Rotterdam Live: Prognose eerste halve finale

Dit vind je misschien ook leuk...

52 reacties

 1. Ricardo schreef:

  Hoop dat Noorwegen de boot mist, vreselijke kerel ook met zijn achterhaalde act

  • Celine schreef:

   Hoop dat Noorwegen de finale wel haalt.. helemaal geen “vreselijke” kerel en zijn lied is erg goed! zelfs een van mijn favorieten en natuurlijk stem ik morgenavond op Noorwegen, maar ook op Litouwen en Ierland.

  • Jellybean schreef:

   Hartstikke leuke vent die TIX, prettig gestoord en kleurrijk. Ik hou ervan! Zijn liedje is erg mooi; met hart en ziel geschreven en vertolkt. Bijzonder achtergrond verhaal ook. Vindt je dat nu ook, ga dan vooral stemmen morgenavond???

   • Max Mark schreef:

    Eens, Jellybean. Noorwegen gaat het zeker halen! Echt een oorwurm. Ik zal hem live toejuichen morgen.

   • Jellybean schreef:

    Dan juich ik met je mee! ??? Geniet ervan morgenavond!

  • GerardMartin schreef:

   Kan zijn maar hij heeft tenminste een lied dat zeer goed goed overeind blijft tussen alle prullaria.

 2. Rick schreef:

  Er zitten altijd verassingen bij met landen die doorgaan.
  Ik denk dat Roemenië, Israël wel doorgaan en verder moet België zeker naar de finale anders is de jury overbodig.

 3. Eddy schreef:

  Er mag dan al bij hoog en laag beweerd worden dat het songfestival niks met politiek te maken heeft, we weten allemaal dat externe invloeden een grote invloed hebben op het eindresultaat.
  Daarom vrees ik dat Israël dit jaar de volle laag zal krijgen. Hoezeer ik dat ook betreur en afkeur.
  Ik vraag me ook af of het toeval is dat Rusland en Oekraïne in dezelfde halve finale zitten.
  Wat Australië betreft ben ik niet akkoord dat ze überhaupt mogen deelnemen. Uiteindelijk is en blijft het een clip die ze insturen. Hun deelname staat volledig haaks op het argument dat alles (alleszins het zingen) moet life gebeuren.
  België blijf ik elitair en naargeestig vinden.
  Vasil is veruit de beste vocalist en (naar het schijnt) is zijn act verbluffend. Bovendien is hij best charmant in al zijn excentriciteit. Ik hoop dat hij de verrassing van de avond zal zijn.
  Destiny heeft naar ‘t schijnt alle kledingadviezen naast zich neer gelegd. Als (als?) dat zo is dan is ze trouw aan haar statements in het begin van de videoclip. Of het ook slim is? Ik betwijfel het.

  • Zeurpiet schreef:

   Australië is live (met een V inderdaad) hoor, alleen niet rechtstreeks.

  • Wim1970 schreef:

   Oekraïne Rusland geven elkaar geen hoge punten. Ik heb liever dat Cyprus en Griekenland nooit in dezelfde halve finale zitten.

 4. mijn visie schreef:

  België gaat het niet halen. Ik zie eerder Roemenië doorgaan.
  malta
  cyprus
  ukrain
  lithuania
  russia
  azerbaijan
  sweden
  romania
  norwegian
  croatia

  ireland
  israel
  belgium
  australia
  slovenia
  north macedonia

 5. MarkusRotterdam schreef:

  Ik heb maat 1 favoriet en dat is Oekraine. Cyprus, Noorwegen en Belgie vind ik ook nog wel oké, maar wat de rest doet zal me worst wezen.

 6. Jeff schreef:

  Gezien de spanningen in Israel verwacht ik niet veel stemmen voor Israel

  • Han schreef:

   Er zijn ook spanningen in Rusland en Oekraïne. Al jaren. Waarom doen die het dan niet minder goed?

 7. Tippy2 schreef:

  Noorwegen mag van mij ook stranden, wat een belachelijke en achterhaalde act, kan ik niet naar kijken.
  Het spijt mij ook echt voor onze Belgische vrienden maar van de Belgische act wordt ik niet vrolijk. Ik heb wat stukjes gezien en ja ziet er goed gestyld uit, echter ik wordt depressief van die treurzang.

 8. Richard schreef:

  Ik hoop echt op Noorwegen, Belgie en Ierland. Het achtergrondverhaal van Noorwegen is zo betekenisvol.

 9. ALL W schreef:

  Jaaa, ik hoop wel op Hooverphonic Belgie!! Prachtige inzending.
  Laat daarom die prullen uit Zweden,Azebaijan of Cyprus maar in de koelkast.

 10. Kristof schreef:

  Ik denk dat als Belgie de finale haalt ze als laatste uit de enveloppen gaan komen…

 11. Maarten schreef:

  Het kan zomaar gebeuren denk ik dat Zweden dit jaar niet doorgaat. Laatste jaren doen ze het toch al minder in televoting. Denk dat de jury dit jaar zweden niet bij de top heeft zitten.

