Douze Points 2023 [33]: Frankrijk

Dit vind je misschien ook leuk...

25 reacties

 1. Ria NL schreef:

  Prima inzending van Frankrijk. Ik hoop op een hoge klassering.

 2. Zuiderbuur schreef:

  Goede stem, mooie opbouw, catchy refrein, wat mysterieuze sfeer. Heel knap hoe hier de traditie van klassiek Frans chanson gecombineerd wordt met een moderne sound. Het is echt een van de weinige nummers die mij van de eerste tot de laatste seconde weet te boeien en blijft boeien. Een van mijn drie persoonlijke favorieten.

 3. riccardo schreef:

  Het is een enorme oorwurm deze Evidemment, zeker.
  De vertaling van de tekst… hmmz, en daarvoor genomineerd zelfs zie ik. Onbegrijpelijk. Ook omdat het in het Frans is natuurlijk. De tegeltjes vliegen je om de oren, bij wijze van. Net allemaal wat teveel van het goede.
  Datzelfde heb ik ook met de zangeres. Niet dat het slecht is maar wel veel.
  Maakt allemaal niks uit. Denk dat ze zowel voor een jury als de televote goed tot heel goed gaat scoren.
  Mijn smaak is het niet helemaal.

 4. John schreef:

  Lekker nummer maar nu weet ik het wel.
  Een Frans chanson zoals er veel zijn. Tijd voor vernieuwing Frankrijk dit is te gemakkelijk

 5. Br@m schreef:

  Eigenlijk is dit mijn grote favoriet. Wat een geweldige zangeres en wat een uitstraling heeft ze – echt super! Bracht Barbara Pravi een traditioneel Frans chanson, Evidemment zou je een modern Frans chanson kunnen noemen vanwege de ritmes die er in verwerkt zijn. Winnen zal La Zarra wel niet; daarvoor is Loreen met haar nummer iets te sterk maar een 2e plaats acht ik wel mogelijk. Bij de bookmakers stond ze een tijd lang rond de 10e plaats maar de laatste week rukt ze op naar nu de 4e plaats. Ben heel benieuwd waar ze 13 mei gaat eindigen.

  • Zuiderbuur schreef:

   Deze keer ben ik het met je eens Br@m. :)
   Goede stem, mooie opbouw, catchy refrein, wat mysterieuze sfeer. Heel knap hoe hier de traditie van klassiek Frans chanson gecombineerd wordt met een moderne sound. Het is echt een van de weinige nummers die mij van de eerste tot de laatste seconde weet te boeien en blijft boeien. Een van mijn drie persoonlijke favorieten.

   • Zuiderbuur schreef:

    Raar, mijn reacties verschijnen al enkele dagen vaak niet direct op de site. Waardoor ik denk dat het niet gelukt is, ik ze nog eens post en ze dan uren later dubbel op de site staan. Mijn excuses dus, het is niet dat ik mijn mening wil opdringen :)

   • Jellybean schreef:

    @zuiderbuur; dit heb ik ook wel eens. Het bericht wordt dan later geplaatst; gewoon afwachten dus. Je hoeft je excuses niet aan te bieden hoor, ik lees je leuke reacties graag ook als ze er 2x op staan:)

  • Br@m schreef:

   Even nog een kleine aanvulling, Mia en Dion zouden eens goed moeten kijken naar La Zarra. Zij weet hoe je qua performance een lied goed moet brengen en dat is iets wat bij ons Nederlandse 2tal compleet ontbreekt.

  • Jellybean schreef:

   +1

 6. robbert-rotterdam schreef:

  Prima inzending. Bühnepersoonlijkheid. Mooie melodie. Echt Frans. Onderscheidt zich van de vele cliché- uptempo- met- dansers-acts. Deze vrouw kan wat. Op Franse tv live zien optreden. Goed! Mag van mij top-5.

 7. Inky schreef:

  Mijn nr 3 van dit moment. Heerlijk nummer, goede zangeres. Benieuwd waar dit gaat eindigen in de grote finale.

 8. JW schreef:

  Dit is toch wel weer een prima inzending van Frankrijk en wat zou het leuk zijn als Frankrijk eindelijk weer eens een keer met de trofee naar huis zou kunnen gaan.
  Of dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren is de vraag, maar het zou wel zeer terecht zijn.

 9. GerardMartin schreef:

  Dit nummer torent samen met Finland hoog uit boven de andere niemendalletjes!

 10. Raf schreef:

  tof nummer zeker bij de eerste 5 en terecht dan

 11. Rad schreef:

  Dit zou winnaar moeten zijn! ????

 12. Michael Adam schreef:

  Het nummer mist iets voor mij. Het pakt me helaas niet.

 13. Olaf schreef:

  Een stijlvolle inzending van Frankrijk, die de muziekcultuur van vroeger en nu van dat land mooi combineert. Het is voor mij geen echte topper, randje Top 10. Daarvoor mis ik dat echte wow-gevoel, al kan ik niet helemaal duiden wat dat is.

 14. Lars schreef:

  Wat een prachtig gezongen nummer.
  Ik vind dit de mooiste bijdrage van dit jaar.
  Hele goede zangeres met een mooie uitstraling.
  Van mij mag dit winnen.
  Hoop op een hele hoge notering zodat we volgend jaar meer van zulke mooie inzendingen kunnen krijgen.
  Ik hou hier meer van dan van nummers die het vooral moeten hebben van de act, zoals bv Finland.

 15. Wim1970 schreef:

  Frankrijk had topscorer kunnen zijn qua overwinningen als ze hun zangeressen niet voor Luxemburg hadden laten uitkomen en uiteindelijk ook wonnen. Ik zou er zelf van balen als bijvoorbeeld Anouk voor België zou uitkomen en zou winnen.