De Spaanse inzending kent zijn oorsprong in Velsen-Noord

Dit vind je misschien ook leuk...

38 reacties

 1. Ria NL schreef:

  Het liedje kent veel liefhebbers maar ik heb er helemaal niets mee. Voor mij is het niet meer dan de zoveelste ” Fuego ” kloon en dat heb ik nu wel genoeg gehoord

 2. Inez schreef:

  Het doet mij niks bah

  • GerardMartin schreef:

   Met het Galisisch gezongen nummer hadden ze eindelijk na jaren weet eens iets origineels in handen komen en dan komen ze met deze drol aanzetten! Moet je daar nu een driedaags festival voor organiseren? De vrouw moet het vooral hebben van haar tieten en kont maar of dat nou genoeg is??

 3. robbert-rotterdam schreef:

  In het totale veld is het fris. Én lekker sensueel. Die choreografie is ook veel beter dan je van Spanje normaal gesproken ziet. Meestal huppelen en rennen ze maar wat raak. Dit is strak.
  Al die stemmen op band vind ik wel een grote min. Maar niemand protesteerde toen de EBU slinks de regel invoerde en, zoals verwacht, niet meer losliet. Dan krijg je dit. Maar wát ze zingt, is niet vals. Gelukkig. Dit is niet een favoriet, maar wel in mijn top-10.

 4. GerardMartin schreef:

  Waardeloos nummer, hoeft ‘ie niet trots op te zijn. Kan goed begrijpen dat JL dit niet wilde zingen. Ik voorspel wederom de onderste regionen in Turijn.

  • Br@m schreef:

   Man, wat doe je toch weer negatief….Dit gaat zeker in de top 10 eindigen want qua show zit dit professioneel en ijzersterk in elkaar. Het is niet één van m’n absolute favorieten maar ik voorzie wel dat zij heel ver komt.

   • robbert-rotterdam schreef:

    Mee eens. En over die zgn. klonen: Ferreira heeft deze stijl niet uitgevonden. Die bestaat al jaren. Dus eigenlijk putten ze beiden uit dezelfde bron. Nou en? Dan zou er ook niemand meer een chanson, dance song of een country liedje mogen brengen, omdat dit allemaal al eerder is geweest. Het gaat er m.i. gewoon om dat je iets goeds brengt binnen je genre, niet of je een genre brengt dat al eerder aan bod is geweest.

   • GerardMartin schreef:

    Ik zeg wat ik zeg, dat doe jij ook! En vele anderen met ons dus houd je conmentaar voor jezelf en geniet van je Spaanse riedeltje.

   • Br@m schreef:

    @GerardMartin: eerst zelf de knuppel in het hoenderhok gooien en vervolgens gepikeerd reageren als iemand daarop reageert. Vorig jaar om deze tijd zat je hier manmoedig te vertellen dat het songfestival steeds verder van je af stond en dat je het hier nog één jaar wilde volgen en dan hield je het voor gezien. Ik mag toch vurig hopen dat deze belofte nog steeds geldt want eigenlijk ben ik al die negativiteit van je zo onderhand spuugzat.

   • Peter schreef:

    Top GeradMartin. Mee eens.

 5. Max Mark schreef:

  Ik vind het een hartstikke lekker nummer. Samen met het lied van Nederland, Zweden en Portugal luister ik dit het meeste. Zit echt strak in elkaar. Prima performance, Chanel heeft het gewoon. Van wat ik nu heb gezien qua live optredens is het super energiek, opzwepend en professioneel. Ik zie dit hoog eindigen en daar hoop ik ook op. Wat mij betreft top 5.

 6. riccardo schreef:

  Leuk, Spanje met een nummer van een Nederlandse producer. Ik vind het ook niet slecht maar wat de danseres, ze zingt ook wat, er aan toevoegt naar verhouding eigenlijk veel beter.

 7. Jellybean schreef:

  Niet echt mijn smaak maar de act zit gelikt in elkaar en de zangeres blijft goed bij stem ondanks de dans moves. Spanje gaat ZEKER niet onderaan eindigen; wat ik zo zie op YouTube is het erg populair. Ik verwacht eerder een plek tussen 7 en 12.

  • GerardMartin schreef:

   Ik ben reuze benieuwd of mensen hier warm voor lopen. Ze hebben met soortgelijke nummers niet best gescoord in het verleden.

   • riccardo schreef:

    Vooral ook benieuwd naar hoe het straks valt buiten de fan bubbel. Ze zet het goed neer maar ik denk dat ‘de mensen’ dit nu wel een beetje gehad hebben.

