Douze Points 2023 [11]: Zweden

Dit vind je misschien ook leuk...

91 reacties

 1. Peter schreef:

  Vergane glorie. Vreselijke standaard Zweedse meuk. Slecht gezongen. Niks bijzonders. Hoeft voor mij niet door naar de finale.

  • Inez schreef:

   Zal spijtig genoeg wel door gaan

  • RobOranjeFinland schreef:

   Een fantastische Zweedse bijdrage. Goed gezongen ook, bijzonder goed lied. Wint zowel de halve als de grote finale.
   Stockholm 2024.

   • Peter schreef:

    Ben benieuwd hoe je reageert als mijn favoriet aan de beurt is, waarschijnlijk negatief.

  • Dirruk schreef:

   Dit is wel finalewaardig maar ik hoor er geen winnaar in. Er wordt een hype gecreëerd rondom een oud-winnares maar dot liedje is díe hype wmb niet waard. Top 10 in de finale, zeker, maar het wordt door de ESF-fans volgens mij overgewaardeerd.

 2. Zuiderbuur schreef:

  Hallelujah, Loreen is verschenen! Zo lijkt het wel. Maar voor mij hoeft die feestdag niet. Tattoo is een goed en vooral slim gearrangeerd nummer, maar het is niet hét sterke nummer dat velen er van maken. Ben vooral benieuwd hoe de ‘gewone’ ESC-kijkers dit nummer tijdens de finale gaan beoordelen.

 3. Inez schreef:

  Euh née bedankt haar eerste nummer was zoveel beter dit is niet goed ze zit precies tussen een tosti machine en haar nep nagels bah

 4. Kobe schreef:

  Tot spijt van wie het benijd is Loreen de te kloppen favoriet.
  Persoonlijk vind ik Tattoo een heel sterk nummer. Het nummer heeft een heel clevere opbouw, een ronduit fascinerende act en Loreen’s overtuigende vocalen.
  Het is ook nog nooit gebeurd in de Songfestival geschiedenis dat een nummer nu al opduikt in verschillende buitenlandse hitparades en veel airplay krijgt.
  Het ziet er heel erg gunstig uit voor Loreen en van mij krijgt Zweden alvast de Douze Points!

  • Inez schreef:

   Wat is hier zo geweldig aan eigenlijk ik ben er niet voor

  • Peter schreef:

   Goed dat de tekst meeloopt, onverstaanbaar wat ze zingt. Er zijn toch echt betere nummers.

  • Dirruk schreef:

   Cliff’s congratulations stond in 1968 door heel Europa al in de hitlijsten, slecht voorbeeld.

   • Zuiderbuur schreef:

    En ik denk dat Satellite van Lena in heel wat buurlanden ook al redelijk wat airplay op de radio had in de weken voor het ESF. Daarbij ook niet vergeten dat de liedjes jarenlang pas op 1 april mochten gereleased worden door de platenfirma’s.

   • Wim1970 schreef:

    Cliff Richard is beroofd van de overwinning door Franco.

 5. Ria NL schreef:

  Ik vind Tattoo ook een goed lied en voorzie een hoge klassering voor Zweden . Of je het nu leuk vind of niet. Het is niet mijn nummer 1 maar ik heb er zeker geen hekel aan

 6. Dirk schreef:

  De kracht van deze Zweedse bijdrage zit ‘m eigenlijk niet in het nummer of de zangeres, want die zijn op z’n best middelmatig, maar in de zwakte van de rest van het deelnemersveld. Met meer serieuze concurrentie had het er nu nog niet zo goed uitgezien voor Loreen. Een aardige bijdrage en het zal zeker gaan winnen, maar dan met dank aan alle andere landen die blijkbaar gewoon niet willen winnen.

