DDD: De relletjes van het Nationaal Songfestival [2]

Dit vind je misschien ook leuk...

14 reacties

 1. 020Nick schreef:

  Leuke rubriek! Alleen kleine opmerking: Ivan Peroti deed NA zijn deelname aan het NSF 2012 mee aan The voice of Holland.
  Het kan dus niet zo zijn dat in 2012 al kritiek was op zijn deelname om die reden..

 2. Beer schreef:

  Ik was zo blij toen ter tijd dat ze niet op de open inschrijvingen hadden geteerd in 2012. Zanger Rinus…

 3. Remco van den Berg schreef:

  Dat liefde zo moet zijn uit 1997 was een schitterend nummer. Juist mooi dat Mrs Einstein het liedje vijfstemmig zong. Ik vind de vocale harmonieën van Mrs Einstein (in verschillende bezettingen) meestal erg mooi. Met dank aan Paulette Willemsen.

  • Peter schreef:

   Mrs. Einstein behoort in mijn top 5 slechtste inzendingen ooit.

   • Remco van den Berg schreef:

    Ik heb het over hun theater programma’s. Niet het songfestival.

   • Wim1970 schreef:

    Het was 1 bak herrie, maar in tegenstelling tot The Common Linnets, kan ik “Niemand heeft nog tijd’ wel tot het eind toe afluisteren.

  • Pietje schreef:

   Ik vond/vind mrs einstein ook erg goed, maar had toen al de vrees of zo’n theatergroepje wel zou werken op een esf. Niet dus. Plus het feit dat ze geen echte sterke nummers hadden dat jaar. En van die top 3 die zo dicht bij elkaar zat won ook nog eens het slechtste nummer. Had liever Toen de aarde stilstond of dat liefde zo moet zijn gehad.

 4. marga schreef:

  Marlous was een braderie en cafezangeresje uit Drente net als veel deelnemers die avond en de meidengroep Loekzz was een slechte kloon van de Dolly Dots in ieder geval het slechtste nationaal songfestival ever !!!

  • GerardMartin schreef:

   Ik zat toen in de zaal omdat ik een vrijkaartje gekregen had. Het was inderdaad een verschrikkelijke show met kermis en braderiemuziek maar nog erger was de presentatie van die Cabau. Wat een dom element zeg, het enige wat ze presteerde was het lezen van de autocue en de kaartjes in haar hand. Zo gauw als ze buiten beeld was trok ze me toch een chagrijnige bek.

 5. Roel schreef:

  Mooie tijd. De geselecteerde inzendingen voor de voorrondes stonden helaas ver af van het ESF format. Het was wel leuk met jurering uit de provincies en Hollandse kneuterigheid alom. Maar geen hoge kijkcijfers.

 6. Hebbuzz schreef:

  Ik heb zelf nog een inzending gedaan voor het Songfestival. “Ice cream boy” John de Mol gooide roet in het eten met Joan Franka. ?

  • robbert-rotterdamm schreef:

   Ik wil die icecream boy wel eens zien/horen. Wie was de beoogde uivoerende artiest? Ik heb ook een keer ingezonden samen met Zweedse componist. Helaas werd het hem niet. Maar het demootje ligt nog altijd in de kast:)

 7. Pietje schreef:

  2010 was wel echt het dieptepunt qua NSF. Complete wansmaak invasie met C artiesten/producers en tot over maat van ramp de ‘KIES! of ik schiet’ beslissing van Vader abraham. Man man man. De eerste en enige keer dat ik dacht dat NL zich beter terug kon trekken. Boos geweest op de TROS ook.

  • Björn schreef:

   2010 is bij far de slechtste nationaal songfestival ever. Vijf keer een uitvoering van een liedje dat sowieso kansloos was. Dat Mrs Einstein gevraagd was in 1997 snap ik nog steeds niet. Het nationaal songfestival van 1998 is wat mij betreft de beste ooit.