Douze Points 2022 [39]: Verenigd Koninkrijk

Dit vind je misschien ook leuk...

47 reacties

 1. RiaNL schreef:

  Eindelijk na vele inzendingen met een zeer lage uitkomst weer een inzending voor het Verenigd Koninkrijk dat het wat mij betreft verdient zeer hoog te eindigen. Ik vind het een geweldig lied en een sympathieke zanger. Mijn nr. 2

 2. Richard schreef:

  Goede en sympathieke zanger en gekeken waar het VK vandaan komt de afgelopen tien jaar een flinke verbetering.

 3. Max Mark schreef:

  Goedemorgen!
  Inderdaad een flinke verbetering voor het VK in vergelijking met voorgaande jaren. Toch kan het me niet bekoren. Ik hou niet van zijn hoog gepitchte stem aan het begin. En die Spacemààààns in het refrein vind ik ook wat schel en veel. Ondanks mijn persoonlijke bezwaren (ik weet dat er velen zijn die het niet met mij eens zijn), kan ik natuurlijk horen dat het een goed nummer is en dat de sympathieke Sam heel goed zingt. Het zal zeker scoren (hoewel: met de VK weet je het nooit. In 2014 werd voor Molly ook een top 5 verwacht). We zullen zien. Het zou voor het VK heel leuk zijn als ze weer eens hoog eindigen.

 4. Br@m schreef:

  Aardig nummer; staat niet in mijn persoonlijke top 10 maar waarvan ik toch hoop dat het goed zal scoren. Vond trouwens de versie van Davina Michelle van zijn nummer ook heel mooi.

 5. Inez schreef:

  Leuk nummer

 6. Max Mark schreef:

  Off topic: https://wiwibloggs.com/2022/04/28/wiwi-jury-2022-netherlands-s10-de-diepte-review-ranking/271962/

  Heel erg leuk om te zien hoe goed De Diepte wordt beoordeeld. En ook vooral om de positieve reacties eronder te lezen. Ik weet dat nu sommigen gaan zeggen: dat zijn fans, dat zegt niks, wiwi heeft het altijd bij het verkeerde eind etc.
  Het zal allemaal wel; ik vind het gewoon geweldig om te merken hoe positief de meesten nog steeds zijn over onze bijdrage en dat we in veel voorspellingen hoog staan. Zegt dat alles? Nee, dat niet. Maar het is wel een indicatie. En dat maakt me trots. Ik denk dat Nederland het erg goed gaat doen.

  Erg benieuwd naar de repetities (dan gaan pas écht de verschuivingen plaatsvinden), veel zin in!

  • Richard schreef:

   Ik vind het ook erg leuk te zien dat de Diepte het zo goed doet. Ook in de OGAE stemming doet S10 het heel goed, staat ze nu 4e…. Alle vertrouwen in dat het een mooi resultaat gaat worden de 10e en daarna de 14e.

  • Gert's Complex schreef:

   Kijk je onder de radar, dan zie ik toch teveel haken en ogen voor ‘De Diepte’. Allereerst ben ik zelf altijd sceptisch over fan polls waarin een volledige TOP 10 gecreëerd moet worden. Zo werkt de televoting niet. Televoters stemmen op 1 favoriet, max om en nabij de 3 favorieten. Niks geen preciese ranking zoals wij fans het doen dus.

   In dat opzicht is het beter om naar de polls te kijken waarbij enkel 1x gestemd wordt. Zogenaamde ‘favourite-only’-polls. Op de Eurovisionworld-poll staat Nederland 8e. Bij de WiWiBloggs-poll staan we 7e. De ‘Public Reaction’-ranking van escbubble.com geeft ook een hele interessante ranking waar landen als Servië, Moldavië, Estland, Oekraïne en Frankrijk het veel beter doen. Nederland heeft bij deze groentjes geeneens TOP 20 gehaald.

