Turijn live: Prognose 1e halve finale Eurovisie Songfestival

Dit vind je misschien ook leuk...

59 reacties

 1. Jellybean schreef:

  Ik hoop echt dat naast Nederland ook Zwitserland door gaat; ik zou wel balen als dit niet gaat lukken. Zo’n mooi, breekbaar liedje en stem hoort, mijns inziens, in de finale thuis. Bart Arens, de radio 2 dj is er ook fan van; hij heeft het gedraaid in z’n ochtendshow. Nou ja we zullen het zien; ik kan niet meer doen als stemmen en dat ga ik ook zeker doen?

  • robbert-rotterdam schreef:

   +1 Ik ga morgen vooral op Zwitserland stemmen. 1 Keer op Portugal vanwege de live backings

 2. Maarten schreef:

  Als ik eerlijk ben zal op kwaliteit van een nummer Zwitserland zeker door moeten gaan. Bij de jury’s beter doen dan Griekeland.

 3. riccardo schreef:

  Ik zou IJsland en Letland omruilen voor Litouwen en Zwitserland.
  Zowel Portugal als Zwitserland zitten op nummer in mijn persoonlijke top maar bij allebei kloppen er dingen in het visuele of met de staging niet ☹️

 4. Robinito schreef:

  Laat Zwitserland maar lekker in de halve finale blijven. Saaiste nummer van het jaar.

 5. Gilles schreef:

  Moldavië en Letland zie ik niet doorgaan, voor ik overige twee gok ik op Zwitserland en Litouwen, tenzij Oostenrijk het live weet waar te maken.

 6. Tippy2 schreef:

  Ik zie Zwitserland ook graag doorgaan, mooi nummer!

 7. Rick schreef:

  Zeker naar de finale Oekraïne, Griekenland, Nederland, Armenië., Moldavië
  Redi is wel een van de slechtste nummers in deze semi dat helpt geen start positie.
  Portugal, IJsland zie ik niet beiden kwalificeren bijna allebei de slaapverwekkende vibe.
  Noorwegen, Moldavië,Latvia,Oostenrijk zullen het wel goed doen bij de televote.
  Kansloos Kroatië, Zwitserland Bulgarije, Denemarken, Slovenië

  • robbert-rotterdam schreef:

   Wat jij slaapverwekkend noemt, kan door anderen weer als sereen en puur gelabeld worden.
   Ik acht Zwitserland zeker niet als kansloos. Hij kan door de jury’s vanwege de goede vocalen gewaardeerd worden, en ook onder de ‘gewone mensen’ heb ik positieve commentaren gehoord. Dus voor mij staat het allemaal nog niet vast.

   • Br@m schreef:

    Hoe vaak mag je eigenlijk stemmen? Ik meen 10x; klopt dat? Ik ga zeker een aantal keren voor Zwitserland stemmen want dat is een schitterend nummer!

   • Jellybean schreef:

    Ben het met je eens maar het wordt spannend; Zwitserland staat nu op een 10e plek in de semi bij de bookies, 50% kans om de finale te halen, voor wat het waard is. Dus mensen; stem Marius naar de finale!!???

   • robbert-rotterdam schreef:

    Ga ik zeker doen, Jellybean, 5x

   • Wim1970 schreef:

    Geld teveel, Br@m?

   • Jellybean schreef:

    Zwitserland zakt nog meer weg, nu al op plek 11 en ingehaald door Oostenrijk…
    ‘Boys do cry’ net weer op de radio gehoord; dank Bart Arens voor de broodnodige promotie:)

 8. J. schreef:

  Ik ga wrsch voor gek verklaard worden, maar ik heb een zwak voor de bijdrages van Litouwen en Slovenie in deze halve finale!!! Litouwen zou het mss nog net kunnen redden, Slovenië niet denk ik.. Morgenavond ist zover!

  • Siem schreef:

   Klinkt goed! Ik ben vooral benieuwd naar het begin van het optreden. Dat schijnt erg mooi te zijn.

