‘Nederlandse inzending “Chasing Highs” wordt 2 maart bekend’

Dit vind je misschien ook leuk...

41 reacties

 1. Kenny schreef:

  Nog even wachten dus. Ik ben benieuwd

 2. MarkESF schreef:

  Nou dat wordt treurmeuk dus. Heb nog niks vrolijks mogen horen van Duncan Laurence. Raar dat Mia ook met een andere song meedoet in ander land. Mijn favoriet is Spanje en hoop dat Italië ‘Due Vite’ stuurt.

  • Kenny schreef:

   Ik hoop dat ze een leuke liedje hebben, dat maakt de einduitslag nog interessanter.
   Mijn favoriet is tot nu toe Slovenië.

   • Dick schreef:

    Duncan alleen maar treurmeuk? Wat een onzin. Luister zijn album nog eens. Zeker Electric Life niet gehoord? En wat te denken van zijn samenwerking met Armin van Buren? Zo makkelijk allemaal dergelijke ongefundeerde onzin uit te kramen.

  • Inez schreef:

   Raar dat je dat schrijft Nederland heeft toch gewonnen met de treurmeuk van duncan

  • GerardMartin schreef:

   Als je niet van treurmeuk houdt kun je beter niet naar het songfestival kijken…

  • Steve schreef:

   Dat gebeurt vaker.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Betekent een nieuwe naam ook een ander image? Dat is niet helemaal gelukt, Peter!

 3. Nordman schreef:

  Puur op gevoel afgaand denk ik dat het een energiek nummer is. Ik hoop het ook vooral.

 4. J. schreef:

  Lukaz komt uit de damce-hoek… Zou leuk zijn, eindelijk dat genre als Nederlandse inzending.. Benieuwd!

 5. Tippy2 schreef:

  Na 8 herrie nummers ben ik wel toe aan een rustiger nummer, kom maar op!

 6. Inky schreef:

  Ik ben reuze benieuwd! Kom maar op. Zou het echt een dancenummer kunnen zijn?

 7. Gerard schreef:

  Kunnen we eens een keer af van die songwriting camps waarbij iedereen die een nootje of een woordje bijdraagt ook een graantje mee wil pikken?

 8. Dick schreef:

  Wat knap dat men op voorhand al kritiek heeft en het over treurmeuk heeft.

 9. Beer schreef:

  Tja ik hoop op competitief, catchy en chartvriendelijk. Ik heb reden te geloven dat dit wel goed komt.

 10. Jan schreef:

  Zal het beter zijn dat dat wat Finland gaat sturen?

 11. riccardo schreef:

  Op jacht naar een hoogtepunt dus, heel graag!

 12. Gert schreef:

  Het zal me een worst wezen met wát voor genre we scoren, áls we maar scoren. En dat meen ik. Ik ben te porren voor veel smaken muziek. Natuurlijk snap ik de tendens hier dat we ook vanuit Nederland eens een keer een “Cha, Cha, Cha” willen sturen, of een ander cheesy up-tempo act die binnenstormt bij de veelal domme bierzuipende televoters.

  Maar……laten we de focus op het scorebord houden. We hebben dit jaar halve finales met 100% televoting. Emoties genereren worden dan nóg belangrijker. Veel landen die kiezen met een nationale finale hebben, ook kijkend naar de depressieve geopolitieke tendens, gekozen voor iets up-tempo of iets keks qua staging. En dat gaan we nog meer zien.

  Dan kán een rustig, intiem duet, perféct gestaged door wonderkind Duncan (S10 had er weinig sjeu in vorig jaar wat dat betreft, extreem goed scoren. Ik weet uit mijn kring van gokkers dat men érg veel verwacht van Jordan Garfield & Duncan Laurence (van het prachtige “Stars”) en producer LUKAZ (o.a. Dotan’s “Numb” afgemixt). Mocht het uiteindelijk tegenvallen? So be it. Maar ik verwacht iets goeds….. Overigens vind ik die zeikerige Hollandsche mineur-stemming -ik heb zelf 10 jaar in Barcelona gewoond- soms erg irritant, maar we zagen dat ook van de Nederlandse individualistjes in 2014 en 2019 met The Common Linnets en Duncan. En daarna sluiten de rijen zich en gaan de hypocrietjes hier ineens in de konten kruipen van de songfestivaldeelnemers :-).