   • Peter schreef:

    Dat kun je bij elk genre wel zeggen dan, ‘we hebben het wel een beetje gehad nu’. Neem Griekenland, VK, Nederland: polderpop in optima forma, leuk voor de liefhebbers van Suzanne & Freek, Nick & Simon en al die andere Amstelartiesten. Zweden hebben we ook wel gehad nu en ga zo maar door. Er zit echt geen pareltje tussen de 40 inzendingen dit jaar.

   • riccardo schreef:

    Ik bedoel zo’n gesexualiseerde power vrouw act, beetje klaar mee. Wie weet blijkt het rete commercieel hoor, kan ook. Er staat weinig tegenover. Dat wil dan weer niet zeggen dat er helemaal geen leuke nummers bij zijn. Geen echte parels, mee eens.

   • Jellybean schreef:

    In het verleden had je vaak meerdere van dit soort acts in een editie; voor ieder wat wils. Het voordeel wat Chanel dit jaar heeft en waar ze geheid van gaat profiteren is dat ze de enige is in dit genre. Dat gaat haar veel punten opleveren van een ieder die hier van houdt. Het feit dat ze flink met haar billen schudt en de naughty girl uithangt zal hier ook nog wel aan bijdragen.
    Het is goedkoop maar wel op een geraffineerde manier gedaan. Zelf heb ik er niets mee maar liefhebbers genoeg.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Die verwachting heb ik ook

 8. Robin schreef:

  Gewoon een van de beste nummers in het festival dit jaar.

 9. Richard schreef:

  Een vrouw in een jumpsuit die niet veel verhult. Leuke choreografie erbij en eenvoudige maar herkenbare melodie en je hebt de zoveelste Fuego kloon. Ik zie dit liever dan de infantiele bijdrage uit Noorwegen

  • Inez schreef:

   Ik hoor liever noorwegen dan dit

  • Peter schreef:

   Tja een jongen met gitaar en ballad en je hebt de zoveelste Ed Sheeran kloon. Man achter piano en de zoveelste Duncan kloon. Band met rock en je hebt de zoveelste Maneskin kloon, nog effe doorgaan?

   • Richard schreef:

    Natuurlijk mag je doorgaan Peter. En dat je toch wel ongevraagd ;-)
    Maar wat ik wil zeggen dat het niet echt een originele inzending is en ik hem best te pruimen vind. Alhoewel ik hem niet op mijn Spotify lijst heb.

   • Peter schreef:

    Beetje klaar met de almachtige Richards, robbert-rotterdams, diiruks, tippys en ga maar doir die hoer denken de macht te hebben, als ik iets goed vind, vind ik iets goed, of slecht, jullie laten niemand in zijn waarde en daar ageer ik tegen. Veel plezier de komende weken.

   • Han schreef:

    Tja, Peter, dat doet me denken aan het eeuwige “Je mag hier tegenwoordig niks meer zeggen” van mensen die constant hun mond opentrekken.
    Stel je niet aan, zeg gewoon wat je wilt zeggen, en maak het niet zo persoonlijk.
    Ik vind Spanje trouwens ook drie keer niks, maar het zal best hoog eindigen. Maar winnen, dat lijkt me sterk. Idem dito voor Noorwegen.

 10. Pietje schreef:

  Zij is heel erg goed, maar dat nummer mwa. Kon zeker beter dus. Maar aan haar ligt het niet in dit geval

 11. Inez schreef:

  Peter ik heb wel smaak hoor

 12. Nana schreef:

  Echt een waanzinnige inzending van Spanje. Ik ben fan van Chanel. Goede stem en leuke performance. Zeker top 10 waardig

 13. J. schreef:

  Ik ben blij dat dit soort inzendingen er nog bij zitten, is voor mij heerlijke oldskool-eurovisie! Het hoeft toch niet allemaal “onderscheidend” en “zwaar” te zijn, wat luchtigheid kunnen we goed gebruiken in deze tijden.. Dat geldt trouwens ook voor de reacties op deze weblog!! Mensen toch, zoveel haat en nijd, persoonlijke vetes, respecteer elkaars (verschillen in) smaak, juist dat is wat het Eurovisie zo leuk maakt, alle verschillende stijlen, genres en daarover te kunnen “discussieren” zonder vals te worden en jouw mening als DE waarheid door te blijven drukken.. Ieder zijn meug! Spanje zit dit jaar zeker in mijn top 10 ???