EBU bevestigt technische problemen songfestivalpodium

Dit vind je misschien ook leuk...

44 reacties

 1. robbert-rotterdam schreef:

  Je zou zeggen dat ze dit ruim van tevoren uittesten…..

  • Frank schreef:

   A la Italia.
   Dit moet weer eens in Italie gebeuren.
   Hetzelfde in 1991 te Rome, daar draaide ook alles vierkant.
   Ik heb de indruk dat er nog meer niet gaat aflopen volgende week.

   Made A La Italie weer.

 2. Celine schreef:

  Wat een armoe… En dat op het laatste moment.. Ik denk dat veel “Stagings” hierdoor niet meer volledig kunnen worden uitgevoerd, (Zoals ze bedoeld waren), laten we hopen dat S10 haar optreden heirdoor niet negatief beinvloed wordt! Maar ook voor de andere landen natuurlijk.

 3. Max Mark schreef:

  wat ik heb begrepen is dat de ene kant van die bogen een LED-scherm is en de andere kant lampen & licht. En dat ze dus nu standaard (omdat ze de bogen niet meer willen/kunnen bewegen) de kant met lampen en licht naar de zaal hebben gericht. Lekker voor de delegaties die hun act hebben gebouwd rondom het gebruiken van die LED schermen. Die hebben last minutes hun plannen moeten bijschaven. Echt jammer. Ook omdat het bogenscherm nu gewoon een log ding is op het podium dat niet echt bijster veel toevoegt.

 4. Max Mark schreef:

  Dit is het statement dat de EBU. Ze werken dus wel, maar het duurt te lang om tussen de optredens door van positie te wisselen. Misschien te makkelijk gedacht, maar zoiets moet natuurlijk nooit gebeuren. Dat moet in de ontwerpfase al berekend worden en bekend zijn. Maar goed, de beste stuurlui staan aan wal…. :-)

  “During the technical tests in Turin, the production team has experienced challenges with how long it takes to adjust the “sun” to different positions in the time between the different performances. Together with the host station RAI it was therefore decided that the sun will remain in the same position during all 40 songs, to ensure a fair competition for all participating countries.”

  • Gilles schreef:

   De ontwerpers redeneerden waarschijnlijk vanuit een SanRemo standpunt waar er een half uur getaterd wordt tussen 2 nummers… Tijd zat in dat geval.

   • 4Life schreef:

    Italiaanse idioten! Ik hou daarom van Duits degelijke BMW dan Italiaans pooier Ferrari.

 5. riccardo schreef:

  Dat daar ook op dat vlak dingen gingen haperen had ik een beetje aan zien komen. Te technisch, te ambitieus.
  De renders waren stralend, dat wel.

 6. Jang schreef:

  Wat een blamage

 7. Patrick Willems schreef:

  nog maar eens een bewijs, wat we al jaren wisten, dat Italië niet de beste reputatie heeft om ‘t Songfestival te organieren

 8. riccardo schreef:

  Je ziet nu al aan de foto’s van de first rehearsals dat de landen die met eigen props komen qua staging waarschijnlijk erg in het voordeel zijn. Als er bij S10 nog dingen aangepast moeten worden zou ik voor zeer donker/minimalistisch en understated gaan.

  • Celine schreef:

   Inderdaad, landen die de Ledwand als (groot) onderdeel van hun performance gebruiken, zijn zwaar benadeeld, ik zag dit al bij Portugal en Roemenie waar de leds gebruikt worden maar worden geblokkeerd door die mega grote zwarte “zon”.. Echt doodzonde dit!

   • riccardo schreef:

    Ik zag Letland, een van mijn favorieten, volgens mij is de hele sfeer weg. Groot zwart gat. Z’n performance in hun nationale zag er stukken beter uit.

   • riccardo schreef:

    Hier had Estland moeten staan

 9. GerardMartin schreef:

  Haal weg en zet er een leuke grote bos bloemen neer😂

 10. Nena schreef:

  Ik ben een leek kwa led en lampen en laser.
  Kan S10 haar act niet omgooien naar hoe het er uit zag bij Mathijs? Of heeft dat weer te maken met led?😉

  • riccardo schreef:

   Weg met al die rot lampen. Één stralend licht, dat is genoeg. 😎

  • 4Life schreef:

   ik wil LASERS terug!!!!

   • Frank schreef:

    Ik zie het volgende week nog in de halve finale’s fout lopen met alles en de delegatie’s gaan het aanklagen bij de EBU.

