Twee nieuwe leden in selectiecommissie AVROTROS

Dit vind je misschien ook leuk...

27 reacties

 1. Peter schreef:

  Nog nooit van gehoord.

 2. Maarten schreef:

  Ik snap ook echt niet waarom Peter nog niet in de selectiecommissie zit. die kent te minste iedereen.

 3. Bas schreef:

  Leuke nieuwe aanvulling met deze twee dames. Hebben verstand van hedendaagse popmuziek en Hila was er bij in in Rotterdam als host bij de persconferenties en in Turijn als verslaggever dus die weet naast haar muziekkennis ook wat het songfestival inhoudt voor een artiest. Veel wijsheid voor dit zestal.

 4. sumit schreef:

  HILA <3

 5. Dirk Marko schreef:

  Off topic. Heeft iemand al het lied gehoord die Jaap Reesema en Armin van Buuren vorig jaar hebben ingestuurrd?
  Of zullen ze het dit jaar nog een keer gaan proberen?

  • robbert-rotterdam schreef:

   Ze kunnen proberen wat ze willen, maar in het huidige systeem met het voorschrift dat het geselecteerde lied een lied moet zijn met een persoonlijk verhaal gaan zij het niet redden, al proberen ze het nog 5 keer.
   Ze gaan eenvoudigweg niet gekozen worden.
   Of ze moeten tot het inzicht gekomen zijn dat een luchtig liedje zoals bv Spanje 2022. mits goed uitgevoerd ook hoog kan scoren. Maar dan nog geloof ik niet dat de commissie opeens de bakens zal verzetten. ‘Onderscheidend’ zal niet gebruikt worden in de betekenis van onderscheidend pakkend of onderscheidend goed gestaged, maar altijd in de betekenis van diepgaand persoonlijk.

   • Jellybean schreef:

    Ik hoop echt dat ze dit keer iets verder kijken dan diepgaand persoonlijk. Dat ze wat meer out of the box durven denken; ga eens voor wat luchtigers. Dat kan ook onderscheidend zijn door sound, performance en kwaliteit lied.
    Goed voorbeeld hiervan is Son Mieux; ik was gisteravond bij een optreden van hun. En elke keer als ik ‘ Multicolor’ hoor,hoor ik een lied wat perfect geschikt zou zijn voor het songfestival in mijn oren en ogen. Want de act en het charisma van de zanger is wat mij betreft onovertroffen in Nederland op dit moment. Dus het kan echt wel op een andere manier maar ze moeten zich er wel voor open stellen natuurlijk.

   • Peter schreef:

    Ben het zowaar eens met robbert-rotterdam en Jellybean

   • Jellybean schreef:

    Dat gezegd hebbende vind ik wat vers bloed in de commissie meer dan welkom; voor wat het waard is zal nog moeten blijken.

   • ~ René ~ schreef:

    Wat betreft Jellybean’s opmerking:
    “Goed voorbeeld hiervan is Son Mieux; ik was gisteravond bij een optreden van hun. En elke keer als ik ‘ Multicolor’ hoor,hoor ik een lied wat perfect geschikt zou zijn voor het songfestival in mijn oren en ogen”.
    Ik hoor dat lied best vaak op de radio, hoor dan ook vaak dat men dat een goed songfestivallied vindt. Vanaf de eerste keer dat ik dit lied hoorde zong ik meteen het Oekraïense lied uit 2012 er doorheen. Gaitana met “Be My Guest”: https://www.youtube.com/watch?v=i-LyyCxlSFc
    Nooit iemand opgevallen dat deze twee platen erg veel raakvlakken hebben.

 6. Br@m schreef:

  Waarom is Ilse de Lange niet gevraagd voor één van die twee open plekken? Die heeft duidelijk prima ervaringen met het ESF door haar succesvolle deelname met The Common Linnets alsmede het voordragen van Duncan Laurence met Arcade. En waarom wel maar liefst 3 DJ’s in die commissie? Om nog maar te zwijgen van die algemeen directeur van AVRO/TROS; heb nooit begrepen wat die man in zo’n commissie te zoeken heeft.

  • Jellybean schreef:

   Ilse heeft er zeker een neus voor dat is een bewezen feit; ik denk alleen dat zij ook voor (onderscheidend) diepgaand persoonlijk gaat. Liever mensen met een wat algemenere, frissere blik die wat verder durven kijken dan hun neus lang is maar die wel kwaliteit herkennen in wat voor (muziek) vorm dan ook.

   • robbert-rotterdam schreef:

    Mee eens. De afgelopen inzendingen waren goed en zeker raak om een jury te bekoren. Ik mis alleen de aansluiting bij de kijkers thuis. En bv Spanje en het VK hebben bewezen dat je met een bijdrage zowel jury’s als kijkers kunt inpakken, als je iets kiest dat niet alleen aansluit bij de smaak van de culturele redactie van de Volkskrant, maar ook bij het gevoel in de Europese huiskamers. Ik hoop dat hier een slag geslagen wordt met hulp van de twee nieuwe commissieleden. Wat we nodig hebben is een kwalitieve bijdrage die ook vanaf seconde 1 pakkend is.

   • Peter schreef:

    Helaas voegen de 2 nieuwe nietszeggende namen iets toe aan de commissie en zullen we wederom blijven hangen in wat we de laatste jaren sturen. Men durft gewoon niet.

   • robbert-rotterdam schreef:

    Voor jou een weet, voor mij een vraag. De laatste jaren hoorde je elke keer hoe unaniem de commissie op een lijn zat. Eigenlijk zegt dit dat er nauwelijks verscheidenheid in zo’n team te vinden is. Iedereen is het meteen met elkaar eens. En de hoop die ik heb is dat met die nieuwe aanwas dit doorbroken wordt en verschillende genres een kans krijgen.

   • Peter schreef:

    Zolang de wil van Cornald opgelegd blijft worden veranderd er niets.

   • Jellybean schreef:

    Als Cornald Maas het alleen voor het zeggen had zou de commissie alleen voor de bühne zijn en dat is gewoon niet zo. Ik vind het prima dat de samenstelling zo nu en dan wisselt, zo krijg je ook eens wat andere input en kijk op de zaken.
    En zelfs Cornald zal moeten erkennen, zeker gezien de uitslag van dit jaar, dat ook ander soort muziek scoort bij het publiek dan alleen maar singer songwriter met diepgaande persoonlijke song. Dus laten we het even afwachten en nog geen voorbarige conclusies trekken. Ik heb wel begrepen dat er veel jonge en beginnende artiesten een bijdrage hebben ingezonden, kan zowel een voor- als een nadeel zijn. Ik hoop in ieder geval op een frisse, catchy mid of up tempo song die in wat voor genre dan ook onderscheidend is.

   • Peter schreef:

    Valt het je dan nooit op dat de andere commissie leden Cornald naar de kond praten. Het zal wel weer treurmeuk worden.

   • dick schreef:

    ik weet niet of Ilse gevraagd is maar ik betwijfel wanneer dat het geval is geweest dat ze uberhaupt ja zou zeggen.