bezig? Van tevoren opnemen en daarna nog even aan soundmanipulatie doen zeker? Of als het de eerste keer niet goed klinkt nog een keertje opnemen? Stuur dan gelijk een videoclip in.

 5. johan schreef:

  als ze toch van uit eigen land moeten optreden waarom haken er dan 7 landen opeens af.
  Dan kunnen die landen toch ook gewoon mee doen dan wordt er helemaal niet gevlogen.
  Dat gaat niks zijn vanuit eigen land optreden en dan nog geen publiek in de zaal.
  Ik hoop maar dat we volgend jaar in mei ook niet zo een songfestival gaan krijgen als rotterdam moet organiseren. Dan gaan ze alles kapot maken. Corona heeft het songfestival geen goed gedaan. Het zal afwachten worden of we nog wel lang een songfestival gaan krijgen.

 6. Rob schreef:

  Ik voorzie, als het Junior Songfestival op deze manier te organiseren is, dat dit ook zo wordt georganiseerd in Rotterdam…..ieder land blijft thuis, in eigen studio/hal met een kleine kopie podium. Wel jammer voor de sfeer in Rdam

  • Wim1970 schreef:

   En vooral een strop voor de hotels die nu de hoofdprijs vragen.

  • robbert-rotterdam schreef:

   En levert weinig op voor de gemeente Rotterdam na al die investeringen. Integendeel zelfs. De inwoners zullen het wel terugzien in de vorm van verhoogde belastingen achteraf, etc. Voor de stad en haar inwoners levert het op die manier in elk geval weinig opwindends op.

 7. johan schreef:

  dat maakt mij echt wel zorgen dat ze in rotterdam het ook zo moeten organiseren vanuit een eigen studio in eigen land.
  Wanneer zullen ze daar aan uit geraken hoe ze het moeten organiseren.
  Nu mag er toch ook terug gevlogen worden daar alle landen. Want mensen zijn weer aan het reizen.
  Dan moet maar iedereen een mondmasker op doen en de mensen de zaal in laten met mond masker dat zou toch gaan. Voor die 2 weken dat de landen er moeten aanwezig zijn kunnen ze toch een uitzondering maken. Maar het is nog 9 maanden natuurlijk er kan nog veel gebeuren.
  Nederland moet toch kunnen organiseren gelijk het anders is.
  Nog 9 maanden met onzekerheid daar over piekeren tot we weten hoe het georganiseerd zal worden.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Nou ja, mondmasker of niet, ze zullen in de eerste plaats toch rekening moeten houden met evt afstandsregels die in mei 2021 gelden. En zijn er volgend jaar nog oranje gebieden, dan kunnen fans vandaar niet eens komen ( zinloos als ze daarna 2 weken in quarantaine moeten)en zijn jouw voorgestelde uitzonderingen helemaal geen optie. En hoe steriel als er in de hal niet meegezongen mag worden? Gezien de hernieuwde aanwas van Coronagevallen in Europa en het bestaan van diverse oranje gebieden lijkt het me stug dat we over een paar maanden Europa in Rotterdam gaan terugzien. Dus ik denk dat optredens in studio’s in heel Europa een hele reële optie is. Ze moeten immers al eerder de knoop doorhakken. Weinig opwindend en van mij mag het dan weer een jaar uitgesteld worden, maar daarin zal ik, althans onder de fans wel een uitzondering zijn.

 8. dick schreef:

  Laten we niet vooruit speculeren op het ESF 2021 of het in welke vorm doorgaan van dit festival. Er wordt keihard gewerkt aan vaccins en er lijken bemoedigende resultaten geboekt te worden. Wellicht is er een vaccin tegen die tijd en je kunt als organisator best een ent-verplichting opleggen voor de deelnemers en de toeschouwers. Lastiger wordt het voor de onderdelen buitenshuis…. maar goed ik denk dat het allemaal goed gaat komen.