Mia en Dion zingen ‘Burning Daylight’ live in Madrid

Dit vind je misschien ook leuk...

122 reacties

 1. daan schreef:

  vreselijk wat slecht zijn deze twee amateurs……wat een rommel op dat toneel……wat vals….wat een slechte act……….en dat lied helpt ook niet mee……daaag ga maar weer snel naar LA……en de feesttent in Dinxperlo.

 2. Remco schreef:

  Heel, heel erg slecht.

  Dit gaat meedingen voor de laatste plek.

 3. Rick schreef:

  Laten we het even afwachten hoe het er in Liverpool uitziet voordat we gaan afbranden.
  Het is pre party zaterdag nog een kans.

 4. Robert schreef:

  Ze kunnen het beste vanavond bijvoorbeeld bij Beau live optreden om te laten zien dat ze wél live kunnen zingen.

 5. Fizz schreef:

  Goh, heb Blanca Paloma online gezien en gehoord op de Madrid party.
  Zij leek geen last te hebben van in ear/technische problemen. Dit stond als een Casa.
  Zouden de spaanse techniciens de nederlandse bijdrage hebben gesaboteerd…………………??? Lol

  Van mij mag de spaanse inzending winnen. Zij zijn ZOO goed in wat ze neerzetten.

  Loreen who??

 6. Tom schreef:

  Kan Dion svp eens naar een goede kapper/ stylist? Misschien ligt het aan mij en wordt ik hier te oud voor en is de Catweazle look weer helemaal in, maar kom op jongens… Als jullie een beetje kans willen maken moet alles perfect zijn en prettig om naar te kijken. Dion zag er prima uit bij de Voice, nu vind ik hem heel onverzorgd en plakkerig uitzien. Is er dan werkelijk niemand wakker in team Nicolai-Cooper?? Verder vind ik mensen die op een foto hun tong menen te moeten uitsteken ook geen reclame plaatje voor zichzelf.. Noem me maar ouderwets, daar kan ik mee leven…

  • robbert-rotterdam schreef:

   Who the hell is Catweazle? Kennen we die?

  • Tom schreef:

   Google maar eens Robbert-Rotterdam een serie uit de oude doos, wel de moeite waard om te leren kennen :-)

 7. Tom schreef:

  Ik stel voor dat we de selectiecommissie elk jaar 5 kwaliteitsnummers laten uitkiezen (zodat we de sjalalies en sjalala’s op voorhand kunnen elimineren) en dat uit deze selectie door een grote vakjury en de publieks jury de winnaar wordt gekozen..

  • Marcus schreef:

   Goed idee!

  • Inky schreef:

   Mee eens!

  • riccardo schreef:

   De kans dat je vijf nummers binnenkrijgt waarmee je eventueel zou kunnen winnen lijkt me nihil. Een aantal leuke middenmoot liedjes zullen er al snel bij zijn, dat wel.
   Liever het beste nummer intern selecteren zodat niet de verkeerde gekozen wordt.
   Meer transparantie kan meer vertrouwen geven in de procedure, dat ook.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Nee, dan krijgen we per definitie weer 5 persoonlijke verhalen en ‘lyrics first’. Dat is dan geen keuze maar meer van hetzelfde.
   Eerst een nieuwe commissie met mensen van verschillende pluimage. Pas dan krijg je echt keus. En is het niet meer van ‘de commissie heeft unaniem besloten deze 5 soortgelijke liedjes uit te kiezen’.

   • Tom schreef:

    Van diverse pluimage? Hoeft voor mij niet. Dan is het risico weer groot dat je straks met een schlager richting Eurovisie trekt. Dat soort nummers moet op voorhand tegengehouden worden.

 8. Ikkie1988 schreef:

  Twee engerds zijn het. Sinds 10 jaar voor de eerste keer dat ik ons team echt niks vind.

 9. RobOranjeFinland schreef:

  Bijzonder dat sommigen meteen hun oordeel klaar hebben .
  Denken jullie nou echt dat zowel Cornald Maas en mede schrijver Duncan Laurence zich terug trekken? Al maanden is men bezig met de act, juiste mensen aangesteld hiervoor.
  Duncan zit er echt wel bovenop. Sommigen laten hun fantasie over hoe het werkelijk is wel heel erg ver gaan.

 10. Br@m schreef:

  Daar waar het de kansen van Nederland betreft daar ga jezelf af en toe ook heel ver, RobOranjeFinland! Bij de bookmakers staat Nederland inmiddels 11e in de tussenstand van de 1ste halve finale; is vandaag voorbijgestreefd door Portugal. Als ik jou was dan zou ik vast wat kalmeringstabletjes halen voor 9 mei. Dit om de ergste klap op te vangen.

