Wat zijn de favorieten van semi 1?

Dit vind je misschien ook leuk...

52 reacties

 1. Hennie schreef:

  Favoriet

  * Armenië: Rosa-Linn – Snap
  * Bulgarije: Intelligent Music Project – Intention
  * Griekenland: Amanda Tenfjord – Die Together
  * IJsland: Systur – Með hækkandi sól
  * Kroatië: Mia Dimšić -Guilty Pleasure
  * Litouwen: Monika Liu – Sentimentai
  * Nederland: S10 – De Diepte
  * Portugal: Maro – Saudade, saudade

  Naar finale (vooral door publiekjury)
  * Albanië: Ronela Hajati – Sekret
  * Armenië: Rosa-Linn – Snap
  * Denemarken: Reddi – The Show
  * Griekenland: Amanda Tenfjord – Die Together
  * Letland: Citi zēni – Eat Your Salad
  * Moldavië: Zdob şi Zdub & Fraţii Advahov – Trenuleţul
  * Nederland: S10 – De Diepte
  * Noorwegen: Subwoolfer – Give That Wolf A Banana
  * Oekraïne: Kalush Orchestra – Stefania
  * Portugal: Maro – Saudade, saudade

  Starten met Oekraïne, dan even korte pauze en dan verder met de competitie.

 2. riccardo schreef:

  De kans dat Oekraïne het ding wint lijkt me, op dit moment, erg groot. We zoeken eigenlijk de nummer 2. Dat zou uit deze halve voor mij Portugal zijn. Van mijn tien op alfabetische volgorde hadden het er wat mij betreft ook maar een paar hoeven zijn:
  Armenië, Griekenland, Letland, Moldavië, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Portugal, Zwitserland

 3. Pieter schreef:

  Ik snap eerlijk gezegd niet waarom Oekraïne dit moet winnen. Het is toch niet omdat je in oorlog bent dat je het Songfestival moet winnen als je niet over het beste lied beschikt? Ik denk ook niet dat ze erop zitten te wachten om het volgend jaar te organiseren en ik denk dat niemand zit te wachten om te gaan dus ik begrijp de bookmakers helemaal niet en zou het doodzonde vinden als dit lied wint.

  • Dirruk schreef:

   Ben het met je eens. Bij het voetballen laten ze Oekraïne ook niet winnen omdat ze nu in oorlog zijn. Maar dat land kan, terecht, op veel sympathie rekenen momenteel en als de televoters dat laten meewegen dan kan Oekraïne ver komen.
   Bookmakers kun je inderdaad niet begrijpen dat is gewoon een weerslag va de hoeveelheid geld die op de liedjes wordt ingezet en je ziet enkel dat veel mensen die wedden op de uitslag van het ESF er op rekenen dat Oekraïne op basis va sympathie kan winnen.

   • Peter schreef:

    Er wordt helemaal geen geld ingezet op dit moment bij de bookmakers, het zijn nog steeds prognoses gebaseerd op verleden en de reacties op de verschillende forums

   • robbert-rotterdam schreef:

    Er wordt wél geld ingezet. Gewoon mogelijk. Alleen niet voor Nederlanders.

   • Wim1970 schreef:

    Als men Oekraïne zou laten winnen met voetbal, zou het match-fixing zijn. Wat mij betreft zou dat voor het songfestival ook moeten gelden. Ik hoop echt dat er op het beste liedje wordt gestemd. Wint Oekraïne, dan gaat dat ten koste van de geloofwaardigheid van het festival, ik vond de overwinning van Oekraïne in 2016 ook al dubieus.

   • Peter schreef:

    Op dit moment niet robbert-rotterdam. En Wim1970 jij zou het beste liedje ook niet laten winnen zeker niet als het uit Rusland zou komen.

   • Dirruk schreef:

    Ja hoor Peter, op dit moment wel. Alleen, zoals Robbert ook zegt, nu in Nederland niet online. Maar je kunt ze gewoon ouderwets been, dan nemen ze je geld gewoon aan.
    Het is voor de bookies zinloos om quoteringen bij te gaan houden als niemand er geld op in zou kunnen zetten, dat is namelijk hun enige doel. En ze hebben ook niemand in dienst die de fora gaat bijhouden om deze quoteringen te bepalen, een romantisch idee maar gewoonweg niet waar. Dirruk heeft jaren in deze branche gewerkt, ik ken het klappen van de zweep daar.