  • Tippy2 schreef:

   Ik ben het wel eens met Dirk, de rest van het deelnemersveld is gewoon niet sterk, dus Loreen krijgt deze overwinning een beetje cadeau. Nu moet ik zeggen dat ik nooit een fan ben geweest van Euphoria. Tattoo vind ik beter te pruimen. Het is waarschijnlijk het beste nummer van deze editie en dan mag ze winnen, eerlijk is eerlijk

 7. Peter schreef:

  Massaal stemmen op Oekraine dan maar

 8. MVE schreef:

  Veruit het beste nummer dit jaar. Stockholm 2024 vind ik helemaal prima

 9. Dirruk schreef:

  Finland

 10. Michael Adam schreef:

  Als dit wint, is het op naam en performance. Het is absoluut geen slecht nummer en het ziet er fantastisch uit. Maar ze zingt inderdaad nogal brabbelend.

  Ik zie zelf veel liever een land winnen dat al een tijdje niet heeft gewonnen of nog nooit, indien het verdiend is, maar dat is mijn eigen persoonlijke voorkeur.

 11. Br@m schreef:

  Ik vind Tattoo op afstand het beste nummer dit jaar en daarom verdient Loreen het om te winnen. Persoonlijk vind ik Tattoo een heel ander nummer dan Euphoria; de enige overeenkomst is dat ze allebei door Loreen worden gezongen. Waar ik wel van gruwel zijn die afgrijselijke lange nagels van haar; kan dat niet een stuk minder…

 12. Ria NL schreef:

  Ik vind Tattoo een mooi lied. Ik zie dit heel heel hoog eindigen . Het zou me niet verbazen als dit gaat winnen. Het is niet mijn nummer 1 maar ik vind het zeker finale waardig.

  • Inez schreef:

   Beste ria nl wat vind jij hier geweldig aan ze zit niet duidelijk genoeg en die nep nagels bah precies een heks

   • Ria NL schreef:

    Beste Inez, dat heet nu smaken verschillen. Jij vindt het geen goed nummer en ik wel
    Prima toch??!!

  • Fizz schreef:

   Goedemiddag Ria. Fizz hier. Eerst moet ik u complimenteren voor uw altijd goede reacties. De toon is altijd positief, ook als u iets niet mooi vindt. Complimenten daarvoor. Ben het met u eens dat Tatoo een uitstekende productie is van Loreen en haar team zijn voor Zweden. Het is ook niet mijn nr 1, toch zie ik dit winnen, maar dat gun ik Frankrijk, Spanje of Finland eigenlijk meer!! ( weten jullie gelijk mijn favorieten topje). Geniet van dit ESF seizoen, vindt er vooral veel plezier in. De wereld is al moeilijk genoeg op dit moment voor velen.

   • Ria NL schreef:

    Hallo Fizz, dank je wel voor je vriendelijke woorden
    Ik probeer altijd op een beschaafde manier de liedjes te beoordelen, ik vind echt niet alles goed maar je kan dat ook op een vriendelijkeaniwr doen
    Smaken verschillen nu eenmaal maar ik wil niemand afbranden die er een andere mening heeft

  • Jellybean schreef:

   Ben benieuwd naar jou nummer 1 Ria.

 13. Wim1970 schreef:

  Euphoria vond ik nooit zo’n bijzonder nummer, al kan ik me wel voorstellen dat het gewonnen heeft toen. Dit nummer vind ik veel beter en mag van mij winnen.

 14. JW schreef:

  Dit mag van mij zo gaan winnen, want het is gewoon goed en gun het Loreen ook.

  • Peter schreef:

   Hoezo gunnen, na haar 1e overwinning biks meer gepresteerd, net als Logan destijds. Jammer als men voor de standaard Zweedse meuk zou gaan. Ik hlgun het anderen wel, haar niet. Komt bij een interview geen normaal woord uit, of ze onder invloed is.

   • RobOranjeFinland schreef:

    Ik gun het haar zo, heb haar al die jaren gevolgd. Ook Statements had kunnen winnen . Heel goed als zowel de Jury als de Televoters de Zweedse Muziek waarderen met een nieuwe overwinning. Juist Loreen gun ik het zo graag. In Interviews altijd zo lief en spontaan. Een echte persoonlijkheid.

