161 miljoen kijkers voor Eurovisie Songfestival 2022

Dit vind je misschien ook leuk...

6 reacties

 1. Frank schreef:

  Ik vind het heel jammer dat de vynil van S10 maar begin oktober eerst uit komt.
  Kan dat niet wat vroeger ?

 2. Frank schreef:

  Rusland volgend jaar in 2023 dan weer niet op het songfestival.
  Maar goed ook.

 3. Gert's Complex schreef:

  Zonder kijkcijfers Oekraïne neem ik aan. Al zie ik wel een wat dalende trend. En ik denk dat dat komt door de tijdspanne. De EBU moet het lef hebben om het televote-tijdvak in te korten en dus ook de show compacter te maken. 4 uur en 11 min (maar ook vorig jaar 3 uur en 56 min) is echt té lang. Interval-acts en opening-acts komen teveel over als noodzakelijke fillers, omdat er teveel van zijn. Scripts moeten echt spontaner worden (of ogen). En, broodnodig: PWC inhuren en in elk van de 40 landen een onafhankelijke PWC-chair inzetten. Zet ‘m wat mij betreft naast de niet-meestemmende spokesperson. En uitbreiden naar 10 juryleden, zodat het lastiger wordt om stemmen op elkaar af te stemmen. Dan nog onregelmatigheden? Jury-vote als niet-ontvankelijk verklaren en de televote presenteren (en dan X 2).

  Wat er nu gebeurt met het festival riekt echt téveel naar geldwolven-van-FIFA-achtige toestanden. Moet je niet willen. Nederland kan daar, met een Nederlander in de referentiegroep, nu werk van maken.

  Nog iets anders. Stemmen jullie ook even in m’n poll? Beste winnaar van de afgelopen 4 winnaars? https://twitter.com/GertJanWaterink/status/1529213073038487552