  • ALL W schreef:

   Het zal tijd worden dat de zweedse bijdrages naar hun echte waardes geschat worden ipv naar de Hype. Ook Luxemburg en Ireland heben hun glorie jaren gehad en hun neergang!!
   Zweden zal daar geen uitzondering op zijn. We gaan zien hoe de juries gaan stemmen dit jaar??

  • Jellybean schreef:

   Het zou zomaar kunnen Maarten, ik vind Zweden erg overgewaardeerd. Ik heb zo’n gevoel dat de televoters dit massaal links laten liggen.

 12. Ben (NL) schreef:

  Als Israël het niet haalt, dan heeft dat alles met politiek te maken. En of dat terecht is daar laat ik me niet over uit. Maar de performance van Eden was wat mij betreft de beste van de hele repetitie. Dus opmerkelijk dat jullie haar niet noemen.

 13. Max Mark schreef:

  Eens met jullie lijst. Ik denk alleen dat Azerbaijan de boot zou kunnen missen. Daarvoor in de plaats Israël of Slovenië. Ik hoop Ierland (erg leuke artiest), maar ik vrees qua zang wat magertjes. Dus voor nu zit zij niet bij de tien.

  België gaat zich makkelijk kwalificeren. Ik denk zelfs als derde in deze halve finale. Na Malta en Litouwen.

  Heel veel zin in! Let the Eurovision Song Contest….BEGIN! ?

 14. Starkoo schreef:

  NPO 3 in de fout, programma naar Jeugdjournaal. Werd gezegd dat we 4 keer hebben gewonnen. Is 5 keer grappenmakers lol

  • Wim1970 schreef:

   Er is nog een fout gemaakt, en wel door Maurice Wijnen. Hij zei dat het songfestival in 1976 in Nederland werd gehouden omdat Israël 2 keer achter elkaar had gewonnen en het financieel niet kom opbrengen. De beste man vergat even dat het in Nederland werd gehouden omdat Teach Inn had gewonnen het jaar ervoor.

 15. Starkoo schreef:

  Lordi in de finale cool!

 16. Remco van den Berg schreef:

  Israël had vanavond een fantastische show. De zaal was ook erg enthousiast over Malta en Azarbaijan. Ik snap echt niet waarom Malta twee keer mocht zingen. Het eerste optreden was gewoon goed (hoewel ik schurft hekel heb aan het lied en aan Destiny). België sneeuwde helemaal onder. Jammer. Ook Litouwen komt niet helemaal over. Het zou zomaar kunnen dat Litouwen niet door de semi finale komt. Op basis van vanavond denknik dat door gaan. Noorwegen, Malta, Azarbaijan, Oekraïne, Israël (als de mensen politiek buiten beschouwing laten ), Rusland en Cyprus. Ik denk dat Sloven, België en Zweden niet doorgaan

 17. Mike B schreef:

  Na live gezien te hebben moet Zweden vrezen samen met België, Ierland en North Macedonia. Maar ja op beeld is alles anders.
  Ben wel om voor Italië, was fantastisch.

 18. Remy schreef:

  Na het zien van de juryshow ben ikk het grotendeels eens met de voorspelling van songfestivalweblog. Ik verwacht alleen dat Israël door gaat en België niet.

  • Inez schreef:

   Hou toch eens op belgenhater ??

   • Tippy2 schreef:

    Inez, ik vind je een schatje, maar het woord haat gebruik je iets te gemakkelijk denk ik, tenzij het in Vlaanderen een andere betekenis heeft?

   • Remy schreef:

    Omdat ik verwacht dat België niet door gaat ben ik een Belgenhater? Dan ben ik ook een Slovenenhater, een Noord-Macedonenhater, een Ierenhater, een Australiërhater en Roemenenhater? Doe toch normaal…

  • robbert-rotterdam schreef:

   Als het van de fanboys afhangt waarschijnlijk wel.

  • Celine schreef:

   Kom op, Belgie gaat gewoon door, stand out tussen al het uptempo gedruis.. kwaliteits lied dat zeker door de juries gewaardeerd gaat worden.

 19. Inez schreef:

  Wim 1970 hou u mond jij bent een ouwe zak die iets tegen België heeft ik ben geen domme doos en tippy 2 leuk dat je mij een schatje vind en in Vlaanderen wilt haat iets zeggen ja klopt

 20. Inez schreef:

  Tippy 2 ?

 21. C schreef:

  Iedereen heeft het over Destiny haar felroze jurk gehad, maar witte zegt wat over Edens jurk? Wat een vreselijke vertoning. Het zijn net veters. Is iemand hun veters kwijt? Vraag het aan haar ?

 22. Frank Mol schreef:

  Negen goed jongens. Join the club