 9. Matje schreef:

  vriend van mij , die nu in de zaal zit appte me dat het optreden van S!0 subtiel is en voldoende om indruk te maken . Veel en luid applaus voor haar.
  We zullen zien wat het brengt maar geloof in een mooie notering .

 10. Damsco schreef:

  Ik heb meegekeken met een live feed en ik moet zeggen dat ik de staging een enorme domper vind ten opzichte van de prachtige lasershow bij Matthijs Gaat Door. Het is ronduit teleurstellend hoe dit visueel in beeld gebracht wordt. Zou de NL’se delegatie dit zelf écht niet zien? Snap sowieso niet waarom het voor NL altijd zo moeilijk is om een nummer goed te regisseren. Ook bij Duncan hebben ze destijds flink wat steken laten vallen… alleen 2014 was perfect.

  Een kwalificatie moet haalbaar zijn, maar ik denk dat het resultaat in de finale flink zal tegenvallen. Ongelofelijk hoe groot de downgrade is t.o.v. de eerdergenoemde lasershow. ?

  • Maarten schreef:

   Ieder zijn smaak over lasershow. Ik had daar niet zoveel mee. We zijn hier niet zo van alles er om heen. Soms kan het wel inderdaad beter.

  • Hans schreef:

   Nou Nou, ovrdrijven is ook een vak hoor.. Enorme domper? ga toch weg, het geheel ziet er mooi en stijlvol uit. Geen poespas inderdaad, maar dat heeft dit nummer helemaal niet nodig. De focus is S10 en het lied en in het verleden is al vaak genoeg gebleken dat dat ook kan scoren…

  • robbert-rotterdam schreef:

   Enorme domper vind ik zelf veel te sterk uitgedrukt, maar dit lijkt me vooral een theater-staging.. Op het ESF mag het best wat luchtiger (zoals idd de lasershow), om zo ook vooral bij jongeren het nummer te promoten. Zo lang S-10 in het donker vind ik te veel van het goede. Je ziet ook dat Nederland na deze staging wat terrein begint te verliezen, dat mensen in het buitenland meer en meer openlijk beginnen te twijfelen aan een echte topklassering, standaard gevolgd door ‘de staging is te donker gedurende te lange tijd en het begint belooft veel, maar dan wordt het niet ingelost. . Desalniettemin denk ik dat onze inzending te sterk is om de finale te kunnen missen, maar voor zaterdag verwacht ik eigenlijk geen top 10 meer.

 11. Nick schreef:

  Hierbij de laatste minuut van het optreden: https://youtu.be/74j2Kx-1-aQ

  • Max Mark schreef:

   Mooi zeg. Ziet er toch wel erg mooi uit!

   • Nick schreef:

    Zeker. Alleen het einde van het laatste shot klopte even niet. De camera draaide ietwat weg. Zal morgen wel verholpen zijn.

  • Emile schreef:

   Ik vind dat het er heel mooi uit ziet! Vooral het shot naar het einde, dat ze daar zo alleen en kwetsbaar staat. Ik vind het juist heel stijlvol en pas bij het nummer. Team s10 top gedaan!

   • Ed schreef:

    Ik vind het echt PRACHTIG, als het nummer zo eindigt dan maakt het mij niet uit wat er hier allemaal voor gebeurd.
    Deze sfeer hoort bij het nummer, het is sferisch en donker maar heeft ook subtiele kleuren. Puik hoor ! Strik erom en niets meer aan doen ……… nou ja nog wel even “de diepte” goed kwetsbaar wegzingen, maar daar heb ik alle vertrouwen in !

    Neem al mijn woorden terug, dit klopt en overtuigd aan alle kanten, gefeliciteerd team S10, welke plaats ze ook zal behalen dit is het en dit is af !

   • robbert-rotterdam schreef:

    Nu ik die laatste minuut gezien heb, vind ik het ook heel mooi. Tussen al die tientallen dansers die we al gezien hebben /nog gaan zien en al die kleuren, vormt dit uiteindelijk een oase met gevoel.
    Maar wat een zenuwen zien we. Hoeft ook uiteindelijk geen probleem te zijn. Versterkt ook een beetje het gevoel van die mooie kwetsbaarheid.