   • Peter schreef:

    Je begrijpt het dus echt niet blijkbaar. Zodra het ESF weer begint te leven en er nog geen nummer bekend is beginnen de bookmakers al met hun lijsten, Azerbeidjan, Zweden, Griekenland staan dan standaard bovenaan. Op die manier proberen ze het inzetten te stimuleren. Dat men erin trapt is een 2e.

   • Peter schreef:

    Nou Dirruk dan kunnen we elkaar de hand schudden, ook ik heb in die branche gewerkt en weet dus hoe het werkt, jij hebt blijkbaar bij een suffe bookmaker gewerkt.

   • Dirruk schreef:

    Mijn voormalig opdrachtgever (ik ben ene freelancer) was allesbehalve suf. Sterker nog, het bedrijf was en is één van de grotere spelers in de internationale markt. Daarnaast ook in Nederland nog opdrachten gedaan voor twee bedrijven in de kansspelbranche, dus ik ben ook zeer goed bekend met de achterliggende wetgeving en weet precies hoe het werkt. En daarmee weet ik dus ook dat het simuleren van quoteringen strafbaar is, ze mogen deze enkel en alleen baseren op geldelijke inzetten, anders kunnen ze fikse boetes krijgen. En daarom doen ze dat dus ook niet.

    Jij mag van mij denken dat ik het niet begrijp, dat is je goed recht. Daar maak ik me niet druk om. Maar ga me nou niet vertellen hoe de kansspelbranche werkt, want dan leg je het af.

   • Peter schreef:

    Dirruk: ik heb zelf jaren in dezelfde branche gewerkt en misschien wel bij de allergrootste, zowel online casino’s, poker en bookmaker, dus wie gaat het nu afleggen? Leg jij aan de wereld dan maar uit hoe het mogelijk is dat zonder ook maar 1 noot gehoord te hebben landen direct in de top 5 komen? Dat heeft niets te maken met de inleg op dat moment. Verder staat het bieden op de uitkomst ESF niet eens in de top 20 van weddenschappen. Maar geloof jij wat je wilt geloven.

   • Dirruk schreef:

    Ik geloof niet wat ik wil geloven, ik weet wat ik weet. En dat is dat quoteringen die niet gebaseerd zijn op geldelijke inleg illegaal zijn En dat gebeurt dus niet, daarvoor zijn de boetes veel te hoog.
    Dat landen zonder liedje toch tijdelijk in de top 5 terecht komen is vrij eenvoudig te verklaren: omdat de quoteringen laag zijn en het aantal weddenschappen dat nu wordt afgesloten nog beperkt kun je met een kleine inleg veel verdienen en weinig verliezen als je mazzel hebt. Dus de echte gokkers zetten blind in. Zo simpel is het.

    Maar ja, dat zal volgens jou ook wel weer niet waar zijn want jij wilt het alwetende laatste woord hebben.

   • Dirruk schreef:

    “Verder staat het bieden op de uitkomst ESF niet eens in de top 20 van weddenschappen.”

    Hier zeg je iets wat klopt, je kunt het dus wel (top 75 haalt het niet eens).
    Ik weet alleen niet welk punt je hier mee wilt maken.

   • Peter schreef:

    Dat je uit je nek kletst en net als dat vervelende ventje robbert-rotterdam altijd je gelijk wil hebben. Laten we het er op houden dat ik er iets meer verstand van heb dan jij. Succes de komende maanden.

   • Dirruk schreef:

    Als jij dat denkt, houd dat dan vooral vol. Ik heb net mijn vriendjes bij William Hill nog eens gebeld om te vragen of het misschien onlangs veranderd is. Het antwoord kwam er vrij vertaald op neer dat ik als geen ander zou moeten weten dat het afgeven van quoteringen die niet op inzetten gebaseerd zijn strafbaar is….

    Dat wedden op het ESF niet in de top 20 van weddenschappen staat heeft helemaal niets met mijn onderbouwing te maken dus dat jij daaruit concludeert dat ik uit mijn nek klets zegt mij genoeg. Ik wil niet zo snel mijn gelijk halen, maar hier toevallig wel. Maar jij doet dat in iedere discussie hier op het forum. Trek je conclusie.