   Dan de jury’s. Ook daar zie je nu al wat probleempjes. Sowieso ben ik van mening dat áls Nederland goed scoort, dit voornamelijk door Generatie-Z-televoters zal zijn (denk aan Blanche, Mahmood), en niet door jury’s. Telkens is de grootste kuil die ongeraffineerde “Oeehoeeeh”s, “Aaaahaaa”s en “Dadadadaaa”s. Het leidt de aandacht af van de veel betere Nederlandstalige elementen in het lied. En niet in positieve zin. Dat Nederland 9e staat bij de EuroJury 2022 van eurovoix.com is geen goed teken. De wedkantoren hebben ons ook op randje TOP 10 staan. Overigens vind ik het écht jammer dat ‘ineens’ producer en co-componist Arno Krabman opduikt in S10’s leven, met deze songfestivalinzending. Zijn werk is bij lange na niet zo ‘refined’ en internationaal-klinkend als dat van b.v. Wouter Hardy of Tim Randolph. Dat Krabman ook meegesleuteld heeft aan de discografie van Jeroen van den Boom en de 3JS maakt me wat ongerust.

   Voeg daaraan toe de nogal rare keuzes om b.v. géén inventieve staging met lasers mee te nemen naar Turijn overmorgen én S10’s potentiële Barbara Dex-waardige jurkenkeuze van Viktor & Rolf, en ik heb er een hard hoofd in.

   Veel, wellicht té veel, zal overmorgen af moeten hangen van staging. En dat is vaak al een matig voorteken bij een lied wat geen top-favoriet is….hooguit een semi-topper.

   • Gert's Complex schreef:

    Dat gezegd hebbende, Sam Ryder heeft dus wél een nummer dat massaal aan kan slaan in Turijn. Sam’s charisma en unieke vocalen maken dit al een potentiële jury-winnaar komende 14 mei. Als dan ook nog de staging een klapper wordt en de UK daar rond de 5e plaats haalt, dan kan de UK echt voor een upste zorgen.

    Samen met Spanje is de UK de grootste kanshebber voor de winst. Oekraïne heb ik als 3e staan nu.

   • riccardo schreef:

    Ik proef een beetje uit je relaas dat je De Diepte zelf ook geen goed nummer vindt. Dat geeft natuurlijk een andere twist aan een analyse van de feiten en gecombineerd met een persoonlijke mening, dan was dat wel het geval.
    Zelf hou ik iets meer slag om de arm maar je conclusie semi topper, juist vanwege de kwaliteiten, zonder de staging gezien te hebben, vind ik tot dusver een aannemelijk verhaal.

   • Max Mark schreef:

    Dank, Gert. Wat een verhaal haha. Ik zag dit epistel ook al op wiwi voorbij komen. Het kan natuurlijk dat je zorgen hebt, maar we moeten ons niet gek maken met wat er allemaal, eventueel, mis kan gaan. Als ik je verhaal zo lees staat S10 dus bijna overal in de top 10. Dat lijkt me toch een mooie opsteker. Daarmee kun je met vertrouwen naar een festival toe. Misschien is ze geen topfavoriet of zekerheid top 5, maar er is zeker potentie. En met een top 10-verwachting doe je toch aardig mee. Eerst maar even de staging afwachten of in ieder geval met eigen ogen zien wat het wordt en wat er bedacht is. Om nu al te spreken over Barbara Dex-awards, ‘zonde van de lasers’ of een totaal persoonlijke mening als overdadige oehs en ahs: het lijkt me allemaal wat voorbarig.

    En wat betreft ESC Bubble, het lijkt wel of die club altijd precies andere dingen voorspelt dan de andere polls. Het voelt een beetje alsof ze het erom doen, ‘zie ons eens tegendraads zijn’. Een mening mag, maar persoonlijk neem ik die van ESC Bubble niet serieus.

   • Dirruk schreef:

    Een analyse is pas een analyse wanneer je eigen smaak of voorkeur er niet in doorklinkt.
    Jammer van het lange verhaal Gert, hier kan ik niks mee.

   • Dirk Marko schreef:

    Helemaal eens Dirruk

   • Tippy2 schreef:

    Gert, wat een beren zie jij op de weg. Over elke inzending kun je negatieve reacties vinden als je daarnaar op zoek gaat. Als je het totaal plaatje bekijkt komt S10 er heel goed vanaf. Ik ben blij dat de laser-act niet meegaat, leuk voor een tv showtje maar niet revolutionair of vernieuwend, beetje ouderwets zelfs. Ik laat me graag verrassen door iets moderners, bijv. iets prachtig steriels dat de inhoud en de emotie versterkt. We gaan het zien. Ik heb er veel vertrouwen in en ben blij met deze inzending.