 11. Alex van der Sluijs schreef:

  OMG ….. niet om aan te horen. Doe dan Madonna maar…..

 12. Karlijn schreef:

  Ik ga niet eens kijken dit jaar. Normaal heb ik er altijd zin in, maar dit jaar niet.

 13. Leo schreef:

  De commissie en sommige artiesten beweerden ook dat je het publiek niet kon laten kiezen. Daar zit aan de ene kant veel waarheid in. Nederland moet het al jaren voornamelijk van de jurypunten hebben. Maar nu het punten geven in de halve finales uitsluitend via televoting tot stand komt (wat ik jammer vind, maar het zij zo) zou een nationaal songfestival met voor 50% televoting wel weer eens kunnen. De vijf commissieleden mogen alle 5 wat mij betreft met een act komen in de finale. En de andere 5 plekken worden gevuld door een halve finale met 10 acts via een open inschrijving (on line voorselectie bv). Lijkt me wel weer eens kunnen en leuk!! Maar ja: 100 mensen, 100 meningen natuurlijk :_)

 14. rita schreef:

  burning daylight zal als een nachtkaars uitgaan en snel vergeten worden en nadat Finland erna komt worden ze weggevaagd !!!

 15. Ben schreef:

  tja wat een slecht geluid wat een hoop har geluid en niets zuiver Jeetje dat wrdt een afgang

 16. Marcus schreef:

  Bij de bookmakers SF1 Qualifiers is Nederland gezakt van 10 naar 11. Ingehaald door Portugal. Hun slechte optreden is niet onopgemerkt gebleven. Het optreden van de Portugese Mimicat op de preparty in Madrid was overigens wel goed, en zij had dezelfde technische omstandigheden. Bron: https://eurovisionworld.com/odds/eurovision-semi-final-1

  • Bas schreef:

   Ja en voor winst in finale zijn ze gestegen naar plek 14. Je mening is duidelijk Marcus, maar als je wat noemt doe het dan beide ;)

   • Marcus schreef:

    Weet ik dat staat toch in de sidebar Twitter widget. Daar reageerde ik op.

 17. Marcus schreef:

  De selectiecommissie heeft trouwens al héél vroeg de keuze gemaakt voor Mia & Dion. Wellicht te vroeg. Dat was nog voordat de EBU bekendmaakte dat halve finales 100% televoting zouden worden. Terwijl de jury’s een factor waren in de keuze voor dit duo met deze song en songwriters. Toen konden ze niet meer terug. Dat was een fout van de selectiecommissie.

  En ze maakten de namen van Mia & Dion al op 1 november bekend. Waarna een maandenlange stilte volgde. Wat was het nut ervan om zo vroeg hun namen bekend te maken als het vervolgens stil blijft? Ze deden geen interviews, lanceerden geen andere muziek. Stilte. Wel deden ze in vage termen allerlei beloftes over hoe goed het zou worden. Ze klopten de verwachtingen op.

  Ik vind op zich dat we Mia en Dion weinig kwalijk kunnen nemen. Zij doen hun best, gegeven de omstandigheden. Maar ik vind dat de selectiecommissie fouten heeft gemaakt, en dat Duncan het laat afweten in goede begeleiding. Misschien is Duncan daar eigenlijk ook niet echt geschikt voor. Hij is geen Ilse DeLange of Wende Snijders. Hij lijkt vooral met zichzelf bezig. Maar dat is mijn indruk van hem momenteel op sociale media.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Een commissie moet NOOIT zich alleen naar jury’s richten wanneer ze een lied selecteren. Wil een lied werkelijk hoog scoren, dan moet het zowel de jury’s als de televoters aanspreken. Dus of er nu in de semi wordt beoordeeld door een mix van 50% jury en 50% televoters, of 100% televoters, dat zou niet moeten uitmaken. Altijd zal een commissie er zich rekenschap van moeten geven dat je je hoofd ook naar de televoters moet laten hangen. Dat heeft de commissie nooit goed gedaan, dus werden de slechte televotingresultaten alleen maar een beetje gemaskeerd door redelijke jurycijfers.

 18. Eric schreef:

  Nou ja zingen hahahahahhhahahah
  Beetje het gevoel van onze mevrouw met indiaan tooi gevoel. Die zong ook al zo vals als een kanarie. Toen ook oortjes dit en dat zus en zo. Maar elke boeren…l …l. Weet dat als je nerveus bent , etc ect de spanning op je stembanden slaat. Deze twee zijn onervaren en het liedje is ook al geen hoogvlieger. Wees blij dat er geen vakjury is want dan was het vooraf al hopeloos geweest. Nu moet publiek kiezen ………. En wees eerlijk dit is geen publiek nummer. X aantal jaar geleden hadden we ook publiek jury’s !!! Nou toen was het ene carnaval nummer of act bingo. De vooruitzichten zijn erg erg somber. Qua act ? Nou dat is al jaren niks met uitzondering de c- limits . Ook de act van Duncan was ruk maar het liedje gaf dat de doorslag .