   • Peter schreef:

    Nou, ik neem jou niet serieus meer, wat een verheerlijking? Hoezo gevolgd? Ze heeft na Euphoria niks gedaan, ja lopen teren op 1 overwinning. Gelukkig werd de Zweedse meuk door televoters niet echt meer gewaardeerd de laatste jaren. Vergeet nooit het snoetje van die Zweedse zanger toen Duncan won. Nee Zweedse meuk is uit.

   • Wim1970 schreef:

    Welke winnaar heeft wel iets gepresteerd dan? Behalve ABBA en Celine Dion heeft geen enkele winnaar daarna nog hits gehad.

   • Jellybean schreef:

    @wim: je vergeet Maneskin

   • Dick schreef:

    Mbt winnaars die nooit meer wat presteerden: Bucks Fizz scoorden zelfs nog een nummer 1 hit in NL The Land of Make Believe, hadden nog 2 hits waaronder: When We Were Young. En Abba scoorde voor deelname zelfs internationaal met Ring Ring. En vergeet France Gall niet, zeker in Franstalig gebied altijd een grote naam gebleven met grote hits. Ik vind het altijd zo makkelijk om te zeggen dat na de winst op een Esf niets meer met een artiest gebeurd. Bovendien wat zeggen hitnoteringen tegenwoordig nog met al die streamingdiensten. Ik kijk meer naar het feit dat het festival gelukkig nog steeds bestaansrecht heeft en dat er ieder jaar best aardige muziek uit voort komt.

 15. Sake schreef:

  Dit is veruit de beste dit jaar, Zweedse kwaliteit. Wat mij betreft Zweden 2024.

 16. riccardo schreef:

  Met name visueel vind ik het heel sterk. Neem daarbij de herkenbaarheid van het nummer in combinatie met het charismatische van de artiest. Serieuze concurrentie zie of hoor ik op dit moment gewoon niet. Dingen kunnen soms anders gaan of lopen maar ik denk op dit moment dat we volgend jaar gewoon naar Zweden gaan. Is dat erg? Nee hoor, hooguit een beetje jammer.

 17. GerardMartin schreef:

  Niet mijn ding deze kronkelende schreeuwlelijk. Ik vond het toen al niks en nu nog minder. Ze zal wel doorgaan naar de finale want de halve wereld kruipt in haar bibs zo lijkt het wel!

 18. Inky schreef:

  Het is pas april en ben al Loreen-moe. Ik kan het nummer ook oprecht niet meer horen. Ik hoop in mei toch nog op een verrassende winnaar. Gaat dit door naar de finale? Ja natuurlijk, dat staat buiten kijf, het is Loreen.

 19. Beer schreef:

  Het feit dat iedereen het uitkotst betekent één ding: het gaat winnen, en met een behoorlijke voorsprong, en men heeft dat heel goed door.

 20. jos ( Alkmaar ) schreef:

  Nederland nu 15e bij de bookmaker , goed hoor !

  • Peter schreef:

   Niet belangrijk.

   • Hans schreef:

    Als NL een aantal plaatsen gezakt zou zijn bij de Bookmakers, zou je het meteen hier melden Petertje.. Het is maar net of het in jouw negatieve straatje past of niet…

   • Peter schreef:

    Nee hoor ik bemoei me niet mee et de bookmakers, in tegenstelling tot anderen

   • Peter schreef:

    Morgen weer 17e, dan weer 15e.

  • Max Mark schreef:

   Ik weet dat het in dit stadium nog niks zegt, maar wel leuk om te zien! Om de één of andere reden zijn we in twee dagen tijd van plek 19 naar 15 te gaan.

   • Peter schreef:

    En dat is het hem nou juist. Gebaseerd op wat stijgen ze nu? Er zijn geen nieuwe ontwikkelingen, nog steeds niets live of een act. Dus waarom zou je er nu al geld op zetten? Elk jaar hetzelfde, er is nog geen noot gespeeld of gehoord en Azerbeidjan of Oekraine staan al op 1. Jammer dat mensen zich door deze onzin laten beinvloeden.