    Ik weet dat ik in deze gelijk heb, hoe hard jij ook roeptoetert. Ja, ik durf hardop te zeggen dat ik hier (iets) meer verstand van heb dan jij.

    Dit was mijn laatste bijdrage aan deze zinloze “discussie”.

   • Peter schreef:

    Er wordt nog geen geld ingezet op het ESF, is klinkkkare onzin.

   • Peter schreef:

    Het is duidelijk dat je niet weet hoevhetvwerkt Dirruk.

   • Dirruk schreef:

    Ik zou niets meer bijdragen hier maar deze kon ik niet laten: Ik heb voor de gein vandaag (via een VPN verbinding en mijn oude account aldaar) 5 euro ingezet op een Zweedse overwinning op het ESF 2022. Lukt dus prima, geld inzetten op het ESF.

    Dus allesbehalve klinkkkkkkklare onzin.

  • riccardo schreef:

   Dat snap ik ook niet zo goed maar ik denk dat het in de praktijk wel zo werkt. Sympathie stemmen dus. Dat sentiment kan ook zo weer omslaan, afwachten.
   Het nummer vind ik ook niet slecht en zou los van de situatie volgens mij de finale iig zeker wel halen.

  • Jellybean schreef:

   Eens! Music first, geen politiek.

  • @lbert schreef:

   Ik vind ook dat Oekraïne niet vanwege de Oorlog moet winnen, veel sympathie stemmen zullen ze krijgen door de televoters , maar als de vakjury hier in mee gaat vallen ze stevig door de mand

  • Peter schreef:

   Wat jij wilt Dirruk, je noemt ook meteen de grootste corruptwe van allemaal, Willuam Hill. Wat wil beweren moet jij weten, ik durf te stellen dat ik er net iets meer verstand van heb dan jij.

   • @lbert schreef:

    zeg jullie lijken wel twee kleuters met jullie discussies, doe dat lekker prive !

 4. Dirruk schreef:

  @redatcie: “Wie zijn de favorieten van semi 1?” lijkt me beter :-). En zelfs over de term “semi” kun je discussiëren.

 5. Br@m schreef:

  Voor de finale tip ik de volgende landen: Albanië, Armenië, IJsland, Moldavië, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Portugal en Zwitserland.
  Zekere afvallers zijn volgens mij: Bulgarije, Denemarken, Kroatië, Letland, Litouwen en Slovenië. Ik zet Griekenland ook bij de afvallers maar het kan zijn dat ze toch de finale halen en dat gaat dan vermoedelijk ten koste van IJsland.

 6. riccardo schreef:

  Albanië, Bulgarije en Denemarken zijn mijn zekere non qualifiers.
  Griekenland, Ijsland, Kroatië, Litouwen en Slovenië op de wip.

 7. GerardMartin schreef:

  Armenië, Nederland, Portugal, IJsland, Moldavië en Zwitserland. De rest vind ik de moeite van het beluisteren niet meer dan één keer waard.

 8. Max Mark schreef:

  Door sympathiestemmen en het behoorlijk sterke nummer komt Oekraïne hoog, maar ik zie het niet winnen.

  Vanuit deze semi gaat Oekraïne zeker door. Maar ik schat ook in: Nederland, Noorwegen en Griekenland.
  Ikzelf denk dat Armenië, Portugal, Albanië, IJsland, Litouwen ook doorgaan. Oostenrijk zou zich zeker kunnen kwalificeren (de enige echte dancetrack in deze halve finale), maar dat staat of valt met hoe het live overeind blijft. Ik zou nu kiezen voor Oostenrijk boven Zwitserland en Moldavië.

  Zekere non-qualifiers zijn voor mij nu Slovenië, Kroatië, Bulgarije, Denemarken en Letland. Volgens bovenstaande inschatting zouden ook Moldavië en Zwitserland eruit vallen.

  Mijn inschatting qua specifieke uitslag:
  1. Nederland
  2. Noorwegen
  3. Griekenland
  4. Oekraïne
  5. Portugal
  6. Litouwen
  7. Armenië
  8. Oostenrijk
  9. IJsland
  10. Albanië

 9. Han schreef:

  Zal best met die sympathie stemmen, maar ook zonder die sympathie zou deze inzending van Oekraïne in de finale komen. Ik heb moeite met de aandacht voor weer zo’n verschrikkelijke inzending van Noorwegen. Hou toch eens op ket die verkleedpartijen en kom gewoon met een goed liedje.