   • Han schreef:

    Ik weet niet wat voor een complex Gert heeft, maar ouwehoeren kan hij! ;-)
    Het is alleen heel veel speculeren.

  • Jellybean schreef:

   S10 staat momenteel zelfs bovenaan de Wiwi blogs ranking met een keurige 8.1. Nog voor Italië.
   Alleen Spanje en Zweden moeten nog door de jury beoordeeld worden; ik denk dat Nederland 2e wordt na Spanje. Voor wat het waard is natuurlijk maar toch mooi om te zien toch?

   • Dirruk schreef:

    Zweden scoort daar inmiddels hoger. Ik verwacht dat Zweden, na de OGAE-poll, ook de wiwiblogs ranking gaat winnen. Het zegt niets definitiefs natuurlijk…
    Zolang de uitslag maar om de muziek gaat en niet om de sympathie. Alle sympathie voor Oekraïne hoor maar je helpt ze pas echt als je de Russen uit hun land verjaagt en niet door ze het ESF te laten winnen.

 7. riccardo schreef:

  Staging en het totaalplaatje, populair op Tictok, we gaan het zien. Deze opvallende song maakt naar mijn smaak en objectief bekeken veel kans. Een hoog tot heel hoog uitslag zou verdiend zijn. Geen probleem mee als Space Man wint.

 8. Michael Adam schreef:

  Als dit goed wordt gebracht op camera en goed wordt gezongen, al twijfel ik over dat laatste niet, dan zie ik de UK winnen. Dat zou overigens goed zijn voor het SF lijkt mij.

  • Wim1970 schreef:

   Waarom zou dat goed zijn?

   • xxx schreef:

    Prettig nummer, mag van mij hoog komen.
    Vreemde vraag Wim1970: Het zou goed zijn als het ESF in het VK (als groot muziekland) weer eens positief in het nieuws komt. Dat is door hun eigen toedoen jaren nauwelijks gebeurd, vergelijk het met de NL periode dat we acht jaar de finale misten. Iedereen hier is toch een stuk positiever over het gebeuren nu we de laatste tien jaar weer “echt” meedoen.

 9. RobOranjeFinland schreef:

  Eindelijk een goede bijdrage van de Britten. Top 5 lijkt mij verdiend.

  Toch hoop ik dat STEPS in 2023 mee doet.

 10. Tippy2 schreef:

  Ik heb hier niet heel veel mee. Vind het vooral naar het einde toe een bak herrie. De wedkantoren zitten in de UK dus ook de meeste gokkers, vandaar dat hij het bij de wedkantoren goed doet. Ik vrees dat de UK ook dit jaar van een koude kermis thuis gaat komen.

  • GerardMartin schreef:

   Mee eens, geen prettige stem en veel herrie mag wat mij betreft samen met Duitsland en Frankrijk de laatste plaatsen bezetten.

 11. Joss schreef:

  Als hij het er live goed vanaf brengt zie ik dit heel hoog eindigen !

 12. Dirruk schreef:

  Goede inzending van de Britten, eindelijk. Top 10 notering moet mogelijk zijn, meer verwachtingen heb ik er niet van. Naar verluidt een spectaculaire staging, ik verwacht een zwevende Sam Syder…

 13. Celine schreef:

  Ik zie dit gewoon keihard winnen!! Van “Zero points” vorig jaar naar “winning the whole thing” dit jaar.. Mijn votes zijn voor Sam!

 14. Nana schreef:

  Brrr, heb hier helemaal niets mee. Wordt hier bloed nerveus van. Dat verschrikkelijke hoge stemmetje. Kan hier echt niet naar luisteren. Vind het wel leuke vent om te zien en hij is ook wel sympathiek, maar vind het echt een verschrikkelijk lied en dat rommelige einde…..nee, niet mijn ding dit jaar.

  • Rich schreef:

   Het grote probleem is dat hij visueel heel ongemakkelijk is om naar te kijken. Beetje als de zanger van de dijk. Ik kan het niet aanzien. Het lied zelf is ook keiharde skip. Afschuwelijk gil stemmetje. En dan ook nog hetzelfde haar als S10. Gelukkig zal de woke stem afhaken, want het is Spaceperson hahaha

 15. Kobe schreef:

  Ik denk dat UK dit jaar eindelijk weer eens mee gaat doen aan de top. Het zou me zelfs niet verbazen moest SPACE MAN winnen!!

