Oekraïne kent finalisten voor nationale finale

Dit vind je misschien ook leuk...

13 reacties

 1. RobOranjeFinland schreef:

  1 van deze liedjes wordt dus de winnaar van het Eurovisie Songfestival 2023 ?

  • Beer schreef:

   Yup. We kennen de winnaar al vroeg. Laten we daarom simpelweg de race voor nummer 2 gaan volgen, daar kan alles nog gebeuren.

   • HJ schreef:

    Daar ga ik niet vanuit. Er is nu zoveel meer duidelijk over de situatie Oekraine – Rusland, dat de kijkers de sympathie echt wel wat kwijt zijn geraakt.

  • Dirruk schreef:

   Ik mag toch hopen van niet.
   Iedereen heeft zijn schuldgevoel dit jaar al afgekocht door te televoten, dat is wel mooi geweest.
   Die oorlog die duurt nog jaren…

  • robbert-rotterdam schreef:

   Voor jullie blijkbaar een weet, voor mij nog een interessante vraag of de steun voor Oekraïne nog steeds breed en onvoorwaardelijk is, of dat er gewenning is opgetreden en men er al weer aan toe is om het land op liedje/act te beoordelen. Overigens mag van mij Oekraïne gewoon winnen als het liedje het verdient.

  • Wim1970 schreef:

   Als dat zo is, dan mag het songfestival afgeschaft worden. Dit jaar was echt een van de slechtste inzendingen van Oekraïne, terwijl het land toch wel mijn favoriete songfestivalland is. 2005 was ook slecht.

  • Inez schreef:

   Dat denk ik nu niet

 2. Maarten schreef:

  Ik denk vooral dat Oekraïne heeft gewonnen omdat de meeste mensen die hebben gestemd wel gestemd hebben voor hun voorkeur, maar daarnaast dan ook nog 1 stem voor Oekraïne er bij.

 3. RiaNL schreef:

  De liedjes zijn vanaf vandaag te beluisteren, ik heb ze allemaal gehoord en ik heb wel een paar favorieten:

  KRUTЬ — “Kolyskova” (Lullaby) – 2TONE — “Kvitka” (Flower) – Jerry Heil — “WHEN GOD SHUT THE DOOR” en OY Sound System — “Oy, tuzhu” (Oh, longing)

  De andere liedjes zijn zeker niet slecht maar de bovengenoemde titels springen er voor mij uit. Ik ben benieuwd wie er gaat winnen.

 4. Borlando schreef:

  De drie liedjes die er voor mij (na 1 keer luisteren) uitspringen zijn: Krutь – Kolyskova, Oy Sound System – Oy, tuzhu en Jerry Heil – When god shut the door. Oy Sound System doet wel denken aan Go_A en het nummer van Krutь is misschien te sober en mooi om te winnen, dus Jerry Heil lijkt me favoriet. Als het maar niet Tvorchi – Heart of steel wordt, maar die maken denkelijk ook wel een redelijke kans op een hoge klassering. Demchuk – Alive klinkt alsof Duncan Laurence het geschreven/geproduceerd heeft…