  • RobOranjeFinland schreef:

   Terug in de tijd, voorjaar 2014, het allereerste live optreden van the Common Linnets bij DWDD.
   Wat werd dat afgekraakt, ook hun optreden tijdens Eurovision in concert werd niet massaal gewaardeerd, tot …… de eerste repetities ……..de rest is geschiedenis, dat gaat ook gebeuren met Mia & Dion.
   De Act, die als een huis staat, gaat Europa verbazen .
   Cornald , Duncan , AvroTros, Mia & Dion lachen er nu vooral om. De totale onwetendheid op dit moment van iedereen( incl RTL Boulevard, de die hard fans, de Telegraaf), straks in mei is “ iedereen” weer enthousiast.

   • Carla schreef:

    Maar die zongen niet vals..

   • Tippy2 schreef:

    Ik hoop het met je mee RobOranjeFinland.
    Ik heb geen verstand van die oortjes maar het vals zingen klonk mij meer als je stem niet onder controle kunnen houden, of zou dit daadwerkelijk aan de oortjes kunnen liggen? Joan Franka gaf haar oortjes ook keer op keer de schuld wat natuurlijk niet kan. Bij een volgende optreden kunnen ze zich dan ook niet meer verschuilen achter de oortjes want daar zullen ze nu toch wel heel scherp op moeten zijn. Ik heb ook wel een beetje met ze te doen, zoveel bakken drek over je heen krijgen is geen lolletje. Ik hoop dat ze zich erover heen kunnen zetten en ons een poepie gaan laten ruiken om zo hun talenten te bewijzen. Ik wens ze in ieder geval veel succes

   • Hans schreef:

    Ik bewonder je optimisme Rob… Maar dit duo is niet te vergelijken met The Common Linnets.. Die konden tenminste zingen.. Hadden bakken met podiumervaring en hadden charisma…Dit alles gaat niet op voor Mia & Dion… Helaas… Ik zie het somber in.

   • GerardMartin schreef:

    Ik betwijfel dat ten zeerste….

   • Dirruk schreef:

    Ik heb Dion Cooper al een paar keer horen zingen en dat was allemaal spatzuiver en prachtig.
    Ik weet niet wat er in Madrid is fout gegaan en dat interesseert me ook niet zoveel. Alleen dat hij niet zou kunnen zingen is klinkklare onzin.
    Mia heb ik maar één keer eerder gehoord en dat is al een paar jaar geleden. Ook dat was toen gewoon goed (zonder dat ik er lyrisch van werd/wordt).
    Conclusies trekken doen we over een maand.

   • Fizz schreef:

    Ik heb net een vid posting gezien op Youtube van een persoon die echt bijna op het podium stond. Goede audio en video beelden.

    En Mia en Dion zijn echt helemaal niet zo slecht als iedereen zegt. Er waren wat nerveus momentjes, maar dat ze helemaal niet kunnen zingen is onzin.

    Zullen we ff Blanka uit Polen benoemen of Mae uit the UK?? Dat vind ik pas slecht ( in capitals)

   • robbert-rotterdam schreef:

    Dat het Ilse & Waylon een keer gelukt is om een gemiddeld liedje op te poetsen, wil niet zeggen dat dit altijd lukt. Het is geen gegeven. Bovendien, het gaat ook om uitstraling. Ilse & Waylon zijn prachtige mensen, een plaatje voor de camera. Vooral Dion met zijn onverzorgde haar gaat niet dat positieve effect bereiken. Ze moeten zich in alle opzichten overstijgen (zang, uiterlijk, staging) willen ze überhaupt de finale halen. Verder vind ik ze best sympathiek, maar daar win je geen festival mee.

 19. Hennie schreef:

  We worden gewoon in het ootje genomen. Men is nu nieuwsgierig, ik zie het als publiciteitsstunt. Al is het dan negatief.
  Dit hoop ik dan maar!

 20. Fizz schreef:

  Owe en in alle consternatie vergeet ik helemaal die zingende robot uit Denemarken te vermelden.Wat ik ook echt slecht vind. Ik geniet meer van Theo uit Roemenië.

  Hij weet dat fruitige hippe imago van de vid en de tiktok filmpjes ook helemaal niet waar te maken. Hij is een poppetje wat een kunstje doet. Na 10 sec ben ik er gaar mede.

  Vooral doorgaan met het afbranden van Burning Daylight…………………………..

  Owe wait!! Burning!!

  Tja Spanje zet alles in flamingo gloed.
  Mijn dark horse en potential Winner ESC 23.