 12. Dennis schreef:

  De landen die zich zullen plaatsen zijn
  Oekraïne, Griekenland, Nederland, Noorwegen, Armenië , Moldavië, Portugal, Albanië, Zwitserland en Oostenrijk ( nipt).

 13. Pietje schreef:

  Heb net een stukje Portugal gezien en dat is me een partij saai. Verwacht een hele lage televoting score. En geen kwalificatie. In de plaats van Portugal verwacht ik eerder iets als Zwitserland of misschien zelfs Oostenrijk. En Albanië is me een partij agressief, zij gaat weinig punten van de jury krijgen en ik vrees ook niet genoeg van de televoters.

 14. robbert-rotterdam schreef:

  Voor wie 3 minuten lang S10 tijdens de jury rehearsal wil zien:

  https://www.youtube.com/watch?v=R_AkcNcWZ-U

  Alles van veraf natuurlijk, morgen zien wat er besloten is qua camerawerk en regie.

 15. Wim1970 schreef:

  Letland, Slovenië en Zwitserland vind ik de slechtste liedjes in deze semi. IJsland gaat sowieso door, evenals Moldavië en Nederland en Oostenrijk. In 2005 vond ik de Oekraïense inzending vreselijk en dat vind ik nu weer.

 16. dick schreef:

  Nederland lijkt op voorhand een zekerheidje mbt kwalificeren, van wat ik er van gezien en gehoord heb klinkt het vocaal uitstekend en ziet het er rustig en sferisch uit, past bij het nummer en een verademing tussen al die meuk in deze semi. Natuurlijk gaat Oekraïne zich (in mijn beleving onterecht) plaatsen want het is echt geen geweldig nummer, bovendien is de zang op het randje en hier en daar zelfs eroverheen. Albanië gaat ook door ondanks dat het een geforceerde op het agressieve af, inzending is. Persoonlijk hoop ik dat Noorwegen afgestraft wordt maar dat zal zich ook wel kwalificeren. Verder hoop ik dat de Zwitsers doorgaan maar verder vind ik deze semi van zeer bedenkelijk niveau.

  • Wim1970 schreef:

   Ik vind Oekraïne ook vreselijk, en wat mij betreft hoort dit nummer niet thuis in de finale. Albanië gaat op het nippertje door om in de finale zo rond de 20e plaats te eindigen.

  • Peter schreef:

   Dit gehele jaar is van bedenkelijk niveau. Matig tot slecht

   • Wim1970 schreef:

    Ik heb 5 potentiële winnaars gehoord: Zweden, Armenië, Finland, Roemenië en IJsland.

   • Peter schreef:

    Je moet wel heel erg doof zijn. Alleen Armenië kan er mee door. Zweden: oude meuk; Finland: het nummer loopt niet lekker, ligt niet goed in het gehoor; Roemenië: Israël 2.0 (maar dan een stuk slechter, vreselijk); IJsland: tijd voor een dutje.

 17. Remco van den Berg schreef:

  Ik denk dat de volgende landen zeker doorgaan: Oekraïne, Nederland, Moldavië, Noorwegen, Griekenland, Armenië. Verder maken ook Oostenrijk, Albanië, Letland en Kroatië een kans Dat zijn de 10 waarvan ik denk dat ze doorgaan.

  Zelf hoop ik vooral op 1. Nederland, 2. Oekraïne (maar alsjeblieft geen overwinning), 3. IJsland, 4. Litouwen, 5. Albanië, 6. Noorwegen, 7. Kroatië, 8. Portugal, 9. Slovenië en 10. Griekenland

  • Inez schreef:

   Waarom Oekraïne niet winnen

   • Peter schreef:

    Omdat dit niet een winnend nummer is . Als Oekraïne wint is het door sympathie stemmen en niet vanwege het nummer. Hopelijk laag bij de jury.

   • Wim1970 schreef:

    Waarom zou Oekraïne wel moeten winnen? Omdat het land in oorlog is? Het gaat toch om het liedje? Het is een SONGfestival, geen SENTIMENTENfestival.