   • Max Mark schreef:

    Rustig maar, Peter. Er zijn mensen die het gewoon leuk vinden om alles wat maar iets met het festival te maken heeft te volgen. Daar hoor ik ook bij. Zonder conclusies te trekken of het belangrijk te maken, is het opvallend dat de odds verkleinen en NL binnen korte tijd een viertal plaatsen stijgt.

    Laat mensen gewoon reageren of hun meningen/verhalen delen. Je hoeft niet overal op te reageren. Ik weet hoe je erover denkt (en over Zweden), maar gun anderen hun positivisme.

   • Peter schreef:

    Door die onzin al te benoemen maak je het onnodig belangrijk.

   • Dirruk schreef:

    Een met Peter dat het niet meer dan indicatief is.
    De reden zal zijn dat andere landen al wel live gehoord zijn en op dat punt tegenvallen (denk ik). En als de één zakt, dan stijgt de ander.
    Kijken water na EiC gebeurt, wanneer Mia & Dion wel live te horen zijn geweest.
    Maar vooral kijken wat er gebeurt na de repetities in Liverpool. Pad dan heb je hier iets meer houvast aan.

 21. Richard schreef:

  Aangezien dit het enige lied is waar het totaal pakket klopt zal dit in dit armoedige jaar wel gaan winnen. Ik ben een beetje afgehaakt helaas.

 22. Hennie schreef:

  Het is niet slecht, het is een muur van muziek.Inclusief erg slechte zang. Het zit in ieder geval niet in mijn top 10. Het zal wel gaan winnen, daar leven we dan maar mee. Voor mij liever FR, FIN of SP.

 23. Jellybean schreef:

  De magische act en het sterke visuele aspect brengen dit lied naar een hoger niveau. Zonder dit alles is het een oké nummer, niet meer, niet minder. Ik vind persoonlijk Frankrijk en Estland echt wel beter. Ik denk dat als Loreen ‘ Bridges’ van Alika zou zingen met een mooie act ze ook de top favoriet zou zijn.
  De meeste concurrentie zal uit Finland komen die het televote kanon dit jaar gaat worden.

 24. Rick schreef:

  Loreen brengt pure kunst naar Liverpool gedragen door een weergaloze stem,charisma.
  Het lied vind ik wat minder dan euphoria dat was fantastisch, maar toch goed genoeg voor de winst.

 25. Olaf schreef:

  Ik denk dat dit wel Top 5 materiaal is, maar net als een aantal anderen vind ik Tattoo een overgewaardeerd lied. Best een beetje een standaard dance nummer zonder een echt hoogtepunt, dat wordt opgetild door de (ietwat merkwaardige) staging. Goed zingen vind ik haar op deze opname trouwens absoluut niet, ik snap niet dat sommigen dat als kwaliteit van deze uitzending zien. Over haar lange nagels heb ik dan weer geen mening…Jammer als Zweden (weer) zou winnen, het lijkt erop dat media, fans en wedkantoren het zo ongeveer door de strot van de TV kijker willen duwen.

  • Peter schreef:

   Of men weet niet wat kwaliteit is, of men bedoeld het als sarcasme. Ik neem het vooral niet serieus.

 26. Beer schreef:

  Gaat niemand het er trouwens over hebben dat ‘Tattoo’ de Top 40 al heeft gehaald?

  • Peter schreef:

   Luister ik nooit naar.

   • riccardo schreef:

    Ik hoef niet naar dit nummer te luisteren om te weten dat het het heel goed gaat doen. De beelden, persfoto’s, visuals spreken voor zich. Anderhalf keer geluisterd. Het is het Songfestival. Het gaat over meer dan alleen het liedje.

   • Peter schreef:

    Dat zegt genoeg over jou.

