Henk Westbroek: ‘’Winst Vrede was van te voren al geregeld’’

Dit vind je misschien ook leuk...

28 reacties

 1. rob schreef:

  Blijf mij Bij, Medeleven, Loop met Me Mee. Ruth had juist hele goede liedjes in haar Finale.
  VREDE werd pas echt goed na dat er een nieuwe versie van gemaakt is, veel moderner en meer jaren 90, Vrede zoals gebracht tijdens het Nationale Songfestival vond ik juist veel minder, stukken minder.
  Ruth blijft , ook in 2021, van uitzonderlijke klasse!

 2. Steve schreef:

  De nationale finale van 1993 is met afstand de beste nationale finale ooit. Het waren bijna allemaal pareltjes. Het enige nummer wat , wat mij betreft, achter. bleef was Waar blijft de tijd. Henk Westbroek lukt uit zijn nek. Mijn favoriet van 1993 was Blijf bij mij. Grotere hit het dan Vrede.

  • Jellybean schreef:

   Inderdaad Steve, van wat ik me nog kan herinneren waren het mooie liedjes. Ik heb zelfs nog de CD van Ruth gehad waar deze nummers allemaal op stonden. Mijn favoriet was ook ‘Blijf bij mij’.

  • Björn Grooten schreef:

   Ik vind het nationaal festival van 1998 toch echt sterker. Voor mij was Vrede veruit het beste. Het nummer Blijf Bij Mij vind ik in de versie met Paul de Leeuw veel mooier dan in de versie die Ruth solo zong. Medeleven is ook een mooi nummer maar was ongeschikt om hoog mee te kunnen scoren in die tijd. Nederlandstalige ballads hebben nooit gescoord op het festival.

 3. René schreef:

  Ik vind ‘Vrede’ nog steeds geweldig, maar vind ‘Blijf bij mij’ van uitzonderlijk hoog niveau. Ik denk nog steeds dat als dat nummer was gekozen, ze zelfs het hele Songfestival zou hebben gewonnen.

 4. Liesbeth schreef:

  En niet te vergeten de sublieme uitvoering van Blijf bij mij, live in duet met Paul vertraagd over het oortje, meteen na het ESC.

 5. P. schreef:

  Dit was zeker een van de betere finales van NL die ik me kan heugen..en zelfs bij de componisten zaten vele bekende namen, dus dat verhaal van Henk hmmm

  • GerardMartin schreef:

   Een van de beste nationale finale’s die ik ooit zag.

   • Gilles schreef:

    Niet moeilijk met zo’n klassebak als Ruth! De beste nationale finale met meerdere artiesten is ongetwijfeld 1998.

 6. Bert schreef:

  Volgens mij is dit een broodje aap verhaal uit de mond van Westbroek. Het was juist een enorm sterke nationale finale, mede door de efforts van Willem van Beusekom om meerdere componisten te enthousiasmeren liedjes te schrijven voor Ruth. Willem had op een zonnige middag vriendin Ruth ook persoonlijk benaderd voor het songfestival. Er dongen de bewuste avond meerdere songs mee voor de eer. Voor velen kwam die keus als een verrassing. Vrede won pas aan kracht toen Ruth ermee verscheen in Millstreet, met uitgekiende act. Vrede is niet binnenskamers uitgekozen.

 7. Sake schreef:

  Jaaaaa, Blijf Bij Mij!! Top!!!

 8. robbert-rotterdam schreef:

  Klopt totaal niet wat Westbroek beweert. Een vriend van mij zat in de jury, en als het doorgestoken kaart was, had ik het wel van hem gehoord.

 9. Paysbart schreef:

  Volgens mij ook lulkoek van Westbroek. Was er niet een notaris aanwezig die beoordeelde of get volgens de regels ging?
  Op de avond zelf was Blijf bij mij mijn favoriet. Vrede is echter heel goed opgepimpt voor het festival en nog steeds een van mijn favoriete Nederlandse inzendingen.

 10. Wim1970 schreef:

  1993 was een uitstekend songfestivaljaar, bijna alle liedjes vond ik goed. Vrede was de beste keuze, Blijf bij mij had het nooit beter gedaan. Vrede had iets catchy, Blijf bij mij had dat absoluut niet.

 11. MarkusRotterdam schreef:

  Wel of niet vooraf beklonken, voor mij persoonlijk is “Vrede” het beste lied dat ooit door ons gestuurd is. Dat we hier niet mee hebben gewonnen vind ik nog steeds een raadsel maar ja, smaken verschillen blijkbaar.

 12. Joss schreef:

  Misschien wil Ruth het ons hier vertellen ?

 13. Inez schreef:

  Vrede is toch wel een mooi songfestival nummer Nederland moest winnen in 1993 wat een optreden toen maarja verknoeit door veel licht en camera want Ruth en haar backings hebben het zo goed gedaan dus was zesde nog goed maar top drie was ook goed geweest zal zwijgen over de Belgen die werden laatste en ik kom uit België dus Nederland goed gedaan toen ook al was ik er toen nog niet dankzij YouTube heb ik het gezien en wat westbroek zegt is zever

  • rob schreef:

   Benieuwd of Ruth Jacott iets doet tijdens de finale in Rotterdam. Dat verdient zij wel……

   • Jang schreef:

    Benieuwd of Treble iets doet tijdens de finale in Rotterdam. Die verdienen het wel……

   • Peter schreef:

    Benieuwd of Corry Brokken, Teddy Scholten, De Spelbrekers, Millie Scott, Ronnie Tober, L8nda Williams, Bill van Dijk en noem maar op nog wat gaan doen.

 14. Peter schreef:

  Benieuwd of Corry Brokken, Teddy Scholten, De Spelbrekers, Millie Scott, Ronnie Tober, Linda Williams, Bill van Dijk en noem maar op nog wat gaan doen.

 15. Gert schreef:

  Mijn gevoel zegt dat dit onzin en grootspraak is van Henk Westbroek. Men zal misschien gezegd hebben: stuur een lied in, jullie zullen absoluut winnen! om Fluitsma en van Tijn aan te moedigen. De provincies gaven hun punten middels juryleden afkomstig uit deze provincies. Met zoveel betrokken mensen ter plaatse kun je moeilijk sjoemelen.

 16. dick schreef:

  Heeft Westbroek weer eens aandacht nodig?