  • GerardMartin schreef:

   Precies mijn gedachte.

  • Jellybean schreef:

   Helemaal met je eens; liedje is helemaal niet zo verkeerd maar die compleet gezichtsbedekkende maskers…..Het stoort me gewoon ontzettend dat je op geen enkele manier met de artiest kan connecten. En dat je niet ziet dat ze daadwerkelijk zingen..
   Ze zullen helaas weer tot vervelens toe voorbij komen in al die programma’s, zucht 😔

   • Max Mark schreef:

    Ja zeker eens. Nummer is leuk. Act goed bedacht, maar wat infantiel. En zeker geen reclame voor ‘muziek’. Toch verwacht dat het (makkelijk) naar de finale gaat. De juries zouden het kunnen afstraffen, maar dat verwacht ik niet. In ieder geval niet in die mate dat het in de halve finale blijft steken.
    En ja, deze zal weer vaak voorbij komen in de programma’s, vrees ik 🙈

 10. Jellybean schreef:

  Ik verwacht dat de volgende inzendingen door gaan:

  Nederland
  Oekraïne
  Portugal
  Griekenland
  Noorwegen
  Armenië

  En dan gok ik nog op:
  Zwitserland
  Kroatie
  Litouwen
  Oostenrijk of Moldavië.

 11. Olaf schreef:

  Ik denk dat de volgende 10 landen doorgaan: Oekraine, Noorwegen, Nederland, Armenie, Portugal, Albanie, Zwitserland, Griekenland, Oostenrijk (enige in zijn soort, maar mits het live overkomt) en als 10de schat ik vooralsnog Moldavie of IJsland. Slovenie geef ik geen kans, maar is in deze semi wel mijn soort van guilty pleasure.

 12. RobOranjeFinland schreef:

  Er van uit gaan dat Oekraïne gaat winnen, waar moet dan het Eurovisie Songfestival georganiseerd worden?
  AVROTROS biedt je alvast aan ……..

 13. Kenny schreef:

  In My Eurovision scoreboard app staat Nederland 1e. Bij de fans.

 14. Rhein schreef:

  Haar live box optreden bij 3FM en haar optreden bij de 3FM Awards vond ik toch minder. Bij Duncan was ieder optreden goed en bij S10 vond ik alleen het optreden bij MDD echt goed.

  In willekeurige volgorde:
  1. Nederland
  2. Oekraine
  3. Armenië
  4. Noorwegen
  5. Albanië
  6. Zwitserland
  7. Portugal
  8. IJsland
  9. Griekenland
  10. Litouwen

  • Bas schreef:

   Ik ben vooral benieuwd hoe S10 het gaat doen in een grote zaal, bij eurovision in concert zal dat een eerste graadmeter zijn. Leuk dat je ook Litouwen noemt. Ik vind dat lied steeds leuker worden en hoop echt dat ze naar de finale gaan.

  • Max Mark schreef:

   Haar optredens bij 3FM vond ik ook goed. Het komt recht uit het hart, de emotie is steeds weer opnieuw voelbaar. Haar stem is prachtig. En juist dat rauwe vind ik erg mooi. Het is niet gepolijst, dat niet. Maar dat maakt het juist puur en echt.
   S10 staat bij mij nog steeds op 1. Ik denk dat ze het hartstikke goed gaat doen in Turijn.

 15. Br@m schreef:

  Dit bericht zag ik staan op Eurovoix; het betreft de eerste uitslag van de OGAEpoll:
  The first results in the OGAE Poll 2022 have been revealed as OGAE France met today to determine their points.

  OGAE France is the first OGAE club to reveal their points in the 2022 OGAE Poll. The OGAE Poll is one of the largest fan polls that is organised ahead of the contest each year and has been held every year since 2007.

  The results of OGAE France are as follows:

  Italy – 12 points
  Sweden – 10 points
  Netherlands – 8 points
  United Kingdom – 7 points
  Poland – 6 points
  Spain – 5 points
  Finland – 4 points
  Norway – 3 points
  Austria – 2 points
  Ukraine – 1 points
  The full results of all of the OGAE Fans clubs are expected to be revealed from mid-April until early May. Last year over 3,500 individual votes were counted across all of the fan clubs, a total of 43 fan clubs presented their votes with Malta named their winner.