Rotterdam Live: Liveblog Repetities 15 mei [2]

Dit vind je misschien ook leuk...

33 reacties

 1. Joost schreef:

  Ik begin het nu te snappen dat Frankrijk op 1 staat. Het zit mooi in mekaar en heel hoog Edith Piaf gehalte. Vind ik niet erg trouwens. Ik gun het de Fransen wel. Het is ook wel het enige nummer, die getipt worden als winnaar waarvan de rehearsal het niet omlaag heeft gebracht. Dat vind ik dus bij Malta en Zwitserland.

 2. Siem schreef:

  Ik sluit me hier helemaal bij aan. Daarnaast vind ik het een goed signaal dat afgegeven wordt dat echte muziek gewoon meedoet voor de winst. Wat mij betreft wint Frankrijk, maar ook Bulgarije zou ik tevreden mee zijn.

 3. Gijs schreef:

  Voor mij teveel Piaf; het nummer( Padam Padam van Edith) en zelfs het toneelbeeld/belichting en de looks en de armbewegingen zijn een kopie…Natuurlijk als chanson prettig maar niet origineel.

 4. Jang schreef:

  Italie staat nu 1 bij de boekjes :-)

 5. mamu schreef:

  Simpelweg een Piaf-kloon. Best goed gezongen maar tegelijkertijd ook ongelooflijk ouderwets. Ze zal punten krijgen van de vakjury maar ik vraag me af hoe dit liedje valt bij de televoters. Ook vraag ik me af of Oost-Europa wat ‘heeft’ met een typisch Frans chanson.

 6. Rick schreef:

  Wat een gelul had Oost Europa iets met Salvador Dobral? kreeg bijna van alle juryleden uit Europa en televote 8-12 punten

 7. Beer schreef:

  Oost-Europa heeft anders ook heel weinig met homo’s en transgenders en toch kreeg Conchita ook van hen 5-12 punten. Oost-West denken is een beetje passé.

 8. Beer schreef:

  Over Frankrijk: Piaf heeft de expressieve chanson niet uitgevonden.

 9. Sandert schreef:

  Zowel Frankrijk als Italië hebben al zo lang niet gewonnen, dat ze eigenlijk allebei weer eens een overwinning verdienen. Mijn voorkeur gaat dan wel uit naar Frankrijk.

  Van James Newman had ik meer verwacht. Laat hem de finale maar openen.

 10. Inez schreef:

  Wim 1970 beter dan België laat mijn niet lachen hé Edith piaf kloon tot en met he

  • M@rt!n schreef:

   Beter goed gekloond (Frankrijk) dan matig getoond (België).. We zullen wel zien wie er hoger eindigt (en ja, dan kun je gewoon zeggen “beter dan” ). Ge bent een zure, Inez!

 11. Maarten schreef:

  Het begint er nu wel op te lijken dat zeker Frankrijk of Italië gaat winnen. Daar wordt wel te erg van uit gegaan. Dit vind ik persoonlijk erg jammer. Met nummer van Italië heb ik niks. Hoop toch eigenlijk op nog een beetje verassende uitslag.

 12. Jean-Paul schreef:

  Inez. Rot gewoon een eind op!

 13. Björn Grooten schreef:

  Het lijkt bij de bookmakers wel of landen bitcoins zijn. Italië op 1 daar snap ik niks van. Frankrijk snap ik wel dat het hoge ogen zal scoren ook al is het niet mijn smaak.

 14. Hitzound schreef:

  Het Franse nummer is een echt lied en gun ik liever de overwinning dan het hyper nummer van Italië. Ook Zwitserland Bulgarije en Oekraïne zijn Top. En die van België ook; Hooverphonic maakt lekkere nummers; deze inzending niet uitgezonderd.

 15. Hitzound schreef:

  Zet ‘m op Nederland! Jeangu en zijn team hebben het nummer prachtig in beeld en geluid gezet. Nederland gaat het doen!

 16. Inez schreef:

  Ik ben niet lief voor u maar jij ook niet voor mij punt uit Frankrijk trekt op niks is een kopie

 17. Bert schreef:

  Mooi nummer, maar gaat denk ik niet winnen.

 18. Placide schreef:

  Zeer terecht als Frankrijk of eventueel Zwitserland de overwinning in huis gaan halen, maar dat is nog maar zeer de vraag. Ik vrees dat net als in 2018 weer zo’n nietszeggend huppeldeuntje gaat winnen. Hoe dan ook, we gaan het allemaal zien en beleven.