   • Wim1970 schreef:

    Ik verwacht niet dat de jury massaal op Oekraïne gaat stemmen, en terecht.

  • Wim1970 schreef:

   Letland en Kroatië gaan echt niet door. En van Griekenland zou ik ook maar niet echt zeker zijn.

 18. Borlando schreef:

  In de eerste halve finale vind ik Portugal Nederland Oekraïne het sterkst, gevolgd door Moldavië Armenië Zwitserland en Noorwegen. Ook Kroatië Albanië en IJsland verdienen wat mij betreft een finaleplaats, maar ik verwacht dat minimaal een van deze landen in de halve finale zal blijven steken ten faveure van Griekenland. Bellen ga ik voor Portugal, als ik rond die tijd nog niet in slaap gevallen ben…

 19. Br@m schreef:

  Ik verwacht (en hoop) dat de volgende landen door zullen gaan: Oekraïne, Nederland, Griekenland, Moldavië, Noorwegen, Armenië, Albanië, Portugal, Zwitserland en IJsland. Dat betekent dat de volgende landen af gaan vallen: Letland, Slovenië, Oostenrijk, Litouwen, Bulgarije, Kroatië en Denemarken. Bellen ga ik voor Zwitserland.

 20. Olaf schreef:

  Ik hoop dat Slovenië doorgaat, maar dat zal wel niet. Maar als ik ze mag omruilen met Albanië…graag! Wat een achterhaalde, agressieve schertsvertoning is dat zeg. Verder hoop ik op Portugal en Zwitserland- en die suffe IJslandse nichtjes van Ilse de Lange vind ik ook steeds leuker worden…voor de pit in het programma mogen Moldavië en Oostenrijk, wanneer dit niet vocaal uit de bocht vliegt.

  • Wim1970 schreef:

   Slovenië gaat niet door, Letland ook niet en volgens mij zijn dit de twee slechtst scorende landen op het songfestival momenteel.

 21. riccardo schreef:

  Moldavië, wat mensen daar toch mee hebben? Zit compleet in m’n irritatie zone. Het is vrolijk?

  • Gilles schreef:

   Ik heb er ook totaal niets mee… Het lijkt wel een stelletje zatte ‘nonkels’ (ooms) op een uit de hand gelopen feestje.

  • Inez schreef:

   Omdat het leuk is of heb jij liever een slaapverwekkend ballades

 22. Joost schreef:

  Je kan trouwens de juryshow terugkijken. Via youtube en dan het kanaal Fennoil. Ik heb trouwens toen ook S10 terugzitten kijken. Ik vind dat ze goed zingt, maar heb toch wat twijfels over de act. Voornamelijk het begin stuk vind ik niet zo, maar daarna wordt het wel mooier. Komt wel goed hoor vanavond, dat weet ik zeker.

 23. Stoffel Belgie schreef:

  Nederlandse fans hier waren bij bekendmaking van S10 aanvankelijk zeer sceptisch. Maar ik ben fan sinds dag 1. Ze staat momenteel op mijn 2de plaats, enkel en alleen omdat UK nog beter is (voor mij dan). Geniet er van! We zien jullie ZEKER terug in de finale. En hopelijk kwalificeert België zich donderdag ook !

  • Nordman schreef:

   Dankjewel :-) Hopelijk staan we beide in de finale zaterdag. Succes donderdag!

 24. Dustin schreef:

  Wat een zure reacties toch weer! Ik vind zeker 12 liedjes in deze semi leuk waarvan 5 absolute toppers. In semi 2 ongeveer de zelfde aantallen. Dat is in andere jaren wel es flink minder geweest. Ik vind een jaar trouwens nooit slecht, er zijn altijd wel leuke liedjes bij. Ook van mij geen kwade woorden over bijvoorbeeld de Italiaanse organisatie of Eurovision 1991.

 25. Jean-Paul schreef:

  Dustin. Ik ben het zo met je eens. Laten we er heerlijk van genieten.

 26. Tristan schreef:

  Ze laten zien dat Albanië door is naar de finale maar dat is niet waar die waren niet uitgekozen om door te gaan naar de finale ik ben een beetje in de war mvg Tristan