Turijn live: Prognose Eurovisie Songfestival 2022

Dit vind je misschien ook leuk...

28 reacties

 1. Pietje schreef:

  Nou een 10e plek zou heel fijn zijn. Hopelijk wat hoger nog. De rest kan ik nog wel inkomen. Behalve Servië ,dat vind ik echt een verschrikkelijk top 10 onwaardig nummer. En hopelijk Polen ook niet zo hoog, maar veel Polen overal en hij is een bekende zanger.

 2. Jeff schreef:

  Zou toch uiteindelijk toch prachtig zijn als Verenigd Koninkrijk onverwacht het gewoon morgen doet en onverwacht wint. Dat Oekraïne mooie 2de eindigt.

 3. Jesse schreef:

  Onderschat Estland niet

 4. GerardMartin schreef:

  Ik begrijp niet zo goed waar die fascinatie van Spanje en in mindere mate voor het VK vandaan komt? Niks bijzonders een blote lellebel en een blèrende Jezusfiguur met flinterdunne riedeltjes die leuk zijn voor op de achtergrond in het winkelcentrum.

  • Dirruk schreef:

   En dan zet jij Moldavië op twee…. Daar waagt geen enkel winkelcentrum zich aan.
   Die fascinatie heet smaak. En dat jouw smaak afwijkt van die van anderen is logisch maar ga dan niet de smaak van anderen in twijfel trekken. En al helemaal niet als je Moldavië op 2 zet (dat laatste was een grapje hè, om mijn put te verduidelijken, voordat dit weerverkeerd wordt opgevat).

 5. GerardMartin schreef:

  1. Italië
  2. Moldavië
  3. Nederland
  4. Oekraïne
  5. Portugal
  6. Zwitserland
  7. IJsland
  8. Armenië
  En de rest zal me worst wezen. Ik heb ook maar eens een lijzig lijstje gemaakt!

 6. Robinson schreef:

  Mijn top 10 op dit moment (zonder de Big 5, die nummers ken ik nog niet):
  1 Finland
  2 Zweden
  3 Nederland
  4 Griekenland
  5 Polen
  6 Estland
  7 Armenië
  8 IJsland
  9 Portugal
  10 Australië

 7. Maarten schreef:

  Ik ben het niet eens met de prognose. Servië boven in het scorebord begrijp ik echt niet. Spanje vraag ik mij ook nog altijd af.. Nederland is hopen zo hoog mogelijk.

 8. Sake schreef:

  Ik heb zo’n gevoel dat onze S10 gewoon gaat eindigen in de top 5! Hopen dat mijn gevoel uitkomt. Voor de winst zie ik graag het Verenigd Koninkrijk er mee vandoor gaan, gunfactor, na vele jaren onderaan te zijn geeindigd. Ook Spanje of Italie of Zweden mogen winnen. Maar natuurlijk alle respect mocht Oekraine gaan winnen, begrijp het zeer zeker. En het liedje is ook best ok

  • Wim1970 schreef:

   Vooruit, ze mogen een keer 4e worden, net als Duitsland in 2018. Maar daarna weer terug naar de onderste regionen.

   • Jellybean schreef:

    Waarom Wim, iets tegen het VK? Ik hoop dat Sam Ryder voor een kentering zorgt voor onze overzeese buren. Net zoals Anouk destijds bij ons voor een kentering zorgde. Ik gun het ze van ❤️ Bovendien ben ik een Anglofiel ; ik ga er graag op vakantie, ben een echte thee drinker en hou van de gezelligheid van de pubs en de mensen.?

   • Peter schreef:

    Ach Jellybean, hij heeft al jaren wat tegen Rusland al hadden doe een goed nummer dan stemde hij er niet op. Zal met VK niet anders zijn. Hij is nogal fobisch aangelegd.

 9. Wim1970 schreef:

  Ik blijf hopen op een verrassing en dan zou het Zweden of Finland worden.

 10. Wim1970 schreef:

  Als Oekraïne wint, haak ik af, want dan stelt het songfestival dus niks meer voor, en gaat het duidelijk om sentimenten.

  • Wim1970 schreef:

   En buiten dat ben ik ook wel klaar met al die statements; I.M., Not the same, I am what I am en meer van dat soort liedjes. Het begint meer en meer een extreem gayfestival te worden.

  • Dennis schreef:

   Dat is ieders goed recht Wim, net als landen die kiezen voor een lied met een boodschap: het is immers een competitie waar landen het liedje sturen/kiezen dat zij graag dat jaar als favoriet voor hun land beschouwen. De kijker/fan wordt niet gedwongen om te stemmen/kijken natuurlijk. Als Oekraïne wint zullen veel jury leden en kijkers het anders zien dan jij, net zo goed als ik al vaker niet mijn favoriete inzending heb zien winnen. It’s a competition.

   • Wim1970 schreef:

    Zonder statement had Oostenrijk nooit gewonnen.

   • Peter schreef:

    Is niet waar Wim1970, Oostenrijk had een geweldig goed nummer. In veel landen wordt helaas nog steeds iemand die voor zich zelf opkomt en uit niet gewaardeerd. Het was geen statement .

   • Dennis schreef:

    Nogmaals, smaken verschillen

   • Bas schreef:

    Maar de grootste zeikerds stemmen zelf vaak niet. Je hebt de mogelijkheid om invloed uit te oefenen; maar er zijn criticasters die vanavond tussen 23.15u en 24u liever augurken eten.

    En of je nou stemt voor het beste lied, uit sentiment of voor een andere reden, dit is het (democratische) systeem wat de uitslag bepaalt.

 11. Borlando schreef:

  Ik heb vooralsnog geen absolute winnaar. Portugal Italië Estland en Servië staan bij mij bovenaan, gevolgd door Nederland en Frankrijk. Ook Oekraïne Polen Engeland en Zweden halen mijn top tien. Daarachter Tsjechië Moldavië Armenië Zwitserland en Noorwegen. De strijd om de rode lantaarn gaat voor mij tussen Roemenië en Litouwen. Ook Griekenland staat erg laag op mijn persoonlijke lijst, ondanks de uitstekende staging. Ben heel benieuwd hoe het gaat aflopen… Veel kijk- en luisterplezier allemaal!

 12. Richard schreef:

  Als Oekraïne niet wint denk ik dat het Verenigd Koninkrijk of Zweden gaat winnen. Niet dat het mijn persoonlijke favorieten zijn maar gezien de reacties van het publiek en commentatoren op de repetities. Ook heeft Sam Ryder zijn 12 miljoen volgers via TikTok aangegeven hoe ze kunnen stemmen. En aangezien TikTok ook nog een partner is van het ESF zou dat voor een mooie bijkomstigheid zijn voor TikTok en de EBU mocht Sam winnen. Zweden wordt altijd al door jury’s beloond voor professionaliteit en, ondanks dat ik dat gevoel niet heb met Cornelia, schijnt het dat dit jaar het Zweedse nummer erg puur is en niet zoals de afgelopen jaren in een muzieklaboratorium uitgedacht door een heel schrijversteam.
  Zelf heb ik vijf liedjes die ik graag hoor en dat zijn Polen, Estland, Armenië, Italië en Nederland.
  Wat S10 betreft ben ik erg trots hoe ze het gedaan heeft tot nu toe. Blij dat we weer een Nederlandstalig lied in de finale hebben. Een waardige opvolger van Edsilia’s lief uit 1998.

 13. Beer schreef:

  Dit was een erg goede prognose, chapeau!