  Weest u toch geduldig mensen.

  • MarkESF schreef:

   Heb zelf lang in Malaga gewoond en de doorsnee Spanjaard interesseert het festival totaal niet. 2014 en 2019 waren top, overige jaren matig tot slecht (2020 en 2021 als dieptepunt, en Trijntje niet te vergeten). Een winnaar is nog geen wonderkind in mijn ogen, Duncan al helemaal niet. Na zijn overwinning krijg ik als ik hem zie en hoor al braakneigingen. Het duo voor dit jaar kan mij tot op heden niet bekoren. Ze moeten met verdomd iets goeds komen..

  • robbert-rotterdam schreef:

   Nou, nou, nou, Gert. Up tempo acts zijn niet per definitie ‘cheesy’ en uptempo hoeft niet alleen aan te slaan bij ‘domme, bierzuipende televoters’,. Ook weldenkende, nuchtere, muziekminnende televoters kunnen behoefte hebben aan een keer wat variatie. Bovendien is het niet zeker dat de voorlopige tendens van uptempo songs ook daadwerkelijk doorgezet wordt, dus over de inhoud van het hele veld en verdeling in categorieën kunnen we nog niets met zekerheid zeggen. Laten we hopen dat de Nederlandse bijdrage van dit jaar aanslaat bij jury’s en voor de verandering ook bij televoters.

 13. Gert schreef:

  Zei Inez: “Raar dat je dat schrijft Nederland heeft toch gewonnen met de treurmeuk van duncan”

  Overigens is dát op de persoon Duncan gericht. Terwijl anderen, zoals ik, het over een algehele tendens onder een groep mensen heb. Waarbij ik constant Nederlands succes vooropstel, en niet die ’treurmeuk’ van negatieve individualistische Nederlandertjes :-). Het adagium: “Eerst afwachten” is wat dat betreft belangrijk.

  • Inez schreef:

   Gert ik had op mark esf hoor en ik was zo blij dat Nederland toen won en ik vind het geen treurmeuk hoor het is mark esf en hij kraakt elke persoon af en ook Duncan maar ja ik mag niks zeggen of schrijven hoor

  • Han schreef:

   En toch heeft Inez een punt. Er is nog niet eens een liedje of er wordt alweer flink op de persoon gespeeld door een aantal mensen.

  • Jellybean schreef:

   Inderdaad , pas een mening geven als het lied bekend is. En ik heb goede hoop op een sterk lied net doordat team Duncan er achter zit.
   Ik ben zeer benieuwd.

 14. Inez schreef:

  Bedankt Han ik wacht af ik kraak geen mensen af maar ja is vele vinden hier van wel maar bon ik stop er mee hier een mening te geven over het Eurovisiesongfestival ik heb het over de liedjes nooit over personen af te kraken maar velen vinden van wel

 15. robbert-rotterdam schreef:

  ‘Diverse sociale mediakanalen noemen 2 maart’. Hoe betrouwbaar is dat en hebben zij hun bron vermeld, bv dat dit via een mail is meegedeeld? Op de AVROTROS site staat namelijk niets hierover.. En hoe komen jullie eraan dat het anders 9 maart wordt en niet 3,4, of 5 maart? Ik wil het best geloven, hoor. Maar ben altijd benieuwd naar de bron.

  • Dirk Marko schreef:

   @Robbert, ik denk dat het een aanname is, het lied wordt bijna altijd begin maart bekend gemaakt en altijd op donderdag dan kom je dus uit op 2 of 9 maart.
   Een officiële mededeling van avro/tros heb ik ook nergens gezien.

 16. Dirk Marko schreef:

  In tegenstelling tot sommigen kan ik Duncan en zijn muziek nog steeds erg waarderen .
  Ik kijk dan ook uit naar deze inzending en heb hoge verwachtingen.

 17. GerardMartin schreef:

  Ik wacht het ook maar rustig af, heb geen enkele haast.

 18. Eric schreef:

  Wordt gewoon weer eens tijd voor een nationale finale in Rotterdam . Incl Duncan incl Sieneke incl de dijk. En dan maar kiezen het is toch een wedstrijd .

 19. RobOranjeFinland schreef:

  Het nummer heet dus NIET “ chasing highs “

  Interview AD vandaag .
  Eerste grote interview songfestivalduo Mia Nicolai en Dion Cooper: ‘We zien elkaar elke dag’