    Ik weet niet dat geheel Europa weer voor Italie gaat stemmen.
    Zingen kunnen ze wel heel mooi, maar dat is ook alles0

 11. Nordman schreef:

  Ik vind het heel jammer dit. Ik keek zelf ontzettend uit naar die draaiende bogen. Ook heel zuur voor al die mensen die hier aan hebben gewerkt de afgelopen maanden. Ik hoop maar dat de landen die gebruik zouden maken van de LED-kant, er toch nog iets moois van kunnen maken.

 12. Matrix12 schreef:

  Wat een amateurs. Kunnen niet eens een decor bouwen, of vonden het niet nodig om van tevoren een ingenieur in te huren. Het decor nu is echt lelijk! Wel stond er in La Stampa dat de bogen alleen zullen draaien bij de interval acts. Maar het blijft een lelijk podium. Volgend jaar beter.

 13. Tippy2 schreef:

  Ik had begrepen dat van de 1e halve finale hoofdzakelijk S10 gebruik zou maken van dit bewegende podium en er dus het meeste last van heeft. Heel slecht dus dit, blijkbaar weer allemaal last minute werk in Italië. 2022..

  • Max Mark schreef:

   Is dat zo? Waar heb je dat gelezen? Als je de rehearsals kijkt (het weinige materiaal dat beschikbaar is), lijkt het niet echt alsof ze met de bogen of LEDS zou werken (zoals bij Portugal en Roemenië, waar nu een enorme zwarte zon het hele podiumbeeld verpest).

   • Tippy2 schreef:

    Wiwibloggs meldde dat in de nabespreking van haar optreden, in de zaal zoemde het gerucht dat NL het meeste last had van het defecte podium.

   • Max Mark schreef:

    Oh jee, dat is niet zo mooi.

   • Han schreef:

    Een gerucht dus. Maar technische problemen in de voorbereiding leiden soms tot mooie resultaten. We hebben eerder een niet functionerende zon gezien… ;-)

   • Jellybean schreef:

    Dat idee had ik dus ook; dat Nederland hier net geen last van had ondervonden en ze heel tevreden waren over hoe het allemaal verlopen was. Maar zeker weten doe ik dat ook niet. Wel ontzettend balen voor al diegenen die hier hun hele act op gebaseerd hebben. Mag toch echt niet gebeuren😕

  • Celine schreef:

   Maar we lazen ook dat de Nederlandse delegatie zeer tevreden was over de 1e rehearsal van S10. en Stien zelf ook.. Wat is nu waar?

   • Tippy2 schreef:

    Laten we hopen dat ze goed weten te roeien met de riemen die ze hebben..

   • Max Mark schreef:

    Ja, inderdaad. En als je de beelden bekijkt die beschikbaar zijn, ziet het er ook gewoon goed uit. Nou ja, we zullen het zien. Hopelijk wordt het een prachtige van staging van S10.
    Voor elke delegatie geldt dat het heel erg sneu is als mooi uitgedachte plannen last minute moeten wijzigen.

 14. RobOranjeFinland schreef:

  Geruchten geruchten, in 2019 veel gedoe met die Ikea Bol, kwam ook goed, sterker nog : WINST.

  Wat heeft Rotterdam het toch goed gedaan in 2021 !

 15. ed schreef:

  EBU zal zeker niet blij zijn italie kan het gewoon niet ebu was in 1990 al niet blij met winst van italie in 1991 was het ook al een zooitje met die 2 gastheren ouwehoerde maar in hun eigen taal frank nefe was wit heet show was super lang voor die tijd

 16. Rhein schreef:

  Het was eigenlijk de DR die als eerste naar buiten kwam met het nieuws. Volgens de Deense delegatie kunnen de bogen niet binnen 40 seconden in positie gebracht worden. Om te voorkomen dat sommige delegaties wel en sommige niet gebruik kunnen maken zijn de bogen onbruikbaar. Ze zullen wel worden gebruikt tijdens de opening en interval acts. Tja, de EBU had eerder kunnen reageren en de RAI wist hoeveel tijd ze maar hadden voor het verstellen, 40 seconden. Nog schandaliger is eigeinlijk dat de DR het als eerste naar buiten heeft gebracht!

  https://wiwibloggs.com/2022/05/03/eurovision-2022-stage-problems-kinetic-sun-remain-in-place/272157/

 17. Wim1970 schreef:

  Ik denk dat als ze er op de avond zelf een puinhoop van maken, dat Italië dat veel stemmen gaat kosten. In Rome was toen ook iets aan de hand, volgens mij liep er toen politie door de zaal.