Vandaag: Mediacafé, Pubquiz en de turquoise loper

Dit vind je misschien ook leuk...

27 reacties

 1. LitZ schreef:

  Kleine toevoeging:
  Hou ook de programmering van NPO 1 Extra in de gaten. De hele komende week bijna 24 uur songfestivalprogramma’s..
  Dit kanaal is nu ook zonder extra abonnement te volgen. Bijvoorbeeld bij ZIGGO op 128.

  Vananavond om 0.00 uur ESF 1975.
  Ik weet niet of dit de reconstructie met commentaar in het Nederlands betreft. Deze heb ik eerder deze week pas naar Beeld en Geluid gestuurd

 2. robbert-rotterdam schreef:

  Gelukkig allemaal op elkaar afgestemd, niets overlapt elkaar, zodat ik zelfs nog op tijd naar de cruiseterminal kan (voor mij even dat witte bruggetje over).

  • rob schreef:

   Bespaar je de moeite, daar kun je amper wat van zien. Helemaal afgezet.

   • robbert-rotterdam schreef:

    Nou, ben blij dat ik gegaan ben. Alle delegaties kwamen lopend voorbij alvorens naar binnen te gaan. Het was dus de moeite waard.

 3. Bert schreef:

  Wat een slechte quiz zeg. Slecht presentatie… vragen te snel, antwoorden te laat… Bah..

  • Bert schreef:

   Niet te vergeten MRS Einstein die zich vol aan het proppen zijn met kaas en drank, om over die ongeïnteresseerde vent op de bank maar te zwijgen….

 4. rob schreef:

  Off topic, IJslandse delegatie lid positief getest. Malta niet naar openingsceremonie, verblijven in hetzelfde hotel als Polen en IJsland………

 5. Jeroen 050 schreef:

  Wat een nare reactie Bert….heb jij vooraan gestaan om ook maar iets te organiseren deze week?

  • Bert schreef:

   Toevallig wel. Normaal ( kan je zien bij mijn andere reacties) ben ik niet negatief, maar dit was gewoon slecht. Als je meegedaan hebt heb je misschien ook kunnen zien dat ook daar de reacties niet mals zijn/ waren.

 6. lta schreef:

  ik vraag me nu al af of polen en ijsland donderdag mag optreden als iemand van de groep positief test. Als ene niet het podiium op mag is de act nooit volledig .
  Dan gaan ze mss filmpje wel tonen , want zou spijtig zijn als ene van de groep niet uit zijn hotel mag komen tijdens de live schow.
  Gelukkig zitten deze 2 landen in semi 2 op donderdag.
  EN hopen dat roemenie en malta negatief testen.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Hangt er toch vanaf wie het van de delegatie is. Het kan ook de Head of Delegation zijn of de secretaresse. Die hoeven niet het podium op.

 7. xxx schreef:

  Ik begrijp dat ze inmiddels ook terug kunnen vallen op een opname uit de repetitie.
  Het blijft sneu voor de betrokken deelnemers.

 8. robbert-rotterdam schreef:

  Ik heb meegedaan en niet alles liep goed, maar who cares, joh. Sommigen, zoals jij, maken zich druk om niets. Ik zie ook wel dat dingen niet klopten, maar om dan daarover zo uit je dak te gaan.. Tja, ik maak liever tijd voor andere dingen dan me er zo over op te winden….
  Uiteindelijk was ik bij de beste 55 van de 375, en daardoor voel ik me al vereerd en kan me de organisatie niets schelen.

  • Richard schreef:

   Inderdaad Robbert. Het is ook wat Saskia van Mrs. Einstein al zei. Als je maar 5 punten haalt en dan in de straat als loser wordt nageroepen. Natuurlijk liep niet alles vloeiend. Dan is het altijd makkelijk om meteen alles af te kraken. Het was een quiz waar je niet voor hoefde te betalen, waar je nog iets kon winnen ook en die door welwillende liefhebbers in elkaar gezet was. Mijn waardering voor degenen die de vragen en filmpjes bij elkaar gezocht hebben. Het was leuk om te kijken wat ik wist en wat niet.

 9. Beer schreef:

  Kijk – ik weet dat de Songfestivalquiz op de televisie banaal zal zijn. Het is niet voor mij gemaakt. Het is voor buurvrouw Anja, buur Lex en buurman Henk gemaakt, die normaal gesproken niet eens weten dat er halve finales zijn tegenwoordig. Het is niet voor mij bedoeld, dus ik kijk er niet naar. Genoeg anders op televisie en streaming.

  • JandeTaalregelman schreef:

   Tja, misschien denken Anja, Henk en Lex wel dat ze dinsdag naar Opsporing verzocht zitten te kijken.

 10. JandeTaalregelman schreef:

  Is er eigenlijk een vervangingsfilmpje voor Nederland zaterdag gemaakt? Het ging alleen om de landen die niet naar Nederland konden komen. Ik heb nooit iets over zo’n achterdehandfilmpje gehoord.

  • Bas schreef:

   Ieder land, dus ook van Nederland, moest een backup optreden opgenomen worden. Die wordt nu alleen van Australië gebruikt, omdat van alle 38 landen de repetitiebeelden nu gebruikt kunnen worden

   • JandeTaalregelman schreef:

    Is bij de repetitie dan ieder lied van A tot Z zonder haperingen gezongen? Hebben ze allemaal de juiste aankleding?

   • rob schreef:

    Fout, ieder land heeft een aantal weken geleden een back up video gemaakt, verplicht. Die wordt getoond als er live niet mee gedaan kan worden, dus ………er worden GEEN repetitie beelden uitgezonden als vervanging.

   • robbert-rotterdam schreef:

    @rob er kunnen wêl repetitiebeelden worden uitgezonden. Keuze aan de delegatie. Dit is een aantal dagen geleden bekend gemaakt.

 11. John schreef:

  Engelse les voor Plateringen!!!

 12. Maarten schreef:

  Weet niet of het wel verstandig is dat ze deze officiële opening hebben laten doorgaan. We zien wel hoe het gaat. Hopelijk kan toch bijna iedereen gaan optreden.

  Over een week is het al afgelopen.

 13. Maarten schreef:

  Worden jullie niet moe van die mensen die vinden dat het songfestival niet door mag gaan? Ik denk nu zo van het zijn vast mensen die hier niks mee hebben en wel normaal vinden dat voetballen door kan gaan.

 14. Han schreef:

  Nou, die carpet hadden ze beter kunnen overslaan: wat een genante vertoning met zulke slechte presentatoren. Hij spreekt nauwelijks Engels en zij vindt alles amazing. Waar Nikkie Tutorial me positief verrast heeft met haar looklabs, is dit echt een afgang van de eerste orde. En er zijn zoveel betere presentatoren die dit graag hadden gedaan.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Tja, ze hebben duidelijk een keuze gemaakt voor lieden die zich betrokken voelen bij het festival. Taalvaardigheid werd blijkbaar van minder belang geacht. Nu kijken hoe op dit punt de semi’s gaan.