 16. JW schreef:

  Zeker een goed nummer en het Verenigd Koninkrijk verdient dit jaar een goede notering.
  Een top 5 moet er toch zeker inzitten en wellicht nog hoger zelfs.

 17. Jellybean schreef:

  Goed nummer, prima zanger, hele sympathieke gast. Ik heb een beetje moeite met het feit dat Sam zo veelvuldig in het lied z’n hoge stem gebruikt en zeker aan het einde; beetje overkill. ( dit valt bij de live versies extra op)
  Dit leidt me helaas wat teveel af. Neemt niet weg dat dit een prima inzending is van de Britten; top 10 is zeker mogelijk. Top 5 lijkt me wat hoog gegrepen.

 18. Gerrit schreef:

  Mijn nr.1

 19. Tomtjen schreef:

  Voor mij de winnaar van dit jaar! Geweldig nummer, ook echt mooie tekst, melodisch, sfeervol en live zingt hij extreem goed! Volgend jaar naar Londen!

  • robbert-rotterdamdam schreef:

   Mijn winnaar. Prachtige melodie, uitstekende zanger en ook het evenwicht tussen kwaliteit en commercie maakt dat het tot de favorieten gaat behoren volgende week zaterdag.

 20. Rick schreef:

  Prima nummer gaat het zeker goed doen in Turijn.
  Ik vind Sam Ryder een sympathieke vent met een goede stem.
  Maar blijf bij jezelf en kopier niet Freddy Mercury dat is jammer.

 21. Sake schreef:

  Topinzending! Go UK Go!!

 22. Dirk Marko schreef:

  Goed geluisterd naar Katrina’s “love shine a light” vooral de begin coupletten.
  En zij heeft daar in de vorige eeuw ? mee gewonnen, dus wie weet.
  Voor mij iets teveel Spacemaaaan naar het einde toe.
  Goede classering zit erwel in.

 23. Remco van den Berg schreef:

  Eigenlijk was dit liedje mij niet opgevallen. Niet in negatieve zin maar ook niet in positieve zin. De fan reacties zijn echter zo positief dat ik heb besloten om dit lied met wat meer aandacht te beluisteren. Eerlijk is eerlijk; het is zeker niet slecht en het beste wat de BBC in jaren ons heeft gebracht op Eurovisie. Het nummer zit nog steeds niet in mijn persoonlijke top10 maar ik kan dit inmiddels best wel waarderen. Het zou voor het festival goed zijn als Groot-Brittannië weer eens goed zou score. Het is de zanger gegund.

 24. Bandido - Georgia schreef:

  Ik had eigenlijk niet gedacht dat het ooit zou gebeuren, maar het VK is voor het eerst mijn favoriet. Ik vind dit nummer geniaal: heel pakkend, origineel en prima zanger met een overvloed aan charisma. En na het live gezien te hebben was ik helemaal om, want dit is een podiumbeest. Ik hoop dat de Engelsen het visueel ook goed aanpakken, maar ik verwacht dat ze mee gaan doen om de prijzen.

  Het is dat Oekraïne de wildcard is dit jaar, en het zo onvoorspelbaar is wat de oorlog doet met de rest van Europa. Maar normaliter zou ik zeggen dat de strijd zal gaan tussen Italië en het VK. Ik denk dat een mooie notering goed zou zijn voor de reputatie van het festival daar. Maar dit moet wat mij betreft beloond worden met een mooi eindresultaat.

 25. dick schreef:

  Het is het beste wat de UK de laatste jaren stuurde maar ik ben er niet van ondersteboven. Denk dat het met een juiste staging nog een heel eind gaat komen gezien het magere jaar waarin we zitten kwa inzendingen maar winnen??? nee….

 26. Olaf schreef:

  Wat een bipolaire uitzending als ik kijk naar de reacties hier: of je houdt ervan of je haat het. Ik behoor tot de eerste categorie, al moet ik me ook niet teveel concentreren op die stem, maar meer op het liedje zelf. Dat vind ik meeslepend, met ook wat knipogen in de melodie naar de laatste Britse overwinning. Ik zie dit niet winnen, maar Top 5 lijkt me mogelijk.