   • riccardo schreef:

    Vooral dat wat je te zien krijgt net zo belangrijk is als dat wat je hoort.

   • Jellybean schreef:

    @riccardo: ik ben het met je eens dat het bij Eurovisie tegenwoordig om meer dan alleen het liedje gaat. Dat is een feit, anders stond deze dame ook niet zo hoog in alle rankings.
    Desondanks heb ik geen toffe acts op mijn playlist staan maar liedjes die ik graag luister omdat ik ze op één of andere manier mooi vind. Voor mij persoonlijk blijft het liedje in de basis het belangrijkste. En hoe het live gaat klinken; een goede zanger/es tilt met zijn of haar stem een lied naar een hoger niveau ipv met kunstzinnige ingrepen. Een prima act draagt daar zeker aan bij maar moet niet overheersend zijn. Maar goed, dat is mijn nederige mening in deze:)

   • Peter schreef:

    +100 @Jellybean

   • riccardo schreef:

    Ja natuurlijk maar onze persoonlijke playlist gaat in deze de uitslag niet bepalen.
    Ik denk dat de entertainment waarde als geheel genomen voor kijkers zwaarder weegt. Vooral ook omdat die naar mijn idee kwalitatief en commercieel wordt ingestoken. Een stukje show kan ik wel waarderen ondanks dat het ook mijn favoriete nummer in deze competitie niet is.

   • Jellybean schreef:

    Ik heb het ook over mijn persoonlijke insteek niet hoe de algemene kijker of massa er naar kijkt/luistert.

  • Kobe schreef:

   Had ik gisteren ook al gezegd, maar ja het is beter om negatief te doen over Loreen hier.

 27. Nordman schreef:

  De winnaar wat mij betreft. Totaalplaatje is weer ijzersterk. Loreen heeft iets magisch over zich heen waardoor je blijft kijken. Kom op Loreen !!

  • Peter schreef:

   20 seconden en je bent er klaar mee, hoogstwaarschijnlijk zit ze na een reclameblok en plaspauze, funest. Niets magisch aan. Disney is magischer. Onbegrijpelijk dat dit wangedrocht opgehemeld wordt, Eurovisie onwaardig .

 28. RobOranjeFinland schreef:

  Na 20 seconden denk ik, wauw , wat een goed lied! Ze krijgt natuurlijk een hele goede startplek. Haar act is werelds. Disney verbleekt hier bij.
  Loreen en Tattoo zullen geschiedenis gaan schrijven op het Eurovisie.
  Een zeer Eurovisie waardige Song.

 29. Liesbeth schreef:

  Tuurlijk gaat dit winnen ! Ik denk zelfs met een mega score. En ik ben echt geen fan van Loreen en haar enge nagels ( is blijkbaar mode, want ook U.K en Isr. hebben van die ondingen)
  maar er is dit jaar gewoon geen andere inzending die hier aan kan tippen. Toch blijf ik tegen beter weten in
  hopen dat Frankrijk, Finland of Portugal toch een kans maken…

 30. Dick schreef:

  Ik vraag mij af wanneer dit door een andere onbekende zangeres gezongen zou worden of het dan dezelfde aandacht zou krijgen. Haalt het niet bij Euforia. Ik heb het eerder gezegd: gaat het winnen, waarschijnlijk wel…. is dat terecht…. ik weet het niet…. wat me overigens steeds meer opvalt is dat ze nogal nasaal zingt en dat begint mij te irriteren, los van het schreeuwerige soms onverstaanbare Engels. Ik hoop tegen beter weten in dat er toch nog een verrassende winnaar uit de bus rolt en dan hoop ik op Frankrijk en in mindere mate Italië.

 31. Marcus schreef:

  Ik hou van Loreen en ik hoop dat ze wint. Het liedje was op het eerste gehoor misschien niet helemaal origineel, maar (net als bij Euphoria) groeit het uit tot een op zichzelf staande hit. De staging maakt het helemaal af, geweldig.